07.08.06, 13:12
cześć. jeżeli chodzi o humor, to ciekaw jestem, ilu z Was na codzień jest czytelnikami komiksów internetowych? wychodzi przecież sporo codziennych pasków, sporo z tego jest po polsku. mimo to publiczność jest wciąż mała.
korzystając z wątku zamieszczę też linka do mojej amatorskiej produkcji:
tamztytulem.prv.pl (proszę o bezwzględną krytykę ;))
Obserwuj wątek
    • decitos Re: netkomiks 07.08.06, 13:23
      Niezłe :)
      Niektóre są śmieszne, niektóre mniej, ale generalnie idziesz dobrym torem i masz
      poczucie humoru adekwatne do dobrego komiksu netowego.
      Widać, że sporo tego już przejrzałeś i wiesz na czym sprawa polega.
      No i muszę przyznać, że teksty nie powtarzają się z innych komiksów, które
      czytałem, więc na 10 punktów wystawiam 8... :)
      • rodwke Re: netkomiks 07.08.06, 15:00
        no no, dziękuję za komentarz. robię co mogę, by naprowadzić projekt na drogę, na której sam chętnie bym go widział. daleko jeszcze do tego, ale takie słowa dodają mi otuchy :)
        • rodwke Re: netkomiks 08.08.06, 12:56
          widzę, że temat nie cieszy się zbytnią popularnością. chciałbym jeszcze jednak spytać, jaki Waszym zdaniem powinien być odbiorca komiksu, chodzi mi głównie o grupę wiekową.
    • Gość: boo przydatny link IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 13:32
      webkomiks.ifilm.pl/component/option,com_frontpage/Itemid,1/
      • rodwke Re: przydatny link 07.08.06, 20:54
        ja dołożę jeszcze
        www.komix.widmo.biz/forum/index.php
    • Gość: Krasowska Re: netkomiks IP: *.koba.pl / *.koba.pl 08.08.06, 13:04
      Trudno być bezwzględnym w obliczu tak dobrego siećkomiksu.
      • Gość: Krasowska Re: netkomiks IP: *.koba.pl / *.koba.pl 08.08.06, 13:09
        A tak na serio, to komiks jest prawie w porządku, a jak poćwiczysz kreskę, to
        będzie już zupełnie dobrze. Pierwsze koty za płoty, ale nadajesz się do tego,
        krótko mówiąc.
        • rodwke Re: netkomiks 08.08.06, 13:25
          jutro wrzucam pierwszy odcinek narysowany ręcznie i zeskanowany. chociaż różnice w jakości rysunków są minimalne, to nadal jest to jakiś krok do przodu, nieprawdaż?
          • Gość: Krasowska Re: netkomiks IP: *.koba.pl / *.koba.pl 08.08.06, 18:43
            Może tak, może nie. Ch.. wi.
    • Gość: Kropidło Re: netkomiks IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 17:11
      Przede wszystkim źle narysowane, nudne, ociekające nieuzasadnionymi
      wulgaryzmami, mało pomysłowe, bez stylu i myśli przewodniej. Dawanie w mordę
      nie zawsze musi być zabawne. Ale ćwicz dalej:)
      • rodwke Re: netkomiks 08.08.06, 19:34
        a jeżeli chodzi o cechy ujemne? ;)
        • Gość: Krasowska Re: netkomiks IP: *.koba.pl / *.koba.pl 09.08.06, 16:09
          Jestem już po "lekturze" dzisiejszego odcinka (tego zeskanowanego) i różnica
          nie jest wcale taka znów minimalna, a poza tym Coś mi tu śmierdzi, czy ty
          przypadkiem nie rysujesz komiksów zawodowo? To jest za dobre na jakiegoś tam
          początkującego amatora.
          • rodwke Re: netkomiks 09.08.06, 19:17
            to bardzo miłe (zakładam, że Twój post nie jest ironiczny ;p), ale naprawdę jestem amatorem i, szczerze mówiąc, bardzo chciałbym polepszyć swoją kreskę i scenariusze, bo nadal to nie jest takie, jakbym chętnie to widział.
            • rodwke Re: netkomiks 11.08.06, 09:40
              nowy odcinek, tym razem zupełnie pozbawiony puenty ;p
              • Gość: Krasowska Re: netkomiks IP: *.koba.pl / *.koba.pl 11.08.06, 14:09
                Troszeczkę mało czytelne z tym sufitem, za pierwszym razem nie udało mi się
                skapować o co chodzi z tym "JEB".
                • rodwke Re: netkomiks 12.08.06, 00:52
                  zgadzam się, niezbyt zrozumiałe to wyszło i ogólnie mało czytelne. niestety, poziom obiektywizmu potrzebny do zauważenia tego osiągnąłem parę godzin po narysowaniu odcinka :/. a teraz jeszcze doszedłem do wniosku, że skoro puenty brak, lepiej by było inaczej zakończyć pasek, np. Sławek zatańczyłby z Paździochem, a nie spadł. poza tym do trochę wygląda, jakby ten koleś tańczący obok "jeb-a" walił po ryju tancerza z poprzedniego okienka. jednym słowem nie popisałem się :/.
                  • Gość: Krasowska Re: netkomiks IP: *.koba.pl / *.koba.pl 12.08.06, 09:01
                    Rysuj, nie p i e r d o l...
                    • rodwke Re: netkomiks 13.08.06, 20:39
                      gul, tak jest...
                      poza tym zmieniłem odrobinę lejałt strony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka