Gość: elmo Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.um.poznan.pl 22.10.03, 12:29 W Poznaniu jest kilka firm o bardzo finezyjnych nazwach m.in. Piecobiogaz, Boc- Gazy, i moja ulubiona: Machura Bros Corporation miodzio! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 22.10.03, 12:38 handlarz drzwiami DOM OFERM Odpowiedz Link Zgłoś
noida Re: Fantazyjne nazwy firm 22.10.03, 21:30 Kiedyś jechałam w Austrii za ciężarówką z wielkim napisem KUTAS. To firma handlująca... przyprawami :-) www.kutas.com.tr Odpowiedz Link Zgłoś
kosz.marny Re: Fantazyjne nazwy firm 23.10.03, 15:19 Super wątek, że też go nie znalazłem wcześniej :-))) Moje ulubione: - firma wędliniarska w miejscowości Żywiec (nomem omen) "Wojciech Dobija" (pewnikiem właściciel). - w Pradze istnieje firma CIPA - ogromne napisy, gdzieś w okolicach Nowego Mesta, nie udało mi się dociec, czym się zajmuje (ale nie "ČIPA" - Česka Iniciativa Pro Astma - swoją drogą mają fajny adres www.cipa.cz) - gdzieś w Polsce - firma ŚRUBEX (nie wiem, czy jeszcze istnieje) Odpowiedz Link Zgłoś
al-coholic Re: Fantazyjne nazwy firm 27.10.03, 09:25 Lider Pijawka - wywóz nieczystości płynnych i stałych Odpowiedz Link Zgłoś
multumesc Re: Fantazyjne nazwy firm 27.10.03, 11:11 W Gdańsku jest szpital im św. Wojciecha Adalberta. Totalne kretyństwo - bo Adalbert to po łacinie Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
judas1 Re: Fantazyjne nazwy firm 12.05.05, 15:43 > - gdzieś w Polsce - firma ŚRUBEX (nie wiem, czy jeszcze istnieje) > O ile mnie pamięć nie myli: fabryka śrub w Łańcucie koło Rzeszowa... -- www.aukcje.rzeszow.pl (darmowe aukcje internetowe) Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia8 Re: Fantazyjne nazwy firm 27.10.03, 11:43 Całkiem do niedawna przy Powstańców Śląskich w Warszawie istniał sobie salon mebli kuchennych "Kornik", ale padł chyba - ciekawe dlaczego ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
rademaker Re: Fantazyjne nazwy firm 27.10.03, 15:07 www.huzar.com.pl/ Logo firmy Huzar zawiera skrzydło husarskie. To tak jakby na koniaku namalować konia :) Jak zwykle pomylono husarię (husarz) z huzarami (huzar) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wutea huzar IP: *.aster.pl / *.acn.pl 13.11.03, 14:50 też zwróciłem uwagę na to ich idiotyczne logo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mi Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.u.mcnet.pl 27.10.03, 15:21 "Słodka szparka" - cukiernia w Ostródzie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kamila77 Re: Fantazyjne nazwy firm 28.10.03, 13:41 Gabinet stomatologiczny o wdzięcznej nazwie "Bzzzzzzzyk". ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pinkpiesek Re: Fantazyjne nazwy firm 28.10.03, 15:29 GNATEX hurtownia mięsa i wędlin no i chyba gnatów? często widzę, jak samochód krąży po mieście i zawsze chce mi się śmiać, chociaż za pierwszym razem zdębiałam. Ale co powiecie na to: ANALDA też hurtownia, ale napojów i piwa. OHYDNA nazwa, blee. Odpowiedz Link Zgłoś
marc.fugnac Re: Fantazyjne nazwy firm 29.10.03, 13:43 Geneza nazwy firmy Bosta Beton dostarczającej beton w gruchach na warszawskie oplace budów. - Bośta som beton - tak mówił do właściciela firmy pewien baca na początku lat 80-tych. Ale napisy były robione zagranicą i ogonek zgubili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mem Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 21:38 kiedys w centrum czestochowy mignal mi bus z reklama firmy...duzymi literami stalo: TECHNO-SZCZOT...a pod spodem: produkcja szczotek technicznych...to jeden z moich hitow... Odpowiedz Link Zgłoś
bumtarara Re: Fantazyjne nazwy firm 29.10.03, 21:53 W Starachowicach jest zakład pogrzebowy "LAMENTUM" Odpowiedz Link Zgłoś
pinkpiesek Re: Fantazyjne nazwy firm 04.11.03, 11:59 KONBRUD Wywóz śmieci i odpadów. Odpowiedz Link Zgłoś
amish Re: Fantazyjne nazwy firm 04.11.03, 20:09 Kartoflex - handel ziemniakami no i znany wielu: gabinet ginekologiczny przy ulicy Dziewiczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joaz Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.gov.pl 05.11.03, 11:03 LACZKERS - producent kapci pozdrawiam joaz Odpowiedz Link Zgłoś
pstosia Re: Fantazyjne nazwy firm 09.11.03, 11:51 dzis zauwazylam szyld firmy "BEREK", tylko nie wiem czym sie zajmuje pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etamka Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.03, 13:01 W Białymstoku działa firma AWRUK, produkująca okna. Wszystko niby fajnie, ale kiedyś zobaczyłam ich szyld w tylnym lusterku samochodu...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bambi7 Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.csk.pl 03.08.05, 23:52 a na jakiej ulicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jbb Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.13, 22:39 Szyld jest przy Wasilkowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 11.11.03, 23:53 W Nowej Anglii, dokładnie w Massachusets widziałem kilka placówek banku o wdzięczej nazwie "STRATA BANK". Nazwa kapitalna. Po angielsku to coś znaczy - chyba warstwy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyd Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.static.bbeyond.nl 07.04.05, 15:12 W Holandii dziala Rabo Bank. Nie zalozylem tam konta. Bank dziala tez w Polsce, ale pod inna nazwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Hmmm... FEKAL - trans.... IP: *.widzew.net / *.widzew.net 18.11.03, 18:12 zgadnijcie czym się ta firma zajmuje :P siedzibę ma w Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elroy BUT-MAKER IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.03, 18:30 i jeszcze mi sie przypomnialo..jeden z wiekszych moich hitow..zauwazone niedawno...pojechalismy z moja dziewczyna na wycieczke po jurze krakowsko- czestochowskiej...jedna z mijanych przez nas reklam to: BUT-MAKER ...oczywiscie wiadomo co tu produkowano...;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtas [...] IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.11.03, 08:23 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
marc.fugnac Re: Fantazyjne nazwy firm 03.12.03, 16:45 Mrożonex - dostawa mrożonek do domu Sklep "Planet Alkoholi" Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: Fantazyjne nazwy firm 01.02.07, 13:55 Ostatnio widziałam "Alkoholowy Raj". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3p Moja firma IP: 195.117.30.* 04.12.03, 19:44 FUHP TRZY PSY Ponieważ nie chcę uprawiać tu autoreklamy, kto chce się dowiedzieć jaki jest profil działalności (zupełnie nie związany z kynologią) może napisać maila bpaczek@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
xkropka Re: Fantazyjne nazwy firm 15.12.03, 15:21 Ja ostatnio znalazłam firmę prawniczą "Lost Boys Polska Sp. z o.o." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel EL ZAB IP: *.medienzentrum.zub / 195.170.108.* 15.12.03, 16:03 zdaje sie ze firma z Piotrkowa Tryb. Niby nic, ale po arabsku to oznacza "ch.j" camel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anuszka Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.zaczek.ds.uj.edu.pl 15.12.03, 22:57 Fajny wątek! W Rzeszowie sa takie fantazyjne firmy: Bać-Pol - hurtownia nabiału, hmm, trochę dziwnie z tym ć... Hart-B. ex. - pisownia tak jak podałam, buuueeeee... Koko-Bongo - knajpa osiedlowa Raz oglądaliśmy z mężem plan Krakowa - ale tu dużo stadionów! Patrzymy: K.S. Armatura. A niedaleko - K.S. Tramwaj. W Olsztynie w centrum miasta stoi więzienie. Pod murem więzienia stał sobie kiosk "Pod Kiciem". Widzialam to kiedys, chyba w Piwnicznej... Jeździła cysterna do wywozu nieczystości z szamb i miala wielki napis PECUNIA NON OLET. A raz znajomy Słowak dał moim rodzicom wizytówke służbową, na ktorej pod imieniem i nazwiskiem było napisane "Odbor Odbytu". To znaczy po słowacku Dział Zbytu. Najlepsze są nazwy firm w państwach dawnego Związku Radzieckiego. Do dziś nikomu tam nie przeszkadzają łamańce w rodzaju Ukrmechnaftgaz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myscha Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 01:43 W związku z szambonierą: napis na wozie - "u nas się nie przelewa" (Łomianki) Odpowiedz Link Zgłoś
kosz.marny Re: Fantazyjne nazwy firm 17.12.03, 12:22 Gość portalu: anuszka napisał(a): > Widzialam to kiedys, chyba w Piwnicznej... Jeździła cysterna do wywozu > nieczystości z szamb i miala wielki napis PECUNIA NON OLET. > Hehehe widziałem to samo, bodajże w 1990 w Gródku nad Dunajcem :-) Powaliło mnie od razu :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 23.12.03, 19:53 Gość portalu: anuszka napisał(a): > > Widzialam to kiedys, chyba w Piwnicznej... Jeździła cysterna do wywozu > nieczystości z szamb i miala wielki napis PECUNIA NON OLET. A ja widziałem kiedyś w jednej z nadmorskich miejscowości szambiarkę z wielkim napisem na cysternie PIWO. Szczególnie dzieci, takie co niedawno nauczyły się składać literki, wołały na widok tego pojazdu: "Piwo jedzie", czym budziły wesołość dorosłych. Odpowiedz Link Zgłoś
agra1 Re: Fantazyjne nazwy firm 24.03.04, 14:11 > > Najlepsze są nazwy firm w państwach dawnego Związku Radzieckiego. Do dziś > nikomu tam nie przeszkadzają łamańce w rodzaju Ukrmechnaftgaz. > Mój ojciec jak kiedyś był służbowo w Mołdawii, miał spotkanie z osobnikiem zajmującym stanowisko o cudnej nazwiev "ZamKomPoMorDzie" W rozwinięciuZamiestitiel Kamandira Po Morskim Dziełam", ale oni namietnie używali skrótów. I sklepik na Ursynowie z art. dlA zwierząt - Psismak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.nettelinwestycje.pl 20.08.07, 22:37 dobre z ta łaciną - pieniądze nie śmierdzą:)):DD Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 19.12.03, 03:27 To nie będzie co prawda autentyczna nazwa, ale też nieźle brzmi. Kilka lat temu rejestrowałem się na bezrobociu (na szczęście ten stan w moim przypadku trwał krótko). W urzędzie był wywieszony wzór wypełniania formularza. Oczywiście wypełniony był jakimiś fikcyjnymi danymi. No i w rubryce "Ostatni pracodawca" napisane było: F.H. "UDUŚ" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Fantazyjne nazwy firm IP: 81.18.201.* 28.12.03, 23:04 W Wwie, na Kabatach jest sklepik ze sprzetem grajacym do samochodow (chyba, bo nigdy tam nie zagladalam). Nosi wdzieczna nazwe 'CAR MUZYKA'. Juz pare razy mialam wejsc i zapytac sie, jaka to jest carska muzyka;) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
tipi_v2.0 Re: Fantazyjne nazwy firm 31.12.03, 00:07 hehe... dorzuce: wspomniany juz Wywoz nieczystosci plynnych "Fekal-trans" Biuro Podatkowe "Debet" a ze stron firmowych: cipa.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minnetou Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.stk.pl / 193.19.104.* 08.03.04, 16:42 jest u nas cos takiego i nie wiem czy chcialbym zostac pracownikiem firmy... DOMINET ---------- druga to nazwa masarni ROMBWOJT (pis. oryginalna), notabene, wlascicielem jest facet o imieniu Wojtek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venne Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.murator.com.pl 27.10.04, 15:31 Jak z Warki, to Donimet. Robią drzwi antywłamaniowe, kraty etc. A właścicielem jest pan Donica. Odpowiedz Link Zgłoś
woodpecker_from_mars Re: Fantazyjne nazwy firm 17.12.04, 11:46 w Warce jest tez Dominet; handluja napojami;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Korek Re: Fantazyjne nazwy firm IP: 82.139.14.* 08.03.04, 23:53 Swojego czasu w Zarach byl zaklad w ktorego wlascicialem byl pan o wdziecznym nazwisku KIJANKA, w chwili obecnej jest tam sklep spozywczy ZABKA :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soobi Re: Fantazyjne nazwy firm IP: 193.59.95.* 24.03.04, 15:26 Jadąc do Łeby bodajże w Kościerzynie był Second Hand : TANI ARMANI Odpowiedz Link Zgłoś
chinagirl Re: Fantazyjne nazwy firm 24.03.04, 22:31 W Bialymstoku, a konkretnie Grabowce znajduje sie moj ulubiony autokomis "Rzech". Sklep miesny "Swinki Trzy" i no i ulubiony klub pilkarski Orkan Poswietne. Ogladalam kiedys w TV rozmowe z dyrektorem banku, Stanislawem Oszustem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczerbicha Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 13:45 No tak , a jego pracownik, główny księgowy, to niejaki pan Małolepszy Odpowiedz Link Zgłoś
katrinko Re: Fantazyjne nazwy firm 24.03.04, 23:33 A u nas jeżdżą śmieciarki firmy BRACIA STRACH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MANIEK Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.accor-hotels.com 25.03.04, 00:27 Firma produkująca skarpety - "Pięta spółka jawna" pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Fantazyjne nazwy firm 25.03.04, 09:28 Wywóz śmieci: Bracia Strach ... :D Odpowiedz Link Zgłoś