kaktus6 05.08.08, 03:44 Jestem laikiem.Pracuję na komuterze podłączonym do sieci, czy ktoś z użytkowników może wyłapywać moją pocztę? Jak to sprawdzić i jak unikać takich sytuacji? Szefowa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: o2 Re: praca w sieci, szpiegowanie IP: *.acn.waw.pl 05.08.08, 10:07 > Pracuję na komuterze podłączonym do sieci, czy ktoś z > użytkowników może wyłapywać moją pocztę? Teoretycznie może. > Jak to sprawdzić i jak unikać takich sytuacji? Nie ma jednej uniwersalnej metody sprawdzania takich rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
jap_1 Re: praca w sieci, szpiegowanie 05.08.08, 11:23 Gość portalu: o2 napisał(a): > > ... jak unikać takich sytuacji? Na przykład korzystać z takiej poczty, która zapewnia pełne szyfrowanie SSL. Odpowiedz Link Zgłoś
julia88 Re: praca w sieci, szpiegowanie 06.08.08, 23:36 Proszę powiedzcie,czy szpiegowanie aż do skutku jest legalne.Znam kogoś kto potem robi z tego użytek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o2 Re: praca w sieci, szpiegowanie IP: *.acn.waw.pl 07.08.08, 00:07 > Proszę powiedzcie,czy szpiegowanie aż do skutku jest legalne. Musisz dokładniej sprecyzować owo "szpiegowanie". Do skutku czy nie do skutku - bez wiedzy użytkownika takie szpiegowanie w 99% nie jest legalne. Ale tak jak mówię - wszystko zależy od tego co dokładnie rozumiesz pod pojęciem "szpiegowanie" Odpowiedz Link Zgłoś