Dodaj do ulubionych

Windows 7 Starter - nie zmienisz w nim tapety

IP: *.is.net.pl 30.03.09, 16:12
o rany, zablokujciesobie nawet i kalkulator, zablokujcie uruchamianie paska narzędzi, zablokujcie menu kontekstowe, zablkoujcie bios, zablokujcie mozliwosc instalowania jakiegokolwiek innego systemu poza windows 7 starter, zeby niemozna bylo juz niczego usunac, a tylko aktualizowac mozliwosc uruchimoenia kazdego zablokowanego programu w cenie najdrozszej wersji systemu.
zablokujciemozliwoscpodlaczania internetu, uruchamiania aplikacji czy w ogole wyłaczania netbooków, niech dziala nawet gdy sie odepnie baterię i gniazdo sieciowe, zablokujcie instalaje, aktualizacje i w ogole niech bedzie zablokowane wsyzstko! i tak bede na czym innym siedział.
Obserwuj wątek
    • Gość: gajoo Re: Windows 7 Starter - nie zmienisz w nim tapety IP: *.jjs-isp.pl 30.03.09, 17:23
      cyt. "i tak bede na czym innym siedział."

Windows 7 Starter nie jest dla Ciebie.
      To rozwiązanie do firm, których pracownicy i tak na ogół uruchamiają jeden -
      góra dwa programy i posiadanie dla nich takiego rozwiązania w cenie 'tańszego'
      OSa jest całkiem do przyjęcia.

...no bo po co komu w systemie bankomatowym/kasie/komputerze prezentacyjnym czy
      jakimkolwiek innym ładna tapeta przysłowiowej d...y na ekranie.
      • Gość: qbisses Re: Windows 7 Starter - nie zmienisz w nim tapety IP: *.acn.waw.pl 30.03.09, 17:25
        No właśnie. Chyba wszystko się rozbija o to, gdzie taki windows stać będzie. Bo
        do domowych zastosowań chyba się nadawać nie będzie.
        • Gość: cxvx Re: Windows 7 Starter - nie zmienisz w nim tapety IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.09, 17:45
          przeżywacie te Windows starter jak nie wiadomo co. Przecież nikt nie będzie was
          zmuszał do jego używania. Wasze maleńkie móżdżki rozbolały od nadmiaru wyboru?
        • pe1 Re: Windows 7 Starter - nie zmienisz w nim tapety 30.03.09, 17:49
          Gość portalu: qbisses napisał(a):

> No właśnie. Chyba wszystko się rozbija o to, gdzie taki windows stać będzie. Bo
          > do domowych zastosowań chyba się nadawać nie będzie.

A firmy będą kupować wersję "biznes", więc tak naprawdę grupą docelową jest
          /dev/null
      • lechujarek Re: Windows 7 Starter - nie zmienisz w nim tapety 30.03.09, 18:21
        > ...no bo po co komu w systemie bankomatowym/kasie/komputerze
        > prezentacyjnym czy jakimkolwiek innym ładna tapeta przysłowiowej
        > d...y na ekranie.

Tylko że po co komu w takim systemie windows 7 potrzebny.
        Hmm, po co w ogóle komukolwiek windows 7 potrzebny, hehe :)
        • Gość: tylko lunix Re: Windows 7 Starter - nie zmienisz w nim tapety IP: *.gdynia.mm.pl 30.03.09, 19:37
          no, bo naj lebszy system to lunix skturego morzna chakierowac wszyskie serwery w
          polsce i całym śfiecie.
          Niechrzyje nełostrada
          • Gość: coss Re: Windows 7 Starter - nie zmienisz w nim tapety IP: *.strong-pc.com 31.03.09, 08:07
            Dawno się tak nie uśmiałem.
            Masz u mnie 10 pkt, stary!
      • Gość: xyz Re: Windows 7 Starter - nie zmienisz w nim tapety IP: *.pp.htv.fi 30.03.09, 20:09
        Tylko po co komu winda w bankomacie?!?!?!?
        • Gość: Zenio Re: Windows 7 Starter - nie zmienisz w nim tapety IP: *.acn.waw.pl 30.03.09, 21:53
          > Tylko po co komu winda w bankomacie?!?!?!?

Spytaj się producentów dlaczego ja tam instalują ;)
          • Gość: xyz Re: Windows 7 Starter - nie zmienisz w nim tapety IP: *.pp.htv.fi 30.03.09, 21:57
            Ludzie rozne rzeczy w roznych miejscach instaluja i to nie zawsze znaczy ze to
            ma sens.
    • Gość: michal Ludzie przesiadajcie się na Ubuntu (linuxa) IP: *.chello.pl 30.03.09, 17:25
      Jest dużo ładniejszy od windowsów. Cała estestyka Windows 7 jest żywcem
      zerznięta z Ubuntu. No i jest 100% za darmo i nie zwalnia po kilku miesiącach
      użytkowania.
      • Gość: sdfsdf Re: Ludzie przesiadajcie się na Ubuntu (linuxa) IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.09, 17:46
        hahahahha się uśmiałem
        tyle, że najpierw ubuntu zrobiło wszystko żeby się upodobnić do windowsa :D
        najgorszy badziew ze wszystkich dystrybucji linuksa...
        • Gość: xyz Re: Ludzie przesiadajcie się na Ubuntu (linuxa) IP: *.pp.htv.fi 30.03.09, 20:15
          Widać ,że tego nawet na oczy nie widziałeś.
          • Gość: sdfsdf Re: Ludzie przesiadajcie się na Ubuntu (linuxa) IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.09, 20:16
            OCZYWISCIE ZE WIDZIALEM AZ ZA DOBRZ
            • Gość: xyz Re: Ludzie przesiadajcie się na Ubuntu (linuxa) IP: *.pp.htv.fi 30.03.09, 20:42
              Tak człowieku poprostu brat blizniak

jakilinux.org/reviews/Windows/WindowsXP_default.png
              jakilinux.org/reviews/thinkpad_x61s_linux/ubuntu_desktop.png
              Zaczynajac od takich banałow jak sam fakt ze menu jest u gorze i ma 3 pozycje ,
              poprzez kolorystyke , copizFuzzion w domyslnej instalacji konczac na fakcie ze
              ma x desktopow (4 pupity domyslnie dostepne)

Tak kurcze normalnie wypisz wymaluj sciagneli wszsytko z windy. Co wiecej
              dolozyli cos co winda pewnie bedzie miala za 5 lat dopiero ...

• Gość: A-L Re: Ludzie przesiadajcie się na Ubuntu (linuxa) IP: 188.33.11.* 30.03.09, 21:09
                Czemu jest taka mentalność że jak ktoś ma Linuxa to się wyjątkowo często za
                mistrza informatyki uważa? Ja mam Ubuntu i Vistę. Osobiście preferuję Vistę bo w
                90% przypadków robi to co ja chcę,a Ubu mnie męczy, między innymi crashami
                Nautilusa i to bardzo regularnymi.
                Fakt posiadania linuksa o niczym nie świadczy, umiejętność zrobienia go na
                bóstwo... owszem. A z tym się schodzi sporo czasu i nerwów.
                • Gość: xyz Re: Ludzie przesiadajcie się na Ubuntu (linuxa) IP: *.pp.htv.fi 30.03.09, 21:21
                  Oj a kto tu mowi o jakims mistrzu? Poprostu kolega wyzej stawia hipoteze ze
                  Ubuntu stara sie przypominac winde. Fakt , ma ikonki ma menu. Wypisz wymaluj ten
                  sam design , na screenshotach zreszta widac.

Skoro Ci Vista pasuje , prosze bardzo używaj , nie bronie CI. Nie będe Ci pisał
                  czemu uważam Ubuntu za lepszy system bo to nie o to chodzi. Używaj narzędzi
                  które Ci pasują. Jeśli robisz to świadomie i wiesz z czego rezygnujesz a co
                  zyskujesz , plus dla Ciebie.
                  • Gość: sdfsdf Re: Ludzie przesiadajcie się na Ubuntu (linuxa) IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.09, 21:45
                    polecam fedorę, jeśli chcecie fajną dystrybucję linuxa... sam
                    korzystam z xp i weim co mówię, pisząc, że SRUbuntu to najbardziej
                    badziewny Linux.
                    • Gość: xyz Re: Ludzie przesiadajcie się na Ubuntu (linuxa) IP: *.pp.htv.fi 30.03.09, 21:56
                      Fedora jest calkiem niezla i nawet dobrze wspominam prace z nia , jednak ma tez
                      pare minusow. Fedora to jednak pochodna Red Hata , i jako taka jest dla niego
                      poligonem. Stad w Fedorze bardzo szybko pojawiaja się nowe technologie. Dla
                      jednych to plusy ale dla wiekszosci to raczej minusy gdyz to czesto powoduje
                      problemy i niestabilnosc jakis elementow. Ubuntu wybiera bezpieczna scieżke.
                      Znam oba wybieram Ubuntu , ale i tak oba sa lepsze niz widna . Przynajmniej dla
                      mnie .
              • phemieh_tusk ____ Windows to totalne g.wno !!! ____ 30.03.09, 23:51
                Do fanow Windows mam pare pytan:

1. Dlaczego menu w IE7 znajduje sie pod paskiem adresu a nie na samej gorze
                okna, choc jest to niezgodne z logika i wytycznymi Microsoftu?

2. Dlaczego po wylaczeniu stylu wizualnego Windows XP, IE7 biezaca karte
                koloruje jakims gradientem, mimo ze to fatalnie wyglada?

3. Dlaczego jak zmienie czionke w systemie na jakas wlasna, w mnostwie okien
                nadal jest czcionka Arial albo Microsft Sans Serif, co psuje pozadany przeze
                mnie wyglad systemu?
              • tomek854 Re: Ludzie przesiadajcie się na Ubuntu (linuxa) 31.03.09, 04:10
                Gość portalu: xyz napisał(a):

> Tak człowieku poprostu brat blizniak
                >
                > jakilinux.org/reviews/Windows/WindowsXP_default.png
                > jakilinux.org/reviews/thinkpad_x61s_linux/ubuntu_desktop.png

Na szczęscie kolejną wyższością linuxa jest to, że można wybrać sobie jednego z
                wielu menadżerów okien.

img22.imageshack.us/img22/613/pulpitz.jpg
                To jest moje Kubuntu (czyli Ubuntu z KDE).

> Zaczynajac od takich banałow jak sam fakt ze menu jest u gorze i ma 3 pozycje.

Jak widzisz, menu mam na dole, ale mogę mieć na górze, na lewo, na prawo, albo
                jako okienko w dowolnym miejscu. I ma więcej niż trzy pozycje, a instalację mam
                dość ubogą raczej.

> poprzez kolorystyke

Kolorystyka jest w pełni ustawialna w sposób łatwy, przyjemny i o zakresie o
                którym w XP można tylko pomarzyć. Dodatkowo mogę wybrać, czy wszystkie
                uruchamiane programy mają przyjmować ustaloną kolorystykę czy używać własnej.

, copizFuzzion w domyslnej instalacji

Co to jest copizfuzzion? Nigdy o tym nie słyszałem...

konczac na fakcie ze
                > ma x desktopow (4 pupity domyslnie dostepne)

Mój ma jeden. Ale do wyboru mam od 1 do bodajże 16. NIe lubię tego, ale np. w
                komórce mam dwa, bo ekranik jest za mały i tak mi wygodniej.
                >
                > Tak kurcze normalnie wypisz wymaluj sciagneli wszsytko z windy. Co wiecej
                > dolozyli cos co winda pewnie bedzie miala za 5 lat dopiero ...

Raczej nie ściągnęli z windy, bo w KDE te wszystkie bajery są od kiedy pamiętam
                (a linuxa używam już z 8 lat). Za to mam tu pewne bajery którymi szczycił się
                Windows Vista jako niesamowite rewolucje. I ja niektóre z nich to miałem na
                długo przed w ogóle jakimiś plotkami że Vista się pojawi. Oczywiście są to tylko
                bajery, których mało kto używa, bo poza byciem bajeranckimi niewiele wnoszą.
                Najważniejsze jednak to, że system działa stabilnie i nic w nim nie muszę robić
                (choć to prawda, z 5 lat temu jak miałem Mandrake to to było dla wytrwałych).
                Dziś Linux to jest w pełni system dla ludzi. Jest internet, torrenty, aMule,
                IRC, Gadu, Skype (w którym bez sterowników z płyty działa moja kamerka z logo
                Win XP, której Win XP nie widzi nawet po zainstalowaniu sterowników),
                bezproblemowo widzi moją komórkę (LG Cookie, Windows jej nie chce widzieć bez
                płyty ze sterownikami), mam Firefoxa, Operę, Konquerora do wyboru, oglądam filmy
                nie pamiętając co to problemy z kodekami oraz słucham sobie muzyki z fajnie
                zaprojektowanego odtwarzacza odtwarzającego wszystkie leżące u mnie w folderze
                "muzyka" formaty (.sid .stm, .mod, .s3m, .xm, .vaw, .wma, .mp3, .ogg, .m4a i co
                tam jeszcze) oraz Open Office do zastosowań biurowych z którym nigvdy nie miałem
                problemów zgodnosci z produktami microsoftu, a używam w podstawowym arkuszy
                kalkulacyjnych, rozbudowanych dokumentów tekstowych i prezentacji (choć czasem
                rozjeżdża się format tekstów przy eksporcie co bardziej skomplikownych plików do
                .doc, ale na to jest sposób - export do .pdf) oraz działa mi słownik
                polsko-angielski collinsa (jest specjalne dokowanie, działa w trybie tekstowym,
                ale za to dzięki temu znacznie szybciej.

Co jeszcze: oprócz jakichś problemów systemowych w moim XP które nie pozwalają
                mi pograć w grę z 2000 roku z powodu błędu w jakiejś bibliotece nie udało mi
                się go jeszcze zmusić do współpracy z drukarką HP Laserjet 3030, którą dostałem
                z biura firmy ponieważ nie działał fax. U mnie pod linuxem działa pięknie i
                skaner, i drukarka, I FAX. A wszystko po kliknięciu na okienko które pojawiło mi
                się przy pierwszym jej podłączeniu.

Więc z całym szacunkiem gó... wiesz o Linuxie i prosiłbym żebyś nie uprawiał
                antylinuxowej propagandy tak jak ja nie wyrażam się na temat Windowsa Visty
                którego używam tylko na uczelni, które działa wolniej i zawiesiło mi się z 5
                razy w ciągu ostatniego roku akademickiego, ale to może wina administratorów
                sieci, więc nie będę atakował samej Visty.

Niemniej jednak - wybór należy do każdego, ja się nie zamienię na żaden płatny
                system.

Pzdr

>
                • Gość: xyz Re: Ludzie przesiadajcie się na Ubuntu (linuxa) IP: *.nokia.com 31.03.09, 08:17
                  mam wrazenie ,ze nie wyczules ironii. Mnie do Linuxa nie 3ba przekonywac. ponad
                  3 lata temu przesiadlem sie z windy ...
                  • tomek854 Re: Ludzie przesiadajcie się na Ubuntu (linuxa) 31.03.09, 23:04
                    Gość portalu: xyz napisał(a):

> mam wrazenie ,ze nie wyczules ironii. Mnie do Linuxa nie 3ba przekonywac. ponad
                    > 3 lata temu przesiadlem sie z windy ...

No właśnie zajarzyłem ;-) Cóż - późno było :-)
                    • Gość: xyz Re: Ludzie przesiadajcie się na Ubuntu (linuxa) IP: *.pp.htv.fi 01.04.09, 22:22
                      hehe zdarza sie , o 4 rano :)
                • maruda.r Re: Ludzie przesiadajcie się na Ubuntu (linuxa) 06.04.09, 05:10
                  tomek854 napisał:

> Kolorystyka jest w pełni ustawialna w sposób łatwy, przyjemny i o zakresie o
                  > którym w XP można tylko pomarzyć.

I to jest problem Linuksów. Mimo olbrzymich możliwości konfiguracyjnych wcale
                  nie ma pewności, że nasz ulubiony program będzie wyglądał tak jak w konfiguracji
                  systemu.

Z nazewnictwa programów nie wynika żadna sugestia odnośnie przeznaczenia.

Osobiście nie oceniam możliwości tapetowo-zegarkowych, bo one mi zwisają. Ważny
                  jest pewien poziom estetyki interfejsu. I ta w Linuksach jest nie do przyjęcia.

Nie masz też racji co do kodeków. Mnóstwo dystrybucji w sporej części aplikacji
                  w trybie "tak jak jest" oferuje: brak dźwięku, za mały obraz, lub błędną paletę
                  kolorów. I to bez informacji, że jest problem z kodekami.

• Gość: Hans Kloss Windows 7 Starter - nie zmienisz w nim tapety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 17:37
      Ja bym kupił takiego, pod warunkiem, ze będzie: kosztował 50PLN, uruchamiał
      się w 5 sekund i będzie można na nim zainstalować wszystkie gry, które lubię.
      MS Windows do niczego innego nie jest mi potrzebny...
      • Gość: gajoo Re: Windows 7 Starter - nie zmienisz w nim tapety IP: *.jjs-isp.pl 30.03.09, 17:42
        Cena nie jest potwierdzona
        (www.tomshardware.com/news/windows-7-starter-versions-pricing,6982.html)
        ale za Windows 7 Starter możemy zapłacić aż... 200USD :|
        • Gość: Hans Kloss Re: Windows 7 Starter - nie zmienisz w nim tapety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 17:44
          > ale za Windows 7 Starter możemy zapłacić aż... 200USD :|

To mogą sobie go wsadzić...
        • Gość: Stanczyk Re: Windows 7 Starter - nie zmienisz w nim tapety IP: *.acn.waw.pl 30.03.09, 19:16
          Chyba ten sprzet toma z penisa spadł...
          Jesli ta wersja bedzie kosztowala 200 USD to ile bedzie kosztowal HOME? 500? Pro
          - 1000 USD? Microsoft to nie sa az takie debile zeby za poprawiona viste zadac
          takich pieniedzy...
      • Gość: Ja Dziekujemy... IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.09, 17:59
        ...ze podzieliles sie z nami ta niezwykle istotna informacja.
    • Gość: jami8 Windows 7 Starter - nie zmienisz w nim tapety IP: *.ericsson.net 30.03.09, 17:38
      W w Viście można zmienić ekran logowania?.
      Całą resztę przystosowałem do W2000 w 10 minut...

I czy Aero jest elegancki? hmm...
    • nessie-jp Windows 7 Starter - nie zmienisz w nim tapety 30.03.09, 17:45
      Eee, tam, nie będzie można. Chwila minie i się pojawi cała tona freeware'ów do
      zmieniania tapety.

Blokada wielozadaniowości do trzech aplikacji to już poważniejsza sprawa. Wydaje
      się wam, że to dużo, trzy aplikacje na raz? To nie wystarczy nawet w podstawowej
      pracy, gdzie jednocześnie musi być otwarty jakiś tam pakiet biurowy (załóżmy:
      Word/Excel), jakaś aplikacja kontaktowa (załóżmy: Outlook), jakieś
      oprogramowanie antywirusowe.

To co, wyłączamy antywirusa, żeby wejść na stronę WWW i sprawdzić coś w słowniku
      albo żeby uruchomić kalkulator i obliczyć coś szybko?

A co z 'obowiązkowymi' pozycjami Windows, takimi jak Scheduler i cała reszta
      tego tałatajstwa?
    • Gość: asgahasha Windows 7 Starter - nie zmienisz w nim tapety IP: *.chello.pl 30.03.09, 17:56
      panowie i panie, przesiadamy sie na linuxy
      • Gość: Kibic Re: Windows 7 Starter - nie zmienisz w nim tapety IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.09, 18:01
        No to na co czekasz? Przesiadaj sie. Linuksy sa dostepne od dawna.
        Smieszne jest to, ze w kazdym artykule nt Windowsa zawsze pojawiaja sie linuksiarze i smeca o swoich Ubuntu. macie swoj system, jestescie z nim szczesliwi, to po co narzucacie sie uzytkownikom innego softu?
        • soyokaze Re: Windows 7 Starter - nie zmienisz w nim tapety 30.03.09, 18:13
          > macie swoj system, jestescie z nim szczesliwi, to
          > po co narzucacie sie uzytkownikom innego softu?

Pytanie na poziomie drugiej klasy szkoły podstawowej.
          • Gość: Mr Q Re: Windows 7 Starter - nie zmienisz w nim tapety IP: *.broker.com.pl 30.03.09, 18:41
            A Twoja odpowiedź na poziomie przedszkolaka. Czyż nie?
          • Gość: Kibic A co, nie zrozumiales? IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.09, 22:05
            Bedzie mi trudno napisac to jeszcze prosciej, ale jezeli trzeba to moge sprobowac.
          • Gość: 885 Re: Windows 7 Starter - nie zmienisz w nim tapety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 12:50
            bardzo dobre pytanie to artykuł o windows a nie linuks wiec po co ze swoimi
            opowieściami przychodzisz tu? Chcesz sie pochwalic? Czy moze jestes jak
            swiadkowie jehowy łazisz po stronach i szerzysz swoja wiare?
        • Gość: xyz Re: Windows 7 Starter - nie zmienisz w nim tapety IP: *.pp.htv.fi 30.03.09, 20:31
          A co Cie tak boli? A może to własnie użytkownik windowsa właśnie podjął decyzje
          o zmianie systemu.

Najlepiej napisz do GW ,żeby pod artykułami o W7 zakazane były słowa kluczowe
          Linux , MacOS , Amiga , DOS , WinXp. I popros o zmiany w regulaminie ,żeby o
          produktach M$ można tylko było peany pisać i żadnej krytyki ...
          • Gość: Kibic Jakiej krytyki? IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.09, 22:04
            Wy sie wpisujecie zeby napisac - a ja mam linuksa. Nic mnie nie boli. Mi pasuje Windows. W zwiazku z tym nie poluje na artykuly o roznych dystrybucjach linuksa zeby moc chrzanic nie na temat i informowac wszystkich jaki moj system jest fajny. A pisac sobie mozesz co chcesz. Np co zjadles na obiad. Jest to tylko odrobine mniej niezwiazane z tematem pocietej wersji W7 niz informacja, ze kochasz swojego linuksa.
            • Gość: xyz Re: Jakiej krytyki? IP: *.pp.htv.fi 30.03.09, 22:21
              No to jak Ci windows pasuje to co sie pienisz. Koles nie napisal ze kocha linuxa
              tylko ze sie na niego przesiada , a Ty juz piana w ustach. Chyba każdy ma prawo
              napisac na forum co chce prawda? Nie pasuje mu winda i sie przesiada na linuxa
              ... jak najbardziej w temacie ...
              • Gość: Kibic Re: Jakiej krytyki? IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.09, 17:30
                A gdzie ty tu piane widziesz? Grzecznie zapytalem czemu pod kazda informacja o MS zawsze wpisuja sie ludzie ktorzy chca napisac o linuksie. Pisac oczywiscie moga. Tylko po co? Krucjata jakas? Zupelnie jak w przypadku iphone'a. Co jakas informacja na temat tego telefonu, natychmiast wysyp tych co go w rece nie mieli, ale wiedza, ze jest do dupy i wpadli sie pochwalic swoja Nokia, Samsungiem, albo HTC. Mam winde, mam ip i nigdy nie czulem potrzeby informowania o tym swiata. A juz szczegolnie w komentarzach na temat konkurencyjnych systemow albo urzadzen.
                • Gość: xyz Re: Jakiej krytyki? IP: *.pp.htv.fi 31.03.09, 18:41
                  Wydaje mi się ,że generalizujesz. Częśc ludzi nie lubi iPhona też za to ,że
                  miala go wrece i jej sie nie spodobał. Część ludzi nie lubi windowsa bo z niego
                  korzystała i ma z tym zle doswiadczenia. To naturalne ,że ludzie chcą się tym
                  podzielić z innymi. Nigdy nie powiedziałeś nikomu przy kuflu Lecha ,że wolisz
                  Tyskie?
    • Gość: i tyle Windows 7 Starter - nie zmienisz w nim tapety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 18:07
      obejde się bez Windowsa 7
    • Gość: darqadius Windows 7 Starter - nie zmienisz w nim tapety IP: 91.110.159.* 30.03.09, 18:39
      A kto bedzie kupowal starter?? Polska to nie jest kraj slabo
      rozwiniety do ktorych starter ma trafic... poza tym windows bedzie
      razem z kompami sprzedawany a ci co nie kupia to sciagna ot co cala
      filozofia... bez sensu rozwodzic sie nad samym starterem.

PS. Po co tapeta.. najlepszy jednokolorowy niemeczacy desktop i
      koniec
    • Gość: heniek Re: Windows 7 Starter - nie zmienisz w nim tapety IP: *.telpol.net.pl 30.03.09, 18:43
      I znów ktoś napisze aplikacje która bedzie obchodzic to idiotyczne
      zabezpieczenie, pewnie i też taki do zmiany tapety przez jakiś hack na resource,
      tak samo jak zmieniali ikonki czy logo w start menu.
      Albo nawet jeszce bardziej ich to zmotywuje do używania wersji ultimate tyle ze
      pirackiej.
      Ta wsiowa polityka się wcześniej czy później im odbije czkawką...
    • Gość: hacker Windows 7 Starter - nie zmienisz w nim tapety IP: *.hawaii.res.rr.com 30.03.09, 19:35
      co znaczy nie mozna?

Ja bardzo szybko zmienie!

Trzeba tylko chciec i wiedziec jak!

Nie piszczie bzdur!
    • Gość: znawca jak nie jak tak, podmienie fizycznie plik to IP: 159.134.203.* 30.03.09, 19:41
      i tapeta sie zmieni, proste
      • Gość: xyz Re: jak nie jak tak, podmienie fizycznie plik to IP: *.pp.htv.fi 30.03.09, 20:28
        A to podobno Linux jest taki zly bo nie wszystko da sie wyklikac...
        Nie chodzi o to czy sobie poradzisz , bo wielu ludzi sobie nie poradzi bez opcji
        w menu. Co mnie bardziej poraża to chciwosć M$. Odcinaja od Windy co sie da
        ,żeby i na netbooka starczylo ale zeby nie dac zaduzo bo ludzie nie beda chcieli
        kupic pelnej wersji.

Ja mam inny pomysl , niech zrobia shareware i winda przez 30 dni chodzi za free
        (najlepiej bez wieszania ale pewnie sie nie da)
    • Gość: g takie g**o to nie wiem czy za darmo by się rozeszl IP: 78.8.139.* 30.03.09, 19:56
      o...
    • Gość: mok999 Re: Windows 7 Starter - nie zmienisz w nim tapety IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.03.09, 19:59
      I jeszcze niech wprowadzą limit kliknieć myszą do 777 na jedną sesję ;D
    • Gość: 8ojo8 Kiedy to się skończy ? IP: 83.143.129.* 30.03.09, 20:12
      Od kilku miesięcy jesteśmy bombardowani reklamami tego produktu.
      Czy nie lepiej pieniądze przeznaczone na tą bezprecendensową akcje
      marketingową , przeznaczyc na dopracowanie tego systemu?
      Niech że broni się sam, tym co oferuje. Jednak widocznie ONI już
      wiedzą ,że trudno mu się będzie obronić merytorycznie, trzeba na
      opkaowanie więć włożyć kase.
      • Gość: xyz Re: Kiedy to się skończy ? IP: *.pp.htv.fi 30.03.09, 20:18
        To stara taktyka M$. w latach 90 mieli Cairo. System ktory sie co roku opoznial
        o rok i nigdy nie powstal , ale prasa zamiast pisac jakie to windowsy sa
        badziewne pisala jakie to Cairo bedzie zaje.....

Chlopaki wracaja do korzeni ...
    • Gość: T Czarny PR gazetki opanowanej przez linuksiarzy IP: 217.98.20.* 30.03.09, 20:36
      Kolejny gazeciany wypierdek, którego celem jest:
      - zebranie kliknięć od siedzących na XP wannabe-linuksiarzy
      - poplucie na MS, bo to przecież takie "cool" (jak przynajmniej sądzą pryszczate osobniki zatrudnione w dziale "technologicznym" gazetki).
      Aż dziw, że nie podpisał(-a) tego niejaki "cad".

Dowód? Wersja Starter Edition nawet nie będzie dostępna w Polsce. Ale przecież każda okazja, by przypier...lić Microsoftowi jest dobra, prawda, gazetko?
    • Gość: qbisses Windows 7 Starter - nie zmienisz w nim tapety IP: *.acn.waw.pl 30.03.09, 21:18
      Co do tego okrajania to winda 7 całkiem dobrze chodziła na netbookach, ku
      zaskoczeniu wielu.
    • Gość: . Tylko nieudacznicy płacą za programy IP: *.multi-play.net.pl 30.03.09, 21:38
      które można ściągnąć z torrenta.
      • Gość: Hans Kloss Re: Tylko nieudacznicy płacą za programy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 22:49
        Tylko nieudacznicy kradną cudze jeżeli mogą kupić legalne...
    • Gość: . Windows 7 Starter - nie zmienisz w nim tapety IP: 82.139.41.* 30.03.09, 22:27
      wypuszcza półprodukt, totalny szrot, gó*** a potem się dziwić że ludziom szkoda
      na OEM! niestety nie BOXa 350-400zł. Ja rozumiem, że gdyby to kosztowało 79zł, a
      normalna wersja jak XP Home w wersji BoX nie jakiś chory oem np. 200zł250zł,
      nawet te 300zł góra!
      Nowy w miarę sprawny system(mówię o tom jak szybko wyjdzie sp ;] ), bez blokad,
      bez haczyków za wersję Box do 300zł i kupuję w dniu polskiej premiery. Dzisiaj
      siedzę na oryginalnym Home. I tak zostanie a jak nadejdzie czas to przejdę na
      stałe na jakąś dystrybucję innego producenta. Może to tego czasu ktoś inny
      pokusi się o coś ciekawego.
      Do tego taniej wychodzi rejestracja pirata niż kupno oryginalnej wersji więc to
      taka sztuczka do kontroli i powiększania władzy bo im nie zależy na braku
      piractwa tak samo jak RIAA.
    • Gość: beee!!! artykuł sponsorowany * artykuł sponsorowany IP: *.jjs-isp.pl 30.03.09, 23:05
      niedobrze
    • moshe65 Windows 7 Starter - cool ! 30.03.09, 23:12
      to jest cool ! nie moge sie doczekac systemu Microsoftu ktory bedzie prosty i
      latwy w obludze. Im mniej funkcji tym lepiej !
      • nessie-jp Re: Windows 7 Starter - cool ! 30.03.09, 23:55
        > latwy w obludze. Im mniej funkcji tym lepiej !

Podpowiedź za darmo: amatorzy powyższych uproszczeń mogą wyciągnąć taki
        przewodzik z tyłu komputera, który się nazywa kablem zasilającym. Za zupełnie
        darmo (!) będą mieć super wersję Windows łatwą w obsłudze bez zupełnie żadnych
        funkcji... :)
      • Gość: tojo Re: Windows 7 Starter - cool ! IP: *.direct-adsl.nl 31.03.09, 00:00
        to żeś się trochę zagapił - taki system microsoftu już był. MS-DOS się nazywał.
    • furry Windows 7 Starter - nie zmienisz w nim tapety 31.03.09, 08:47
      LOL, na gazeta.pl znowu piszą o oesie przeznaczonym na rynek Bangladeszu, a nie
      Unji.

Ale z W7 jest jak z Lepperem - ważne, żeby pisali, nieważne jak. Klient
      zapamięta i kupi (albo ściągnie), bo przecież "każdy tego używa". Nie?
      • Gość: Emil Re: Windows 7 Starter - nie zmienisz w nim tapety IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.04.09, 13:58
        Posiadam Vistę Z SP1 sprawuje się całkiem dobrze jednak jego cena wcale nie jest
        już taka Fajna moim zdaniem M$ przegina pałę.Jak tu nie kombinować podczas gdy
        Wersja Vista H. Premium w cenie ~500zł.Sam osobiście miałem okazję testować
        Darmowy system UBUNTU 8.10 i muszę przyznać że jestem pod wrażeniem wszystko co
        potrzebne do użytku domowego śmiga rewelacyjnie.Sam system nic mu nie mogę
        zarzucić po skonfigurowaniu ładniejszy i funkcjonalniejszy od Visty.Ma tylko
        jeden mankament dla zatwardziałych graczy bardzo znaczący gry standardowo są
        robione pod Windows M$ te drobniejsze uruchomi się przez programik WINE ale
        wszelkiego rodzaju nowości stanowią duży problem i myślę że to właśnie dlatego
        system Linux jest tak mało popularny.Gdyby producenci oprogramowania zadbali o
        to by wszystkie programiki i gry były kompatybilne z wszystkimi innymi systemami
        a nie tylko tymi od M$ to pojawiła by się zdrowa konkurencja zdrowa dla nas
        konsumentów a przy obecnych cenach M$ nie miał by co szukać.Ubuntu to dobry
        system do domowego użytku trzeba się tylko przyzwyczaić do jego obsługi bo
        trochę inaczej tam się instaluje niż w sys M$ wszystko przez Menagera Plików....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka