Dodaj do ulubionych

Mozilla czy Opera ?

IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 20.07.03, 15:11
Właśnie zastanawiam się nad zmianą przeglądarki z Opery na Mozillę. Proszę o rade w tej sprawie, która przeglądarka jest lepsza, jakie są zasadnicze różnice pomiędzy nimi, czy jest sens w ogóle zmieniać ?

dzięki za odp.
Obserwuj wątek
    • Gość: szalony_królik Re: Mozilla czy Opera ? IP: *.*.*.* 20.07.03, 15:17
      gtavc.ag.bocznica.org/
      • Gość: ja Re: Mozilla czy Opera ? IP: *.daminet.pl 20.07.03, 15:53
        ja wole mozille. bezplatna, ladniejsza, podobne mozlwosci.
    • jacek19 Re: Mozilla czy Opera ? 20.07.03, 17:40
      Zdecydowanie OPERA !!! Masz skórki jeśli ci sie nie podoba, wszystko ładnie wchodzi. Możliwośc wyboru zgodności przegladarki ze stroną i mase innych rzeczy polecam super artykuł o OPERZE - najlepszy jaki istnieje!! Przeczytaj uwaznie i na pewno zdecydujesz sie na OPERĘ:)) Tyle bajerów nie ma żadna przegladarka:))
      Oto link: dobreprogramy.com/index.php?dz=8&a=15
      Miłej i przyjemniej lektury:)) Mam nadzieję, że wybierzesz OPERĘ i dołaczysz do wielkiego grona zadowolonych uzytkowników tej, że przegladarki internetowej:)) Pozdrawiam:))
      • Gość: kell Re: Mozilla czy Opera ? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.07.03, 18:33
        a mozilla nie ma niby skorek? a rozszerzen nie ma?:) na
        mozdev.org widze tego cale tony. a najlepiej wyprobowac
        obie i potem wybrac ta ktora sie bardziej podoba. z
        mozilli startuj z firebirdem, bo klasyczna mozilla to juz
        przeszlosc.
        • jacek19 Re: Mozilla czy Opera ? 20.07.03, 20:33
          No na pewnie ma takich jak Opera np> Gesty..
          • Gość: kell Re: Mozilla czy Opera ? IP: 24.42.160.* 20.07.03, 20:47
            no na pewno nie ma:)
            optimoz.mozdev.org/gestures/index.html
            • jacek19 Re: Mozilla czy Opera ? 20.07.03, 20:52
              Nie wiem, nie znam sie na Mozilli i nie uzywam tego. za to uzywam Opery i na temat Opery moge sie wypowiadac z czystym sumieniem i przekonaniem.
              • Gość: kell Re: Mozilla czy Opera ? IP: 24.42.160.* 20.07.03, 20:56
                wiec nie wypisuj bzdur, ze czegos nie ma albo cos nie
                dziala na przyszly raz skoro nie masz o tym pojecia.
                • jacek19 Re: Mozilla czy Opera ? 20.07.03, 21:12
                  Gość portalu: kell napisał(a):

> wiec nie wypisuj bzdur, ze czegos nie ma albo cos nie
                  > dziala na przyszly raz skoro nie masz o tym pojecia.

Szanowny kolego... po pierwsze zdania nie zaczyna się od "więc". Po drugie NIE wypisuje bzdur, po trzecie NIE napisałem, że "czegoś nie ma" ani NIE napisałem, że "coś nie działa". Czytaj uważnie i powoli posty zanim weżmiesz pochobnie udział w dyskusji na forum i będziesz łaskawy wyrażić swoja opinię na dany temat. Pozdrawiam;)
                  • Gość: kell Re: Mozilla czy Opera ? IP: 24.42.160.* 20.07.03, 21:18
                    jak to nie? napisales, ze opera ma skorki (czyli mozilla
                    nie ma?), ma duzo rozszerzen (mozilla nie ma?) a potem
                    dodales, ze nie ma gestow:) jak dlugo miales doczynienia
                    z mozilla? bo ja uzywalem opere przez moze 1h i wyleciala
                    na dobre. do piet fbirdowi nie dorasta
                    • jacek19 Re: Mozilla czy Opera ? 20.07.03, 21:56
                      Gość portalu: kell napisał(a):

> jak to nie? napisales, ze opera ma skorki (czyli mozilla
                      > nie ma?), ma duzo rozszerzen (mozilla nie ma?) a potem
                      > dodales, ze nie ma gestow:) jak dlugo miales doczynienia
                      > z mozilla? bo ja uzywalem opere przez moze 1h i wyleciala
                      > na dobre. do piet fbirdowi nie dorasta

;))Opra ma skorki i inne bajery i byc moze ma je tez Mozilla i w to nie wnikam ale czy ja napisalem ze Mozilla tego nie ma??? ZNajdz mi mojego posta gdzie pisze wprost!! MOZILLA TEGO NIE MA???? Nie napisalem takiego posta;)) I nie proboj mi niczego wmawiac. Naucz sie najpierw poprawnie pisac, czytac i rozumiec tekst bo jak na razie widac, ze tego w szkole nikt Ciebie nie nauczyl.
                      • Gość: pas1 Re: Mozilla czy Opera ? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 21.07.03, 11:33
                        jacek19 napisał:

> ;))Opra ma skorki i inne bajery i byc moze ma je tez Mozilla i w to nie
                        wnikam
                        > ale czy ja napisalem ze Mozilla tego nie ma??? ZNajdz mi mojego posta gdzie
                        pis
                        > ze wprost!! MOZILLA TEGO NIE MA???? Nie napisalem takiego posta;)) I nie
                        probo
                        > j mi niczego wmawiac. Naucz sie najpierw poprawnie pisac, czytac i rozumiec
                        tek
                        > st bo jak na razie widac, ze tego w szkole nikt Ciebie nie nauczyl.

Sorry że się wetnę do obcej kłótni, ale nie mogę wytrzymać.
                        O ile ktoś próbuje zrozumieć Twoje nieskładne wypowiedzi, takie jak ta:
                        "No na pewnie ma takich jak Opera np> Gesty.."
                        to prawdopodobnie wywnioskuje, że chciałeś napisać iż Mozilla nie ma gestów.
                        Potem piszesz, że w ogóle nie znasz tego programu.
                        Rozpoczynanie zdania od "więc" jest o wiele mniejszym grzechem.
                        GS
            • jacek19 Re: Mozilla czy Opera ? 20.07.03, 20:57
              Tylko to jest autoorstwa Opera Software:P XZostało więc to skopiowane...;))

Nagłówek ABOUT
              "Mouse gestures were first implemented in a browser in Opera..."
              • Gość: kell Re: Mozilla czy Opera ? IP: 24.42.160.* 20.07.03, 21:15
                no popatrz, a opera sie przedstawia jako mozilla5.0 i
                czego to tak na prawde dowodzi? zakladki tez jako
                pierwsze zagoscily na operze. po prostu wiele rzeczy w
                swiecie przegladarek juz dawno zostalo wymyslone, co nie
                znaczy, ze nie mozna ich ulepszac.
                • jacek19 Re: Mozilla czy Opera ? 20.07.03, 22:09
                  Dowodzi to temu, ze mozesz sobie wejsc na strona specjalnie zrobiona pod dana przegladarke w tym wypadku pod Mozlille, Netscape, Opere czy Internet Explorer 6.
      • Gość: piecyk gazowy Re: Mozilla czy Opera ? IP: *.visp.energis.pl 20.07.03, 18:46
        jacek19 napisał:

> Zdecydowanie OPERA !!! Masz skórki

Taaa, najważniejsze są skórki... Jak program nie ma skórek, to po prostu jest
        do d...!
        • jacek19 Re: Mozilla czy Opera ? 20.07.03, 20:32
          Gość portalu: piecyk gazowy napisał(a):

> > Zdecydowanie OPERA !!! Masz skórki
          >
          > Taaa, najważniejsze są skórki... Jak program nie ma skórek, to po prostu jest
          > do d...!

Nie oto mi chodzilo. Skórki to jedna z zalet opery przeczytaj artykuł do którego podałem link.
    • Gość: K.A Re: Mozilla czy Opera ? IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 20.07.03, 21:35
      W końcu zainstalowałem dla próby Mozillę, ale nie zrobiła na mnie dużego wrażenia dlatego ostatecznie zdecydowałem się na Opere
    • Gość: ???? Re: Mozilla czy Opera ? IP: *.intermedia.net.pl 20.07.03, 21:47
      jesteś nie sprawiedliwy najpierw prosisz o pomoc a potem jednak masz własne
      zdanie dlaczego??wiec pytasz sie o dobre rozwiazanie czy ubliżasz
      innym....jesli nie wiesz na co sie zdecydowac wypróbuj to i to skoro nie chcesz
      pomocy od innych...Ja osobiście Ci mówie Opera!!!!!!!!!!Pytaj a nie wkurzaj
      ludzi....ja spadam...
      • Gość: K.A Re: Mozilla czy Opera ? IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 20.07.03, 22:24
        Gość portalu: ???? napisał(a):

> jesteś nie sprawiedliwy najpierw prosisz o pomoc a potem jednak masz własne
        > zdanie dlaczego??wiec pytasz sie o dobre rozwiazanie czy ubliżasz
        > innym....jesli nie wiesz na co sie zdecydowac wypróbuj to i to skoro nie chcesz
        >
        > pomocy od innych...Ja osobiście Ci mówie Opera!!!!!!!!!!Pytaj a nie wkurzaj
        > ludzi....ja spadam...

Ja nie widze żadnego problemu, ale jeśli taki jest to sory
    • Gość: kane tylko IE z nakładką MyIE IP: *.compower.pl 22.07.03, 16:53
      Polecam. Najlepsze rozwiązanie. www.myie2.com/html_en/home.htm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka