Gość: sanna Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 05.11.05, 22:56 Kraków: 1.FURMAN-TOUR - biuro podróży 2.szyld reklamowy: ŻWIR - MUŁ - MIAŁ (sprzedają to, co wypisali) Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 16.11.05, 12:17 Ostatnio widziałem ciężarówkę należącą do firmy GUWIT Zapewne od pierwszych sylab czyichś imion czy nazwisk, ale.. kojarzy się wiadomo z czym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madame Zuzu Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 17:16 Duperella - sklep z duperelami na Limanowskiego [?] w Krakowie:) Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 16.11.05, 17:55 W tych okolicach, ale dokładnie na Legionów Piłsudskiego. Nazwa rzeczywiście rzuca się w oczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 30.05.08, 21:26 Ostatnio sklep przemianowano na "Bzdetta" :) Czyżby nazwa "Duperella" kogoś gorszyła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prześmiewca Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 20:34 Napis na sklepie spożywczym (dość dużym) obok dworca pkp w Przeworsku (podkarpackie): "SKLEP SPOŻYWCZY; SIATKA NA SZYNKĘ, RĘKAW NA SALCESON, WINO, PIWO, OWOCE ALKOHOL, KOŚĆ WIEPRZOWA" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 00:02 Parę dni temu w markecie zobaczyłam plastikowy zestaw miotła-szufla-zmiotka... o nazwie "York Prestige"... Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 22.11.05, 21:19 "Piersióweczka i fajeczka" - sklep monopolowy na krakowskim Kazimierzu Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 28.11.05, 04:32 MONSTER GARAŻ - myjnia samochodowa w Olkuszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 18:22 Salon Obuwia. Hollybut. Lublin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: candy Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 21:38 Na ulicy Zana - zwanej lubelskim Manhattanem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fear77 RABOBANK IP: 217.97.133.* 08.12.05, 12:21 niezła nazwa jak dla banku... Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Fantazyjne nazwy firm 27.12.05, 14:07 Firma cateringowa, bar - "Leniwa Gospodyni". Duży plus za zgryźliwe poczucie humoru! :-)))) Dowód: www.teleadreson.com.pl/cgi-bin/ta32.cgi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adacho Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.05, 14:37 a ja znam jedną firmę: FBI Finansowe Biuro Informacyjne Odpowiedz Link Zgłoś
anikraw Re: Fantazyjne nazwy firm 27.12.05, 23:33 spotkałam ciekawe nazwy ciucholandów: KopCiuszek Tani Armani :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 21:19 Dolnośląskie Zakłady Białoskórniczo-Rękawicznicze w Skawinie "Renifer" Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: Fantazyjne nazwy firm 29.12.05, 01:15 Szyld "Studio Mody" na blaszanej melaminie z bazarkowymi ciuchami. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaryczko Re: Fantazyjne nazwy firm 29.12.05, 17:05 Mieszkałam kiedyś w Łodzi niedaleko Masarni "Bumerang", ale nie odważyłam się tam niczego kupić, bo bałam się, że wróci. Poza tym nazwy masarni są moimi ulubionymi: Masarnia Orzechów, Masarnia Jeżów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bena Re: Fantazyjne nazwy firm IP: 81.210.39.* 03.01.06, 17:05 uwaga: najlepsze są nazwy firm akwizytorów, którzy angielskiego nie znają, ale nie przeszkadza im to w używaniu i tak: (pisownia oryginalna) - Marketdancing One (Katowice) - Sky Net Brigatte (Poznań) - Vienna Connection (Warszawa) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chemik Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 11:01 "Anal-Gaz" - firma produkująca analizatory gazów technicznych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 20:21 mój hicior: Sękland - Legionowo (sklep z drewnem, itp) i Analbud - Wrocław (budownicza firma) Odpowiedz Link Zgłoś
kade82 Re: Fantazyjne nazwy firm 12.01.06, 21:00 Bydgoszcz, ul Gdańska- ginekolog o nazwisku nomen omen- Bocian:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nestor Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.06, 21:21 W miejscowości Grzybów była kopalnia siarki o czym oznajmiał widoczny zdala napis: KOPALNIA GRZYBÓW. Marzenie grzybiarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniolecek Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.telpol.net.pl 25.01.06, 17:20 na zajęciach z prawa pan doktor opowiedział o zabawnej nazwie firmy produkującej dżemy: MUSZTARDA :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 11:51 a w krk jest taka firma :PENETRATOR- dom maklerski :) Odpowiedz Link Zgłoś
na_und Re: Fantazyjne nazwy firm 26.01.06, 14:57 szwagropol - firma przewozowa, stacje benzynowe Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Re: Fantazyjne nazwy firm 26.01.06, 15:20 Szwagropol z Krakowa? A ja znam firme murarską KILER he he :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blahblah Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 15:23 Punkt dorabiania kluczy "Włamywacz" - z kasiążki telefonicznej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byzczacha Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.chello.pl 26.01.06, 17:19 DRAPOL - firma złomowa z Gdańska (chyba od drapnięć złomu); GRAAL - firma wytwarzająca puszki z rybami; w Gdańsku na reprezentacyjnym Długim Targu widnieje napis na Domu Holenderskim "HOLLAND HUIS"; zawsze śmiałem się z firm produkujących prezerwatywy UNIMIL (plemniki - uni mili so!), DUREX (ciekawe, że nie ma HIVEX-u); określenie w języku angielskim Trójmiasta (nazwa niewłaściwa, a i tak dobrze, że nie przez "u") brzmi na niektórych folderach "Tri-city", a już szczytem było wymówienie tegoż przez któregoś z naszych dziennikarzy radiowych (sic!) "trajsiti" (chyba od "trajtków", które tu jeżdżą). Na koniec ;)))) - jest INTERPOL, jest EUROPOL, jest ochrona antyterrorystyczna powstała za czasów ministra infrastruktury Marka Pola (zwana ironicznie POLPOL), a jak się mają nazywać jednostki specjalne w Gdańsku, Sopocie i Gdyni? TRÓPOL... Odpowiedz Link Zgłoś
sorrelka Re: Fantazyjne nazwy firm 26.01.06, 17:45 nie wiem czy już gdzieś nie padlo ale moje typy to zdecydowanie zaklad pogrzebowy GAME OVER dom weselny HADES przedsiebiorstwo niepelnosprawnych DAREMNY TRUD... (wszystkie zaslyszane gdzies w radiu) ach i bylabym zapomniala zaklad dla ociemnialych KOLOR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Fantazyjne nazwy firm IP: 212.160.172.* 27.01.06, 11:01 Sklep mięsny "Ochłap" Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 27.01.06, 20:48 Opowiadał mi kolega, który miał rodzinę w miejscowości Złota (okolice Brzeska w Małopolskiem), że był w tej miejscowości punkt skupu z następującym szyldem: PUNKT SKUPU ZŁOTA Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 27.01.06, 21:27 NIEUSTRASZENI ŁOWCY DŹWIĘKÓW - studio nagrań (Kraków) Odpowiedz Link Zgłoś
betsaida Re: Fantazyjne nazwy firm 27.01.06, 23:19 "Sklep papierniczy Chomik"-obdrapana karteczka, przy kinie Kijów, na ulicy nota bene Smoleńsk w Kraku Odpowiedz Link Zgłoś
makosia_69 Re: Fantazyjne nazwy firm 27.01.06, 23:29 Fundusz leasingowy "Bucik". Wszystko dlatego, że właścicel firmy zaczynał karierę w biznesie od sklepu z obuwiem. Odpowiedz Link Zgłoś
abrams Re: Fantazyjne nazwy firm 03.02.06, 11:19 Firma wywozaca śmieci "Bracia Strach" (jak ktoś oglada Rodzine Soprano, to moze sobie dopowiedzieć czym panowie sie naprawde zajmują) Fima cateringowa "Kupska" (pewnie od nazwiska ) - smacznego !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIMBLA Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 12:07 Za dawnych czasów widziałam autokar z dumnym napisem KENTEX w KĘTACH, po drodze z Lublina do Wwy był sklep WŁADEX naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 12.02.06, 18:57 Tego chyba jeszcze w tym wątku nie było. Warsztat samochodowy BEHAMOT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nutopia Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 12.02.06, 19:19 Olsztyn-stara buda Salon Fryzjerski Madame Danuta Odpowiedz Link Zgłoś