Gość: H5N1 IP: *.pronet.lublin.pl 18.01.06, 17:35 Windows chyba mi się nie zawiesi z tego powodu ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: do /dev/null go!!! odwiedza skorumpowaną KOLONIĘ IP: 193.0.116.* 18.01.06, 17:46 gdzie im bardziej państwowa instytucja, tym więcej M$-knotów. Żadnego wsparcia dla open source. Odpowiedz Link Zgłoś
gobi03 szykują się rządowe inwestycje 19.01.06, 12:23 wygra jak zwykle PROKOM protokoły i algorytmy będą jeszcze bardziej tajne niż zwykle... Odpowiedz Link Zgłoś
kell99 Re: Bill Gates przyjedzie do Polski w lutym 18.01.06, 17:49 w koncu musi zadbac o to by przypadkiem zadna ustawa wspierajaca wdrazanie otwartych standartow w administracji publicznej (i by przypadkiem nikt nie myslal by tak jak inne kraje zastapic drogie ms office praktycznie bezplatnym open office) i zabraniajaca patentow na oprogramowanie nie przeszla;) ciekawe ktory polityk bedzie sie "najcieplej" o billu wypowiadal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antylewak Re: Bill Gates przyjedzie do Polski w lutym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 21:41 Wszystkie komuchy nienawidzą takich, jak William H. Gates III. Odpowiedz Link Zgłoś
kell99 Re: Bill Gates przyjedzie do Polski w lutym 18.01.06, 21:45 tak oczywiscie, bo takie rzeczy jak "koszyk" w sklepie internetowym czy format plikow powszechnie uzywany od 20+ lat sa tak innowacyjne, ze potrzebny jest patent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Bill Gates przyjedzie do Polski w lutym IP: *.icis.pcz.pl 18.01.06, 22:02 Mentalnosc B. Gatesa jest mentalnoscia Fidela Castro - absolutny monopol. Nie na darmo Gates tak popiera wladze komunstycznych Chin. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: Bill Gates przyjedzie do Polski w lutym 18.01.06, 22:16 > Mentalnosc B. Gatesa [...] Psycholog czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-z-paryza Re: Bill Gates przyjedzie do Polski w lutym 18.01.06, 17:52 nie ma jak MAC!!! spadaj Bill Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał PiS za wolnym oprogramowaniem? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 18.01.06, 17:53 Warto przy tej okazji wspomnieć, że w PiS-owskim kwartalniku "Międzynarodowy Przegląd Polityczny" w numerze 1/2003 ukazały się listy wymienione między Microsoftem, a peruwiańskim posłem Villanuevą zasłużonym dla propagowania wolnego oprogramowania w Peru. Warto przeczytać: www.mpp.org.pl/01/mpp_1_162.pdf Ciekawe czy rząd PiS ma podobne poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dc komu patencik MS ? IP: *.devs.futuro.pl 19.01.06, 09:26 Czyżby przy okazji spotkania z politykami Bill będzie mówił o doniosłej roli prawa patentowego w rozwoju ludzkości ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chomsky TAK, POLSKA JEST BARDZO PROTECHNOLOGICZNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 18:05 daleko za nami skandynawia i usa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smyk Re: Bill Gates przyjedzie do Polski w lutym IP: *.nb.aliant.net 18.01.06, 18:11 Oczywiscie, proba wcisniecia rzadowi jakiegos bezuzytecznego pakietu oprogramowania za grube miliardy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CH Re: Bill Gates przyjedzie do Polski w lutym IP: *.kom / *.os1.kn.pl 18.01.06, 19:17 Znaczy Bill będzie bawił się w akwizytora i namawiał na kupno oprogramowania MS? Żałosne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mefisto Pewnie znalazł jakieś Tanie Linie lotnicze;) IP: *.e-wroc.com 18.01.06, 21:32 ... i wpadnie do zakopca na narty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
swiatlo A po cholere on tutaj? 18.01.06, 19:21 A po cholere on tutaj? Znowu zacznie się wymądrzać w tych swoich irytujących okularach ze swoją idiotyczną gębą i zacznie prawić fałszywe morały o zbawieniu Wszechświata przez Windows. Czy nie ma kogoś kto by go przywitał ciastem z kremem w gębę? Odpowiedz Link Zgłoś
kell99 Re: A po cholere on tutaj? 18.01.06, 19:43 pewnie tak samo jak pomaga cenzurowac internet w chinach... Odpowiedz Link Zgłoś
roar Re: A po cholere on tutaj? 18.01.06, 19:48 > Czy nie ma kogoś kto by go przywitał ciastem z kremem w gębę? O. Właśnie się zalogowałem specjalnie, żeby to napisać. Szykować ciastka, rodacy! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xvq Re: A po cholere on tutaj? IP: *.acn.waw.pl 18.01.06, 23:25 Tak, tak - szykujcie. Nie ma argumentow ale sa ciastka ... Domyslam sie, ze w zwyklej polemice tez rzucacie ciastkami z braku argumentow? Dla mnie EOT bo z cukiernikami nie dyskutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boorack Re: A po cholere on tutaj? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 23:30 Tydzień po jego ostatniej wizycie pani minister Łybacka stwierdziła że w polskich szkołach może być windows i tylko windows. Bill nie przyjeżdża tu dla rozrywki. Zmienił się rząd, nowa ekipa jest jeszcze bardziej sprzedajna od starej ekipy, trzeba posmarować kapuchą. Więcej windows kupią, może nawet jakieś patenty software'owe wprowadzą... Z punktu widzenia Billa Polska to kolejna kolonia którą można potraktować jak dojną krowę. Odpowiedz Link Zgłoś
waqq Re: Bill Gates przyjedzie do Polski w lutym 18.01.06, 19:34 Ja bym go w ogóle nie wpuszczał do Polski. Ten facet i jego firma robi na świecie więcej szkody niż pożytku. Można mu nie dać wizy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolnyobywatel Re: Bill Gates przyjedzie do Polski w lutym IP: *.chello.pl 18.01.06, 20:29 cieszcie się wszyscy, że jemu się chce tu przyjechać, a ciastka zjedzcie sami albo dajcie biednym dzieciom, bo im będzie smutno jak zobaczą w telewizji, że ktoś wyrzuca takie dobre rzeczy. a tak na marginesie jełopy, gdyby nie Bill Gates i jego okropna, wszechpotężna, obrzydliwa firma, to czy kiedykolwiek by powstało wolne oprogramowanie? nie, bo konflikt, to najlepsza droga rozwoju, a konflikt myśli, to najlepsza droga rozwoju myślenia, o i tego nam trzeba:) pozdrawiam wszystkich nie zatcietrzewionych:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: killbill bzdura!!! IP: 193.0.116.* 18.01.06, 20:40 na tej zasadzie: czy bez PiSu zaistniałoby w Polsce uczciwe i klarowne uprawianie polityki? Taki monopol jest bardzo szkodliwy i w USA niejeden mu podobny rozbito. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Bill Gates przyjedzie do Polski w lutym IP: *.student.uu.se 18.01.06, 21:15 Glupi jestes i tyle.A kto powolal do istnienia fundacje, ktora miliardy daje na walke z HIV i glodem w krajach trzeciego swiata? Madrala sie znalazl. Zainstaluj sobie inny system operacyjny, jak Ci przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
kell99 Re: Bill Gates przyjedzie do Polski w lutym 18.01.06, 21:47 inni tez daja (intel, ibm etc) tylko nie obnosza sie z tym na kazdym kroku robiac z tego tania reklame... Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: Bill Gates przyjedzie do Polski w lutym 18.01.06, 22:18 Jak tez zrobisz tyle dobrego, ja bede Ci wdzieczny i nie bede Ci wyrzucal "obnoszenia sie" z tym. Odpowiedz Link Zgłoś
kell99 Re: Bill Gates przyjedzie do Polski w lutym 18.01.06, 22:36 lucky81 napisał: > Jak tez zrobisz tyle dobrego, ja bede Ci wdzieczny i nie bede Ci wyrzucal > "obnoszenia sie" z tym. a skad wiesz ile kto (% dochodow) oddaje? a ty pomagasz innym? Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: Bill Gates przyjedzie do Polski w lutym 18.01.06, 22:44 > a skad wiesz ile kto (% dochodow) oddaje? Nie wiem, ani nie twierdze ze wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kell99 Re: Bill Gates przyjedzie do Polski w lutym 18.01.06, 23:06 wiec nie krytykuj innych. jezeli widzisz tylko dobre strony, to racz zauwazyc tez te zle strony. z jednej strony daje $$$ organizacjom, a 2giej zdziera z organizacji za licencje na oprogramowanie, a gdy ktos chce przesiasc sie na cos innego to zaraz pojawia sie masa "sponsorowanych" artykulow ("get the facts" na przyklad) celujaca w konkurencje. w jaki sposob bill gates pomaga swiatu, gdy jego firma przyczynia sie do cenzurowania internetu w imie wiekszych zyskow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoom kell99 IP: *.dip.t-dialin.net 18.01.06, 23:52 kell99 napisał: wiec nie krytykuj innych... Zalosny jestes petak, ze az przykro. Przeczytalem wszystkie twoje posty i to wlasnie ty krytykancie rzucasz sie z wsciekloscia pajaca. Nie masz zielonego pojecia o czym piszesz, poslugujesz sie klamstwem w czyms co tylko tobie wydaje sie argumentacja... strasznie to jakies takie... polskie. Odpowiedz Link Zgłoś
kell99 Re: kell99 19.01.06, 00:01 nie kazdy widac potrafi samodzielnie myslec: www.nytimes.com/2006/01/17/opinion/17tue2.html?ex=1295154000&en=968cd35a2e88378a&ei=5088&partner=rssnyt&emc=rss news.com.com/Microsofts+file+system+patent+upheld/2100-1012_3-6025447.html?tag=nefd.top www.slate.com/id/2133993/ www.eweek.com/article2/0,1895,1857298,00.asp slashdot.org/article.pl?sid=04/03/27/1919256 etc, etc .. wystarczy poszukac na google jak to msoft szanuje konkurencje. ps. w ktorym sklepie mozna kupic windows xp N ? Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: Bill Gates przyjedzie do Polski w lutym 18.01.06, 22:18 Mi jakos osobiscie szkody ten pan nie zrobil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: __gill Bates__ Re: Bill Gates przyjedzie do Polski w lutym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 23:48 zrobil, zrobil tylko o tym nie wiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
polsek Re: Bill Gates przyjedzie do Polski w lutym 18.01.06, 20:25 Taka mala probka jak sie robi nowe technologie: www.polsek.org.pl/wiesci/491 Trzeba byc niepelnosprytnym aby kupowac cos , co jest ogolnie dostepne i lepsze - lezy prawie na ulicy w postaci Open Source;-) Mozan sie spodziewac tylko nieczystych zagran, bo kto by wchodzil teraz w windozy??? -- www.polsek.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynik Re: Bill Gates przyjedzie do Polski w lutym IP: *.freedom2surf.net 18.01.06, 20:50 Może wpadnie na giełdę w Bronowicach w Krakowie, jego nowe Windows Vista napewno juz w sprzedaży - 10 zł kopia.. :) jak pewnie w każdym innym miescie w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atx Re: Bill Gates przyjedzie do Polski w lutym IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 20:54 czyzby chcial posmakowac polskiego tortu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Bill Gates przyjedzie do Polski w lutym IP: *.bulldogdsl.com 18.01.06, 21:14 Czego jak czego ale Microsoft DOS'a nie stworzył. Kupił go, jak częsć "swoich" rozwiazań. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: Bill Gates przyjedzie do Polski w lutym 18.01.06, 22:53 > Czego jak czego ale Microsoft DOS'a nie stworzył. Kupił go, jak częsć "swoich" > rozwiazań. Kupil, zaplacil, a wiec to byla juz jego (nie ma potrzeby uzywania cudzyslowow) wlasnosc. Kazda wlasnosc kazdej firmy informatycznej jest tworzona przez pewnego programiste, ktory sprzedaje ten produkt firmie (moze to byc pracownik tej firmy lub nie). Wtedy to jest doprawdy wlasnosc firmy, a nie programisty. Nastepnie pracownicy MS tworzyli nowe wersje. Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re: Bill Gates przyjedzie do Polski w lutym 18.01.06, 21:42 Najpierw Michas Jackson a teraz Gates!Pierwszemu nie wyszla budowa portu, wesolego miasteczka i sypialni dla gwiazdora. Moze drugiemy cos wyjdzie. Ciekawe czy przyjma go jak monarche. Znajac nasza uleglosc wobec ludzi USraela powinna byc obecna kompania honorowa, prezydent i prymas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleku A może będzie rozmawiał z ojcem dyrektorem? IP: *.int.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 23:03 jw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: Bill Gates przyjedzie do Polski w lutym IP: *.acn.waw.pl 18.01.06, 23:14 łindołs mi się z wrażenia zawiesił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: już schowałem ;) Re: Bill Gates przyjedzie do Polski w lutym IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 18.01.06, 23:32 Znów będzie akcja CHWDP ?? trzeba czyms sie wykazać przed takim gosciem .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek K. Re: Bill Gates przyjedzie do Polski w lutym IP: *.dip.t-dialin.net 18.01.06, 23:55 Gość portalu: asdf napisał(a): > łindołs mi się z wrażenia zawiesił Widocznie nie potrafisz poslugiwac sie komputerem. Mnie sie nigdy nie wiesza. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewek.113 Ma być.. Ma mi patcha zbiorczego przywieźć - 80GB 18.01.06, 23:34 do pasjansa. Oj, będzie się działo.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: Bill Gates przyjedzie do Polski w lutym IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 18.01.06, 23:51 Kill Bill :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: USA Listy byscie do siebie krytykanci pisali gdyby nie IP: *.an4.sea18.da.uu.net 19.01.06, 07:18 BG. Nieudacznicy zyciowi i zazdrosnicy czyjegos sukcesu wypisujacy bzdury na tym forum. Na takich zawistnych idiotach opieraly sie wszyskie lewicowe rewolucje i systemy ustrojowe ktore po sobie nic nie pozostawily. Wezcie sie do roboty malkontenci, krytykanci i bezjajowi nieudacznicy to i wy moze cos wymyslicie. Popatrzcie na sukcesy Forda, Gatesa, Paccarda, Edisona i wielu innych ktorzy napedzja rozwoj tego swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
gobi03 Ford nie opatentował okrągłej kierownicy 19.01.06, 12:21 Edison nie opatentował pomysłu na elektryczne źródło światła Odpowiedz Link Zgłoś
cyberrafi Re: Listy byscie do siebie krytykanci pisali gdyb 30.01.06, 11:40 Gość portalu: USA napisał(a): > BG. Nieudacznicy zyciowi i zazdrosnicy czyjegos sukcesu wypisujacy bzdury na > tym forum. Na takich zawistnych idiotach opieraly sie wszyskie lewicowe > rewolucje i systemy ustrojowe ktore po sobie nic nie pozostawily. Wezcie sie do > > roboty malkontenci, krytykanci i bezjajowi nieudacznicy to i wy moze cos > wymyslicie. Popatrzcie na sukcesy Forda, Gatesa, Paccarda, Edisona i wielu > innych ktorzy napedzja rozwoj tego swiata. Nieudecznikami to są użytkownicy tego M$-chłamu, którzy co chwila żałośnie kwiczą: "Wirus znów mnie atakuje". Ten gejts wyrządza im swoim istnieniem straszliwą krzywdę a oni wciąż go kochają. To jest przezabawne. Kto by mi dostarczał wciąż nowych powodów do kpin gdyby nie ten gejts? ;))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gobi03 przywiezie SP1 dla Visty, żeby było na zaś 30.01.06, 16:30 jak już się Vista pokaże, to my Polacy będziemy uprzywilejowani jako posiadacze tego Service Packa :-) Odpowiedz Link Zgłoś