sherman-doberman Re: Najbardziej idiotyczne nazwy produktów 21.11.10, 15:29 A mnie najbardziej cieszy nazwa pewnej francuskiej kiełbasy (nie upuję, bo haniebnie tłusta). nazywa się Jezus - gdyby to jeszcze hiszpańska, ale francuska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakas Re: Najbardziej idiotyczne nazwy produktów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.10, 15:57 o ile toleruję nazwę "pizzeta" na bułkę z serem i np. cebulą tak okoliczna piekarnia zdecydowanie przesadziła nazywając ową bułkę mianem "pizzerina" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Najbardziej idiotyczne nazwy produktów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.10, 16:31 Najdziwniejsze były "JogoMajo" i "CzekoDżemi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kando Re: Najbardziej idiotyczne nazwy produktów IP: 83.143.139.* 21.11.10, 20:52 Bardzo też lubię taki lek "SYLIFLEX" Jak się szybko czyta to wiecie co wychodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Ming Re: Najbardziej idiotyczne nazwy produktów IP: 178.73.49.* 01.12.10, 16:55 Mnie nic nie wyszło... Mam jeszcze szybciej czytać? Czy po prostu jak się czyta wyraźnie, to nic ciekawego nie wychodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
selica Re: Najbardziej idiotyczne nazwy produktów 21.11.10, 16:30 Z rzeczy dawnych, ale nie tak znowu bardzo, wypatrzony w kiosku ruchu na dworcowym peronie dezodorant pod hasłem Non Odore. Rarytasik z półki w Almie - Nadzionko Babci. A koleżankę podczas pobytu w szpitalu uraczono kanapeczką z Mixełkiem. Już Samozwaniec zauważyła, że im ohydniejsza rzecz, tym sympatyczniejszą i bardziej zdrobniałą ma nazwę :) Odpowiedz Link Zgłoś
zmija_w_niebieskim Re: Najbardziej idiotyczne nazwy produktów 24.03.12, 22:28 A moja koleżanka kupuje Margasełko ble, i po co ja to sobie przypomniałam, znowu będzie mi ta koszmarna nazwa brzęczeć w uszach przez tydzień... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Najbardziej idiotyczne nazwy produktów IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 21.11.10, 17:24 Nie nazwa produktu, ale zakładu - Zakład Uboju Zwierząt "Exodus" - po Krakowie kiedyś jeździł dostawczy samochód z takimi napisami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalka Re: Prezerwatywy "Long Time" IP: *.range81-159.btcentralplus.com 21.11.10, 17:50 w kolorze cielistym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Prezerwatywy "Long Time" IP: 90.156.40.* 21.11.10, 18:10 Troche moze nie na temat, ale widziałam samochod firmowy Wytworni Wyrobow Garmazeryjnych Kupska. Kupska, to nazwisko wlascicielki, jest BARDZO eksponowane na aucie, bez wyczucia, choc moze wyroby wyśmienite ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiona Pizza Prosto z Rygi IP: *.chello.pl 21.11.10, 18:41 A ja ostatnio w osiedlowym markecie ze zdziwieniem dostrzegłam nową pizzę pod osobliwą nazwą "Pizza prosto z Rygi". Co ciekawe, producent jest z Polski, a nie z Łotwy, więc powinien wiedzieć, co oznacza "pojechać do rygi"... Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: Pizza Prosto z Rygi 21.11.10, 18:48 Gratulacje za świetny wątek. Ja z racji wykonywanego przez wiele lat zawodu copywritera miałem do czynienia z wieloma dziwnymi nazwami, ale najlepsza (najgorsza?) według mnie, to nazwa pewnego sera żółtego... Mam w swoich zbiorach zdjęcie sera o nazwie: DZIURDAMER Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Pizza Prosto z Rygi 21.11.10, 19:00 Mam w swoich zbiorach zdjęcie sera o nazwie: DZIURDAMER Phi, dziurdamer to ja regularnie kupuję. ;-) Niedrogi i jadalny. ;-) Nazwa z cyklu "ma się kojarzyć z...", tak samo jak ser ementalski ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Pizza Prosto z Rygi 21.11.10, 19:01 > Mam w swoich zbiorach zdjęcie sera o nazwie: DZIURDAMER Ale świetna jest! Ta nazwa. Przyrostek "-damer" sugeruje konotacje ze szlachetnymi serami szwajcarskimi, powiew międzynarodowości, no po prostu serza elita! A przedrostek "dziur-" niesie w sobie prosty i przenikliwy ładunek informacyjny: to taki ser, co ma dużo pięknych, wypasionych, niezwykłych, najlepszych w swojej klasie dziur! Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Pizza Prosto z Rygi 21.11.10, 19:06 przedrostek "dziur-" niesie > w sobie prosty i przenikliwy ładunek informacyjny: to taki ser, co ma dużo pię > knych, wypasionych, niezwykłych, najlepszych w swojej klasie dziur! > Dziur takich, jakie mają tylko sery z klasą, takie z końcówką "damer"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klon Re: Prezerwatywy "Long Time" IP: *.kielce.vectranet.pl 21.11.10, 18:50 Pamiętacie żarówki "Osram"? Przyszedł chłop do sklepu, są żarówki ? - są, poproszę jedną, ale są tylko "Osram" dziękuję, sam se osram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iva Re: Prezerwatywy "Long Time" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.10, 19:14 hurtownia papierosów "Cancer" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Prezerwatywy "Long Time" IP: 195.158.247.* 22.11.10, 08:57 ja kiedyś widziałem samochód oklejony reklamą firmy stolarskiej KORNIK ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Milk & Honey IP: *.chello.pl 21.11.10, 19:33 Mnie osobiscie drażni "Mydło w płynie o zapachu MILK & HONEY". No kur.... powiało wielkim światem... Mydełko do kupienia albo w sklepie wielkopowierzchniowym dla prowadzacych dzialalnosc gospodarcza, albo w ktoryms z marketów. Czy ustawa o jezyku polskim przestala obowiazywac ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gytha Re: Najbardziej idiotyczne nazwy produktów IP: *.warszawa.mm.pl 21.11.10, 20:04 Z leków - Opokan (nie wiem, na co jest, ale się jakoś ostatnio aktywnie w TV reklamował). Na drodze jakichś dalekich skojarzeń powstało we mnie głębokie przekonanie, że jest to specyfik wyłącznie dla katolików ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
chersona Re: Najbardziej idiotyczne nazwy produktów 21.11.10, 20:06 Rypex - model endometru stomatologicznego. Kiedyś w programie dla dzieci szła piosenka: A ja mam Dziabąga, on śmiesznie wygląda. Koledzy skojarzenia mieli natychmiastowe. I śpiewali sobie o tych swoich ptaszkach-dziabągach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gazowiec Opokan IP: *.toya.net.pl 21.11.10, 20:18 Opokan - na ból głowy. Kojarzy mi się z kościołem. W dodatku jeszcze reklamuje go lekarz z "Na dobre i na złe". Zawsze jak widzę tę reklamę to przypomina mi się stary numer z kolejki do lekarza, gdzie jakis dowcipniś przekonał starszą Panią, że jej się należy skierowanie do szpitala do Leśnej Góry i wcale nie musi leżeć w Łodzi. A ta później taką awanturę zrobiła lekarce, że jej nie chce tam skierować, że aż w gazetach o tym pisali:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Re: Opokan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 02:09 >Opokan - na ból głowy. Kojarzy mi się z kościołem. W dodatku jeszcze reklamuje go lekarz z >"Na dobre i na złe". Ten gość do złudzenia przypomina Piotra Garlickiego grającego w ,,Na dobre i na złe" doktora Trettera ale to nie on. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gibor Re: Najbardziej idiotyczne nazwy produktów IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 21.11.10, 20:27 Wylęgarnia Kurcząt "Wyzwolenie" w Kończycach Małych. W latach 90. popularne wino z rodzaju wermutowatych Gran Cazzano, co po polsku można oddać jako "wielkie chuiszcze". Smaczku dodaje jeszcze fakt, że w języku włoskim "gran" jest predykatem arystokracji. W Łodzi widziałem taksówki z nazwą tego wina. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: Najbardziej idiotyczne nazwy produktów 21.11.10, 21:05 To utrzymując się w temacie - pod Poznaniem jest firma "produkująca" jajka kurze o wdzięcznej nazwie JĄDREX :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann Re: Najbardziej idiotyczne nazwy produktów 21.11.10, 23:56 W Warszawie w supermarketach spora część jaj kurzych pochodzi z fermy niosek "Prawda" (sami sprawdźcie). Platonem zalatuje:-). A to, zdaje się, po prostu nazwisko właściciela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kando Re: Najbardziej idiotyczne nazwy produktów IP: 83.143.139.* 21.11.10, 20:49 Mnie się podoba DUPALAC szczególnie, że jest na rozwolnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
corneliss Re: Najbardziej idiotyczne nazwy produktów 21.11.10, 21:34 z d*upa w nazwie jest jeszcze Duphaston, lek chyba na podtrzymanie ciazy Odpowiedz Link Zgłoś
corneliss Re: Najbardziej idiotyczne nazwy produktów 21.11.10, 21:37 jeszcze mi sie przypomnialo ze w Katowicach swego czsu obok Empiku w rejonie dworca autobusowego stala buda z szybkim jedzeniem o nazwie 'Gastrofix' czy tez 'Gastrofaza', zawsze mi sie kojarzylo z tajemniczym lekiem ktory nalezy zazyc po zjedzeniu fastfooda z tej budy Odpowiedz Link Zgłoś
jojosto Re: Najbardziej idiotyczne nazwy produktów 21.11.10, 22:53 a nie chodzilo czasem o GASTROMATIK ? a poza tym, rewelacyjny watek, sikam ze smiechu !! Odpowiedz Link Zgłoś
corneliss Re: Najbardziej idiotyczne nazwy produktów 22.11.10, 10:09 byc moze tak, dawno temu to bylo btw. wiem jak sie czyta Duphaston, wiele osob nie wie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
floress Re: Najbardziej idiotyczne nazwy produktów 22.11.10, 07:29 corneliss napisała: > z d*upa w nazwie jest jeszcze Duphaston, lek chyba na podtrzymanie ciazy Ale to się czyta "dufaston". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bank Re: Najbardziej idiotyczne nazwy produktów IP: *.acn.waw.pl 21.11.10, 22:53 Nieodparcie mam wrażenie, że Getin Bank powinien się nazywać - zgodnie z ustawą WłaźBank. Ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msr Re: Najbardziej idiotyczne nazwy produktów IP: *.barn.cable.virginmedia.com 21.11.10, 23:17 Jeszcze Dominet Bank. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bounty Garnuszek na klocuszek IP: *.chello.pl 21.11.10, 23:00 Aż dziwne, że nikt tego jeszcze nie wpisał! Zabawka dla dzieci, w otwory wkłada się klocki odpowiednich kształtów. Nazywa się "Garnuszek na klocuszek". Nie wiedzieć czemu wszyscy, po usłyszeniu tej nazwy, myślą, że chodzi o nocnik :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akuku Re: Garnuszek na klocuszek IP: 94.72.127.* 22.11.10, 00:50 Gość: gibor 21.11.10, 20:27 napisal: Wylęgarnia Kurcząt "Wyzwolenie" w Kończycach Małych. W latach 90. popularne wino z rodzaju wermutowatych Gran Cazzano, co po polsku można oddać jako "wielkie chuiszcze". Smaczku dodaje jeszcze fakt, że w języku włoskim "gran" jest predykatem arystokracji. W Łodzi widziałem taksówki z nazwą tego wina. Ómarłam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Re: Garnuszek na klocuszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 02:15 > Zabawka dla dzieci, w otwory wkłada się klocki odpowiednich kształtów. Nazywa s > ię "Garnuszek na klocuszek". Tej zabawki używano kiedyś w celu przeprowadzenia testu na inteligencję wśród funkcjonariuszy Milicji Obywatelskiej. We wnioskach końcowych stało co następuje: 10% badanych wykazało się niebywała inteligencją, natomiast 90% niebywałą siłą ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koszerny Re: Najbardziej idiotyczne nazwy produktów IP: 86.111.114.* 22.11.10, 06:32 W moim markecie od lat króluje "Schab po żydowsku". Odpowiedz Link Zgłoś
floress Re: Najbardziej idiotyczne nazwy produktów 22.11.10, 07:24 Smaksełko - jakiś miks tłuszczowy. Odpowiedz Link Zgłoś
oranvag Re: Najbardziej idiotyczne nazwy produktów 22.11.10, 08:38 Jest też nowy, interesujący trend, poniekąd związany z tematem. Producenci nie znający nazw swoich produktów (albo nawet swojej własnej firmy!). Słyszałem reklamę czegoś do zębów o nazwie "qualident", przy czym w reklamie używano nazwy "kłalident", podobnie z ośrodkiem wypoczynkowym "Aquarius", który w reklamie występuje pod nazwą "akłarius". Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: Najbardziej idiotyczne nazwy produktów 26.12.10, 11:17 A jak byś chciał? "QU" własnie tak się wymawiło w łacinie klasycznej, czyli wcześniej niż średniowieczna nowomowa, która wprowadziła "KW". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: Najbardziej idiotyczne nazwy produktów IP: *.centertel.pl 22.11.10, 08:40 Ja ostatnio w mięsnym natknęłam się na kiełbasę o nazwie: PALCÓWKA i szynke z łysych :)) to ci dopiero :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aamg Re: Najbardziej idiotyczne nazwy produktów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 09:57 Palcówka to kiełbasa upychana paluchem we flak. Ale nazwa niezła :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alza Re: Najbardziej idiotyczne nazwy produktów IP: 91.208.10.* 22.11.10, 09:10 Mój faworyt to: Fisiel - podobno lepszy kisiel, pozdrawiam Alza Odpowiedz Link Zgłoś
galtom Laktacyd... i tu sie mylisz! 22.11.10, 09:37 wcale nie na laktacje! Zawsze mnie to zastanawia kto i jak wymyslil te nazwe. Mnie sie to jednoznacznie z laktacja i piersiami kojarzy, a nie szorowaniem tego "siedliska rozpusty" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Re: Laktacyd... i tu sie mylisz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 02:18 Laktacyd, bo zawiera kwas mlekowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zimny Najbardziej idiotyczne nazwy produktów vs. nicki IP: 213.108.152.* 22.11.10, 09:53 Kochani, Po co szukać dziwactw w nazwach produktów? Zerknijcie na wyrafinowane nicki, które według ich twórców mają być śmieszne, odzwierciedlać niebanalne poczucie humoru właściciela, jego przymioty intelektu, ulubionego bohatera czy też przypadkowe oparcie się o klawiaturę. Nad tym tematem można by spędzić lata. Co więcej powstają nowe w tempie przewyższającym powstawanie nowych nazw produktów. Jeżeli zestawi się komentarz z nickiem to wychodzą już naprawde zabawne sytuacje. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nathan_brazil Re: Najbardziej idiotyczne nazwy produktów vs. ni 23.11.10, 15:37 To prawda, niektóre nicki są piękne. Mój akurat pochodzi z książki Jacka Chalkera (a w zasadzie z cyklu książek) "Północ przy Studni Dusz". Był tam właśnie Nathan Brazil, kupiec żydowski. Odpowiedz Link Zgłoś
tor-tilla Re: Najbardziej idiotyczne nazwy produktów vs. ni 26.11.10, 02:14 Kwintesencja wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spray Re: Najbardziej idiotyczne nazwy produktów IP: *.toya.net.pl 23.11.10, 13:25 Flaki cioci Gosi. Wypatrzone w Tesco - zrobiłam nawet fotę i rozesłałam po znajomych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meaculpa Re: Najbardziej idiotyczne nazwy produktów IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.10, 11:56 Parówki o nazwie BOBASKI - w selgrosie. Na opakowaniu siedzi 6 rozkosznych maluchów w pieluszkach ... Synek do mamusi - "ugotuj mi 2 bobaski, to sobie zjem z chlebkiem i musztardą" ... Odpowiedz Link Zgłoś
nathan_brazil Re: Najbardziej idiotyczne nazwy produktów 01.12.10, 20:16 Dziś wieczorem obejrzane: nazwa leaku IBUM. I bum? Brzmi jak nazwa firmy rozbiórkowej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratunku_tygrys Re: Najbardziej idiotyczne nazwy produktów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 13:04 ha ha ha! umarłam z tym i-bumem! mnie zawsze śmieszy nazwa pewnej firmy przewozowej - SZWAGROPOL :))) widziałam tez takie kwiatki: Butland Dywanoland Baby Moda Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Najbardziej idiotyczne nazwy produktów 03.12.10, 15:35 > Baby Moda Rewelacyjna nazwa, jeśli sprzedają odzież DAMSKĄ. :) Jeśli dziecięcą, to okropna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezpartyjna Re: Najbardziej idiotyczne nazwy produktów IP: *.centertel.pl 12.12.10, 14:20 Na poczcie można kupić doładowanie telefonu o nazwie Telepompka,kumpel mało nie zszedł ze śmiechu.Ciekawa jest też nazwa firmy zajmującej się przewozem zwłok,nazywa się Nekropolia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tobi Re: Najbardziej idiotyczne nazwy produktów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.10, 21:06 Gardlox, na boleści gardła. Fuuuj. Może jeszcze powstanie Uszox, Trzustkox, Odbytox albo Pęcherzox? Odpowiedz Link Zgłoś
cieple.kluski Re: Najbardziej idiotyczne nazwy produktów 02.03.12, 15:11 Rabobank - nazwa banku. Przynajmniej maja te odrobine przyzwoitosci zeby nazywac rzeczy po imieniu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
marianne11 Re: Najbardziej idiotyczne nazwy produktów 04.03.12, 19:41 CIPEX - ziołowy lek dla koni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mister Smarowanko Re: Najbardziej idiotyczne nazwy produktów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.12, 13:56 W mojej lodówce stoi margaryna "Miss Kromeczki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracka Re: Najbardziej idiotyczne nazwy produktów IP: 37.31.50.* 21.03.12, 22:27 pizzeria Killer i firma budowlana Promil firmy z Jastrzebia i Rybnika, skrajna uczciwosc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iksinski Re: Najbardziej idiotyczne nazwy produktów IP: *.150.9.46.customer.cdi.no 21.03.12, 22:09 ha no rzeczywiscie beznadziejn Odpowiedz Link Zgłoś