lustroo 19.01.12, 22:28 pisane fonetycznie :) Pies szczeka : po polsku hał, hał po niemiecku woł, woł po fińsku hałka, hałka Wrona kracze: po polsku kra, kra po niemiecku kulat, kulat Pukanie po polsku: puk, puk po angielsku nok, nok Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artjomka Re: Te same odgłosy w różnych językach 20.01.12, 07:30 Przy pozegnaniu: austriacy mowia: pa, pa! niemcy mowia: tschüß! polacy mowia: baj, baj! Pozdrowko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ew Re: Te same odgłosy w różnych językach IP: *.18-66-87.adsl-static.isp.belgacom.be 31.10.13, 14:48 od kiedy Polacy mowia "baj,baj"? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnykapturek Re: Te same odgłosy w różnych językach 20.01.12, 09:45 Pies szczeka : po polsku hał, hał po hiszpansku łał,łał (nawet mowia:zobacz łał,łał idzie :) kura gdacze: po polsku ko,ko po hiszpansku clock,clock pisklaki: po polsku pi,pi po hiszpansku pio,pio Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Te same odgłosy w różnych językach 22.01.12, 20:43 Świnka kwiczy: po polsku kwi, kwi po angielsku oink, oink Odpowiedz Link Zgłoś
myga Re: Te same odgłosy w różnych językach 15.02.12, 19:35 > Świnka kwiczy: > po polsku kwi, kwi > po angielsku oink, oink ------ po rosyjsku chriu chriu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiosna Re: Te same odgłosy w różnych językach IP: *.fbx.proxad.net 24.01.12, 10:41 Odglos jaki Polak wydaje gdy sie uderzy i go zaboli-allllaaaaa!(sorry nie mam polskich liter) Ten sam odglos u Francuza-aj! Pies po francusku szczeka -laf laf! !waouf waouf) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Te same odgłosy w różnych językach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.12, 10:52 Wielu Polaków po uderzeniu się, artykułuje dwusylabowy dźwięk, Anglosas w tej sytuacji wyda jednosylabowy odgłos ;) Odpowiedz Link Zgłoś
artjomka Re: Te same odgłosy w różnych językach 24.01.12, 10:57 Gość portalu: lola napisał(a): > Wielu Polaków po uderzeniu się, artykułuje dwusylabowy dźwięk, Anglosas w tej s > ytuacji wyda jednosylabowy odgłos ;) Znam Polakow, ktorzy w takiej sytuacji - jak puszcza wiazanke, to sie sylab nienaliczysz! Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s. Re: Te same odgłosy w różnych językach IP: 78.9.154.* 24.01.12, 21:27 Ur-wał Nać Co ciekawe Polacy kichaja w dwoch jezykach - a-psik! i ci-chu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubie placki Re: Te same odgłosy w różnych językach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.12, 01:29 > Co ciekawe Polacy kichaja w dwoch jezykach - a-psik! i ci-chu! Mnie zawsze wychodzi ,,a-psichuj!" Odpowiedz Link Zgłoś
myga Re: Te same odgłosy w różnych językach 29.02.12, 20:02 > Mnie zawsze wychodzi ,,a-psichuj!" ------ a mi apć-ch...! Odpowiedz Link Zgłoś
kusama Re: Te same odgłosy w różnych językach 28.01.12, 18:56 Do kota: po polsku - kici kici kici, po "amerykańsku" - kiri kiri kiri pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
hazel_jones Re: Te same odgłosy w różnych językach 29.01.12, 01:54 do kynologicznej kolekcji; szczekający anglojęzyczny pies to woof woof [wuf wuf] Odpowiedz Link Zgłoś
kusama Re: Te same odgłosy w różnych językach 29.01.12, 13:00 Anglojęzyczny hamulec konia to HOUW - a po naszemu prrrr :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O_o Re: Te same odgłosy w różnych językach IP: *.200.76.86.rev.sfr.net 29.01.12, 15:14 > Do kota: po "amerykańsku" - kiri kiri kiri To nie do krowy?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harakiri Re: Te same odgłosy w różnych językach IP: *.tls3.tor1.rogerstelecom.net 30.01.12, 07:51 kiri? a nie przypadkiem kitty,kitty ? Odpowiedz Link Zgłoś
fajny-zuzia Re: Te same odgłosy w różnych językach 30.01.12, 18:22 Gdy nam cos smakuje mowimy: po polsku-mniam,mniam po niderlandzku-jumi,jumi Zegnamy sie mowiac: po polsku-pa,pa po niderlandzku-doei,doei(duj) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzumbzolka Re: Te same odgłosy w różnych językach IP: *.200.76.86.rev.sfr.net 30.01.12, 20:27 A jednak do krowy. Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
kusama Re: Te same odgłosy w różnych językach 01.02.12, 00:21 No... to wyjaśnia sprawę. Nauczona przez amerykańca kiri gadałam z jego kotem w krowim języku. Ale wstyd :) W tym miejscu przepraszam kota Sprouta. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
marguy Re: Te same odgłosy w różnych językach 03.02.12, 02:37 Po polsku kichamy: apsik po francusku: atchoum /aczum/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Te same odgłosy w różnych językach IP: *.metall.pl 03.02.12, 15:51 A kukuryku po niemiecku ktoś wie jak jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Te same odgłosy w różnych językach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 15:21 Po niemiecku kukuryku jest Kikeriki Kota wołamy miez miez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hipolit Re: Te same odgłosy w różnych językach IP: 46.115.24.* 15.02.12, 16:08 podobno po rusku pies szczeka "gał gał" albo gaw gaw.... jakos tak to bylo Odpowiedz Link Zgłoś
czarnykapturek Re: Te same odgłosy w różnych językach 24.02.12, 11:43 Wlasnie kosultuje na zywo rozne odglosy i mam: do kota po polsku kici,kici po hiszpansku misi,misi kogut po polsku kukuryku kogut po hiszpansku kikiriki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seulinka Re: Te same odgłosy w różnych językach IP: 114.207.49.* 24.02.12, 16:52 a świnia po koreańsku mówi "kul kul kul" Odpowiedz Link Zgłoś
miss_paradox Re: Te same odgłosy w różnych językach 27.02.12, 21:08 niemowlak po polsku 'mowi': 'guu', a po angielsku 'coo', czyli 'kuu' Odpowiedz Link Zgłoś
czarnykapturek Re: Te same odgłosy w różnych językach 28.02.12, 17:45 niemowlak polski gu (cha,cha), hiszpanski ajo(aho), czyli CZOSNEK :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Te same odgłosy w różnych językach IP: *.dip.t-dialin.net 28.02.12, 21:37 A ja nieustanie rozbawiam Niemców podając adres jakiejkolwiek strony: wuwuwu... Ryczą ze śmiechu mówiąc, że tak szczeka pies. U nich się mówi : wewewe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puszysta kulka Re: Te same odgłosy w różnych językach IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 31.10.13, 17:27 Byłam kiedyś na spacerze we francuskiej wsi. Zobaczyłam małego kota, to wołam od razu kici- kici i kici, kici...Kot ani drgnie, nawet nie popatrzył. Wracam i mówię do siostry: Ty wiesz, tutaj w okolicy jest taki biedny, głuchy kotek... Siostra na to: Skąd wiesz, że głuchy? No bo wołałam do niego kici- kici, a on nawet nie spojrzał. Siostra na to: Głupia! Tutaj do kota się woła "minu- minu! :) Odpowiedz Link Zgłoś