dalia.70 18.09.06, 17:45 W jaki sposób mogę przesłać kilka załączników na raz(w postaci folderu)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: T-800 Re: poczta na onecie IP: *.tpnet.pl 18.09.06, 20:01 Nie można wysyłać folderów, można pliki. Można kilka plików/folderów spakować zipem i wysłać tego zipa (ten zip w Windows nazywa się folderem skompresowanym, co tylko powoduje zbędne zamieszanie). Aby zrobić takiego zipa, należy zaznaczyć pliki i/lub foldery (np. wciskając Ctrl i klikając poszczególne obiekty), potem kliknąć na jednym z nich prawym przyciskiem myszy i wybrać z menu podręcznego Wyślij do -> Folder skompresowany. Po chwili zostanie utworzony ten "folder" (plik zip), który będzie można wysłać. Odpowiedz Link Zgłoś
dalia.70 Re: poczta na onecie 18.09.06, 20:12 Ja już tak próbowałam, ale potem nie chce mi się taki zip otworzyć. W każdym razie, dzięki, t-800. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: poczta na onecie IP: *.tpnet.pl 18.09.06, 20:30 Jak to nie chce się otworzyć? Odpowiedz Link Zgłoś
dalia.70 Re: poczta na onecie 18.09.06, 22:19 :) no, jeśli chcę otworzyć załącznik w postaci zip, to niestety bez efektu, menedżer pobierania sobie nie radzi, a może próbować czymś innym? Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: poczta na onecie 19.09.06, 00:00 Żeby otworzyć zipa, trzeba go najpierw wypakować. Np. w Windows XP można zapisać na Pulpicie, wejść do niego i uruchomić/skopiować zbiory. Zipy (w Windows "foldery skompresowane") najlepiej traktować jako tymczasowe, tzn. jeśli zamierzamy pracować na dokumentach/programach w nim zawartych, najlepiej uprzednio je wypakować (a oryginalnego zipa usunąć, żeby nie przeszkadzał). Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: poczta na onecie 19.09.06, 00:01 t-800 napisał: > Żeby otworzyć zipa, trzeba go najpierw wypakować. Jakaś głupota mi wyszła. ;-] Zip to spakowany zbiór. Trzeba wypakować pliki w nim zawarte i dopiero je otwierać/uruchamiać. Odpowiedz Link Zgłoś
dalia.70 Re: poczta na onecie 19.09.06, 20:46 Nie wiem, w czym tu leży problem, ale zip nie chce sie zapisać. To znaczy, zapisuje się w postaci ikony"login"(?). Ale nie będę już niepokoić, dzieki za wszelką pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: poczta na onecie 19.09.06, 22:51 Login? Dziwne. Możesz ściągnąć sobie coś do pakowania i rozpakowywania, np. htt://zipgenius.it (program jest po angielsku i po włosku, ale na stronie jest również "langpack" z językiem polskim). Odpowiedz Link Zgłoś