Dodaj do ulubionych

Jaki odkurzacz

24.03.13, 17:22
zamknięty
No, przyszła pora na nowy odkurzacz. Marzyłby mi się takie Dyson ball, albo najlepiej taki co sam odkurza, ale zejdźmy na ziemię. Stać mnie na taki za 60-80 funtów. Mam 2 psy i dwoje dzieci, więc odkurzam codziennie, turbo szczotka też się przydaje. Do tego schody, miękkie dywany w pokojach, twarda podłoga w kuchni. Co temu sprosta? No i jaki wybrać, czy upright czy cylinder? Czym one się różnią? Pomocy!
    • marninor Re: Jaki odkurzacz 24.03.13, 17:28
      zamknięty
      temu i wielu innym np odkurzaniu po naciąganiu ścian gipsem , skrobaniu itd sprosta chyba tylko jedyny i niezawodny mój ukochany Henry ;) mój jest ubezpieczony więc go nie oszczędzam-mam od roku i jestem zachwycona. nigdy innego chyba nie kupie i napewno jest to najlepszy odkurzacz jaki miałam!
      • plain-vanilla Re: Jaki odkurzacz 24.03.13, 19:14
        zamknięty
        Henry jest na Amazonie w tej chwili za £98.40 z darmowa dostawa.
        www.amazon.co.uk/Numatic-HVR200A-Cylinder-Cleaner-Red/dp/B00008Z9XZ/ref=sr_1_20?s=kitchen&ie=UTF8&qid=1364148778&sr=1-20
        • bialasek75 Re: Jaki odkurzacz 24.03.13, 19:37
          zamknięty
          Jest nawet za 69.93 w Amazon Warehouse deals (sprzedają zwroty klientów za niższą cenę) www.amazon.co.uk/gp/offer-listing/B000094U5S/ref=dp_olp_used_mbc?ie=UTF8&condition=used&m=A2OAJ7377F756P , ale ja jakoś do tego Henrego nie jestem przekonana. Wolałabym chyba jakiś 'nowocześniejszy'.
          • nannyjo32 Re: Jaki odkurzacz 24.03.13, 19:43
            zamknięty
            juz byl watek o odkurzaczach ja lubie miele ale sa niestety drogie, Henry tez jest dobry.
          • marninor Re: Jaki odkurzacz 24.03.13, 19:50
            zamknięty
            "nowoczesniejsze" samsung i vax u mnie wytrwały krótko, samsung 2 lata , vax-kupiony już w uk-miesiąc ;)
            henry za to jest bardzo nowoczesny, uśmiechnięty, filtr się nie zapcha , wszystko wciągnie to jest naprawdę odkurzacz do zadań specjalnych... mnie niezachwycał póki go nie kupiłam... -służył mi tez do odkurzania kominka-jak miałam ogrzewanie kominkowe, teraz mam gaz ale kominek otwarty i wciąż sprzątam heniem... zdarza mi się odkurzyć podwórko ;) , po remoncie odkurzył także gruz itd.
            ja myśle, że chyb anie ma niezadowolonych z henia!
    • asica74 Re: Jaki odkurzacz 24.03.13, 20:38
      zamknięty
      bosch pro pets ze szczota. tyle ze on ciut drozszy
    • podkocem Re: Jaki odkurzacz 24.03.13, 21:04
      zamknięty
      Moze zacznę od tego, czego absolutnie NIE polecam.
      Nie polecam tego:
      https://brain.pan.e-merchant.com/8/9/15694898/l_15694898_004.jpg

Kupiłam bo lekki, niby wszystko zbiera, ale po jednym odkurzaniu kontenerek do próżnienia, filtry trzeba często myć, zapychają sie szybko i słabo ciągnie. Używałm rok i poszedł w odstawke. Wtedy kupiłam taki:
      https://www.thediscountden.co.uk/prodimages/6131VCLARGE.jpg

Mimo, ze krowa krowiasta, to wsuwa brudy aż miło, bardzo pojemna, opróżniam raz na 2 miesiace, pierze i działa bez problemu już ponad dwa lata.

Kilkoro znajomych ma ten z buźką i tez są zadowoleni:

https://www.henryvacs.co.uk/acatalog/Xtra300.jpg
    • miss_scary Re: Jaki odkurzacz 24.03.13, 22:59
      zamknięty
      Odkurzacz Henry używany jest w hotelach, na budowach itd jest niezastąpiony, za wymieniona przez ciebie cenę chyba nie ma lepszego, taki dyson fajnie wyglada ale nie ukrywajmy ze to ma przede wszystkim odkurzac i to przez wiele lat.
    • bialasek75 Re: Jaki odkurzacz 25.03.13, 12:11
      zamknięty
      Dziękuję dziewczyny. No to się może na tego Henrego skuszę.
      • gabez1 Re: Jaki odkurzacz 25.03.13, 12:23
        zamknięty
        A moze sprobuj troche zaoszczedzic i poczekac na miele?
        Henry jest dobry do remontow, nie do zdracia, ale przy codziennym odkurzaniu uwazam, ze jest ciezki, nieporeczny, szczegolnie na schodach.
        Mam henry, ale tylko do prac remontowych i Miele, do uzytku codziennego.
        Rewelacja

W currys miele 1600 w kupisz juz za £120, wiec pewnie w necie, z vouchers code znajdziesz cos taniej.
        • nannyjo32 Re: Jaki odkurzacz 25.03.13, 14:07
          zamknięty
          ja tez z wlasnego doswiadczenia wiem ze henry jest super ale do ciezkich robot no i jak ma sie dom 5 pokoi. Do mieszkania albo malego domku polecam miele.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka