Gość: guniak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 11:38 ctime.cool.ne.jp/MyDiamondBaby/game.htm kto mi pomoże??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saabb Re: kolejny pokój.....:)help 10.02.05, 14:56 a jak wyciagnac kluczyk ktory jest pod lozkiem?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guniak Re: kolejny pokój.....:)help IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 15:26 trzeba miec magnes,on jest w ksztalcie takiej bialej paleczki jak kreda i jest po lewej stronie tam gdzie drzwi:) Odpowiedz Link Zgłoś
saabb Re: kolejny pokój.....:)help 10.02.05, 15:33 problem w tym, ze nie moge zabrac tego magnesu:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guniak Re: kolejny pokój.....:)help IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 15:41 siedzialam bardzo dlugo nad ta gra a pomogla mi miedzy innymi ta stronka , mozna tu duzo sie dowiedziec, powodzenia nordinho.com/vbull/showthread.php?t=6451&page=1&pp=10 Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: kolejny pokój.....:)help 10.02.05, 15:42 cholera, czy to by nie moglo byc po angielsku... klikam dookola ale te debilne napisy na dole jakos nie ulatwiaja:))) i gdzie wy ten magnes widzicie?? bo ja slepa chyba jestem:( poki co mam srubokret, kartke (chyba to jest kartka) olowek i blizej nieokreslone zielone cos Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: kolejny pokój.....:)help 10.02.05, 16:00 a, no dobra, magnes znalazlam:) ale i tak idzie mi nedznie:) Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
saabb Re: kolejny pokój.....:)help 10.02.05, 16:03 tam gdzie jest magnes jest tez karta graficzna do kompa. musisz tez znalezc przewod do kompa (szukaj za szafkami). a wiecie moze jakie jest haslo do kompa??? Pod mikroskopem sa jakies znaczki ale to one sa haslem??? Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: kolejny pokój.....:)help 10.02.05, 16:11 no wiem, tzn teraz juz wiem, ze to zielone cos, to jest do kompa, bo juz wmontowalam... mam tez przewod, ale hasla tez nie... i znalazlam jeszcze jeden klucz pod poduszka; aha i noz jeszcze mam... i zlozony kawalek papieru (oprocz tej kartki do drukarki...) ide szukac dalej Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
kanapkazserem Re: kolejny pokój.....:)help 10.02.05, 16:37 a ja mam jeszcze jakiegos misia i za cholere nie wiem co z nim zrobic :( Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: kolejny pokój.....:)help 10.02.05, 16:43 a przyznaj sie skad masz misia?:) i czy juz rowiazaliscie zagadke z szuflady przy lozku? bo mi nie odzie, dlaczego czasem te banki daja sie w pary polaczyc a czasem nie...:( i nie umiem tez znalezc zastosowania dla tego czegos fioletowego nad telewizorem... jak zgasze swiatlo, to widac, ze sciana jest tam zachlapana luminolem, ale niczego mi to nie ulatwia poki co:) Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
kanapkazserem Re: kolejny pokój.....:)help 10.02.05, 16:45 pauli zauwaz,że te kulki znikaja jak przeskakujesz na inna kulka. Twoim zadaniem jest pozbycie sie wszystkich kulek z pola :) Jak to zrobisz dostaniesz misia i cos jeszcze ale nie wiem jak to nazwac :) Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: kolejny pokój.....:)help 10.02.05, 16:50 wiem, ze to jest moim zadaniem, ale zawsze zostaja mi ze dwie-trzy... wlasnie dlatego, ze czasem nie chce sie dac 'polaczyc' a czasem chca... jak ci sie to udalo? Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
kanapkazserem Re: kolejny pokój.....:)help 10.02.05, 16:52 własciwie to za pierwszym razem mi sie to udało. Po prostu najpierw zastanawialam sie jak ulozy sie ta kulka i staralam sie ukladac tak zeby zadna nie zostala "sama" Odpowiedz Link Zgłoś
kanapkazserem Re: kolejny pokój.....:)help 10.02.05, 16:50 i gdzie DOKLADNIE mam wsadzic to zielone? Bo klikam na ten komputer i nic :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guniak Re: kolejny pokój.....:)help IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 16:53 to zielone to do komputera trzeba wlozyc jak go rzobierzesz za pomoca sruboreta;;;; a do kratki trzeba misis przylozyc;;;; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guniak Re: kolejny pokój.....:)help IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 16:51 użyj go przy tej kratce na pustej scianie... Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: kolejny pokój.....:)help 10.02.05, 17:11 o matko, to okropne cos to wy misiem nazywacie?:))) co znaczy uzyc misia przy kartce?? aha, mam kod do drukarki:)) Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
kanapkazserem Re: kolejny pokój.....:)help 10.02.05, 17:13 masz kod? :> a gdzie go znalezc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bialaa Re: kolejny pokój.....:)help IP: *.parp.gov.pl / *.crowley.pl 13.04.05, 17:07 a gdzie znalezliscie ten zlozony kawalek kartki papieru??? bo ja za nic nie moge!!! i jak sie dobrac do tej ukladanki na scianie??? mi nic sie nie chce przesuwac???????????? heeeelp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Co zrobić z następującymi rzeczami: IP: *.acn.waw.pl 10.02.05, 17:12 1. złożona kartka 2. ołówek 3. nożyk 4. latarka Już mi się skończyły pomysły Odpowiedz Link Zgłoś
kanapkazserem Re: Co zrobić z następującymi rzeczami: 10.02.05, 17:15 ja dolaczam jeszcze to cos co bylo z misiem? gdzie to upchac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Co zrobić z następującymi rzeczami: IP: *.acn.waw.pl 10.02.05, 17:23 Mi się właśnie wydaje że to coś co się pojawiło po użyciu ;) misia to jest latarka Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: Co zrobić z następującymi rzeczami: 10.02.05, 17:30 podpowiedz do kodu: przyda sie zlozona kartka i olowek:)) jak bedzie trzeba, to podpowiem jasniej:) Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: Oj jaśniej się przyda, jaśniej ... 10.02.05, 17:38 rozlozylam kartke na stoliku przy lozku i pomazalam olowkiem teraz rozplatuje labirynt dla fioletowego czegos, tzn rowiazalam na kartce sobie i usiluje poprzesuwac kwadraciki... ufff, kiepska jestem z puzzli;) Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
kanapkazserem Re: Oj jaśniej się przyda, jaśniej ... 10.02.05, 18:11 cos czuje, że te puzzle zaczełam ukladac nie od tej strony co trzeba :( Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: Oj jaśniej się przyda, jaśniej ... 10.02.05, 18:21 jezu, mi sie z nimi tez okropnie zeszlo... nadal nie wiem, jak uzyc misia.... Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: Oj jaśniej się przyda, jaśniej ... 10.02.05, 18:25 a, juz wiem jak uzyc misia:) Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
kanapkazserem Re: Oj jaśniej się przyda, jaśniej ... 10.02.05, 18:26 na scianie gdzie w lewym gornym roku jest kratka. przyłoz misia do tej kratki Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: Oj jaśniej się przyda, jaśniej ... 10.02.05, 18:41 no dzieki, juz pisalam, ze mi sie udalo:) a otworzylas dolna i gorna szuflade przy kompie? znalazlam jeszcze jakis sejf ale nie umiem go otworzyc; myslalam, ze pomoga te znaczki spod mikroskopu, ale jakos nie... Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: Oj jaśniej się przyda, jaśniej ... 10.02.05, 18:44 o, a jednak znaczki pomogly:)) ale szuflady nadal nie umiem otworzyc... Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: Oj jaśniej się przyda, jaśniej ... IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 10.02.05, 18:47 gdzie jest ten sejf? otworzyłam dolną szufladę, nie mam pojęcia po co jest latarka, za biurkiem jest jakieś dziwne pudło - ??? rozwiązałam puzzle z ramki nad telewizorem i dostałam różowego robala, ale nie wiem co z nim zrobić... Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: Oj jaśniej się przyda, jaśniej ... 10.02.05, 18:53 no wlasnie to pudlo za biukiem to jest sejf:) robala musisz polozyc na kablu - tym ktory jest pod sciana przy oknie (tam lezal ktorys kluczyk) powiedz, jak otworzylas dolna szuflade?? Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: Oj jaśniej się przyda, jaśniej ... IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 10.02.05, 19:05 w szufladzie obok misia był jakby biały pilot z zielonymi przyciskami. najpierw musisz stanąć przed ścianą gdzie były kratki i latarka, spójrz na sufit - jest tam wiatrak. użyj na nim pilota :) ps. dyskietka już w stacji... co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: Oj jaśniej się przyda, jaśniej ... 10.02.05, 19:12 no, dzieki, wreszcie mam ten glupi kluczyk:) a jak dyskietka juz w stacji to ci sie na tym pudle swiecic powinno, kod jest pod mikroskopem mam juz cyferki spod obrazka ale jeszcze nie wiem, co z nimi zdrobic:) Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: Oj jaśniej się przyda, jaśniej ... IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 10.02.05, 19:21 buu nic sie nie dzieje... chodzi o te symbole <, >, ^, v ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: Oj jaśniej się przyda, jaśniej ... IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 10.02.05, 19:25 ok ok, odwróciłam kartkę i już wszystko gra ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: kolejny pokój.....:)help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 19:15 jak wlaczyc gre po angielsku bo klikam na angielski i nic ? Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: kolejny pokój.....:)help 10.02.05, 19:19 niestety nie ma po angielsku, a szkoda, bo nie da sie nic z napisow zrozumiec... otworzylam gorna szuflade, mam sefj pod lustrem... i ilosc cyfr sie zgadza (tych spod obrazka) ale nie umiem ich zastosowac na razie... Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: kolejny pokój.....:)help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 19:30 kurcze ja mam zamiast napisow kwadraciki - tak maja wszyscy ? Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: kolejny pokój.....:)help 10.02.05, 19:35 wszyscy, ktorzy nie maja zainstalowanej obslugi tekstu japonskiego/chinskiego... ale to bez znaczenia, no, chyba, ze znasz jezyk:)) Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: kolejny pokój.....:)help IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 10.02.05, 19:37 Pauli gdzie znalazłaś kluczyk do górnej szuflady? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: kolejny pokój.....:)help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 19:36 i kurcze chyba przez to ze mam wysoka goraczke nie moge tego magnesu dorwac, czip jest w takiej skrzyneczce a ten magnes gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: kolejny pokój.....:)help 10.02.05, 19:40 tuz pod skrzyneczka:) czy ktos juz rozszyfrowal zagadke spod lustra?? Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: kolejny pokój.....:)help 10.02.05, 19:58 no, mam! o rany, a pod spodem nastepna...:)) Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: kolejny pokój.....:)help IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 10.02.05, 20:02 nie następna tylko mów, gdzie jest ten kluczyk heheheh ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: kolejny pokój.....:)help 10.02.05, 20:05 am, ale ktory kluczyk...:)) bo nie wiem, o ktory pytasz:) Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myslenie-szkodzi Re: kolejny pokój.....:)help IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 10.02.05, 20:10 do górnej szuflady :) Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: kolejny pokój.....:)help 10.02.05, 20:19 powies obrazek na scianie i rzuc w niego buteleczka z sejfu - powinien sie znalezc:) Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
xemxija Re: cholerne puzzle znad telewizora! 10.02.05, 20:03 jestem dopiero na etapie tych puzzli i zaraz mnie cos trafi. Powinna byc jakas opcja zastepcza dla nerwusow. Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: cholerne puzzle znad telewizora! 10.02.05, 20:11 puzzle sa beznadziejna zajely mi najwiecej czasu... ale koncowka jest jeszcze gorsza, to nuty!!! Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 skonczylam!! 10.02.05, 20:17 uprzejmie informuje, ze gra moim zdaniem jest swietna poza koncowka jakby co, to dam link do podpowiedzi bo inaczej bedzie ciezko... ja bym na 100% nie dala rady:) Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
xemxija Re: skonczylam!! 10.02.05, 20:48 jestes wielka! ja ciagle jestem przy puzzlach. I tu kiedys, prawdopodobnie zostanie odnaleziony moj szkielet...ukladajacy puzzle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: kolejny pokój.....:)help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 20:43 jak cos zrobic z tymi "kolorowymi kreskami" z ramki nad tv? bo nie umiem dojsc do tego czy to sie jakos da przesuwac czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: kolejny pokój.....:)help 10.02.05, 20:51 trzeba z nich ulozyc droge:)) ja sobie najpierw narysowalam, sciezka jest dosc prosta:) problem tylko z przesuwaniem, zeby nie popsuc tego, co sie juz ma... aha, ja zaczelam od dolu, trzy dolne rzedy poszly szybko, gorzej z gora:)) Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: kolejny pokój.....:)help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 20:51 kurcze ciachnelam to tym nozykiem czy co to bylo i teraz da sie przesuwac, ale co z tego trzeba ulozyc ?? hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: kolejny pokój.....:)help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 20:56 pauli ty to jestes :D wiesz wszystko, ja ma obrazek, latarke, biale okragle cos a tej drogi chyba przy moim stanie zdrowia nie zdolam poskladac :( Dziekuje za wszystkie podpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
xemxija Re: kolejny pokój.....:)help 10.02.05, 21:03 z ta droga sie zorientowalam juz jakis czas temu, problem tylko z wykonaniem...to nie na moje nerwy! juz sobie nawet wydrukowalam caly obrazek i zamierzam go pociachac na kawalki i zlozyc prawidlowo do kupy, zeby miec jakies rozeznanie...ale jak sobie pomysle, ze mam tak scibolic po kawalku to mi piana z pyska juz kapie. Te nutki zauwazylam juz wczesniej i wole na razie nie myslec o sposobie ich wykorzystania. Najsmieszniejsze jest to, ze ja naprawde lubie te ucieczki z rozmaitych pokojow:) Tylko prace reczne sa po prostu nie dla mnie. No, juz mi lepiej, rzucam sie do ukladania, by to grom spalil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: kolejny pokój.....:)help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 21:06 Powidzcie gdzie jest dyskietka, czy to jest niby to cos z dolnej szuflady (czarne cos jakby kaseta?) bo probuje to upchnac w komputer i nic :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: kolejny pokój.....:)help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 21:08 kasete upchnelam ale czy to cos dalo? a dyskietki nadal nie mam :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: kolejny pokój.....:)help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 21:12 Odpowiem sama sobie, zielone sie swieci po zgaszeniu swiatla to widac i co dalej, mam latarke i nieulozona droge i chyba dalej nic nie da rady zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: kolejny pokój.....:)help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 21:18 koncze z ta gra, puzzli nie uloze, nie wiem co zrobic z sejfem, nie mam zadnego robaka tylko nedzna latare :((( Pozdrawiam gwiazdka Odpowiedz Link Zgłoś
xemxija Re: kolejny pokój.....:)help 10.02.05, 21:23 ja juz po prostu nie pamietam gdzie ja znalazlam te dyskietke (jesli w ogole), i co z nia zrobilam - jesli ja mialam - tez nie wiem, bo to wszystko bylo wieki temu, ja od 5 lat ukladam te puzzle ze sciany. Jak sobie przypomne co z ta dyskietka, to Ci powiem...ale nie gwarantuje, te puzzle mi mozg wyzeraja. Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: kolejny pokój.....:)help 10.02.05, 21:49 sluchajcie, ten obrazek znad TV nie jest taki straszny, zaczac trzeba od dolu, w lewym dolnym rogu, poczatek to w miare prosta linia pozioma (chyba czerwono- zolty 1szy kawalek), potem idzie dalej chyba caly pasek prawie poziomo (no, pofalowany nieco)w prawym dolnym zawija sie i idzie w gore... w gornym rzedzie z kolei (od prawej) jest prosto i rozowo, potem zielono-niebieskim lukiem w dol (przy lewej krawedzi); lepiej nie umiem chyba opisac:) mam z grubsza narysowane co gdzie, ale po jednym kwadraciku nie opisze:))) dwie dolne uklada sie szybko i prosto, jak ulozycie sam dol, to sobie sprobujcie narysowac reszte, problem z ustawieniem wszystkiego na wlasciwych miejscach bedzie dopiero na gorze:) dopiero jak to juz macie, to mozna zdobyc dyskietke i dobrac sie do sejfu Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
xemxija Re: kolejny pokój.....:)help 10.02.05, 22:19 jestes bardzo szczodra w milowaniu umeczonego blizniego;)i w niesieniu mu ulgi. jak czytalam Twoj post to wlasnie wylaczylam w cholere cala gre, tak mnie wsciekla!! Ale zaraz zaczynam od nowa, znaczy jak tylko mi pierwszy amok minie. Bo jak napomknelas o zaczynaniu od dolu, kiedy ja juz przewrocilam wszystko do gory nogami z 500 razy w te i wewte to juz nie zdzierzylam:))) Ale zaraz od poczatku przejde ten pokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
xemxija Re: kolejny pokój.....:)help 10.02.05, 22:38 znow jestem przy lubym obrazku...przy okazji odkrylam, ze zadnego CD nie znalazlam...jakie CD i po co?? Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: kolejny pokój.....:)help 10.02.05, 23:00 mam dla zainteresowanych podpowiedz - tak powinien wygladac ulozony wzor znad telewizora:) moze to komus ulatwi zycie i zaoszczedzi nerwow:) groups.msn.com/isapi/fetch.dll?action=MyPhotos_GetMBPhoto&ImageID=nHwAAAH0JLI! LF84uqczp0aYUO9DJY29Ct6tGpC5T6SHq8g9qLYyiOwDztIje1APz (mam nadzieje, ze dobrze wstawilam link...) Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: kolejny pokój.....:)help 10.02.05, 23:05 niedobrze wstawilam... no to jeszcze raz sprobuje... :) <a href="groups.msn.com/isapi/fetch.dll? action=MyPhotos_GetMBPhoto&ImageID=nHwAAAH0JLI! LF84uqczp0aYUO9DJY29Ct6tGpC5T6SHq8g9qLYyiOwDztIje1APz> moze tak mi sie uda</a> a jak nie to sobie zlepcie w calosc ten przydlugi link bo ja nie umiem:) Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am [czyli myslenie Re: kolejny pokój.....:)help IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 10.02.05, 23:00 powinnam iść spać ale odpaliłam znów gierkę ;D Pauli zdradź zastosowanie latarki [bo tylko ona mi została] Ew tajemnicę sejfu :P Czy wskazane jest zainteresowanie przedmiotem na prawym monitorku? :> Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: kolejny pokój.....:)help 10.02.05, 23:07 dupa wolowa jestem, nie umiem dlugiego linku wkleic a juz tym bardziej takiego z napisem zamiast adresu...:) a latarka nie jest latarka tylko skrobaczka do tapet przedmiot na monitorku jest kompletnie nieprzydatny:) Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: kolejny pokój.....:)help 10.02.05, 23:20 no dobra, teraz bedzie krotszy link, podziala:) www.republika.pl/paulinaluk/labirynt.htm dajel mozecie nie czytac, tak sobie tylko probuje... kurcze, tylko jak sie w takim razie wkleja tak, zeby byl jakis tam tekst a nie adres... jakis tam tekst Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xemxija Re: kolejny pokój.....:)help IP: *.ipt.aol.com 10.02.05, 23:31 Pauli, Ty pojdziesz zywcem do nieba! W swoim czasie ma sie rozumiec;) W tej chwili wlasnie caluje Twoje stopy:))))))) I rzucam sie na obrazek PONOWNIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xemxija Re: kolejny pokój.....:)help IP: *.ipt.aol.com 11.02.05, 01:24 pierscionek powinien naprawde wylatywac po ukonczeniu gry! :)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: kolejny pokój.....:)help 11.02.05, 03:07 eee, z tymi stopami trzeba bylo uprzedzic wczesniej, umylabym specjalnie i natarla wonnosciami:))) ciesze sie, ze sie komus moja pomoc przydala:) szkoda, ze nie mamy kolejnego pokkoju, bo cierpie na bezsennosc (co mi sie zazwyczaj nie zdarza...:(() Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guniak Re: kolejny pokój.....:)help IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 08:26 kolejne pokoje?? bardzo prosze deathball.net/notpron/ www.albartus.com/motas/ www.fasco-csc.com/index_e.html tu sa az trzy pokoje do pokonania:) www.woolythinking.com/html/darkroomIE.html?o=0o ww4.tiki.ne.jp/~amoh/flash/amoadv.swf www.thehidingroom.com/thehidingroom.html a tego jeszcze nie udalo mi sie przejsc:(( powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guniak Re: kolejny pokój.....:)help IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 09:11 jeszcze cos dodam mail.im.tku.edu.tw/~coolray/RayRoomGame.swf thepinkroom.iscool.net/ www.anodeetcathode.net/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iskierka Re: kolejny pokój.....:)help IP: *.cursor.pl 11.02.05, 15:24 Dzięki Ci, o Wielka !!!!!! Ruski rok spędziłam na tych puzzlach ... Odpowiedz Link Zgłoś
saabb Re: kolejny pokój.....:)help 11.02.05, 11:51 jak otworzyc ten cholerny sejf???? wlozylem dyskietke mam te znaczki pod mikroskopem jak sie nacisnie na tym sejfie te kulki to sie zaswiecaja i gasna:( pomocy....zaraz mnie rozerwie:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guniak Re: kolejny pokój.....:)help IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 12:59 na kulce pod mikroskopem masz szyfr do sejfu(użyj go ale musisz odwrocic go do gory nogami) to sa znaczki >< itp a przy sejfie te kulki tez odpowiadaja tym znaczkom tinypic.com/mohm0 zobacz na ta strone :) Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: kolejny pokój.....:)help 11.02.05, 15:09 guniak, skad ty masz tyle tego?? dla mnie super, bo chora jestem i nie moge sie z domu ruszyc, rozrywka w sam raz:) wzielam sie za deathball, udalo ci sie skonczyc?? Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guniak Re: kolejny pokój.....:)help IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 15:16 niestety ale ta jest najtrudniejsza i utnelam tak ok 7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia O co chodzi z sejfem muzycznym? IP: *.acn.waw.pl 11.02.05, 15:16 Pierwsza melodyjka (twinkle, twinkle little star) zapaliła mi żółty pasek. Dwa są nadal nie podświetlone, więc domyślam się, że jeszcze dwie melodyjki trzeba wprowadzić. Skąd je wziąć? Początek melodii z pozytywki nie działa, melodia z nut z jednej z książek też nie :( Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: O co chodzi z sejfem muzycznym? 11.02.05, 15:33 pozostale dwie to wlasnie melodyjka z pozytywki a ostatnia jest najgorsza - bo to melodyjka z tego sejfu z lustra - a ja slyszysz tylko raz! ja tu skorzystalam z gotowych podpowiedzi - trudno sie mowi:) jak ktos bardzo chce, to podesle rysunek:) guniak, ja jestem na etapie 5 - tym z big bad voodoo daddy... mam juz wlasciwy tekst, ale hasla nadal nie... any clues? Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: O co chodzi z sejfem muzycznym? 11.02.05, 15:34 o, juz wiem:)))))) heh, cimna masa ze mnie:)) chyba zaloze osobny watek na te gre, co ty na to? Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia A możesz podać te gotowe podpowiedzi...? IP: *.acn.waw.pl 11.02.05, 15:34 Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: A możesz podać te gotowe podpowiedzi...? 11.02.05, 16:11 saabb, ale chodzi ci o te kolorki? jesli tak, to musisz miec najpierw taka tabelke z literkami wymalowana na scianie i druga tabelke taka sama, tylko z cyferkami (szukaj na kasecie video, tzn musisz ja obejrzec) jak juz to masz, to ustalisz kolejnosc kolorow i juz:) a co muzyczki: bbs.memopad.jp/archive/s101.jpg bbs.memopad.jp/archive/s102.jpg bbs.memopad.jp/archive/s103.jpg (eee, teraz to juz wszyscy na latwizne pojda...:)) Pauli PS. aha, zeby nie bylo - te obrazki nie sa mojego autorstwa!! podziekowania dla kogos o nicku milkvita, choc pewnie ten ktos i tak po polsku nie rozumie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gunaik Re: O co chodzi z sejfem muzycznym? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 16:06 chyba chodzi o tytuł piosenki tego zespoły big bad voodoo daddy(te slowa to jeje tresc chyba), ale nie wiem czy dobrze pamietam?? Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: O co chodzi z sejfem muzycznym? 11.02.05, 16:38 tak, dzieki, juz wyzej napisalam, ze juz to mam:) nie mam za to nastepnego:( Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
ave13 Re: O co chodzi z sejfem muzycznym? 12.02.05, 16:14 pomoooooocy - co zrobic z tym sejfem po lustrem /????? zraz oszaleje ... i gdzie znalezc kasete o ktorej piszecie ? pomozcie - please Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
xemxija Re: THE HIDDING ROOM...zgroza, zgroza!! 11.02.05, 20:31 znalazlam numer w ksiazce, pasujacy do poprzednio odnalezionego kawalka kartki, napis na lustrze, nie moge rozgryzc PINu do komorki i znaczenia jablek i otwieracza do butelek w kuchni...aha, i jeszcze ten film Odpowiedz Link Zgłoś
xemxija Re: THE HIDDING ROOM...zgroza, zgroza!! 11.02.05, 20:52 zanim zaczniecie rozpracowywac the hiding room, sprawdzcie najpierw www.helpmefindjon.com Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: THE HIDDING ROOM...zgroza, zgroza!! 11.02.05, 21:55 gdzie masz ksiazke? ja wizytowki mam tylko pol, filmu tez jeszcze nie widzialam... Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: THE HIDDING ROOM...zgroza, zgroza!! 11.02.05, 21:59 aha, a pinu mam 'wieksze pol':) Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
xemxija Re: THE HIDDING ROOM...zgroza, zgroza!! 11.02.05, 22:36 no wlasnie filmu nie ogladalam!! jeszcze. przetrzasnij dobrze ksiazki na polkach Odpowiedz Link Zgłoś
xemxija Re: THE HIDDING ROOM...zgroza, zgroza!! 11.02.05, 22:38 nie ogladalam, bo nie znalazlam... A ta bomba w lodowce to co to jest wedlug Ciebie?? Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: THE HIDDING ROOM...zgroza, zgroza!! 11.02.05, 23:04 nie wiem, jakos nie mam na nia pomyslu... ksiazki na polce mowisz... w tym pokoju gdzie komp? wydaje mi sie, ze tam klikalam i nic nie bylo... ale sprawdze:) Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
xemxija Re: THE HIDDING ROOM...zgroza, zgroza!! 11.02.05, 23:27 chwilowo opuscilam gre, zeby nabrac swiezych sil...wiec nie pamietam gdzie te ksiazki byly...ale to duza biblioteczka, na pewno znajdziesz przetrzasnij dokladnie z rzeczy niewyjasnionych, to intryguje mnie rowniez ten otwieracz do butelek w kuchni...nie wiem czemu, ale on tak bezczelnie lezy, ze az mnie denerwuje; hasel zadnych sie nie dochrapalam do tej pory...co ktore wyprobuje na tych drzwiach na gorze to nie dziala...wiec pewnie zle mysle...ogolnie rzecz biorac dno. PIN do telefonu tez czarna magia, probowalam juz wszystkiego..i nic wiec sie, oczywiscie, zdenerwowalam i odpoczywam teraz Odpowiedz Link Zgłoś
inna_mama DIAMOND BABY POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.02.05, 01:29 powiedzcie jak wykorzystac znaki spod mikroskopu i gdzie jest dokladnie kluczyk do gornej szuflady???????????????? i co to za kolorowa kartka ktora mam juz nie pamietam skad...????? Odpowiedz Link Zgłoś
inna_mama Re: DIAMOND BABY POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.02.05, 01:31 juz wiem co to za kartka:P gdzie jest kluczyk???????? helpppppppppppppppp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: DIAMOND BABY POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.02.05, 14:09 ludzie jak uruchomić to cholerne video żeby obejrzeć kasetę? zaraz mnie coś trafi POMÓŻCIE !!!!!!!!!!!! włożyłam kasete i nic... Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: DIAMOND BABY POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.02.05, 14:47 do magnetowidy potrzebny jest kabel a zeby zdobyc kluczyk, musisz otworzyc sejf i wykorzystac jego zawartosc oraz zawartosc dolnej szuflady a co do hidingroom - faktycznie, nieuwaznie przeszukalam ksiazki, juz mam 2ga czesc wizytowki, ale nie podoba mi sie ta gra... moze dlatego, ze mi nie idzie:)) Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
inna_mama Re: DIAMOND BABY POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.02.05, 16:30 jak otworzyc sejf?? te kuleczki mi sie tylko swieca i nic sie nie dzieje, co tam trzeba zrobic?? czy kabel od magnetowidu to ten pod telewizorem? jesli tak, to nie moge go zlapac pomozcie pliz!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ave13 Re: DIAMOND BABY POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.02.05, 16:42 pomocy !!!!!!!!! stoje przy tym sejfie pod lustrem .... c zrobic z tymi kolorowymi - no tym czyms ? jak to ugryzc ? pomooocy bo mnie noc zastanie .... czy njapierw trzeba znalezc kasete ? gdzie znajde kasete i kabel to tv ? Pomozcie - proooooosze pozdrawiam - Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: DIAMOND BABY POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 12.02.05, 16:51 Jakaś opóźniona w rozwoju chyba jestem. Od godziny usiłuję zabrać magnes ze sciany (klikajac na niego) i nic!!! Kabel za biurkiem też już znalazłam, ale, gdy usiłuję na niego kliknąć - przechodzę na druga stronę biurka. Co robię nie tak? Błagam, pomóżcie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
inna_mama Re: DIAMOND BABY POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.02.05, 16:53 jaki sejf pod lustrem?? ja tam nic nie widze zastanawiam sie nad sejfem za biurkiem - jak to ruszyc? kaseta jest w najnizszej szufladzie, ale juz nie pamietam skad wzielam do niej kluczyk..... posrana troche ta gierka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: DIAMOND BABY POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.02.05, 18:00 czy ktoś może mi powiedzieć gdzie jest ten kabel do magnetowidu??? (lub telewizora) Odpowiedz Link Zgłoś
ave13 Re: DIAMOND BABY POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.02.05, 18:18 Gość portalu: ja napisał(a): > czy ktoś może mi powiedzieć gdzie jest ten kabel do magnetowidu??? (lub > telewizora) Kabel do magnetowidu znajdziesz jak otworzysz 1- wsza szuflade i wejdziesz w ten kacik gdzie jest sejf z zielonymi kulkami - kabel jest z tylu szuflady. Odpowiedz Link Zgłoś
ave13 Re: DIAMOND BABY POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.02.05, 18:20 ave13 napisała: > Gość portalu: ja napisał(a): > > > czy ktoś może mi powiedzieć gdzie jest ten kabel do magnetowidu??? (lub > > telewizora) > > Kabel do magnetowidu znajdziesz jak otworzysz 1- wsza szuflade i wejdziesz w > ten kacik gdzie jest sejf z zielonymi kulkami - kabel jest z tylu szuflady. dokladnie tu :-) img.photobucket.com/albums/v355/lmcart/Games/5.jpg powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ave13 Re: DIAMOND BABY POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.02.05, 18:00 inna_mama napisała: > jaki sejf pod lustrem?? ja tam nic nie widze > zastanawiam sie nad sejfem za biurkiem - jak to ruszyc? > kaseta jest w najnizszej szufladzie, ale juz nie pamietam skad wzielam do niej > kluczyk..... posrana troche ta gierka co do sejfu za biurkiem - jak ułozyłas te esy floresy nad telewizorem znalazłas misia pilota i jakas kartke - te karke wkladasz pod miktoskop i sa tam znaki <>L>>> jakis tam tym znkom odpowiadaja zielone kuleczki w tymsejfie - podam ci link (niestety nie umiem robic tak zeby sie podswietlil ) << tinypic.com/mohm0 >> mam nadziej ze zrozumiesz :-) ja juz otworzylam ten sejf za lustrem:-) pokazuje sie on jak rozbijesz mlotkiem lustro ..... pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
ave13 Re: DIAMOND BABY POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.02.05, 18:22 PRZESZLAM :-) YUUUUUUPI :-) ciesze sie jak dziecko .... ale gierka naprawde denerwujaca. Życze powodzenia tym co pozostali na placu boju - jak bede mogła pomóc pytajcie. Pozdrawiam - Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
login_niedostepny Re: DIAMOND BABY POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.02.05, 18:26 problem w tym ze nie potrafie tych znakow przeniesc na kulki.......... gdzie jest kluczyk od pierwszej szuflady? czyzby w sejfie.....? a mlotek...? Odpowiedz Link Zgłoś
login_niedostepny Re: DIAMOND BABY POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.02.05, 18:57 up Odpowiedz Link Zgłoś
ave13 Re: DIAMOND BABY POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.02.05, 21:24 login_niedostepny napisała: > problem w tym ze nie potrafie tych znakow przeniesc na kulki.......... > gdzie jest kluczyk od pierwszej szuflady? czyzby w sejfie.....? a mlotek...? nie pamietam gdzie znalazłam mlotek :( a kluczyk do pierwszej szuflady chyba jest na żyrandolu - musisz nakierowac na niego tego pilota ktorego znalazłas jak ułozyłas te bazgroły nad telewizorem - wtedy spadnie kluczyk (wydaje mi sie ze mlotek jest w pierwszej szufladzie) co do znaków na kulkach w tym sejfie (tym za kompami - zielone kulki) to podałam link tam sa takie znaczki < > itp musisz dokładnie obejrzec kartke pod mikroskopem - znalazłas ja razem z misiem i pilotem na niej beda tez takie znaczki - patrz na nie i przyciskaj odpowiednie kulki które odpowiadaja takim znaczkom - jesli sie nie uda przekrec kartke i spróbuj jescze raz (ja narysowałam sobie te znaczki na kartce - tzn te znaczki spod mikroskopu) ... mam nadzieje ze jeszcze bardziej nie zamotałam ;-) powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
inna_mama Re: DIAMOND BABY POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.02.05, 21:41 nie wchodza mi te znaczki:(( nie wiem czy dobrze zrozumialam - mam patrzec na kartke spod mikroskopu i wciskac odpowiednie kulki w kolejnosci jaka jest na kartce? czy jak? odwrotnie tzn do gory nogami tez nie wchodzi:/ zaraz sie wsciekneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
ave13 Re: DIAMOND BABY POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.02.05, 22:01 inna_mama napisała: > nie wchodza mi te znaczki:(( nie wiem czy dobrze zrozumialam - mam patrzec na > kartke spod mikroskopu i wciskac odpowiednie kulki w kolejnosci jaka jest na > kartce? czy jak? odwrotnie tzn do gory nogami tez nie wchodzi:/ > zaraz sie wsciekneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee tak - ja np mialam takie znaczki pod mikroskopem - L^LL> L -to ostanie odwrócone i przyskałam : kulke 3 w lewym pionowym rzedzie- srodkowa u góry, 2X3 w lewym pion rzedzie, srodkowa w prawym pionowym rzedzie, 3 w prawym pionowym rzedzie.... popróbuj ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_niedostepny Re: DIAMOND BABY POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 21:45 udalo sie z sejfem:-))))) a kluczyk jest za obrazkiem nad lozkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: DIAMOND BABY POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.zetosa.com.pl 12.02.05, 22:19 łooo matko już nie mogę... o co chodzi z tymi kolorami na sejfie pod lustrem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_niedostepny Re: DIAMOND BABY POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 23:03 wlasnie o to samo mialam zapytac......... o co w tym chodzi i jak ma sie do tego muzyczka z kasety????? Odpowiedz Link Zgłoś
ave13 Re: DIAMOND BABY POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.02.05, 18:01 Juzs podpowiadam ...chociaz moze za pozno : - niebieska tabelka z cyferkami - zerwany kawałek tapety - podswietla sie jak sie zgasi swiatlo - pokazuja sie litery - kleks na scianie (tez jak sie zgasi swiatło) - tam sa cyfry ulozone w ksztłt zegara i teraz trzeba najlepiej spisac sobie te cyferki z zekara - a obok nich pisac jakim literom odpowiadaja cyfry - patrzymy teraz na cyfry z niebieskiej planszy tv i litery zza tapety - wyjdzie nam np 1-O, 19-R, 9-G musismu wówczas ustawic kolory tak jak jest zapisane - czyli jezeli tak jak na 12tej zegara jest 1-O - musimy tam dac pomaranczowy - Oranz, itd ... mam nadzieje ze jeszcze bardziej nie namotałam ... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
login_niedostepny Re: DIAMOND BABY POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.02.05, 18:49 teraz w miare jasne, tylko ze ja nie widzialam zadnych liter nigdzie, a jedynie cyfry... jak mi sie zachce to moze zaczne jeszcze raz ten pokoj, chociaz zniechecaja mnie bardzo puzzle i droga;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: DIAMOND BABY POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.02.05, 21:11 skończyłam :)) DZIĘKI ŚLICZNE :))) nie dałabym rady bez waszych podpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: DIAMOND BABY POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.zetosa.com.pl 13.02.05, 23:35 jaka tapeta? ... skąd ją zerwać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: kolejny pokój.....:)help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 23:22 skad wziac zgieta kartke? blagam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: kolejny pokój.....:)help IP: *.zetosa.com.pl 13.02.05, 23:53 Zgięta kartka jest w pudełku obok książek, a kluczyk do niego w kącie między oknem a szafką na której stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: kolejny pokój.....:)help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 00:33 oki, mam sejf... zdarlam tapete, rozbilam sloik. nie mam mlotka do lustra i klucuza do gornej szuflady.. skad je wziac, prosze, szybko.. Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: kolejny pokój.....:)help 14.02.05, 02:53 jak sloik rozbilas, to kluczyk powinien juz wypasc i lezec na szafce przy lozku (ale nie na wierzchu tylko na poleczce pod szufladka) Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dusia Re: kolejny pokój.....:)help IP: *.stk.net.pl 14.02.05, 17:22 chyba mam dziś problemy z myśleniem, ale jak zacząć te puzzle nad TV ???? Help. Odpowiedz Link Zgłoś
xemxija Re: kolejny pokój.....:)help 14.02.05, 17:34 Gość portalu: dusia napisał(a): > chyba mam dziś problemy z myśleniem, ale jak zacząć te puzzle nad TV ???? > Help. jest tu dobra dusza zwana pauli7, ktora uratowala juz niejedno zycie przesylajac milosiernie pierwszorzedny link to tego paskudztwa. Otworz, ogladaj i dzialaj. Ja rowniez prosperuje wylacznie dzieki Jej milosierdziu i temu linkowi:) Odpowiedz Link Zgłoś
xemxija Re: kolejny pokój.....:)help 14.02.05, 17:35 no i z tego wszystkiego zapomnialam go wstawic oto on: www.republika.pl/paulinaluk/labirynt.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dusia Re: kolejny pokój.....:)help IP: *.stk.net.pl 14.02.05, 17:35 mam !!!! o rany, a myślałam nad tym z pół godziny :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: kolejny pokój.....:)help 14.02.05, 19:35 uprzejmie informuje, ze to nie ja stworzylam ten obrazek, tylko go udostepnilam:)))(chociaz wlasciwie moze zrobie swoj, zeby nie bylo ze czyjs bez zgody kopiuje...) poza tym tak jak mowilam wczesniej - ulozenie obrazka jest proste (na papierze) dla mnie problem stanowilo takie przesuwanie kwadracikow, zeby reszty nie popsuc:))) Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dusia Re: kolejny pokój.....:)help IP: *.stk.net.pl 14.02.05, 21:34 wróciłam do gry i nie bardzo kumam jak to się stało, że Wasze kulki na sejfie za biurkiem są zielone a moje szare, poza tym nie reagują jak próbuję je naciskać zgodnie z kodem spod mikroskopu i Waszymi wskazówkami. Możecie mnie oświecić? Z góry dzięki za pomoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: kolejny pokój.....:)help 15.02.05, 02:38 musisz zdobyc dyskietke i wetknac ja w stacje dyskow Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G F Re: kolejny pokój.....:)help IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 03:09 A więc jest życie na Ziemi o 3:14 ! Odpowiedz Link Zgłoś
larunian Re: kolejny pokój.....:)help 15.02.05, 16:37 Bardzo proszę, niech jakaś dobra dusza jeszcze raz napisze, ale jakoś przystępnie, gdzie trzeba zerwać tą tapetę. Siedzę już nad tym pokojem ze 4 godziny i powoli mam go serdecznie dość. A z Waszych opisów wynika, że jestem już przy końcu. Chciałabym bardzo zobaczyć ten koniec, a chyba nie jestem tak inteligentnym graczem jak twórcy tej gry przewidywali i sama sobie nie poradzę... Odpowiedz Link Zgłoś
xemxija Re: kolejny pokój.....:)help 15.02.05, 17:00 jesli mnie pamiec nie zawodzi, to byla pusta sciana (bez mebli znaczy), ta z kratka tylko. Musisz ta skrobaczka kilka (nascie) razy kliknac tu i tam, az ta tapeta odlezie. Chyba blizej kratki, jakos tak pod spodem. Klikaj uporczywie:) Odpowiedz Link Zgłoś
larunian Re: kolejny pokój.....:)help 15.02.05, 17:17 Oki, już nie trzeba, zerwałam tą piekielną tapetę!!! Chcociaż przysięgam, że klikałam w to miejce już wielokrotnie tą "latarką" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
marzena75 Pomóżcie mi znaleźć kabel do komputra... 17.02.05, 12:54 Nie mogę bo odszukać, ktoś pamięta gdzie on??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Pomóżcie mi znaleźć kabel do komputra... IP: *.lot.pl 17.02.05, 13:16 Z tylu gornej szyflady. Musisz otworzyc gorna szyflade i wejsc za stol, tak jak do sejfy. i tam po lewej stronie u gory bedzie cos czarnego. I to jest to. (co tygrysy ...) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata co DALEJ???? IP: 63.95.218.* 24.02.05, 14:21 hejka, mam otworzona srodkowa i dolna szuflade, kod z mikroskopu, kod na kartce, zielone litery po zgaszeniu swiatla (zadnych cyfr...) i tylko jakis nozyk co dalej..... self sie nie swieci, zero dyskietek, ... blagam o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: kolejny pokój.....:)help IP: 63.95.218.* 24.02.05, 16:18 plizzzzz gdzie jest dyskietka.???????????? i gdzie wpisac kod z kolorowego papieru.... klikam na drukarke i nic agata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: kolejny pokój.....:)help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 16:46 nie wiem co masz na mysli piszac "kod z kolorowego papieru"... ale dyskietke zdobedziesz jak juz fioletowego robaka posadzisz na przewodach; masz juz robaka? (czy jak to cos nazwac - z lamiglowki nad telewizorem) dopiero jak juz wetkniesz dyskietke w kompa, zapali ci sie sejf powodzenia Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: kolejny pokój.....:)help IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 13:51 ctime.cool.ne.jp/MyDiamondBaby/game.htm kurrrna gdzie jest ten pieprzony nożyk?? pomozcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: kolejny pokój.....:)help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 01:27 Nozyk jest w komputerze muszisz urzyc srubokreta ja mam inny problem co zrobic rzeby miec pozzle na telewizorem bo ja mam same szare pola klikam na to nozykiem i nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: kolejny pokój.....:)help IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 12:45 dzieki :) chyba o ile dobrze pamietam to musisz przylozyc tam tą kartkę wydrukowaną na drukarce i potem ciachnąć nożykiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: kolejny pokój.....:)help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 14:35 a jak wydrukowac te kartke ? gdzie niby jest przewod do kompa bo nie moge znalesc ? Odpowiedz Link Zgłoś