Gość: Tomeks Re: Fantazyjne nazwy firm IP: 148.223.129.* 15.02.03, 21:11 No ja widzialem w internecie taka firme przewozowa z Warszawy o nazwie: MARICON Byc moze w Polsce nie ma nic w tym nadzwyczajnego, ale w krajach hiszpanskojezycznych MARICON to w doslownym tlumaczeniu PEDAL... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Folkatka Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.03, 02:04 W Lublinie na Krakowskim Przedmieściu był kiedys sklep pod makabrycznym szyldem "BUTY HISZPAŃSKIE" Pozdro, Folkatka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słoń Re: Fantazyjne nazwy firm IP: 213.77.96.* 18.02.03, 14:59 MROSER Hurtownia art. mrożonych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.03, 18:50 Dom Kultury "Muflon" - w Piechowicach albo Sobieszowie. Strasznie kulturą bije ;) Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: Fantazyjne nazwy firm 19.02.03, 22:04 TransWal-firma przewozowa ;-)))angi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betsaida Re:trans-wal IP: *.icpnet.pl 21.11.04, 21:12 W Szczecinie jezdzi Bart-Wal i mi sie zawsze kojarzy z ...bartka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lula Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.03.08, 16:22 W Kielcach było kiedyś Koło Łowieckie "SĘP". Ostatnio podobno zmienili nazwę.... Odpowiedz Link Zgłoś
uccello Re: Fantazyjne nazwy firm 29.03.08, 10:41 Wczoraj w centrum Krakowa widziałam AKADEMIĘ PAZNOKCIA. Pozostaje tylko poczekać na Uniwersytet Pięty. Odpowiedz Link Zgłoś
lawendowata Re: Fantazyjne nazwy firm 29.03.08, 11:56 Na warszawskim Natolinie jest 'zakład higieny jelita grubego' a w Reszlu o ile się nie mylę zakład pogrzebowy "Nowe Życie" Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Fantazyjne nazwy firm 19.08.08, 16:33 > Wczoraj w centrum Krakowa widziałam AKADEMIĘ PAZNOKCIA. Studio Depilacji Woskiem, Warszawa, na Tamce bodaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.02.03, 19:58 ,, Natenczas" Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Fantazyjne nazwy firm 28.02.03, 17:52 Moj pilski faworyt to WYPIG - podobno wytwornia pieczatek gumowych ale jakos kojarzaca mi sie bardziej z wywalaniem świń... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.eurx.dupont.com 06.03.03, 16:06 Dorzuce jeszcze firme BRUKLIN produkujaca kostke brukowa... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Fantazyjne nazwy firm IP: 194.206.253.* 06.03.03, 17:57 A propos ORLEN pamietam idiotyczny artykul Gazety, ktora wyjasniala, ze nad stworzeniem tej nazwy pracowal "zespol ekspertow" i ze pochodzi od skrzuzowania slow: Orzel i Energia czyli jakas tam orla energia... no sam na taka glupote chyba bym nie wpadl, a! na moim osiedlu jest sklep rybny: POD KROLEWSKIM KARPIEM U ANIELI - niezle, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max7760 Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.CHCGILGM.covad.net 06.03.03, 19:48 Zajebisty topik !!!! W Chicago jest agencja posrednictwa nieruchomosciami prowadzona przez goscia o nazwisku Oszust. Ma to na szyldzie - Oszust Realtors Pozdr, Max Odpowiedz Link Zgłoś
kornel-1 "Amnezja" - bar piwny... 06.03.03, 18:37 ..na Woli Justowskiej (Kraków). Przynajmniej bez niedomówień... K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anja Re: Fantazyjne nazwy firm IP: 212.244.63.* 07.03.03, 12:56 W Radomiu jest MYJNIA ŁOSIÓW - mniemam ze od nazwiska włascicieli:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Fantazyjne nazwy firm - z USA IP: *.brucepower.com 07.03.03, 18:56 Prosto z USA: Cipex Inc 12943 Banyan Town Dr 63146 St Louis Mo United States of America Phone: 410-262 0993 FAX: 314-878 7602 Email: cipexinc@msn.com Website : www.cipex.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Fantazyjne nazwy firm - z USA IP: *.icpnet.pl 08.03.03, 20:47 'Kocinoglu'-fabryka kleju gdzieś miedzy Kołem a Włocławkiem bodajże. Odpowiedz Link Zgłoś
gruda Re: Fantazyjne nazwy firm 09.03.03, 22:43 Z racji wykonywanego zawodu mam czesto do czynienia z fajnymi nazwami firm, O to przykłady: - Jezusek i Pasierb s.j. - DZIADADZA - SKUPSKLEP - Mirosław Biedrona - Sklep zoologiczny - WANDAL - budowy pod klucz Odpowiedz Link Zgłoś
annika_vik Re: Fantazyjne nazwy firm 10.03.03, 16:30 Wow! Ale ten mój wątek się rozrósł! świetnie! trafiłam wyrażnie w potrzeby narodu. Byłam niedawno w Oslo i widziałam coś, co mnie rozwaliło: salon fryzjerski o nazwie "Cosmati" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vx Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.myslowice.sdi.tpnet.pl 10.03.03, 18:37 Anniko, na miłość boską! Zlituj sie nad Twoim fan-clubem od pilotów i zapodaj coś nowego na tamtym wątQ. Pliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mifun Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.ichf.edu.pl 16.03.03, 18:49 Szyld reklamujacy magiel przy ul. Plockiej w Warszawie: Magiel- Hanna Opala w piwnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.03, 22:32 Jak ktoś mi wystumaczy ettmologie tej nazwy bede bardzo wdzieczny. Firma miesci sie w Żorach i nazywa sie : " BELKA - ĄC " (pisownie oryginalna) i co wy na to? co to moze znaczyc?? o co chodzi z tym " - ĄC" ?? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Folkatka Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.03, 19:57 Fryzjer "Łysol" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziabong Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 13.07.04, 09:55 "• Re: Fantazyjne nazwy firm IP: proxy / *.gennet.ee Gość: cyfer 21.10.2002 17:41 odpowiedz na list drukarnia "triada" - no i co? bo nie rozumiem??? triada to poligraficzne określenie składowych barw RGB. jak dla mnie to do drukarni pasuje. Ale pewnie o czymś nie wiem to mnie świećcie proszę! Mnie do łez bawi sklepik na jeziorem wielkości kiosku ruchu "HIPERMARKET WCZASOWICZA". Dla mnie bomba! Odpowiedz Link Zgłoś
gregoire Re: Fantazyjne nazwy firm 18.07.04, 03:18 ja też się domagam dalszych kursów pilotażu!!! Wróć, Anniko! Wszyscy tęsknią. Pozdrawiam, gratuluję wyczucia potrzeb narodu - naród błaga o więcej HUMORU! (a może by tak jeszcze instrukcje obsługi... nie zbieram, niestety, ale bywają niezłe). Pozdrawiam serdecznie, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pendragon Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.03, 11:43 Tarnowskie Góry (śląsk) ul Zamkowa Zakład fryzjerski "FRYZ SZOP" Pięknie, prawda ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goldeneye Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.03, 20:23 CUKIERNIA ANUS ( to po łacinie "odbyt" ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.03, 22:01 Szkoła języków obcych: 'Mateusz International" Hurtownia bielizny: 'Bodylia' Ciężarówki 'Roman' - to firma rumuńska Fortepiany 'Calisia' - po fińsku 'kalesony' i słabo sie tam sprzedawały. A 'Coty' co produkują perfumy?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka.od.smoka Re: Fantazyjne nazwy firm IP: 62.65.141.* 15.06.03, 01:39 Artukuly Metalowe - Jan Zelazny ladnie prawda? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poczta Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.hisag.com 15.06.03, 14:59 Czym według was zajmuje sie GALAXY? I tak wam powiem, ale jutro, bo ciekawe, czy ktos trafi ! Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 17.12.04, 23:13 > Czym według was zajmuje sie GALAXY? I tak wam powiem, ale jutro, bo ciekawe, > czy ktos trafi ! Systemami alarmowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.03, 21:15 A ja znalazłam: "Krajmed" Laryngologia i chirurgia plastyczna "Poligon Zdrowia i Urody" cokolwiek by to było oraz "Prasanna" Centrum redukcji cellulitu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: conena Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.12.03, 14:48 Tanie Grzanie Sp. z o.o. Odpowiedz Link Zgłoś
yvona73pol Re: Fantazyjne nazwy firm 27.03.04, 09:46 Prasanna to hinduskie imie (zenskie), wiem, bo jedna znam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.bielsko.dialog.net.pl 16.06.03, 22:28 w Bytomiu na ul. Dworcowej znajdowal sie (znajduje?) salon tatuazu pt. RECTUM. Odsylam do slownikow medycznych lacinsko-polskich... Odpowiedz Link Zgłoś
zaholec Re: Fantazyjne nazwy firm 17.06.03, 07:29 W Krakowie na ulicy Czystej pod numerem 10 jest miła knajpka o nazwie "310". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wutea Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.aster.pl / *.acn.pl 12.11.03, 14:16 piirlii pilli , lub barzo podobnie (cytuje z pamieci) warszawska firma z branży reklamowej. Prawda, że nazwa łatwo wpadająca w ucho.(w oko rownież) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myscha Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 01:36 Byc może chodzi o Dream Team Team (fonetycznie brzmi lepiej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub K. Re: Fantazyjne nazwy firm IP: 213.25.129.* 22.06.03, 07:21 Garnitex (hurtownia garniturów przy trasie Kraków - Zakopane) Bzomex (też przy tej samej trasie, ale nie mam pojęcia, czym się zajmują) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pendragon Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.03, 13:48 Na trasie Katowice - Żywiec jest reklama dealera części do samochodów Ford , firma zwie sie Fordex :P Cóż za fantazyjna i wymyslna nazwa heh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magma Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.pekao.com.pl 23.06.03, 16:40 firma z mińska mazowieckiego handlująca styropianem - oczywiście Styropmin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.tvsat364.lodz.pl 12.10.03, 18:31 Jeszcze "za komuny" u mnie osiedlowym sklepem z rybami był "rybex" :-) Wszelkie exy to moi faworyci :) Odpowiedz Link Zgłoś
luksusowy_yacht Re: Fantazyjne nazwy firm 12.10.03, 20:39 może już była taka nazwa podana ale nie czytałem rzadnego wpisu więc z góry przepraszam za ewentualną powtórke. We Wrocławiu widziałem szyld firmy zajmującej się kładzeniem parkietów itp. o nazwie "Partex". Może i właściciele chcieli żeby nazwa kojarzyła się z branżą ale mnie się to kojarzy znacznie gorzej ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vp Re: Fantazyjne nazwy firm IP: 195.117.30.* 04.12.03, 19:52 Na adresie widzę że jestś z Łodzi, a u nas czyli w Rzeszowie też był "rybex" za komuny. I po komunie stał taki odrapany budynek przez ładnych parę lat, nikt się jakoś nie kwapił do remontu i urządzenia tam czegokolwiek. A nazwa była cały czas widoczna, choć odpadły (a może ktoś ukradł na złom) wielkie metalowe litery tęże nazwę tworzące. I gdy działał za komuny ten sklep rybny, jakoś nikogo nie raził taki językowy potworek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plewiszczok Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.03, 21:12 W Plewiskach pod Poznaniem na ul. Skrytej jest szyld: LECZNICA ZWIERZĄT - ANIMAL SERVICE Odpowiedz Link Zgłoś
bumtarara Re: Fantazyjne nazwy firm 12.10.03, 21:43 na mickiewicza w W-wie jest punkt usług krawieckich oferujący między innymi "obciaganie guzików" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plewiszczok Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.03, 13:28 Sorry, pomyliłem się! Tam nie stoi napisane ANIMAL SERVICE, lecz ANIMAL SERVIS... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.lomanczyk Re: Fantazyjne nazwy firm 12.10.03, 21:41 Nie pamietam co dokladnie robi ta firma, ale mozna sobie obejrzec reklame przydrozna przed wjazdem do Grudziadza z trasy Gdansk-Lodz: PIWGRUD. Jak dla mnie, kwintesencja marketingu: nazwa dzwieczna, ladna, wpadajaca w ucho, latwa do zapamietania dla klienta ;) Normalnie cudenko pod wzgledem kreowania swiadomosci marki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmerek Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 26.07.04, 07:29 PIWGRUD to oczywiście hurtownia napojów, także alkoholowych. Wiem, bom z Grudziadza,:-)))Ale mój były św.pamięci był wspólnikiem (także w pomyśle nazwy) firmy GRUDIMPEX, co oczywiscie miało być związane z Grud-ziądzem, a powodowało,prócz niesmaku, wiele pomyłek w nazwie najczęściej Gród. Z resztą potem była następna spółka o nazwie Grud co dawało podobny efekt. Teraz mamy Bayer- klub dyskotekowy- właściciel -Bajerski. Też jest DRUTEX. A dawniej nieoficjalna nazwa baru była "Pod cycem" bo barmanka miała obfity biust,a nad barem wisiał wielki neon, który jakos sie dziwnie kojarzył- choc miał być ... parówką :-))). A propos co jest śmieszne w innytch językach- Ukraińcy bardzo śmieli się z Salonu Urody- bo u nich urod to potwór, szkarada,więc sie zaśmiewali,że tam produkuja potwory :-) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 21:03 KURWEX Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cover Re: Fantazyjne nazwy firm IP: 80.48.246.* 12.10.03, 22:00 W Katowicach była kiedyś firma, która robiła szwindle przy budowie autostrady do Krakowa i nazywała się PPHU "D.A.J", kantowali kogo się dało. Odpowiedz Link Zgłoś
grail Re: Fantazyjne nazwy firm 12.10.03, 23:18 Kiedyś w oczy rzucił mi się szyld "edex". Sama nazwa może jeszcze nie jest tak dobijająca, ale siedziba owej firmy to był koszmar pijanego architekta. Wyglądała jak gdyby ktoś wziął zamek Gargamela i obkleił potłuczonymi talerzami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boniface Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.brewed.silesianet.pl 13.10.03, 23:58 A co powiesz na Spółdzielnia Pracy "Daremnu Trud"? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meghan Re: Fantazyjne nazwy firm IP: 81.210.16.* 14.10.03, 14:23 Wśród rozmaitych ex-ów i pol-ów nadal mnie powala hodowla z ubojem o szumnej i wiele mówiącej nazwie „Polcielex”. Niezła jest też sieć fast foodów „Mister Hamburgher” i włoski producent pieluszek „Jebon”. Odpowiedz Link Zgłoś
myshen82 Re: Fantazyjne nazwy firm 18.10.03, 15:11 TO nie jest autentyk, tylko cos o kiedys wymyslalismy - nazwy firm i produktow inspirowane Biblia Np Salon Fryzjerski 'Samson' Stocznia 'Noe i rodzina' Szpital im. Lazarza Kasza manna 'Mojzesz' Sad jablkowy 'Ewa' Jak sobie cos jeszcze przypomne to napisze - - 'Nie oglądaj się za siebie Bo ostatnich gryzą psy' ;))) Zapraszam na moje forum:forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12316 Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 05.12.03, 03:22 myshen82 napisała: > Szpital im. Lazarza Szpital o takiej nazwie istniał w Krakowie, był założony pod tą nazwą bodajże w XVIII albo na początku XIX wieku. Dzisiaj stanowi on część Szpitala Uniwersyteckiego, a pamiątką po starej nazwie jest ulica św. Łazarza (przy której mieszkam zresztą). Przy tej ulicy znajduje się pogotowie ratunkowe i jedno z wejść do kompleksu szpitala uniwersyteckiego. Tak więc w Krakowie szpital rzeczywiście kojarzy się z osobą Łazarza. Odpowiedz Link Zgłoś
atropos Re: Fantazyjne nazwy firm 19.10.03, 00:03 Agencja nieruchomości "Tenia". Tenia to po łacinie tasiemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andi Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.cso.com.pl 20.10.03, 19:31 Nie wiem czy ktoś juz o tym pisał, ale na Uniwersytecie w Olsztynie jest Wydział "PiWA" - Pedagogiki i Wychowania Artystycznego. Był tez kiedyś sklep chemiczny z napisem na oknach: ŚRODKI PIORĄCE SZKŁO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamela Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.03, 14:17 FIRMA OLEWNIK - MIĘSO I WĘDLINY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 22.10.03, 12:21 Jest taki dealer Skody AUTO - Złomańczuk wystarczy przestawic myslnik :)))) Odpowiedz Link Zgłoś