Gość: cooby IP: 212.67.149.* 31.03.09, 15:31 Już lecę kupować i nabijać kasę M$... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Netbooki z Windows 7 za 200 dol. tuż przed świę... IP: *.centertel.pl 31.03.09, 16:24 Netbook + win 7 - dwa powody by mieć zrypane święta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghh Netbooki z Windows 7 za 200 dol. tuż przed świę... IP: 86.47.47.* 31.03.09, 16:28 200-250 czego, kopow w du-e? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronek Netbooki z Windows 7 za 200 dol. tuż przed świę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 16:37 Wielkie mi co. Na pewno będą też modele z preinstalowanym linuchem i po problemie ;) Do tego pewnie za tą samą cenę dostaniemy większy dysk albo co :) Odpowiedz Link Zgłoś
kormiii Netbooki z Windows 7 za 200 dol. tuż przed świę... 31.03.09, 16:46 Wow! Nowy windows! Super!! ale zaraz. co mnie to obchodzi? Przecież nic z tego nie mam oprócz tego że komp mi będzie wolniej chodził. wykopgier.pl/gry-online/286/click-the-mouse/ Odpowiedz Link Zgłoś
dx7 Re: Netbooki z Windows 7 za 200 dol. tuż przed św 31.03.09, 19:35 > Wow! Nowy windows! Super!! ale zaraz. co mnie to obchodzi? Często tak piszesz pod artykułami, które cie nie obchodzą? Musisz mieć mało czasu na normalne życie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abe Netbooki z procesorem ARM bez Windows 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 17:28 Firma Freescale zamierza wypuścić netbooki z procesorem ARM Cortex A8 (taktowane do 1 GHz). Będą tańsze od netbooków z procesorem Intela Atom (cena poniżej 200 USD), dłużej też będa działały bez ładowania. Wydajność ma pozwolić m.in. na swobodne korzystanie z multimediów. Pierwsze modele będą prezentowane na targach w czerwcu (w Orlando, USA). MS Windows 7 (jak również XP) nie działa na procesorach ARM, więc netbooki te będą chodziły pod Linuksem. Zapowiada się ostra walka o rynek netbooków. Ciekawe ile będzie kosztował MS Windows 7 OEM na netbooki... 5 USD? A jak na tak tanie komputery wepchnąć się z MS Office? Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Multimediow, powiadasz? 31.03.09, 17:55 To znaczy co? Bedzie mozna sobie poogladac okienka pod linuchem, pokazac siostrze jaki ma sie wypasiony pulpit... po czym odlozyc na polke i odpalic Windows na PC zeby pograc w jakas gre czy po prostu... pouzywac oprogramowania a nie komputera? Tak, tak, sweterki, niech Wam Wasz linux sluzy - a ja w tym czasie dalej bede uzywal Windowsa jako systemu glownego i Gentoo jako alternatywy... Alternatywy, ktorej zaden z Was, "specjalistow od Linuksa" nie bylby w stanie zainstalowac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lepper nr 45 kretynofilu jesteś kretynem IP: *.jjs-isp.pl 31.03.09, 18:33 POdnietę odczuwasz już tylko na słowo kredyty i microsoft. -windows pod ARM nie działa! NIE DZIAŁA! Kaputt. -siedzę sobie w bibliotece i patrzę co ludzie robią na komputerach. Nie widzę autocada, tylko edytor tekstu i przeglądarki. Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Nie tylko, moj drogi, nie tylko :) 01.04.09, 10:16 > POdnietę odczuwasz już tylko na słowo kredyty i microsoft. Nie. Forumowa podniete odczuwam tylko na widok glupiej propagandy - a tak sie sklada ze najwiecej jej znajduje na trzech polach: - rynek nieruchomosci (apoteoza wiecznych wzrostow), - systemy operacyjne (apoteoza linuksa i ciagle wieszczenie jego "rychlego zwyciestwa"), - gry komputerowe (apoteoza PC jako platformy do grania) - na GameCornerze, ale tam juz nie pisze, bo glowny kretyn (Slawomir Serafin) jest jednak osobowoscia kompletnie niestrawna i obiecalem sobie ze wiecej ta tym forum moja "noga" nie postanie. > -windows pod ARM nie działa! NIE DZIAŁA! Kaputt. Kiedys nie dzialal tez pod Itanium, a teraz dziala. Tak samo bylo, o ile pamietam, z PowerPC. Jest wiec szansa ze kiedys bedzie dzialal, jesli to bedzie mialo sens dla MS - bo chyba sie nie spodziewasz, ze beda portowac swoj system na kazda platforme? Dodatkowo, nadal sa platformy sprzetowe na ktorych linux nie dziala - i ja nie uwazam tego za jego wade. > -siedzę sobie w bibliotece i patrzę co ludzie robią na komputerach. Nie widzę autocada, tylko edytor tekstu i przeglądarki. I? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linuks Re: Multimediow, powiadasz? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.03.09, 18:35 pffff aleś z tym gentoo wymyślił. Nie jestem super-doświadczonym użytkownikiem a zainstalowałem go sobie bez problemów ;) Nie mówię, że zrobiłem to samodzielnie od początku do końca, ale od czego jest internet i how-to :D Generalnie na jednym komuterze mam postawiony windows xp (legalny, aby nie było) do kilku programów. Do tego windows 7 (trzeba się przyzwyczajać do nowości i na razie wersja beta jest za free), do tego ubuntu 8.10 (na codzień korzystam, kiedy nie muszę uruchamiać wyżej wymienionych programów) i gentoo, które mi przysparza masę problemów, więc męczę się z nim jedynie okazjonalnie. I co panie super-mądry? Myślałeś, że jesteś najlepszy na świecie? Jak taki pikuś jak ja może się pochwalić większą znajomością systemów operacyjnych od ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Hehe, sweterek sie obruszyl :) 01.04.09, 10:05 > może się pochwalić większą znajomością systemów operacyjnych od ciebie? Po pierwsze, to kultura wymaga stosowania wielkiej litery, kiedy zwracasz sie do adwersarza pisemnie. A po drugie, to znajomosci systemow operacyjnych nie mierzy sie umiejetnoscia ich instalacji, wiec zapewniam Cie, ze nie chcesz tutaj sie ze mna klocic - bo slabo bys na tym wyszedl :) Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Multimediow, powiadasz? 31.03.09, 19:30 @kretynofil: Do grudnia to już może być PO RYNKU gier na to czy na tamto i na CD/DVD. Rewolucja! A po co ci Gentoo? Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Po co mi gentoo? 01.04.09, 10:03 Z prostego powodu: shell. Jesli pisze kod C/C++/Java, to wole to robic pod Windows, jest po prostu wygodniej. Wiem, ze Eclipse chodzi pod Linuksem, ale (moze to tylko wrazenie) jakos wolniej. Bywa jednak ze musze obudowac jakis program skryptem, ktory ustawi wszystkie parametry srodowiska - i wtedy uzywam Gentoo. Inna sprawa ze nawet X serwera nie zainstalowalem w swoim Gentoo, bo smietnik w systemie nie jest mi potrzebny... A co do tej rewolucji (piszesz o OnLive), to czytalem o tym, czytalem opinie sceptyczne i bardziej entuzjastyczne - i generalnie sadze ze ta usluga wypali (wiekszosc glosow sceptycznych nie rozumie jak to ma dzialac), ale nie bedzie rewolucja. No, chyba ze sie umowimy ze mozna grac w COD4 w SD z kompresja obrazu :) W Tetrisa jeszcze pograsz, ale jakakolwiek gra FPP bedzie przy tym tragicznie kulala... Tak wiec nie boj ryby - PCty nadal beda uzywane do grania, przynajmniej w PL. Ja tam wole konsole... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Multimediow, powiadasz? IP: *.b-ras2.srl.dublin.eircom.net 31.03.09, 23:03 > odpalic Windows na PC zeby pograc w jakas gre czy po prostu... Chcesz grać na netbooku?! Chyba jesteś niepoważny. Netbook to album fotograficzny, przenośny player dźwięku i video, przeglądarka internetowa i podręczny notatnik. Co za różnica czy pod maską siedzi Linux, Windows, BSD czy OS/2 skoro działa i robi to co ma robić? Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Wiesz, moje PSP jest mniejsze i lzejsze od... 01.04.09, 10:18 ...netbooka a jakos moge odtwarzac na nim muzyke i filmy, ogladac zdjecia, surfowac po necie, korzystac ze Skype i... grac :) Oczywiscie, nie zrobie sobie na nim notatek - prawda. Ale nie zmienia to faktu, ze wsadzenie dobrej karty graficznej do malego urzadzenia nie jest problemem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: von.g Re: Multimediow, powiadasz? IP: *.nokia.com 01.04.09, 07:04 Ty, Kretynofil, a po co Ci Gentoo? Zebys mogl "sobie poogladac okienka pod linuchem, pokazac siostrze jaki ma sie wypasiony pulpit... po czym odlozyc na polke" ? To dla Ciebie oznacza alternatywa ?:) To ciekawe co robisz takiego na windzie :P Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Odpisalem wyzej... 01.04.09, 10:06 ...a w swoim Gentoo nawet nie mam X serwera zainstalowanego, bo mi niepotrzebny. Okienek w Compizie sobie nie poogladam, och ja biedny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: von.g Re: Odpisalem wyzej... IP: *.nokia.com 01.04.09, 10:53 Ojej a wczesniej pisales ,ze na Linuxie mozna tylko desktop pokazac siostrze , a tu nawet desktopu nie masz . Oj Ty biedny. Moze powinienes zastanowic sie co piszesz i chociaz 3mac sie jednej wersji. Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Glupis i tyle... 01.04.09, 11:06 Ja nigdy nie mowilem ze Linux do niczego sie nie nadaje - bo to doskonaly system edukacyjny, czy na maly serwer w domu/malej firmie. Ja tylko nie zgadzam sie z lansowana przez "sweterki" bzdura, ze Linux to system desktopowy. Nigdy nim nie byl i nigdy nie bedzie - bo dopoki Linux bedzie probowal konkurowac z Windows (w latwosci instalacji, wodotryskach itd.) to bedzie przegrywal na calej linii. Jego sila lezy gdzie indziej i ta innosc Linux powinien wykorzystywac na swoja korzysc. A poki co jest tak, ze w wiekszosci nowych dystrybucji nawet fdisk jest ukryty podczas instalacji - a to doskonale narzedzie, ktore rozklada wszystkie inne dostepne dla windy czy maca. To jest zgubna droga dla linuksa. Co do tego co pisalem o linuksie do pokazywania desktopu - chodzilo mi o to, ze wiekszosc "swiezo upieczonych" linuksiarzy podnieca sie wodotryskami KDE, ale tak naprawde po miesiacu nie wiedza co dalej z tym systemem - bo wszystko co wartosciowe jest poukrywane przed nimi, a wodotryski i zastosowania domowe windowsa sa po prostu lepsze. Dlatego ja sie smieje z takich "linuksiarzy" co "poradzili sobie" z klikaniem "next, next" w instalatorze a potem nie potrafia wykorzystac swojego systemu - ani nawet pokazac co w nim jest fajnego, bo stare brednie o bezpieczenstwie i stabilnosci nie robia juz wrazenia na nikim kto ma oryginalnego windowsa od XP w gore. Na same teksty o zuzyciu RAM nikogo nie nabierzecie, bo RAM jest tani jak barszcz - moze dla sweterkow dwie stowy to fortuna, ale normalnie pracujacy czlowiek nie zastanawia sie nad nimi - po prostu kupuje wiecej i ma spokoj... No, a ja X nie mam, bo mi nie potrzebne. Terminal wystarczy do wszystkiego... I tak, trzymam sie jednej wersji - Linux to dobry system jako wstep do Unixa - ale ani w segmencie korporacyjnym ani domowym linux ze swoja schizofrenia nie osiagnie "spektakularnego sukcesu" ktory jest mu wrozony przez "sweterki" conajmniej od dekady... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: von.g Re: Glupis i tyle... IP: *.nokia.com 01.04.09, 11:17 Jakie to typowe , szybko zwracasz sie w strone inwektyw . napisales : "To znaczy co? Bedzie mozna sobie poogladac okienka pod linuchem, pokazac siostrze jaki ma sie wypasiony pulpit... po czym odlozyc na polke i odpalic Windows na PC zeby pograc w jakas gre czy po prostu... pouzywac oprogramowania a nie komputera? " Ja tam nie widze nic na temat ze doskonalego systemu edukacyjnego , widze tylko jakas niemrawa sugestie ze system nadaje sie na pokazywanie pulpitu. Twoja schizofrenia jest juz chyba legendarna. Raz piszesz ze sie do niczego nie nadaje potem piszesz ze go uzywasz. Raz piszesz ze nie ma na niego programow a potem sie okazuje ze sa tylko Tobie wydaje sie ze sa wolniejsze od implementacj na inne systemy. >>bo to doskonaly system edukacyjny,czy na maly serwer w domu/malej firmie. No coz w takim razie musze zadzwonic do managementu paru duzych finskich firm i im powiedziec ,ze niestety nie da sie pracowac w ich dotychczasowym srodowisku i musza wydac kilka milionow euro na licencje M$ bo jakis kretynofil na forum wie lepiej ... Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Typowy sweterek :) 01.04.09, 11:31 > Ja tam nie widze nic na temat ze doskonalego systemu edukacyjnego Pewnie ze nie. Bo mowa o linuksie jako systemie desktopowym. Przedstawiam swoj punkt widzenia w odniesieniu do zaproponowanego zastosowania systemu. Wyjasnilem go pozniej, kiedy zaczales sie czepiac. > Raz piszesz ze sie do niczego nie nadaje potem piszesz ze go uzywasz. Zawsze pisze to samo - ze gadanie o linuksie na desktopie jest smieszne. > Raz piszesz ze nie ma na niego programow a potem sie okazuje ze sa tylko Tobie wydaje sie ze sa wolniejsze od implementacj na inne systemy. Poczekaj. Ja nadal uwazam (i mam w tym racje), ze wielu programow na linuksa nie ma - i nie koniecznie chodzi tu o oprogramowanie profesjonalne. Przyklady podawalem Ci wiele razy. To co napisalem o Eclipse, dotyczy tylko Eclipse. Kod C/C++ pisze tylko w Visual Studio. Tego juz nie ma na linuksie. > No coz w takim razie musze zadzwonic do managementu paru duzych finskich firm Mam lepsza propozycje: zadzwon do nich za kilka lat i zapytaj jak im sie zyje z linuksem. Przez ten czas mozesz obdzwonic kilka innych korporacji i popytac czego uzywaja - i przekonac ich zeby przeszli na linuksa bo przeciez "gdzies kiedys napisali" ze jakas firma przeszla na linuksa (co, po doglebnym zbadaniu, bedzie oznaczalo ze wymienili kilka desktopow dla sprzedawcow na srubuntu). Powodzenia w swojej sweterkowej krucjacie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: von.g Re: Typowy sweterek :) IP: *.nokia.com 01.04.09, 11:45 >>>Mam lepsza propozycje: zadzwon do nich za kilka lat i zapytaj jak im sie zyje zlinuksem. Przez ten czas mozesz obdzwonic kilka innych korporacji i popytac czego uzywaja - i przekonac ich zeby przeszli na linuksa bo przeciez "gdzies kiedys napisali" ze jakas firma przeszla na linuksa (co, po doglebnym zbadaniu, bedzie oznaczalo ze wymienili kilka desktopow dla sprzedawcow na srubuntu). Tak tak oczywiscie Ty wiesz lepiej :) Firmy ktore korzystaja z Linuxa albo zrobily to niedawno , albo zaraz z niego zrezygnuja albo wlasciwie to tylko sprzedawcy z tego linuxa korzystaja ,prawda? Nie moze byc inaczej bo to by znaczylo ,ze nie masz racji a przeciez jestes nieomylny. Wszystko fajnie tylko sa firmy ktore z powodzeniem od wielu lat korzystaja z tego systemu. Linux sam sie broni i w przeciwienstwie do Windy nie potrzebuje wydawac kupe siana na to by tego "dowiesc". Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil No i co udowodniles? 01.04.09, 12:37 Wiesz, ja moge Ci pokazac kilka firm ktore korzystaja z MSDOSa - i co? Czy oznacza to, ze wszyscy powinni przejsc na MSDOS? Bredzisz, synek... Tak, kilka firm przeszlo na linuksa - mozesz podac ich nazwy wraz z dokladnym opisem tego przejscia? Bo wiesz, to ze gdzies ktos sobie zainstalowal zmodyfkowanego linuksa, dostosowanego do konkretnych zastosowan - to nie zmienia faktu, ze firmy w ktorych komputery musza byc bardziej "uniwersalne" nigdy na linuksa sie nie przesiada. Po prostu. Nikt nie bedzie sie tlumaczyl w dziale marketingu ze ulotki wyszly nie takie jak trzeba, bo jakas tam biblioteka w linuksie nie dziala tak jak pod windows - i to wina billa gatesa ze w drukarni uzywaja windy. Tak samo nikt nie bedzie sie bawil w ten sposob z innymi zastosowaniami. W systemach embedded, takich jak POS mozna sie bawic w jakies uproszczone systemy linuksowe, tak - ale to niczego nie dowodzi... Jesli chcesz mi udowodnic niewiedze, podaj konkrety - firma, zakres przejscia itd. A nie takie glupie gadanie "ze podobno...". > Wszystko fajnie tylko sa firmy ktore z powodzeniem od wielu lat korzystaja z tego systemu. Oczywiscie, sam mam taka firme. Tak, korzystam z linuksa - ale nie TYLKO z linuksa, a to duza roznica, wiesz? > Linux sam sie broni i w przeciwienstwie do Windy nie potrzebuje wydawac kupe siana na to by tego "dowiesc". Bzdury pleciesz. Gdyby linux byl taki cudowny, to by go pol swiata uzywalo - a tak nie jest i niezaleznie od ilosci wpisow ktore wypocisz, nie bedzie. Nie w tej dekadzie, nie w nastepnej. Uwierz mi, takich wszystkowiedzacych jak Ty bylo juz tysiace - a linux nadal oscyluje wokol 1% popularnosci... Systemy microsoft wcale nie potrzebuja kupy siana zeby czegokolwiek dowodzic, bo swietnie sie sprawdzaja na calym swiecie, tak w domu jak i w biznesie - i kolejne pokolenia uzytkownikow ich uzywaja. Moze czasem narzekaja, ale to nadal najlepszy system dla pojedynczego uzytkownika jaki powstal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: von.g Re: No i co udowodniles? IP: *.nokia.com 01.04.09, 13:15 > Wiesz, ja moge Ci pokazac kilka firm ktore korzystaja z MSDOSa - i co? Czy oznacza to, ze wszyscy powinni przejsc na MSDOS? Nie , tak samo jak nie mowilem ,ze wszyscy powinni przejsc na Linuxa. Jak zwykle cos krecisz. Postawiles hipoteze ze sie z Linuxa nie do korzystac wiec zeby obalic taka hipoteze wystarczy jedenk kontr przyklad. Co Ty studiowales? Ogrodnictwo? bo na pewno nic zwiazanego z matematyka . > Bredzisz, synek... Tak, kilka firm przeszlo na linuksa - mozesz podac ich nazwy wraz z dokladnym opisem tego przejscia? Popraw buty bo Ci sloma z nich wystaje. Prosilem juz raz zebys sie nie spoufalal ale widze ze nie rozumiesz jak ktos Cie o cos grzecznie prosi. Gdybys mial chociaz polowe z tego rozumu ktory wierzysz ze masz to bys wiedzial ze nikt przy zdrowych zmyslach Ci tych danych nie poda bo to jest tajemnica firmowa. Chyba ze specjalnie pytasz mnie to by potem madrowac sie "wiedzial ale nie powiedzial". > Jesli chcesz mi udowodnic niewiedze, podaj konkrety - firma, zakres przejscia itd. A nie takie glupie gadanie "ze podobno...". A czy ja mowie podobno? Bylem , widzialem , pracowalem. Dlatego tak mnie smieszy jak piszesz swoje rewelacje :) > Oczywiscie, sam mam taka firme. Tak, korzystam z linuksa - ale nie TYLKO z linuksa, a to duza roznica, wiesz? Wow powaznie? > Bzdury pleciesz. Gdyby linux byl taki cudowny, to by go pol swiata uzywalo juz wiem na jakiej podstawie stwierdziles ze windows jest taki super... miliony much nie moga sie mylic ... >>Systemy microsoft wcale nie potrzebuja kupy siana zeby czegokolwiek dowodzic, bo swietnie sie sprawdzaja na calym swiecie To skad te wszystkie kampanie reklamowe , PR , czarny PR , FUD itd? przeciez linux to shit i nikt tego nie uzywa? nie lepiej wydac ta kase na developerow zeby dostarczali soft na czas a nie z 5 czy 7 letnim opoznieniem? >>a linux nadal oscyluje wokol 1% popularnosci... no no spoko :) to juz temat na inna rozmowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Aaa, czyli nic nie udowodniles? 01.04.09, 13:26 > Nie , tak samo jak nie mowilem ,ze wszyscy powinni przejsc na Linuxa. To znaczy jak pisales ze koniec MS jest bliski, to miales na mysli to, ze... co? No bo nie rozumiem? Aaaa, chodzilo Ci o to, ze wszyscy przesiada sie na maca, tak? > Postawiles hipoteze ze sie z Linuxa nie do korzystac (...) Da sie korzystac. Ale to nie ma sensu dla 99% uzytkownikow. Przytyki o logicznym mysleniu zastosuj do siebie, dziecko. > Prosilem juz raz zebys sie nie spoufalal ale widze ze nie rozumiesz jak ktos Cie o cos grzecznie prosi. Traktuje Cie tak jak sie przedstawiasz na forum: zuchwalego, przemadrzalego dzieciaka. > Gdybys mial chociaz polowe z tego rozumu ktory wierzysz ze masz to bys wiedzial ze nikt przy zdrowych zmyslach Ci tych danych nie poda bo to jest tajemnica firmowa. Co jest tajemnica firmowa? Kto jakiego oprogramowania uzywa? Chyba na glowe upadles :) > Chyba ze specjalnie pytasz mnie to by potem madrowac sie "wiedzial ale nie powiedzial". Nie. Pytam, bo wiem ze nie masz pojecia. Cos gdzies zaslyszales w kiblu w szkole i zgrywasz wielkiego znawce :) > A czy ja mowie podobno? Bylem , widzialem , pracowalem. Powtorze: gdzie i co widziales? > Wow powaznie? Powaznie. > To skad te wszystkie kampanie reklamowe , PR , czarny PR , FUD itd? Ze co? Microsoft reklamuje swoj produkt, to normalne. Czarny PR to ja widze po stronie "sweterkow", tak samo FUD - no bo sorry, ale ciagle piszecie jakies klamstwa i bzdury jak z ta wymiana plyty glownej. Straszycie ze jak ktos kupi windows, to mu system padac bedzie co trzy dni, wirusy zjedza nawet jego babcie, a na koniec Microsoft wsadzi ich do wiezienia za wymiane sprzetu. To, synek, jest FUD i czarny PR. O ile sie orientuje, Microsoft tego nie robi. > nie lepiej wydac ta kase na developerow zeby dostarczali soft na czas a nie z 5 czy 7 letnim opoznieniem? Nie wiem, ale o ile sie orientuje, to "sweterki" na biznesie znaja sie "troche" gorzej od specow MS :) > no no spoko :) to juz temat na inna rozmowe :) Tak, a o ile sie pomylilem? O 99% pewnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: von.g Re: Aaa, czyli nic nie udowodniles? IP: *.nokia.com 01.04.09, 13:44 > To znaczy jak pisales ze koniec MS jest bliski, to miales na mysli to, ze... co ? > No bo nie rozumiem? > Aaaa, chodzilo Ci o to, ze wszyscy przesiada sie na maca, tak? Widze ze nie rozumiesz. Twoje spojzenie na sprawy jak zwykle jest waskie i tendencyjne. M$ zarabia nie tylko na systemie , wlasciwie to glownie zarabia na Officie. Nawet jakby wszyscy przesiedli sie na Linuxa nie oznacza to konca M$ , ale skad masz to wiedziec. >>> Traktuje Cie tak jak sie przedstawiasz na forum: zuchwalego, przemadrzalego dzieciaka. Widze ze jest sporo obszarow wiedzy o ktorych nie masz pojecia ale lubisz sie wymadrzac. >> Co jest tajemnica firmowa? Kto jakiego oprogramowania uzywa? Chyba na glowe upadles :) Wow. Chwalisz sie raz ze masz wlasna firme raz ze pracujesz dla duzych koncernow telekomunikacyjnych i widze nie wiesz co sie w umowach znajduje. Albo ich nie czytasz albo znow sie wymadrzasz na temat o ktorym nie masz pojecia. > Nie. Pytam, bo wiem ze nie masz pojecia. Cos gdzies zaslyszales w kiblu w szkole i zgrywasz wielkiego znawce :) Uwielbiam te Twoje portrety psychologiczne. Lubisz udawac ,ze wiesz wszystko o ludziach o ktorych nic nie wiesz. To tylko sprawia ze smieszniej sie czyta Twoje madrosci :) Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Jeden link, durny sweterku... 01.04.09, 14:00 Tak a'propos tajemnicy handlowej: www.oracle.com/technology/deploy/availability/htdocs/HA_CaseStudies.html Jesli wydaje Ci sie ze takie rzeczy jak uzyte oprogramowanie jest sprawa tajna... to Ci sie wydaje :) No, spadaj na podwieczorek do stolowki, dziecie neostrady :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: von.g Re: Jeden link, durny sweterku... IP: *.nokia.com 01.04.09, 14:08 Widze ze sloma coraz bardziej uwiera. Naprawde to zadziwiajace jaka indolencja umyslowa potrafisz sie wykazac. To ,ze jakas firma ujawnia , kto korzysta z jej oprogramowania nie oznacza ze inna firma nie umieszcza w swojej umowie klauzuli o zakazie informowania z jakiego oprogramowania ona korzysta. Jestes tak niekompetentny ze nie widzisz roznicy miedzy umowa miedzy dwiema firmami a umowa miedzy firma i jej pracownikami. Co wiecej nie jestes nawet w stanie pojac ze umowy moga byc rozne. A juz pewnie spowoduje to zwarcie w Twoich synapsach ale rozne kraje maja rozne przepisy. :) P.S. Twoje niezreczne proby obrazenia mnie powoduja tylko szerszy usmiech na mojej twarzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Ohohohoho :) 01.04.09, 14:49 To jednak sie okazalo ze nie kazda firma sie wstydzi swojego oprogramowania? Ojojoj :) Na stronie RedHat mozna znalezc informacje o implementacji ich systemu - i tam moglbys sobie znalezc potwierdzenie tego ze niektore firmy migruja swoje serwery do srodowiska prawie linuksowego. Nie ma tam jednak ani slowa o desktopach. Dobra, spadam, szkoda mi na Ciebie czasu. Milego mierzenia wacka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: von.g Re: Ohohohoho :) IP: *.pp.htv.fi 01.04.09, 15:02 >>>To jednak sie okazalo ze nie kazda firma sie wstydzi swojego oprogramowania? Heh a mowilem ,że każda? Podobno 90% Polaków nie rozumie czytanego przez siebie tekstu , mysle ze dobrze czujesz sie w tym tlumie :) >>>Na stronie RedHat mozna znalezc informacje o implementacji ich systemu - i tam moglbys sobie znalezc potwierdzenie tego ze niektore firmy migruja swoje serwery do srodowiska prawie linuksowego. Nie ma tam jednak ani slowa o desktopach. Wow , i to znaczy ,że? Nikt nie migruje windowsowych desktopow do prawie linuxow? Przeciez bylo by o tym na stronie RedHata :) powalajace. > Dobra, spadam, szkoda mi na Ciebie czasu. Milego mierzenia wacka :) Widze ze nadal musisz sobie pomagac zeby osiagnac pelnie satysfakcji :) Pozdrow pania od informatyki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thom Re: Glupis i tyle... IP: *.aster.net.pl 01.04.09, 22:28 Kretynofil, 1. Czy myślisz gdyby się nie pojawił się Linux i programy typu Star Office/Open office to MS (jako młody linuksiarz pisałem go jako m$ mimo tego, że ubieram się dobrze - niekoniecznie w bazarowe sweterki, btw: jak Ty się ubierasz ? :) ) obniżyłby ceny swoich produktów ? 2. Moim zdaniem (kilka średnich/dużych projektów) wydajnościowo z grona AIX/HP-UX/Solaris to tylko AIX się broni pod względem korzyści/kosztów (HP i Sun dały tutaj ciała w pełnej rozciągłości) w porównaniu Linuxa. Pozdrowienia od szukającego kontraktu kontraktora :) Odpowiedz Link Zgłoś
bogucjusz 200$ za komplet, czy za sam system? 31.03.09, 17:29 Bo w drugim przypadku to nie wiadomo, czy się śmiać, czy płakać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vojtec1979 Netbooki z Windows 7 za 200 dol. tuż przed świę.. IP: *.chello.pl 31.03.09, 17:39 Koledzy Pingwiny wiecie jak jest prawda do której się nigdy nie przyznacie, że gdyby nie MS, żaden z was nie usłyszał by o Linuksie. Na czym zaczynaliście swoją przygodę z komp. PC i jaki był tam zainstalowany OS (wiem wiem Wy od razu używaliście pingwina). Zresztą na rynku serwerów MS zaczynał jako system niszowy. Jak MS zaczynał królowały taki systemy jak Novel czy Unix. Jak znam życie to was wielcy ROOT'owie nie było jeszcze na świecie. Gdyby nie Windows95 komputery PC czy wam sie to podoba czy nie, były by dalej tylko maszynami liczącymi i bazodanowymi. Do rozrywki służyły by kolejne wersje Amigi czy Atari, no można by jeszcze było kupić Mac'a za cenę średniej klasy samochodu. Tak, że dajcie sobie już spokój z waszym ble ble ble. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zią Re: Netbooki z Windows 7 za 200 dol. tuż przed św IP: *.chello.pl 31.03.09, 17:56 i tylko dlatego, ze MS ma zaslugi we wprowadzeniu komputerow pod strzechy nalezy przymknac oko na bezlitosne rypanie klientow 15 lat pozniej? co to za argument? Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Netbooki z Windows 7 za 200 dol. tuż przed św 31.03.09, 19:25 @vojtec1979: A teraz mi wytłumacz, co to wszystko ma wspólnego z linuksem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: von.g Re: Netbooki z Windows 7 za 200 dol. tuż przed św IP: *.nokia.com 01.04.09, 07:09 Moze Cie to zaskoczy ale Windows nie byl jedynym systemem na rynku. Wygral rywalizacje z innymi systemami nie dzieki jakosci ale dzieki sztuczkom marketingowym i kilku udanym decyzja biznesowym. Sukces M$ oznaczal dla mas zacofanie inforamtyczne , systemy M$ byly w rozwoju a ich jedyna innowacyjnosc to kopiowanie pomyslow konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
ssamiec Netbooki z Windows 7 za 200 dol. tuż przed świę.. 31.03.09, 18:03 Przy zmianie płyty głównej w komputerze, windows Vista i windows 7 stają się niezarejestrowane bo oprogramowanie 'myśli' że to nowy komputer i piracka kopia. Nie da się aktywować automatycznie, bo podane że ten numer już został zużyty!! Trzeba dzwonić na infolinię a i tak nie ma gwarancji że uwierzą! Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Nie pitol, dziecie neostrady... 01.04.09, 10:19 NIGDY nie bylo z tym problemu. Kup sobie oryginalny system, a zobaczysz ze nikt nie bedzie Ci robil klopotow przy wymianie plyty glownej... Cholerne dzieci neostrady... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: von.g Re: Nie pitol, dziecie neostrady... IP: *.nokia.com 01.04.09, 10:57 A skad Ty to czlowieku wiesz? Masz dostep do jakiegos bugtrackera M$? Czy poprostu wnioskujesz ,ze skoro Ty nie masz to problemu nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Skad wnioskuje? 01.04.09, 11:12 Z moich doswiadczen. Robilem reinstalacje XP po padzie plyty, zadzwonilem na infolinie i juz. Nigdy nie bylo z tym problemu. Z tego co wiem, to moi koledzy z pracy tez to robili i tez nie mieli problemow. A calkiem ciekawe jest to, ze kiedys kupilem na Allegro XP OEM, ktory po roku okazal sie podrobka - i w warszawskiej centrali Microsoft wymienili mi dwie kopie XP OEM (podrobki) na XP BOX od reki. Wiec nie pie*dolcie, dzieci neostrady, ze Microsoft to taki zlodziej i oszust, bo wobec klientow indywidualnych gra bardzo fair. Natomiast odbijajac pytanie: Czy miales kiedys taki problem? Czy moze tylko slyszales w maglu ze stryjeczna ciotka ojca kolegi, ktory z twoja siostra chodzil do podstawowki miala taki problem - i stad wnioskujesz ze MS nie idzie na reke uzytkownikom? Bo wiesz, takich urban legend jest na setki i zadna z nich nie jest prawdziwa... Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Poprawka: 01.04.09, 11:13 Dwie kopie XP OEM na dwie kopie XP BOX. Za darmo, jesli to nie jest jasne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: von.g Re: Skad wnioskuje? IP: *.nokia.com 01.04.09, 11:24 Bardzo naukowe podejscie do udowadniania hipotezy. U mnie dziala wiec wszystkim tez powinno. No fakt ciezko polemizowac z takim dowodem ... Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil No wiesz, ucze sie od "najlepszych" :) 01.04.09, 11:36 Z doswiadczen z tego forum dowiedzialem sie ze Ubuntu dziala na kazdym sprzecie, nie ma notebookow z dwoma dyskami, macierze RAID nie istnieja, nie ma nigdy konfliktow pomiedzy pakietami, nowe jadro zawsze wstaje, windows zawsze sie wywala, na linuksa nie istnieja wirusy (...) I to wszystko lansowane przez sweterki poglady oparte na profesjonalnym sweterkowym badaniu rynku - czyli kupujemy komputer na promocji w Tesco, odpalamy LiveCD i wszystko dziala - czyli bedzie dzialalo zawsze i wszedzie a jutro wszyscy tak zrobia, nawet duze firmy, ktorym kilka milionow dolarow na licencje wisi, bo przeciez u sweterkow dziala. Wybacz, synek, ale to Wy podajecie informacje o tym ze MS nie pozwala aktywowac OEM po wymianie plyty - wiec prosze, podajcie przyklad. Konkretny przyklad. Albo zadzwoncie do MS po oficjalne stanowisko w tej sprawie - a nie "a podobno...". Smieszne strasznie jestescie, sweterki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: von.g Re: No wiesz, ucze sie od "najlepszych" :) IP: *.nokia.com 01.04.09, 11:50 Widze ze masz jakis kompleks do tych sweterkow ... pozatym nie zwracaj sie do mnie per synek , bo nie jestesmy kumplami ,zebys sie zemna spoufalal. Wrzucasz wszystko do jednego worka , rzucasz jakimis populistycznymi haslami , twierdzisz ze jestes sprytniejszy i madrzejszy i posilkujesz sie blednymi przekonaniami innych ludzi do dowodzenia swoich idiotyzmow. Nic tylko bic brawo , nie wiadomo tylko czy z radosci czy z rozpaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brt Netbooki z Windows 7 za 200 dol. tuż przed świę.. IP: 217.153.242.* 31.03.09, 18:18 kto nie miał do czynienia z Win7 niech się lepiej przymknie. Ten system bardzo dobrze działa nawet na słabszym sprzęcie i jeśli będę na gwiazdkę właśnie kupował netbooka to tylko z Win7 (Home Premium). Starter raczej nie będzie dostępny... Ale to dobrze bo Starter będzie bardzo ograniczony (brk możliwości zmiany tapety, 3 programy uruchomione na raz, brak Aero) Jeżeli porządnego netbooka z Win7 będę mógł kupić za 800-1000 zł - kupię od ręki. Chyba że zmienię zdanie i kupię laptopa jednak ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sponsorowany świątek piątek a naganiać trzeba IP: *.jjs-isp.pl 31.03.09, 18:30 Ja radzę się przyjrzeć nowemu KDE 4.2 - fajne! Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: świątek piątek a naganiać trzeba 31.03.09, 19:39 Do 2011 lokomotywą rynku będą netbuki (i nettopy też wkrótce). W czasie kiedy inżynierowie świata całego inżynierowie pracowali nad diwajsami, które chodzą z wszystkim i wszędzie, MS pracował nad ślicznym stolikiem do kawy oraz systeme, który robi to samo, co XP, na wypasionym sprzęcie (jeżeli akurat u ciebie działa). Kiedy wszły netbuki chciał wcisnąć CE/Mobile - nie dało, nie było zainteresowania. Na razie załatał problem dziadkiem XP. Na razie Win7 MA chodzić na diwajsach. Diwajsy dywersyfikują platformę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: © Re: świątek piątek a naganiać trzeba IP: *.acn.waw.pl 31.03.09, 19:42 > Ja radzę się przyjrzeć nowemu KDE 4.2 - fajne! Wow! Super, że fajne! A czy już chwaliłeś się nowym KDE na forum kuchnia, zwierzęta, gospodarka i lotnictwo?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przed świętami Netbooki z Windows 7 za 200 dol. tuż przed świę... IP: *.hawaii.res.rr.com 01.04.09, 05:23 "Ponadto użytkownicy nie mają możliwości preinstalowania programu na nowszy sprzęt. " Informację tę przekazał szef marketingu OEM (Original Equipment Manufacturer) w firmie Microsoft. Microsoft ma sie zajmowac TYLKO oprogramowaniem, a nie sprzetem OEM! To niech sobie te netbooks przed świętam w dupę wsadzą, a po świętach je wyjmują i jeszcze raz w dupę wsadzą ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm 1 kwiecień rządzi się swoimi prawami ;) IP: *.chello.pl 01.04.09, 07:40 . Odpowiedz Link Zgłoś