Gość: Mary IP: *.n4u.krakow.pl 09.04.07, 08:27 Witam, Czy w związku z ostatnimi walkami w południowo-wschodniej Turcji – wycieczka objazdowa z Itaką, która obejmuje m.in. tereny jeziora Van jest dobrym pomysłem ??? pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: karolaa Re: Turcja wschodnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 11:02 pewnie ze dobrym, tam sie nic nie dzieje, zamieskzi ucichly. pzodrawima Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary Re: Turcja wschodnia IP: *.n4u.krakow.pl 09.04.07, 11:26 Ok. dzięki za pocieszenie. Podobno podczas tego weekendu zginęło kilka osób. Wycieczka Itaki „Z pamiętnika podróżnika” obejmuje w planie tereny gdzie toczą się obecnie walki z Kurdami ?! pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Turcja wschodnia 09.04.07, 11:40 Okolice Van na pewno będą spokojne.Turcy dbają o bezpieczeństwo turystów a w tych okolicach nie zdarzają się zamachy ze względu na małą nośność propagandową.Prędzej na riwierze lub w Stambule gdzie bliżej do mediów i Europy więc nagłośnienie większe.Najwyżej będziecie jechać w konwoju czasami bardzo dyskretnym nie licząc tureckiego"przewodnika"albo dwóch w autobusie.Zresztą to dziwna wojna trwa dziesięciolecia,większość tych nagłaśnianych operacji kończy się na strachu lub uwięzieniu zaplątanych w sprawę.Jednak w pobliże granicy irańskiej i irackiej nie polecam.To terytoria Kurdów i oni tu są siłą decydującą.Mało domostw z tureckimi flagami.praktycznie ich nie ma a wojsko kontroluje tylko ważniejsze enklawy i drogi.Gdzie indziej wszystko może się zdarzyć,choć Kurdowie nie są wrogo nastawieni do Europejczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary Re: Turcja wschodnia IP: *.n4u.krakow.pl 09.04.07, 12:34 bardzo dziękuję. trochę się uspokoiłam ! pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Turcja wschodnia IP: *.kalisz.mm.pl 09.04.07, 18:30 Podczas wycieczki "Z pamiętnika podróżnika" nawet gdybyś bardzo chciała, to nie znajdziesz się w Turcji :-). Chyba masz na myśli wycieczkę "W poszukiwaniu zaginionej arki"... A czy jechać? Pewnie, że tak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary Re: Turcja wschodnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 10:00 sorry !!! oczywiście - pomyliłam sie chodziło o wycieczkę "W poszukiwaniu zaginionej arki" Turcja :) pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś