divak2 Re: Napisy nauliczne 13.09.05, 11:02 W Śwodnicy (k. Wrocławia) na sklepiku osiedlowym: "Artykuły spożywcze: Piwa, Wina, Wódki" Odpowiedz Link Zgłoś
divak2 Ani fanta ... 13.09.05, 11:14 Ani fanta ani cola nie jest lepsza od jabola! Wódka jest Bogiem wiara w Boga nałogiem! Świdnica, na jednym z bloków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zezol Re: Ani fanta ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 11:23 Do napisu na bramie prywatnej poseji " Uwaga pies" , ktos dopisal ..na kobiety. Akurat byla to mniej wiecej prawda o wlascicielu owej. Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad "Uwaga, zły pies" inaczej 13.09.05, 23:43 Tabliczka w Zakopanem: "Dobiegam do furtki w ciągu 3 sekund ...a ty?" Tabliczka we Wiśle: "Dobry pies, ale ma słabe nerwy" Odpowiedz Link Zgłoś
destina nagana... 13.09.05, 11:29 a ja dostałam naganę w podstawówce w 2 klasie za napis w zeszycie pod rysunkiem pomnika poległych powstańców napisałam, naprawdę przez pomyłkę zamiast "mieksce uświęcone krwią Polaków poległych za ojczyznę" napisałam "miejsce uświnione..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josef Re: Napisy nauliczne IP: *.man.rsk.pl 13.09.05, 11:31 ja pamietam takie haslo sprzed ok 10 laty w Rzeszowie: "Lech Wałęsa to niewykwalifikowany elektryk, wykwalifikowany demagog, no i przegral dupek wybory!" Odpowiedz Link Zgłoś
zirby Re: Napisy nauliczne 13.09.05, 11:42 Pare kilometrów przed Kutnem, tablica przy drodze: "Firma budowlana Jan Kowalski. Wykopy, rozbiórki, wyburzenia.". Pod spodem, dopisane sprayem" "hobby: stomatologia" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KiTTy.DK Re: Napisy nauliczne IP: *.unknown.tele.dk 13.09.05, 12:09 W Szczecinie na jakiejsc skrzynce rozdzielczej trupia czacha z jakims napisem ostrzegajacym. Napis przekreslony a pod spodem *Nie dotykac bo prad pier*****e i zabije* ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rebelia Re: Napisy nauliczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 12:19 W Milanówku, przy stacji kolejowej stoi kiosk a na nim napis: "RANY BOSKIE JESTEM KIOSKIEM!" PS Dwa lata temu jeszcze był, czy stoi tam nadal, nie wiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karamija Re: Napisy nauliczne IP: 80.51.180.* 13.09.05, 12:22 w Rzeszowie na ścianie kamienicy przy ulicy dziś Sokoła (teraz jest tam plomba): "oko za oko, ząb za ząb, d..pa za pieniądze"; tezz w Rzeszowie na 3-maja: "lepiej się wykastrować niż w policji pracować"; na ścianie schroniska: "seks kaleczy, piwo leczy a po coli się pi...doli" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MG Re: Napisy nauliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 12:36 W Skierniewicach na ścianie budynku przy ulicy taki oto napis: STRAŻ POŻARNA OSTOJĄ ZGODY I POKOJU! MG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: Napisy nauliczne IP: 194.181.28.* 13.09.05, 12:40 Kilka lat temu widziałem w sklepie spożywczym na półce prezerwatywy w dwóch rodzajach. Pod nimi napisy: JEDNORAZÓWKI oraz TYGODNIÓWKI. Myślałem, że się posikam ze śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
house44 Re: Napisy nauliczne 13.09.05, 12:46 STRZELIN:SWIECAC PRZYKLADEM POPRAWIASZ BILANS ENERGETYCZNY KRAJU,POZDRAWIAM WSZYSTKICH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek_tt Re: Napisy nauliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 14:51 pooczątek lat 90-tych kiedy wszyscy doganialiśmy Europę napis w Zamosciu: Ludzie uciekajcie Europa nas goni ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Napisy nauliczne IP: 81.21.202.* 13.09.05, 13:04 Kiedyś był taki napis za starych komunistycznych czasów "CHWAŁA GÓRNIKOM" - i ktoś dowcipny zamalował dwie pierwsze literki... zostało "WAŁa górnikom". A z dawnych napisów neonowych (co to świeciły na wieżowcach) był słynny "PZU - przezorny zawsze ubezpieczony" - gdzie po awarii niektórych literek (przypadkowo?) zostało "przezorny zawsze bez zony" ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Napisy nauliczne 13.09.05, 23:47 Ja znałam taką wersję, że ktoś zamalował odpowiednie litery i zostało: "Przezorny zawsze u pieczony" Analogiczne: " szcz aj w PKO" Typ humoru trochę pokrewny do niegdysiejszych zabaw z zaginaniem banknotów... był napis "...są prawnym środkiem płatniczym w Polsce"; zaginało się odpowiedni i zostawało: "...są niczym w Polsce". ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QualaLumpur Re: Napisy nauliczne IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 13.09.05, 13:25 w Sochaczewie na ogrodzeniu mleczarni był w latach 90tych napis: "Wszyscy chcieli żeby było jak w Ameryce, ale nie jak w Łacińskiej". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiek Re: Napisy nauliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 13:34 Dawno, dawno temu na dużych plakatach był napis: Lenin w pazdzierniku!(dla młodszych - chodziło o rocznice rewolucji) Ktos dopisał: a koty w marcu! Odpowiedz Link Zgłoś
buba12 Re: Napisy nauliczne 13.09.05, 13:50 moje ulubione z muru przy wyścigach: Miller górą, górnicy dołem Ci co nie wiedzą mówią, ci co wiedzą milczą Odpowiedz Link Zgłoś
peter_ma Napis i nie tylko na murze w Cieszynie 13.09.05, 13:50 Szyld na terenie kapieliska miejskiego w Cieszynie "Zapraszamy do baru na tarasie" (nie wiem teraz czy tarasie to jakas nowa potrawa o ktorej jeszcze nie slyszalem ? ) Drugi napis na murze "Bez dresu bez stresu" O wiecznych malowidlach typu "HWDP" nie musze chyba wspominac (Chowaj Windows Do Piwnicy lub Chomik W Dolnej Polce czy jak kto woli ;) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marioc żywieckie (i okoliczne) IP: 62.233.202.* 13.09.05, 14:01 sprzed kilku(nastu) lat ;) "lepiej gwałcić w lesie jeże, niż dwa lata być żołnierzem" i w podobnej stylistyce: "lepiej walić jeże w lesie, niż pracować w pekaesie" ;) "stado dzikich stepujących imadeł" (jeśli przy okazji ktoś by wiedział o co biega... ;) oraz moje dwa ulubione: "1... 2... 3... próba spraya" i napis na budynku nieopodal przystanku PKP w okolicach Bielska: "do stacji 100 metrów (biegiem 50)" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva351 Re: Napisy nauliczne IP: 62.26.130.* 13.09.05, 14:04 napis na konserwatywnym liceum w Suwalkach,dyrektorem byla zakonnica bezhabitowa o imieniu Bozenna... "ZAKON PO WEZWANIEM SW:BOZENNY" Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva351 Re: Napisy nauliczne IP: 62.26.130.* 13.09.05, 14:16 ZAKON POD WEZWANIEM SW.BOZENNY mialo byc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ate Re: Napisy nauliczne IP: 80.51.227.* 13.09.05, 14:12 spray w dawnych czasach w Łodzi: W TRUMNIE Z BALTONY WYGLĄDASZ JAK ŻYWY i: "jesli nic cię nie pociesza bierz siekierę tnij depesza" (fana depeche mode dla nie zorientowanych ) Odpowiedz Link Zgłoś
divak2 Re: Napisy nauliczne 13.09.05, 15:01 odnośnie Depeche Mode to był dawno temu w Świdnicy: DM = depczesz mocz :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łmż Re: Napisy nauliczne IP: *.lomza.mm.pl 13.09.05, 14:19 Łomża (niestety już zamalowane): "Kopa z glana w dyskomana" ogłoszenie w "kulturalnym" pubie: "Zatrudnie uczni na praktykę" Przy wejściu do mojej blokowej piwnicy: "Ch..u, nie kradnij żarówki" Odpowiedz Link Zgłoś
bystrzynka.popiolek Re: Napisy nauliczne 13.09.05, 15:41 Gość portalu: Łmż napisał(a): > Łomża (niestety już zamalowane): > "Kopa z glana w dyskomana" :-)) Kojarzę ten napis!! Gdzie to dokładnie było? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Impeesa Re: Napisy nauliczne IP: *.nencki.gov.pl 13.09.05, 14:20 W Warszawie: frapujący napisa na jednej z budek z jedzeniem: "Kup kurczaka na obiad, będziesz mieć kolację z głowy". "Szklarz rżnie i kituje w bramie" "One kozie death" "Ziemia jest płaska a Kopernik to pedał" Na dworcu w Żyradowie: "Zapraszamy na wpie...ol"... i adres Odpowiedz Link Zgłoś
meduza7 Re: Napisy nauliczne 13.09.05, 14:22 W Lublinie na jednym domu wisi wielki żółty szyld z napisem SPYZEDAM albo wynajmię pisownia jak najbardziej oryginalna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cornell@plearn Re: Napisy nauliczne IP: 212.209.42.* 15.09.05, 15:22 Jeszcze dwa mi się przypomniały: 1. Świeże - plakat wyborczy WC, hasło: "Niech połączy nas Polska" i dopisek "Zjednoczona Partia Robotnicza" 2. 18 lat temu ogłoszenie sołdzielini mieszkaniowej obsługującej ulicę Rewolucji Październikowej: "Z wiązku awarią...." Pozdrav, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur_k Re: Napisy nauliczne IP: *.local / *.sabanciuniv.edu 12.01.06, 14:00 przy wejsciu na ul . Smolensk w krakowie, od strony alej, byl, nie wiem czy jeszcze jest, napis: " witamy na smolensk, zapraszamy na klapsa" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodi Re: Napisy nauliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 14:30 Szyld na froncie bloku: Gabinet ginekologiczny dr.................... /wejście od tyłu/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IZA Re: Napisy nauliczne IP: *.menos.org / 83.238.176.* 13.09.05, 15:06 mnie codziennie rano jak podnosze rolety w oknie wita napis TRZYMAJ SIE MEBLI ZEBY CIE NIE JE.BLI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozdr Re: Napisy nauliczne IP: *.sg.gov.pl / 194.204.135.* 13.09.05, 15:16 moj ulubiny na przeciwko dowoca PKS gdzie codziennie zbierało sie masę ludzi wracających do domów (na wsiach) z miasta: PIE**DOLONI WIESNIAKI :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ireen Re: Napisy nauliczne IP: *.lodz-retkinia.sdi.tpnet.pl 13.09.05, 15:22 W Łodzi na Bałutach (taka "niezbyt bezpieczna" dzielnica): Śmiertelni ginom. Bogowie nigdy. (pisownia oryginalna) :DD Odpowiedz Link Zgłoś
szpilki częstochowa 13.09.05, 15:27 długie lata z balkonu widziałam napis: nie obgryzaj paznokci - wenus z milo tez tak zaczynala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga_s Poznan - Krzesiny IP: 213.42.2.* 13.09.05, 15:37 Troche z innej beczki. Napis na lawce licealisty w klasie polonistycznej: "PIE..BARBIE AZ SIE ZGARBI". Najlepszy tekst jaki gdziekolwiek widzialam. Pozdrowienia dla wszystkich, ktorzy kiedykolwiek mieli okazje byc w XVI-tce w Krzesinach. KARAS to rudy palant. Odpowiedz Link Zgłoś
bystrzynka.popiolek Re: Napisy nauliczne 13.09.05, 15:37 'Pionowy uśmiech Bronka' :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mundas Re: Napisy nauliczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 15:42 W Świeciu na jednym z garaży przy ul. Kościuszki był napis przedstawiający wzruszającą refleksję nad sobą: "I znowu przegrałem..." Aż raźniej mi się robiło, gdy obok niego przechodziłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bloom krak IP: *.kompania.net 13.09.05, 16:49 kilgore trout na prezydenta! Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Napisy uliczne 17.09.05, 16:12 Napis tak piękny w swej prostocie przesłania,że wykorzystany na pocztówki wakacyjne.Miejscowość nadmorska plaża,morze,zachód słońca ,betonowe wzmocnienie wydm a na nim napis sprayem " każdy ma prawo do orgazmu" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziubal Re: Napisy nauliczne IP: *.aster.pl 13.09.05, 17:46 W Łodzi było kilka napisów na behawiorystów, np. jeden na akademiku WSHE "Śmierć behawiorystom". Odpowiedz Link Zgłoś