Dodaj do ulubionych

Szkolny Kącik Oryginałów

02.05.05, 11:24
Niniejszym proponuję rozpocząć zbiorczy wątek o:
1. nauczycielach
2. uczniach
3. powiedzeniach wyżej nadmienionych
4. szkolnych absurdach tak dzisjeszych, jak i wspaniale minionych czasów.

Uwaga.
Wiem, że pokrewne temnaty już istnieja na FH.

Ale:
1. Warto powtórzyć, co ciekawsze.
2. Zawsze można podać odnośnik.
3. Dobrze jest mieć monotematycznie w jednym miejscu.

Zaczynajmy.
Zaraz dodam coś od siebie.
Obserwuj wątek
    • Gość: let's go! Re: Szkolny Kącik Oryginałów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.05, 13:05
      1. Żaden nauczyciel nie był moim autorytetem
      2. Biedni uczniowie
      3. "Silencjum" (fonetycznie podaję, bo nie znam języka średniowiecznej Europy)
      mawiała starsza kobieta na zastępstwie na biologii w popularnej "podstawówce",
      kiedy chciała nas uspokoić [znaczy to tyle co "cisza!", albo może "bądźcie
      cicho!", nie wiem, co dokładnie, bo jak już wspomniałem, nie znam języka, z
      którego pochodzi to słowo, ale w sumie jest ono podobne do
      angielskiego "silence" i można się domyślić]
      4. Szkolnym absurdem jest to, że żeby przechodzić z klasy do klasy trzeba
      wkuwać na pamięć to, co nie interesuje.

• Gość: ... Re: Szkolny Kącik Oryginałów IP: *.isb.com.pl 02.05.05, 13:13
        tanisówki z wkładkom węglowom które poczeba zmieniac na zajęcia,a tanisówki mają mieć białe podeszwy-totalny horror,skąd to babsko się wzięło w mojej szkole...(ogólniaku):(((
        • gixera Re: Szkolny Kącik Oryginałów 02.05.05, 14:29
          u mnie w liceum jak ktos nie mial na zmiane tenisowek, czy tam trampek, adidasy
          byly zabronione, nawet jesli byly to kapcie, to mógł sobie wypozyczyć parę
          ochraniaczy na buty, koszt takiego wypożyczenia w sali od rosyjskiego to 20
          groszy, natomiast w sali od geografii, to juz złotówka, bo profesor zbierał na
          żaluzje, jak ktoś był oszczędny, mógł nosić ze sobą swoją parę ochraniaczy, ja
          stosowałam je zamiennie z klapkami kupionymi na targu za 10 (były kiedys takie,
          trochę przypominaly styropian), ale podłoga niedawno cyklinowana, więc trza było
          szanować

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka