Dodaj do ulubionych

trzeci migdał

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.11, 13:13
witam.moj syn ma trzeci migdał i dodatkowo jest juz przyrośniety.czekam juz prawie rok na operacje w szpitalu na medycznej.mam pytanie czy ktoras mam poleca mi inny szpital niedaleko płocka badz szpital prywatny i ile taka usługa kosztuje?bo na winiarach słyszałam ze coraz gorzej sie dzieje;/
Obserwuj wątek
    • agnes3131 Re: trzeci migdał 08.08.11, 18:42
      My chodziliśmy na wizyty do dr Struzika i potem on operował synka na Winiarach, nie czekaliśmy długo, ale to było 2 lata temu. Wszystko przebiegło dobrze, więc może tak spróbuj.
      • krolewnazdrewna1985 Re: trzeci migdał 11.08.11, 13:18
        dwa lata temu czekalam z córką pól roku, robiła nam zabieg dr pomirska
        teraz niestety znów musimy powtórzyć, ale zabieg wyznaczyli nam na koniec sierpnia 2012 roku

wiem, że jakiś lekarz wykonuje to prywatnie i jest to koszt coś koło 3 tysięcy

jeśli chodzi o inne miasta-pytałam zapisywałam się w kajetanach czas oczekiwania półtora roku
        szpital na marszałkowskiej niewiele krócej..
        ręce opadają
        • Gość: iza Re: trzeci migdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 13:26
          dzwoniłam na kutrzeby do nas no tej prywatnej kliniki i tam nie wykonuja zabiegów laryngologicznych;( czytałam wczesniejsze watki o dr popowski..ale podobno tak sie wczeka w gigantycznych kolejkach zeby wogole wejsc do gabinetu;/
          • krolewnazdrewna1985 Re: trzeci migdał 11.08.11, 13:44
            w kajetanach nie wykonują tego prywatnie
            za to jest jakaś klinika w wawie gdzie robią prywatnie, byłam niedawno z córka w instytucie patologii słuchu na badaniach, migdał przerósł już 80 % w dodatku już po 30% utraty słuchu na oba uszka:( tragedia żeby nikt nie był w stanie pomóc, to po cholerę my płacimy te wszystkie składki!
            co do popowskiego -widocznie moja bratowa miała szczęscię bo szybko na wizytę się dostała
            no ale telefonicznie pewnie można zapytać czy robi taki zabieg prywatnie
            pewnie czas oczekiwania i tak będzie krótszy niż na winiarach

a zapisałaś się z dzieckiem na winiary? na kiedy macie termin?
            • Gość: iza Re: trzeci migdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 13:50
              ja czekam juz własciwie rok a termin mam dopiero na 15 grudnia tego roku!
            • Gość: mama Re: trzeci migdał IP: *.bilfinger.pl 10.11.11, 09:06
              Owszem, czeka się w kolejkach. Czasami się udaje normalnie, czasami niestety się opóźnia. Jako lekarz-bardzo dobry, godny polecenia. Jesli chodzi o zabieg z trzecim migdałkiem-wykonuje takie zabiegi, koszt 2.500,00
      • Gość: Życzliwa Re: trzeci migdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 12:24
        Ja polecam Dziekanów Leśny.Jednak tam na zabieg kierują lekarze z Warszawy -przychodnia laryngologiczna ul Sienna( można znalezc dane w internecie).Na zabieg czekałam ok 2 miesiące.Mama bez problemu może być non stop z dzieckiem.
    • krolewnazdrewna1985 Re: trzeci migdał 11.08.11, 13:45
      moj numer gadu 3013333, tam możemy się bezpośrednio kontaktować, ale po godzinie 17
      jak tylko coś będziesz wiedziała pisz!:) również tu na forum:)
      • Gość: iza Re: trzeci migdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 13:49
        ok dam wrazie czego znac! czytalam ostatnio na forum ze popowski przyjmuje prywatnie na armii krajowej... ale trzeba najpierw sie zapisac do niego na wizyte
        ....i tak własciwie to tez nie wiadomo czy to on wykonuje zabiegi bo ja czytałam ze on mnostwo wyleczył dzieci farmakologicznie i ze zabiegi nie były konieczne!
        • Gość: 1 Re: trzeci migdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.11, 11:57
          W Kajetanach na NFZ czas oczekiwania 1-1,5 roku, odpłatnie też wykonują 3-5 miesięcy się czeka. W Płocku prywatnie zabieg wykonuje dr Popowski, w szpitalu na Kościuszki (w soboty), czas oczekiwania kilka tygodni.
          • Gość: iza Re: trzeci migdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.11, 13:22
            a jaka cena?
            • Gość: 1 Re: trzeci migdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.11, 13:40
              Więcej informacji mogę podać na e-maila. Moje dziecko miało zabieg miesiąc temu.
              • Gość: iza Re: trzeci migdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.11, 14:43
                to ja poprosze:) izabela.wypych@onet.pl
                • iza899 Re: trzeci migdał 01.09.11, 16:01
                  mam ten sam problem na Winiarach w maju tego roku był termin na 31 maja 2012, ale zadzwoniłam do Ciechanowa i mamy termin na 19 września a więc tylko 4 miesiące czekamy:) napisze o przebiegu i warunkach jak wrócimy
                  • Gość: Aga Re: trzeci migdał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.11, 11:15
                    A byliście na prywatnych wizytach u lekarzy z Oddziału na Winiarach? Kiedyś można było wtedy wcześniej się dostać, np. jak ktoś zrezygnował itp.
                    • Gość: Ewa Re: trzeci migdał IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.11, 15:35
                      interesują mnie opinie rodziców których dzieci miały usuwany trzeci migdał w szpitalu na Winiarach,jak wyglądał i ile trwał pobyt w szpitalu.
                      • Gość: nika Re: trzeci migdał IP: *.class96.petrotel.pl 05.09.11, 14:43
                        Mój syn miał usuwany trzeci migdał w lutym 2011, termin mieliśmy na września 2011. Zwolniło się miejsce i my wskoczyliśmy. Trzeba dzwonić w poniedziałki i czwartki od 9,30 do 10. Jak jest wolne to karzą przyjeżdżać. Dziecko musi być tego dnia nadczo. W jeden dzień badania, czeka się na wyniki, potem rozmowa z anestezjologiem. Następnego dnia trzeba być ok 8 i biorą po kolei dzieci. Najpierw dziecko dostaje "jaśka" (potem jest welfron bez płaczu). dziecko przywożą po 20-30 minutach już wybudzone. Następnego dnia po obchodzie wychodzi się do domu.
                        • Gość: Ewa Re: trzeci migdał IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.11, 11:12
                          dziękuje za konkretne informacje,z Twojego opisu wynika że nie taki diabeł straszny jak go malują.Gdybyś jeszcze mogła napisać jak synek czuł się po zabiegu czy miał jakieś dolegliwości,jakie i jak długo.Dziękuje i pozdrawiam.
                          • Gość: nika Re: trzeci migdał IP: *.080.c65.petrotel.pl 08.09.11, 09:23
                            Mój synek miał zabieg przed 10, a ok 16 zjadł Danio. W ciągu doby leki przeciwbólowe, a później nie potrzebował już nic. Jedzenie przez pewien czas bardziej chłodne, nie może być gorące. Dzieci różnie reagują :Przywożą dziecko wybudzone ale przez pewien czas jeszcze śpi, był trochę marudny. Mój po narkozie miał wysypkę ( w ciągu godziny mu zginęła- reakcja po narkozie bo jest alergikiem). Dziewczynka np wymiotowała ze 4-5 razy. Na drugi dzień w domu bawił się normalnie, tak jakby nie był po zabiegu. Pozdrawiam.
                            • Gość: Ewa Re: trzeci migdał IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.11, 09:22
                              Droga Niko dziękuje za opis procedur przed i po zabiegu,spotkałam się z różnymi historiami dotyczącymi tego zabiegu i dlatego zależało mi na relacji rodzica,który faktycznie to przeżył.Dzięki Twojemu opisowi jestem spokojniejsza.Bardzo Ci dziękuje.Pozdrawiam Ciebie i synka.
                              • Gość: nika Re: trzeci migdał IP: *.165.c71.petrotel.pl 13.09.11, 16:17
                                Mój syn miał termin na 15.09.2011 a jesteśmy już po zabiegu więc 1 miejsce jest na pewno wolne na czwartek więc próbujcie dzwonić, może się uda.
                                • iza899 Re: trzeci migdał 14.10.11, 18:37
                                  Mój syn miał zabieg w Ciechanowie- ponieważ tam było najszybciej tylko 3 miesiące czekania. Pierwszego dnia badania, drugiego zabieg a trzeciego już do domu. Pielęgniarki są bardzo miłe. jedyna rzecz na którą można narzekać to warunki... oddział od ok 20 lat nie remontowany- w tym tyg. wymieniają okna. Łazienka w naszym szalecie miejskim jest ładniejsza niż szpitalna... No ale cóż nie jedzie się tam na wakacje tylko na zabieg. Ordynator nie zamykał się w pokoju był do dyspozycji pacjentów. Syn miał wycięcie 3 migdałka z drenażem. Po zabiegu bolała go tylko krtań od rury. Wymiotował 3 razy po zabiegu ale nie krwią - efekt narkozy. Na drugi dzień zachowywał się jakby w ogóle nie miał zabiegu, szczęśliwy, uśmiechnięty. Mimo tych przerażających warunków jestem zadowolona, była dobra opieka, zabieg przeprowadzony dobrze a o to chodziło :)
    • Gość: Elba Re: trzeci migdał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.11, 15:55
      to wytnij 4 migdał, jak 3 nie mogą, bo za długo się czeka. Może własnie na wycięcie 4 będziesz czekać krócej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka