Dodaj do ulubionych

Ratujcie!!!!!!!! :)

24.04.06, 13:27
Czy jest tutaj osoba na tyle uczciwa ,która mogłaby mi zaoferowac pracę w Niemczech(wszystkie okolice Frankfurtu tj.mainz,russelsheim ).jestem osobą młoda,uczciwą,pełną chęci do pracy,Mogłabym zajmowac sie dzieckiem,osoba starsza,sprzataniem,moglabym pracowac w supermarkecie(np ukladac towar),obojętnie co :) Niestety nie znam j.niemieckiego ,moj angielski jest komunikatywny.Najlepiej gdyby ta praca bylaby w gonie osob z polski.Do tej pory pracowaam jako kelnerka-barmanka wiec w Polskiej knajpie lub pensjonacie rowniez moglabym pracowac!!!!Nie musze sie martwic o zakwaterowanie bo mialabym je zapewnione na miejscu.Wiem ,ze takich osob jak ja jest tu setka.... ;( Bardzo proszę o pomoc!!!Dziekuje!!
Obserwuj wątek
    • pim3pl Re: Ratujcie!!!!!!!! :) 30.04.06, 04:02
      Jesli znasz angielski, to czemu wybierasz sie do Niemiec? - tym bardziej, ze
      tego jezyka akurat nie znasz?
      Pozdr
    • poster012 Re: Ratujcie!!!!!!!! :) 02.05.06, 03:22
      Przed zaczynającym się w czerwcu mistrzostwami świata w piłce nożnej niemieckie
      organizacje pozarządowe obliczają, że wbrew swojej woli do pracy w niemieckich
      domach publicznych trafi na czas mundialu ponad 100 tys. kobiet, głównie z
      Europy Środkowo-Wschodniej. Handlarze ludźmi będą kusić dobrze płatną pracą dla
      kelnerek, tancerek, pielęgniarek czy au pair (opiekunek do dzieci)lub osób
      starszych. Mundial to najlepszy czas dla sutenerów, handlarzy ludźmi, mafii
      dostarczających kobiety do seksbiznesu. Potrzeba wielu prostytutek, które będą
      zaspokajać seksualne potrzeby wielu przyjezdnych gości.
      30-letnia Katarzyna myślała, że ma szczęście, kiedy koleżanka z czasów
      dzieciństwa zaproponowała jej pracę w restauracji w Niemczech. Pojechała,
      ugościł ją 50-letni przyjaciel znajomej. Po tygodniu późnym wieczorem
      zaprowadził ją do "restauracji". Kilku mężczyzn odebrało jej paszport i
      zgwałciło. Od tamtej pory była pilnowana dzień i noc przez Polkę i Niemca -
      bita, gwałcona i zastraszana. Uciekła przez okno, kiedy Niemiec się zagapił.
      W warszawskim biurze urszulanki szarej, siostry Ewy Ranachowskiej są paczki z
      setkami ulotek, plakatów i nalepek z telefonami zaufania dla osób zmuszanych do
      prostytucji. - Organizacje z Niemiec pisały, że przed mistrzostwami w
      internecie już pojawiły się nawet agencje pośrednictwa pracy, które w
      rzeczywistości nie istnieją!
      Warszawska Caritas od ponad dwóch lat prowadzi program "Nadzieja" dla kobiet
      zmuszanych do prostytucji. Stąd siostra Ranachowska wie, że na olimpiadę w
      Atenach w 2004 r. pod pozorem wyjazdu do pracy sprzedano kilkadziesiąt tysięcy
      kobiet. Ulotki także forma prewencji, bo dziewczyna, która właśnie myśli, że
      jedzie do świetnej pracy, dwa razy się zastanowi.
      Bezpłatny telefon pomocy na terenie Niemiec od 1 maja do 31 lipca: 08 000 111
      777. Telefon w Polsce: 0 604 222 222
      • magda825 Re: Ratujcie!!!!!!!! :) 04.05.06, 12:16
        Witam!Szukam w Niemczech dlatego,ze mam tam mozliwosc zakwaterowania,mialabym nocleg.Napisalam ,ze okolice Frankfurtu,bo tam ewentualnie moglabym dojezdzac.W krajach np Anglii,Irlandii itp nie mam nikogo.Boje sie troche o siebie,wszyscy wiemy jakie teraz sie rzeczy dzieja.w Niemczech bylabym ,,bezpieczna,, .Jesli by cos nie wyszlo mialabym gdzie wrocic.To fakt ,ze nie znam niemieckiego....mialam na mysli prace u Polskiej rodziny lub w zakładzie pracy w gronie ludzi z Polski .Pozdrawiam!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka