Dodaj do ulubionych

Opiekunka do dziecka

IP: *.centertel.pl 02.06.16, 09:01
Witam
Poszukuje od września opiekunki do dziecka. Chciałam zasięgnąć od Was informacji czy może któraś z Mam może kogoś mi polecić sprawdzonego. Może ktoś akurat posyła dziecko do szkoły bądź do przedszkola i rezygnuje z Niani?! Ile teraz płacicie na miesiąc bądź godzinowo???
Dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • pantomek84 Re: Opiekunka do dziecka 05.06.16, 12:57
      Nasza opiekunka została "zarezerwowana" na pół roku przed końcem opieki nad naszym Synkiem. Jeśli jeszcze kiedyś zdecydujemy się na kolejne dziecko to będziemy tak kombinować, żeby znów mogła się zajmować naszą pociechą :)

Opiekunkę znaleźliśmy przez serwis niania.pl. Wrzuciłem ogłoszenie, zgłosiło się około 10 osób, z czego spotkaliśmy się z trzema Paniami i po rozmowie oraz zadaniu kilku pytań z naszej listy "rekrutacyjnej" wybraliśmy tę jedną. I nie zawiedliśmy się! :)
    • Gość: Lali Re: Opiekunka do dziecka IP: *.183.c75.petrotel.pl 20.06.16, 16:01
      Tak się składa, że znam jedną taką opiekuneczkę w Płocku, moją sąsiadkę. Znęca się psychicznie nad własnym synkiem, słyszę jak ciągle krzyczy na niego i wyzywa go od najgorszych (słyszę to i owo bo jestem sąsiadką). I właśnie od kilku miesięcy jest nianią u jakiejś rodziny, opiekuje się małym dzieckiem. O zgrozo, biedni naiwni rodzice i biedne dziecko, bo jeśli zajmuje się choćby w połowie tak strasznie jak swoim dzieckiem to maluch będzie miał traumę do końca życia.
      Po tym co słyszę na co dzień nigdy w życiu swojego maleństwa nie oddałabym pod opiekę obcej osobie, bez sprawdzenia jej. To nie żarty.
      Rodzice!!!!!! Kamery w domu, jakiekolwiek ale to konieczność. Nie pozwólcie aby ktoś wyładowywał swoją agresję na waszym dziecku. Nie ufajcie pierwszej lepszej niani tylko dlatego, że się ładnie uśmiecha. Pierwszy sygnał alarmowy to np. obgaduje wszystkich dookoła, wszystkim się interesuje tylko nie dzieckiem.
      Sprawdzajcie ludzi, których wpuszczacie do własnych domów i w których ręce oddajecie przecież największy swoje skarby.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka