Dodaj do ulubionych

Unikamy reklam

09.05.05, 19:12
Spoty z Kaczynskimi tez potrafia wyciac? Jezeli tak to jest genialne! Juz
zaczynam odkladac kase!
Obserwuj wątek
    • Gość: bodkin Unikajmy reklam IP: *.rakowiec.waw.pl / *.crowley.pl 09.05.05, 19:42
      Ja nie uruchamiam Onetu bo znieść już nie mogę atakujących mnie zawsze pop-up'ów
      Im reklama agresywniejsza, tym częściej wybieram konkurencję. Polsat i TVN
      potrafią mieć bloki reklamy po 20 min. Tyle to trwa jeden odc. "Przyjaciół".
      Oglądanie reklam to strata czasu bo i tak większość z nich nie jest sierowana
      nie do Twojej grupy docelowej. Niech się spece od reklamy zajmą normalną
      przedsiębiorczością - dość rozpusty - już nam się znudziły wasze wypociny
      • Gość: | Re: Unikajmy reklam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 21:42
        getfirefox.com +

adblock.mozdev.org +

[Adblock]
        /\D\d{2,3}x\d{2,3}\D/
        googlesyndication
        us.yimg.com/a/
        /\/buy_assets\//
        /[\W\d_](top|bottom|left|right|)?banner(s|id=|\d|_)[\W\d]/
        /[\W\d](double|fast)click[\W\d]/
        /[\W\d]click(stream|thrutraffic|thru|xchange)[\W\d]/
        /[\W\d]value(stream|xchange|click)[\W\d]/
        /[\W\d]dime(xchange|click)[\W\d]/
        /[\W\d](onlineads?|ad(banner|click|-?flow|frame|ima?g(es?)?|_id|js|log|serv(er|e)?|stream|_string|s|trix|type|vertisements?|v|vert|xchange)?)[\W\d]/
        reklam
        gemius
        stopka_ban

i nie ma mocnych :]
      • Gość: Gosc30Wawa Re: Unikajmy reklam IP: 62.29.253.* 10.05.05, 14:14
        Tak, juz kazdy ma dośc tych reklam w TV zwłaszcza ze w branzy reklamowej
        pracuja sami geje i te wszystki ich reklamy sa takie przegiete, ciotowate i
        pedlaskie.
      • Gość: dżindżer Re: Unikajmy reklam IP: 83.238.100.* 10.05.05, 14:56
        Jak coś chcę obejrzeć w TVN albo w Polsacie to po prostu nagrywam na wideo. W
        innym razie po pierwszych reklamach po prostu przełączam na inny program, bo
        nie da się tego oglądać. No może oprócz reklamy z kabaretem Mumio. Rewelacja.
        Ale to Mumio.
        • Gość: lm Re: Unikajmy reklam IP: *.rzesa.rzeszow.pl 10.05.05, 16:13
          Gość portalu: dżindżer napisał(a):

> Jak coś chcę obejrzeć w TVN albo w Polsacie to po prostu nagrywam na wideo. W
          > innym razie po pierwszych reklamach po prostu przełączam na inny program, bo
          > nie da się tego oglądać. No może oprócz reklamy z kabaretem Mumio. Rewelacja.
          > Ale to Mumio.

Ja też tak robię. Zwłaszcza jak film jest wieczorem to podczas przerw
          reklamowych bym usnął, a tak sobie nagrywam i następnego dnia oglądam jak
          człowiek a reklamy przewijam .
    • Gość: ojoj Oj żeby nie wyszła z tego płatna telewizja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 21:44
      albo paski z reklamami w trakcie trwania filmu. Jakoś kaskę będą musiały te
      telewizje skosić.
      • Gość: rtewz Re: Oj żeby nie wyszła z tego płatna telewizja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 01:22
        Albo coraz częściej będzie działo się tak jak u nas: telewizor włączany jest na godzinę czy dwie w
        tygodniu, najczęściej na filmy z D.Attenborough. Powodem jest zalew reklam + poziom intelektualny
        oferty programowej. Nikt nie tęskni, dziecko już zapomniało, co to TV. Za to wszyscy mamy własne
        komputery (mała też), stałe łącze i dobre filmy na DVD...
    • Gość: kub Niedoimformowany pismak IP: *.acn.waw.pl 10.05.05, 00:54
      Stacje telewizyjne w usa zawarły z pol roku temu porozumienie z najwiekszym
      operaterem systemu blokowania reklam i teraz do widzow docierac bedzie reklama
      ale wybierana wedlug osobistego profilu stworzonego przez odbiorce. I chyba sie
      to nazywa permissive marketing czy jakos tak ;)
    • Gość: nie głuchy Re: Unikamy reklam IP: 170.252.80.* 10.05.05, 09:34
      Nie sięgałbym po pilota, gdyby reklamy były nadawane tak samo głośno jak
      program, który przerywają. Ale gdy zaczyna się reklama i uszy puchną, to jak
      już mam w ręku pilota aby ściszyć głos, to zmieniam sobie przy okazji kanał...
    • user0001 Ale korporacje znalazły już sposób na PVR 10.05.05, 09:34
      Drogi Vadimie, proponuję zwrócić uwagę na "rozwiązanie" "problemu" PVR jakie
      wprowadziły amerykańskie korporacje.

1. Założono, że telewizja analogowa doszła do kresu swoich dni, nastaje era
      cyfrowej telewizji (HDTV).
      2. Lobbingiem (eufemizm określający łapówkę na wysokim szczeblu) załatwiono
      zarządzenie Federalnej Komisji Komunikacji (FCC) o "broadcast flag"
      www.eff.org/IP/Video/HDTV/20031104_fcc_order.pdf zgodnie z tym
      zarządzeniem, od lipca 2005 nie będzie można w Stanach sprzedawać kart HDTV
      które pozwalają na zgrywanie przekazu oznaczonego przez "broadcast flag".
      (import takich urządzeń również będzie nielegalny).
      3. Bez kart HDTV umożliwiających nagrywanie wszystkich programów, budowa
      własnego PVR stanie się nieopłacalna. (PVR produkowane masowo już przestały
      spełniać swoją funkcję).
      4. Stany Zjednoczone mają długą tradycję wymuszania własnego porządku prawnego
      na innych narodach, zapytajcie Afgańczyków (Talibów) i Irakijczyków. Ostanio bez
      użycia wojska, przyjęcie chorych amerykańskich rozwiązań prawa autorskiego,
      Stany Zjednoczone wymusiły na Australii. Kiedy przyjdzie czas na Europę?

Czas PVR niestety kończy się, prawdopodobnie Polacy nie zdążą nawet zakosztować
      wolności jaką daje to rozwiązanie (odcinek serialu zamiast godzinę, trwa 40
      minut po usunięciu reklam...).
      • ecto Re: Ale korporacje znalazły już sposób na PVR 10.05.05, 10:55
        > 2. Lobbingiem (eufemizm określający łapówkę na wysokim szczeblu) załatwiono
        > zarządzenie Federalnej Komisji Komunikacji (FCC) o "broadcast flag"
        > www.eff.org/IP/Video/HDTV/20031104_fcc_order.pdf
        zgodnie z tym
        > zarządzeniem, od lipca 2005 nie będzie można w Stanach sprzedawać kart HDTV
        > które pozwalają na zgrywanie przekazu oznaczonego przez "broadcast flag".

sąd apelacyjny wyrzucił to zarządzenie na śmietnik.
        news.com.com/2100-1030_3-5697719.html
        • user0001 Re: Ale korporacje znalazły już sposób na PVR 10.05.05, 11:42
          Sąd apelacyjny wykazał jedynie, że FCC nie ma uprawnień do regulowania tej
          części rynku. Decyzja nie mówi nic o zasadności isnienia Broadcast Flag.

Zrzeszeni w MPAA na pewno pchają już grube pieniądze do osób mogących nadać FCC
          kontrolę nad tą częścią rynku, lub wymusić podobne zarządzenie własnymi
          uprawnieniami.
    • Gość: robal_pl Re: Unikamy reklam IP: *.pseinfo.pl / *.pseinfo.pl 10.05.05, 10:53
      Dla mnie wniosek jest tylko jeden. Należy zmniejszyć ilość nadawanych reklam i
      zwiększyć ich jakość i atrakcyjność.

Zresztą nie czarujmy się. Ci dla których są przeznaczone te reklamy to je oglądają.
    • Gość: Welcome to Poland TAAAK, ALE BUCE NA WYS. STOŁKACH W MARKETINGU... IP: *.eranet.pl 10.05.05, 11:41
      ...JESZCZE DŁUGO TEGO NIE POJMĄ !! :)

Mają swe budżety, swoją pasję, swe wystawne życie na koszt firmy - za wszystko
      i tak buli Klient. Luzik.

A naród ? Ludzie też b. wolno odwracają się od debilnie nadętych marek - wszak
      to wszystko to SYMBOL KOMERCYJNEGO KAPITALIZNU (utęsknionego z resztą) ...
      • Gość: Aga Re: TAAAK, ALE BUCE NA WYS. STOŁKACH W MARKETINGU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 13:26
        Myślę, że ten stan rzeczy wynika raczej z ich ignorancji... Większość z nich
        nie ma zielonego pojęcia o strategii i planowaniu pracy...
        Albo maja tyle czasu, że tylko pracują a zapominaja o myśleniu!:)
    • Gość: dolphin Re: Unikamy reklam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 12:37
      MOTTO STACJI TELEWIZYJNYCH :]
      "PRZERYWAMY REKLAMY, ABY NADAĆ KRÓTKI FILM" !!!
      Ale ja mam lepszą propozycję spędzania czasu, zamiast oglądać te beznadziejne
      programy czy filmy sprzed 10 lat, proponuje obejrzeć jakiś serwis informacyjny
      a resztę czasu spędzić z rodziną na spacerach, czy na rowerku, wybrać się do
      kina, teatru itp... Pomysłów jest wiele i wszystkie są z pewnością ciekawsze
      niż gapienie się w ekran.
      z pozdrowieniami
      • Gość: DIVX DIVXy bez reklam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 13:09
        Ogladamy prawie tylko i wyłącznie filmy DIVX. Jakość lepsza niż w analogowej TV i żadnych reklam.
    • Gość: feelipe i bardzo dobrze niech TV szlag trafi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 13:26
      q
    • Gość: poo BO REKLAMY SĄ TANDETNE I ZA DUŻO ICH!!!! IP: *.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 13:30
    • Gość: Bubio towarzyszu redaktorze! wylogujcie się!! IP: 195.136.112.* 10.05.05, 14:02
    • Gość: autor Re: Unikamy reklam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 14:03
      Co za bzdura z tymi nagrywarkami DVD?! Najtańsze modele pozwalające na tzw.
      "chase play" można dostać w Polsce już za 1000 zł. Sam korzystam, działa
      znakomicie. Wystarczy zacząc ogladac program z kilkuminutowym opóxnieniem, by
      potem w trakcie nadejścia reklam nacisnąćź dwa razy przycisk i ogladać własciwy
      program dalej. :)
    • Gość: Rydzyk sen Rydzyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 14:08
      Polecam :)
      www.koronka.pl?aff_id=524
    • Gość: KR Re: Unikamy reklam IP: 62.233.138.* 10.05.05, 15:28
      Debilność reklam przechodzi sama siebie i nie da się oglądać telewizji.
      Firmy które się reklamują muszą zrozumieć, że reklama nie tylko potrafi przyciągnąć klienta, ale i również go odstraszyć.
      To samo dotycny stacji telewizyjnych, które w ten sposób tracą swoich widzów.
      Reklama jest do zaakceptowania i jest pewnie bardzo skuteczna gdy jest jej mało,a do tego charakteryzuje się dobrą jakością.
      Ja osobiście nie oglądam telewizji, a moja przeglądarka internetowa ma wyłączonego flasza i oczywiście wyskakujące okienka (chyba to już standard).
      Czasem docierają do mnie jakieś reklamowe gify, ale te mi akurat nie przeszkadzają.

Walka z reklamą nie ma sensu, przypuszczam że reklamującym wystarczy jak reklama dotrze chociaż do pięciu procent.
      Dobrym przykładem jest spam, bo jeżeli ktoś wyśle 10 000 000 mailów i niech tylko 1% debili się nabierze to już w zupełności wystarczy, ponieważ będzie się mieć 100 000 klienów.
      Biznes jest biznes, a debile dają się ru..!
    • Gość: TD Więcej sponsoringu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 00:32
      Ja bardziej lubię sponsorowanie np sportowców jak taki sportowiec ma reklamę
      danej firmy na spodenkach to i chętnie wejdę na stronę tej firmy zastanowie się
      czy niekupić odniej jakiegoś gadżetu związanego z tym sportowcem oczywiście
      ważne żeby był tam jego wizerunek
      • user0001 Re: Więcej sponsoringu 11.05.05, 09:22
        Masz rację, oczywiście spece od marketingu starają się tego nie zauważać.

Nie mam nic przeciwko reklamom na koszulkach sportowców, nie razi mnie iż
        skoczek narciarski lub bolid F1 wygląda jak ruchomy słup ogłoszeniowy. Reklamy
        wokół boisk są tak wrośnięte w krajobraz, że dziwnie bym się poczuł gdyby ich
        zabrakło.

Ten sposób reklamy jest jednak tylko w sporcie, gdzie nie można zatrzymać
        widowiska na kilka słów od sponsora. Spece od marketingu telewizyjnego, chyba
        zapomnieli, że przerwa reklamowa to czas na załatwienie potrzeb fizjologicznych,
        szybki skok do kuchni lub przejrzenie oferty innych stacji. Zastanawiam się,
        gdzie jest "product placement"? Ta forma jest znacznie mniej inwazyjna. Takiej
        reklamy nie można też usunąć w czasie obróbki filmu przed puszczeniem go do sieci.
    • Gość: gość Zmieńcie PC w TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 14:59
      Karta TV do PC-ta kosztuje <200 zł z pilotem (moja na Allegro np. 50zł).
      Pozwala zamienić monitor w TV, jak ktoś chce może oglądać obraz na zwykłym
      telewizorze (wystarczy podłączyć TV do karty graficznej).

A jakie mozliwości daje karta:
      - nagrywanie na dysku filmów (wymaga szybkiego dysku >ATA100 i CPU>800MHz) -
      jakość lepsza od wideo!
      - robienie "pauz" w oglądaniu TV - np. ktoś dzwoni, naciskamy pauzę, a film się
      nagrywa na dysku, potem PLAY i oglądamy film od momentu gdy przerwaliśmy (a on
      się nadal nagrywa!), trafiamy na reklamy to można je sobie przewinąć...
    • Gość: xtrin Re: Unikamy reklam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 18:18
      Czym w zasadzie (poza sposobem zapisu i paroma innymi bajerami) rozni sie PVR od
      klasycznego VCR? Prosze o wyjasnienie, bo nie do konca pojmuje ta "rewolucje"...
      ja tam od dawna nagrywalam sobie programy na video i pozniej przewijalam
      reklamy... bylam az taka awangarda? :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka