mamuskac 05.01.09, 15:36 Hej:) Mam takie pytanko Chcialabym kupic robota kuchennego,zebym tez mogla ucierac ziemniaki(na placki)i wogole sie na tym nie znam: (Moglybyscie mi doradzic jaki?! Dzieki:)Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izabelski Re: Robot kuchenny 05.01.09, 15:39 poczytaj watek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=37418&w=86629229 Odpowiedz Link
edzior1 Re: Robot kuchenny 05.01.09, 23:09 Ja wlasnie sie zaopatrzylam w food processor Kenwood, jest half price w tesco, ma duzo koncowek, plus liquidiser, dzisiaj robilam golabki- miesko pociachane, nie mam jednak porownania z innymi... pozdrawiam, Edyta Odpowiedz Link
dorotus76 Re: Robot kuchenny 05.01.09, 23:29 edzior1 napisała: > Ja wlasnie sie zaopatrzylam w food processor Kenwood, jest half > price w tesco, ma duzo koncowek, plus liquidiser, dzisiaj robilam > golabki- miesko pociachane, nie mam jednak porownania z innymi... > pozdrawiam, Edyta Mam chyba taki sam, ale one nie mają w standardzie dysków do ścierania ziemniaków na placki. Trzeba dokupić. Odpowiedz Link
moni761 Re: Robot kuchenny 06.01.09, 21:44 Ja tez zakupilam to cudo z kenwooda i robilam ostatnio placki ziemniaczane. Uzylam najpierw noza- tarki ( najdrobniejsze oczka), przelozylam zawartosc i zmienilam noz na najostrzejszy- ten ktorym zamieniasz warzywa w mus . Wszystko sie pieknie zmiksowalo, nawet te koncowki ziemniakow, ktore nie byly starte do konca- prawie jak ciasto na racuchy.pozdrawiam Odpowiedz Link
bettina40 Re: Robot kuchenny 05.01.09, 23:12 Według mnie warto zainwestować w Thermomix. Kupiłam w Polsce, przywiozłam do Anglii i używam codziennie. Robię w nim soki, lody, sałatki, wyrabiam ciasto na na pizzę (1 minuta!), pierogi, kopytka itd. Kosztuje dużo, ale jest wart swojej ceny. Poczytaj chociażby to: www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=3624 Odpowiedz Link
murasaki33 Re: Robot kuchenny 06.01.09, 09:20 Bettina, mozna zapytac o przepis na lody? Odpowiedz Link
elajna7 Re: Robot kuchenny 07.01.09, 15:34 bettina40 napisała: > Według mnie warto zainwestować w Thermomix. Kupiłam w Polsce, > przywiozłam do Anglii i używam codziennie. Robię w nim soki, lody, > sałatki, wyrabiam ciasto na na pizzę (1 minuta!), pierogi, kopytka > itd. Kosztuje dużo, ale jest wart swojej ceny. > Poczytaj chociażby to: > www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=3624 Absolutnie sie zgadzam, choc gotowac nie lubie. Thermomix jest genialnie prosty w uzyciu i wszechstronny. Mozna go kupic rowniez w UK www.ukthermomix.com/seeandbuy.shtml (nawet cena jest podana i wychodzi taniej niz w Polsce :). Odpowiedz Link
velvet35 Re: Robot kuchenny 07.01.09, 13:48 Jak dla mnie Thermomix, zeby nie wiem co robil to jesli kosztuje tyle ile miesieczny czynsz- to lekka przesada :-). Moj Kenwood rowniez robi ciasto na pizze w 1 minute, uciera ziemniaki na placki, uciera mase na lody a wszystko to za 35 funtow (wtedy kiedy go kupilam). dziala swietnie. Odpowiedz Link
mama5plus Re: Robot kuchenny 07.01.09, 15:22 velvet35 napisała: > Jak dla mnie Thermomix, zeby nie wiem co robil to jesli kosztuje > tyle ile miesieczny czynsz- to lekka przesada :-). Moj Kenwood > rowniez robi ciasto na pizze w 1 minute, uciera ziemniaki na placki, > uciera mase na lody a wszystko to za 35 funtow (wtedy kiedy go > kupilam). dziala swietnie. No bo wspolczesne roboty to taki dawniejszy thermomix.:) Dla mnie thermomix zwyczajnie jest za maly jak na nasze potrzeby wiec nawet nie biore pod uwage pomijajac cene. Kenwood Chef, choc leciwy (cena bodajze £15 bo z car boot pochodzi ;) ), sluzy nam wspaniale. Jesli padnie w przyszlosci, nastepny tez bedzie Kenwood, z naciskiem na model o mocy 1400W :) Odpowiedz Link
mama5plus Re: Robot kuchenny 07.01.09, 15:24 Acha, i niech mi ktos wytlumaczy powody zachwytow na KitchenAid bo porownywalnie to Kenwood Chef na moje oko wypada lepiej. Nie mowiac o tym ze taniej i wiekszy jest tez chyba (wieksza ma pojemnosc i moc zdaje sie) Odpowiedz Link
klimea Re: Robot kuchenny 07.01.09, 18:52 Moc jest wieksza, ale to nie znaczy, ze maszyna lepsza ;-) KitchenAid ma bardzo przyjemna prace silnika, slyszalam Kenwooda (ktoregos z chefow) w akcji i w zyciu bym nie chciala miec, bo ryczy jak silnik odrzutowy. Kenwooda mialam tylko malakser i odnioslam do sklepu. KitchenAida mam od paru lat i uzywam czasem pare razy dziennie, jest doskonaly, dziala bezawaryjnie, dla domowych piekarzy jest super, wiec moze stad te zachwyty. Wyrabiam ciasto chlebowe codziennie, do tego pieke ciasta, no i sa dodatkowe tarki do warzyw, serow itp. Mialam kiedys thermomixa, ale wlasnie go sprzedalam na rzecz KA. Odpowiedz Link