kicior99 17.06.06, 16:40 Za mna od ponad 20 lat chodzi txt: czerwone krzaki daja kobiecie znowu jestem na drzewie... (Milion Bulgarow) Do dzis nie mam zielonego pojecia o co tu chodzi. Kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ktosiaczek Re: czy wglebuialiscie sie w slowa piosenek? IP: *.biskupice.sdi.tpnet.pl 17.06.06, 19:03 Czerwone kzraki daje kobiecie - to metafora róż, jest ich zapewne bardzo dużo, stąd okreslenie "krzaki" - obrazuje pałąaie ogromną miłością :) a ze jest ogromna, mężczyzna musi dbać o tą kobietę cały czas, więc śpiewa że znowu jest na drzewie, by zrywać te róże. Róze na drzewie nie rosną, ale jest to metafora poświecenia dla tej kobieciny :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: czy wglebuialiscie sie w slowa piosenek? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17.06.06, 23:41 Bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenotka Re: czy wglebuialiscie sie w slowa piosenek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 01:02 nie wpadlabym na taką interpretację;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Myslowitz - "Z twarzą MM" 19.06.06, 10:01 "...dotykam ramion, dłoni, stóp ODSŁANIAM NAGIE PIERSI JEJ..." Od wielu lat proszę o łopatologiczne wyjaśnienie mi, jak można odsłonić nagie piersi (na forum którymś też pytałam). Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Myslowitz - "Z twarzą MM" 19.06.06, 13:52 Myslowitz ma wiecej takich zagasek, a te o jedzeniu kanapki juz walkowalismy Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond alibabki 19.06.06, 16:17 z hiciorem ... "przeeeleeeć mnieeee" a dodam,ze wtedy nie było to określenie jednoznaczne! Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: alibabki 19.06.06, 16:22 to wymysl Osieckiej. Czego chcesz, to bylo z przymruzeniem oka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: alibabki 19.06.06, 17:04 kicior99 napisał: > to wymysl Osieckiej. Czego chcesz, to bylo z przymruzeniem oka ;) no ja wiem,ze z przymróżeniem..ale o co autorce chodziło, bo na pewno(?) nie o seks... Odpowiedz Link Zgłoś
azazela Re: Myslowitz - "Z twarzą MM" 24.06.06, 19:02 kicior99 napisał: > Myslowitz ma wiecej takich zagasek, a te o jedzeniu kanapki juz walkowalismy o co chodzi z kanapka, wydawalo mi sie ze znam ich teksty ale tego akurat nie kojarze Odpowiedz Link Zgłoś
artur737 Re: Myslowitz - "Z twarzą MM" 19.06.06, 17:29 Moglby odslonic piersi, ale ciagle w biustonoszu. Czyli pracuje nad np bluzka. Odslanianie nagich sugeruje, ze gosc idzie szybko na calosc. Odpowiedz Link Zgłoś
ostroszyc Re: Myslowitz - "Z twarzą MM" 20.06.06, 12:56 prawdopodobnie biustonosza nie miała. odsłonił więc nagie - rozpinając np bluzkę Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Myslowitz - "Z twarzą MM" 22.06.06, 18:57 Wydaje mi się, że to raczej masło maślane. Jak są odsłonięte, to są i nagie... ;) Osobiście zawsze wsłuchuję się w teksty; jeżeli chodzi o piosenki, nad którymi zgłupiałam: "Ale wkoło jest wesoło Człowiek w pracy, małpa w ZOO Puste pole za stodołą Chłop [nie mogę dosłyszeć wyrazu], ale jazz" I klasyka disco polo: "Mała Piggy zdajmij figi, pokaż co tam masz Ach, jaki brzuch, jaka twarz" Dużo bardziej frapujące niż nagie odsłonięte. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spoczko Re: Myslowitz - "Z twarzą MM" IP: *.chello.pl 22.06.06, 22:25 Chłop ZAPRAWIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: czy wglebuialiscie sie w slowa piosenek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 16:25 mieszkałaś GDZIEŚ w domu nad Wisłą pamiętam to tak DOKŁADNIE bezsensu Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: czy wglebuialiscie sie w slowa piosenek? 20.06.06, 18:33 zapamietal nazwe rzeki, to chyba logiczne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosiaczek Re: czy wglebuialiscie sie w slowa piosenek? IP: *.biskupice.sdi.tpnet.pl 21.06.06, 15:31 "To było przecież niedawno tak to było przecież niedawno jak" Jak co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenotka Re: czy wglebuialiscie sie w slowa piosenek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 01:47 niedawno JAK byliśmy mlodzi i piekni"jak okiem siegnac zmienił się świat" ps.mieszkasz niedaleko mnie,sądząc po IP,pozdro dla sąsiadki;) Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada_z_orzechami Re: czy wglebuialiscie sie w slowa piosenek? 21.06.06, 15:38 "cośtam cośtam CHYBA NAPEWNO ja" w nowej piosence Mietka szcvześniaka. Chyba na pewno? ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenotka Re: czy wglebuialiscie sie w slowa piosenek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 01:48 już nie Mietka tylko Miecza Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada_z_orzechami Re: czy wglebuialiscie sie w slowa piosenek? 24.06.06, 16:42 racja, Miecza. Brechta :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamar a propos: pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 00:00 "tramwaj przejechał mi przez śniadanie" - z jakiej to piosenki? bo nie mogę sobie przypomnieć :( a męczy mnie to strasznie od dawna! Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: a propos: pytanie 23.06.06, 10:26 Mr Zoob - Kartka dla Waldka. Faktycznie, tez nie rozumiem o co tu chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamar Re: a propos: pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 11:00 dzięki... :) ale czy to nie było w jakiejś innej jeszcze? może jako jakaś parodia tej piosenki? coś mi się kojarzy, że to gdzieś w środku zwrotki jakiejś piosenki (Perfekt?)pojwia się, ale może mi się wydwać... bo nie mogę znaleźć niczego w googlach :( Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: a propos: pytanie 23.06.06, 11:04 Nic takiego mi sie nie kojarzy, a piosenke pamietam bardzo dobrze, rowniez z wykonan koncertowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meandme Re: a propos: pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 15:07 a tak a propos tej irlandii.. to ja calego tekstu zrozumiec nie mogę.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aliya Re: a propos: pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 22:21 "wieczór nadchodzi, czuję się nisko" - bajm. co artystka chciała powiedzieć przez...? że ma doła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uzo Re: a propos: pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 22:40 a skąd... tylko to, że powyżej kolan nie ma czucia! Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: a propos: pytanie 29.06.06, 14:02 i co on sie tak uwzial na te Irlandie? Odpowiedz Link Zgłoś
pocominowymail Re: czy wglebuialiscie sie w slowa piosenek? 24.06.06, 17:45 mnie zastanawia tekst piosenki "you make me feel like a natural woman..." jak mam rozumieć piosenkarka była kiedyś facetem, a teraz jest kobietą - taką sztuczną i jakiś tam facet powoduje, żę ona/on czuje sie jak kobieta... ale pewien nie jestem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ika Szymon Wydra IP: *.quest-net.pl 24.06.06, 19:54 A mi się przypomina tekst jakiejś piosenki Szymona Wydry "Nasze życie pędzi jak poemat/ trzeba tylko znaleźć dobry temat/ trzeba się odnaleźć w karzdej chwili/ trzeba żyć" czy jakoś tak... może to i poprawne gramatycznie ale treść nadwyraz odkrywcza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szymon Wydra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 08:31 Jeżeli już, to nie pędzi, a "będzie jak poemat"...Jak już coś cytujesz to dokładnie i bez błędów ortograficznych,bo zmieniasz niniejszym powód do śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
pocztufka Re: czy wglebuialiscie sie w slowa piosenek? 26.06.06, 15:23 piosenka, która wykonuje chyba Anna M. Jopek: nie pamietam słów dokładnie, ale chodzi o to, że podmiot śpiewa pieśń wilkowi (!!??) o co chodzi? moze ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada_z_orzechami Re: czy wglebuialiscie sie w slowa piosenek? 28.06.06, 17:46 to nie śpiewa Jopek ale zdaje się Dorota Miśkiewicz; coś w stylu "zaśpiewam tobie pieśń, mój wilku"..jeśli to o to chodzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
buraque Re: czy wglebuialiscie sie w slowa piosenek? 28.06.06, 20:20 czekolada_z_orzechami napisała: > to nie śpiewa Jopek ale zdaje się Dorota Miśkiewicz; coś w stylu "zaśpiewam > tobie pieśń, mój wilku"..jeśli to o to chodzi:) ja śpiewam tobie pieść, mówi wilku, mók śnie :) btw. całkiem niezły kawałek Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 u Chylinskiej 28.06.06, 18:25 Kiedys tam w puste lato za reke z obcym szlam a potem gwalcil mnie Nie wiem, czy gwalcenie wyplywa bezposrednio z trzymania obcego za reke, a jesli on byl obcy, to dlaczego ona trzymala go za reke? Gwalt? Nie, gwalt byl pozniej... I wreszcie: co to jest puste lato? Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Doda - 'Dwie bajki' i... 29.06.06, 23:22 1. '...mój STRUŚ widział to inaczej...' Ile razy słucham tej piosenki, słyszę strusia. Tymczasem nie jest to STRUŚ, a STRÓŻ, Anioł Stróź... :P 2. Pamiętacie, była kiedyś taka kreskówka - 'Kasztaniaki' - dobranocka. W tytułowej piosence było '...tupie mrówek trzódka...' Z całą rodziną słuchałam i ZAWSZE słyszeliśmy jednakowo - 'w dupie mrówek szuka' :-)) Pozdrawiam :* Odpowiedz Link Zgłoś
landrynka165 Re: Doda - 'Dwie bajki' i... 03.07.06, 14:14 mnie osobiscie dziwi tekst : "a w sercu oddech gwiazd" to niby takie romantyczne ? Odpowiedz Link Zgłoś