Dodaj do ulubionych

>Help - ktoś mi buszuje po kompie!

08.11.05, 22:57
HELP! Ktoś buszuje mi po komputerze. Od paru dni, jak odpalam kompa dzieja się dziwne rzeczy.
Najpierw zaczeły sie dziać dziwactwa z programami - włączaly sie różne funkcje na przykład. Jak
właczyłam IE to w polu adresu zaczeły same pisać sie różne teksty typu: "jak sie masz?". No to
poszłam na spryt i otworzyłam notatnik. I okazało się, że sam pisze mi sie tekst jakby rozmowy z
chata: "Skad klikasz", "jak się masz" itp. itd. Na te pytania same też zaczeły pisać sie odpowiedzi. No
i nie wiem co robić. Wszelkie zabezpieczenia mam. Oba Service Packi pod XP, sciagam na bierząco
uaktualnienia, mam Nortona. Przeleciałam kompa innymi jeszcze programami łącznie ze skanerem
online MKSVira i NIC nie wykazały. A że korzystam z banku on-line boję się, żeby moje hasła nie
dostawały sie w niepowolane ręce...

Co robić??? Pomóżcie proszę...
Obserwuj wątek
    • browanx Re: >Help - ktoś mi buszuje po kompie! 08.11.05, 23:00
      Pierw robisz to www.mgregor.republika.pl/ i tam już wszystko masz.
      • anja.ska Re: >Help - ktoś mi buszuje po kompie! 08.11.05, 23:09
        Dzieki - tak też na forum wirusy opisałam mój przypadek...
      • Gość: T-800 Re: >Help - ktoś mi buszuje po kompie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 07:51
        browanx napisał:

> Pierw robisz to www.mgregor.republika.pl/ i tam już wszystko masz.

Gruba przesada z tym: "tam już wszystko masz" !!! :(

• browanx Re: >Help - ktoś mi buszuje po kompie! 09.11.05, 08:09
          tam już wszystko masz opisane co dalej trzeba robić.
          Lepiej :)
          • Gość: T-34 Re: >Help - ktoś mi buszuje po kompie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 09:05
            browanx napisał:

> tam już wszystko masz opisane co dalej trzeba robić.
            > Lepiej :)

A cóż tam takiego odkrywczego ?
            Opisane tylko na jakiej zasadzie działa program "HijackThis" :(

• neder Re: >Help - ktoś mi buszuje po kompie! 09.11.05, 10:18
              niby nic ale... niektórzy patrza na to i twierdzą, ze to dla nich za
              skomplikowane. Bez tego opisu pewnie musieliby iść do psychiatry żeby się
              wyleczyć z leku porzed zrobieniem loga.

pzdr
    • Gość: Anja.S Re: >Wygrałam!!!!! IP: *.chello.pl 12.11.05, 01:11
      ..który leżał w bezprzewodowym zestawie klawiatura + mysz. A o co chodziło? Otóż pojawialy mi sie
      dziwne teksty także po rosyjsku, mysz czasem szalała...Jak system startował, to już wydawał taki
      dźwięk jak po błednym kliknieciu i już klawiatura szalala...

Sięgnęłam mocniej do pamieci i przypomniałam sobie, że wszystko zaczęło sie dziac po tym jak baterie
      w myszce i klawiaturze i na nowo przypisałam im kanały. A że jak się okazuje ściany w blokach cienkie
      to czytałam to co sasiad z piętra niżej pisuje u siebie (pewnie ma też zestaw A4tech-a). A sasiadem tym
      są Rosjanie pracujacy tu w Polsce! Stad te rosyjskie teksty! Po obecnej zmianie kanałow w nadajniku -
      problem zniknął jak ręką odjął!!!

Mam ndzieję, że się nie myle i że jutro nic sie dziać znowu nie będzie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka