Gość: Vp IP: 82.177.97.* 19.09.06, 21:00 O jezuuuu, to jak ty żyjesz???? Nowo poznana osoba tak reagująca zazwyczaj okazywała się znajomością jednorazowego użytku :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
to_fly Re: Nie mam telewizora 19.09.06, 21:03 ja też nie Gość portalu: Vp napisał(a): > > znajomością > jednorazowego użytku :-) hehe, dobre :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kszynka Re: Nie mam telewizora 21.09.06, 20:31 to ja mam zabawniej :-) gdy ludzie pytają czy coś tam oglądałem w TV mówię, że nie wtedy pytają czy nie mam TV? a ja mówię, że mam ale nie oglądam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek [...] IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 22.09.06, 07:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mrumru81 Re: Nie mam telewizora 22.09.06, 13:53 Też nie mam. Czasem oglądam u mamy i mam wrażenie, że bardziej szkodzi na oczy niż komputer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YouzeQ Jedni mają ale nie oglądają a ja nie mam i też nie IP: 83.142.122.* 22.09.06, 17:05 oglądam... Skoro nie widać różnicy (kupno TV) to PO CO PRZEPŁACAĆ. PS Nawet jak bym miał to bym abonamentu na TVPartyjną bym nie uiszczał :) Odpowiedz Link Zgłoś
sea9 Re: Nie mam telewizora 21.09.06, 23:12 wyrzuciłam wstretna kwadratowa forme na smietnik ,w biały dzien ku zdziwieniu gawiedzi bo tosz to główny bozek w domowym ołtarzyku ,bez niego ani rusz :))) powie co myslec a i jeszcze sex pokaze :))) a tu odmieniec całkiem nowe tv (prezent na nowe mieszkanie od rodziny) bez szacunku na trawie postawił ........ od tego czasu mam w domu ładnie i spokojnie .czego i wam zycze Odpowiedz Link Zgłoś
divinci Re: Nie mam telewizora 22.09.06, 09:40 Widzisz drogi forumowiczu i tobie podobni z tv jak z piwem trzeba wiedziec kiedy i ile. No ale jak sie nie panuje nad soba to lepiej poprostu nie miec (pic) Tyle ze czlowiek od zwierzyny tym sie rozni ze potrafi nad soba panowac, ale widac nie wszyscy:) Ja si enie wstydze ze mam tv ale z glowa korzystam. AJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuhrer Re: Nie mam telewizora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 09:52 takze od miejwiecej 2001 moze 2002 nalogowo nie! patrze na TV i co najlepsze to to ze wogule mnie juz to nieinteresuje bo okazalo sie ze mozna sobie radzic bez piepszonego TV!!!!!hee pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bzz Re: Nie mam telewizora IP: *.4web.pl 22.09.06, 12:16 To świetnie, mam nadzieję, że teraz będziesz miał więcej czasu na naukę ortografii!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurij Re: Nie mam telewizora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 13:03 Hihihihihi... dobra odpowiedź. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
3telnick Re: Nie mam telewizora 22.09.06, 14:05 To żeby podgrzać już i tak gorącą dyskusję :> manager.money.pl/styl/highlife/artykul/ogladanie;telewizji;nie;sprzyja;pamieci,148,0,180884.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolny Nie mam telewizora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 18:11 Tu nawet nie chodzi o to czy sobie radzisz i umiesz wybierac. Uczciwy czlowiek jak ma TV - placi abonament. A ja nie zamierzam placic abonamentu wiec radia i tv nie mam Poza tym taki grat zajmuje miejsce - wole w tym miejscu postawic komputer lub automat do domowego pieczenia chleba bez ulepszaczy :-) [maka zytnia niebielona chemicznie + maka przenna niebielona chemicznie + woda + zakwas samemu zrobiony + drozdze samodzielnie wychodowane] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leeloo2002 Re: Nie mam telewizora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 19:54 a uczciwa tv publiczna, jak ma pieniadze z abonamentu to powinna realizowac misje a nie rownac w dol. I nie katowac dzieci rekalmami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek_Z Re: Nie mam telewizora IP: 193.109.223.* 22.09.06, 11:39 Drugą reakcja po "no to jak ty żyjesz" jest "ojej ile ty masz książek" ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MN Re: Nie mam telewizora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 10:36 Bardzo dobrze.Ja również.Nic godnego uwagi tam nie się nie znajdzie.Co najwyzej mega hit sprzed 20 lat badz mrozące krew w zyłach wiadomości o ropzdzie koalicji.... Odpowiedz Link Zgłoś
dama.kameliowa1 Re: Nie mam telewizora 19.09.06, 21:17 Jak to nie masz telewizora???!!! To skąd wiesz, w którą stronę ustawić meble???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Nie mam telewizora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 09:08 jak sie cytuje to byloby wlasciwe podawac zrodlo. ktos moglby pomyslec, że taki blyskotliwy komentarz jest Twoj. Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Nie mam telewizora 19.09.06, 21:39 Ja też nie mam. I też ludzie tak reagują. Bardzo się cieszę, że nie jestem na świecie sam:) Odpowiedz Link Zgłoś
bullowy Re: Nie mam telewizora 19.09.06, 22:07 ja też nie mam od 6 lat tzn odkąd nie mieszkam z rodzicami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenotka Re: Nie mam telewizora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 22:18 ja mam ale nie mam satelity wiec tych najciekawszych programow:Discovery,NG,VH1,BBC ,ktore ogladam sporadycznie u rodziny;),nie mam też TV4 wiec w zasadzie to jakbym nie miala telewizji;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jastar Re: Nie mam telewizora IP: *.lodz.dialog.net.pl 21.09.06, 17:27 Nie mam i nie żałje że nie mam telewizora. Tylko że czasami jak jestem u mamy i oglądam telewizje to brakuje mi kursora myszki na ekranie :) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpieg z KRRiT Abonamentu pewnie też nie płacisz? A monitor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 17:58 komputera może być wykorzystany jako telewizor. Już Cię namierzam, strzeż się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YouzeQ Abonament od kursora? Starczy że za net płacę :) IP: 83.142.122.* 22.09.06, 17:08 Pozdrawiam wszystkich, dla których TV jest po prostu kolejnym złodziejem czasu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klassa Witam w Klubie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 15:58 Witam w Klubie! A jest to klub elitarny.Znajomi wzdychaja - tez bym wyrzucil,ale zona(maz) oglada -tu najczesciej pada nazwa Discovery. Do czegos innego sie nie przyznaja. Wstydza sie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TPepe Re: Witam w Klubie IP: *.nencki.gov.pl 21.09.06, 19:02 Tez nie mam, ale za to mam wiecej czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Witam w Klubie IP: *.icpnet.pl 22.09.06, 07:29 ciekawe kiedy to samo powiecie o komputerze, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haahaa Re: Witam w Klubie IP: *.mnc.pl 22.09.06, 15:51 > ciekawe kiedy to samo powiecie o komputerze, hehe Jak nie będzie w domu toalety i łazienki. Komputer zniknie razem z nią. Wtedy goście już nie będą sie dziwili brakowi telewizora czy komputera ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klassa Re: Witam w Klubie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 19:26 Przy komputwrze trzeba choc odrobine myslec,-przy TV-bynajmniej. ha,ha,ha,ha Odpowiedz Link Zgłoś
namadan Re: Witam w Klubie 21.09.06, 20:52 żyję bez TV już niemal 3 lata, w ogóle mi go nie brakuje, jak jestem u znajomych czy rodziny to najbardziej wciągają mnie reklamy, reszta jest nudna ;p za to w domku radio gra niemal non stop :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Witam w Klubie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 23:40 Ja podobnie, najczesciej reaguje szczera rerupcja smiechu, jak zobacze jakas ciekawa reklame. Osoby w okol tak reaguja na moja reakcje : ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ap5ik Re: Witam w Klubie IP: *.chello.pl 21.09.06, 23:58 Wlasnie, tez tak mam najbardziej wciagaja reklamy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diy Re: Witam w Klubie IP: *.bulldogdsl.com 22.09.06, 00:45 A juz myslalem, ze zemna jest cos nie tak. Uffff ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Witam w Klubie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 12:13 Ja też nie mam ale komputer miałem pierwszy we wsi , obecnie już trzeci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzyku Re: Witam w Klubie IP: *.polsl.pl 22.09.06, 08:41 u mnie jest podobnie i jest to stan wspaniały:) a radio to program 1polskiego radia- ogrom informacji, pozdrawiam klubowiczow Odpowiedz Link Zgłoś
mich1309 Re: Witam w Klubie 22.09.06, 09:04 Mam te same objawy. Bez TV żyję od 2000 r. (z małą przerwą). Kiedy jestem u rodziny najbardziej wciągają mnie reklamy. Zauważyłem, że po tak długim nieoglądaniu telewizji mój sceptycyzm wobec jej oferty wzrósł. Za każdym razem ogarnia mnie zdumienie, że ludzie (bardzo dużo ludzi) są gotowi poświęcać swój cenny czas na coś takiego. Myślę, że taka telewizyjna abstynencja pozwala nabrać dystansu potrzebnego do oceny TV. To sytuacja podobna do tej z "Nowego wspaniałego świata" Huxleya. Tylko Dzikus, który przybył z zewnątrz, potrafił rozpoznać wszystkie absurdy, w których tkwili mieszkańcy nowego świata. Odpowiedz Link Zgłoś
mikka07 Re: Witam w Klubie 22.09.06, 10:26 Nie mam tv od 10 lat i to sobie cenię. Czasem obejrzę coś u przyjaciółki (BBC), ew. meczyk. Jest ok, ale wychodzę utwierdzony w swej decyzji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haahaa Ach te meczyki :) IP: *.mnc.pl 22.09.06, 15:56 Też oglądam meczyki :) Resztę można sobie odpuścić. Lepsze są filmy na płytkach od znajomków. Ale tu akurat plusem jest brak reklam i wybór tylko rekomendowanych filmów. Nieciekawe dla mojego otoczenia filmy przemijają bez echa. Fajny jest klimat jak się na meczyki ze znajomymi do knajp chodzi. Bo wtedy to jest meczyk! A i smutki mozna szybko zapić po reprezentacji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Nie mam telewizora 22.09.06, 00:47 ja od 5, tez odkad mieszkam na swoim :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu Re: Nie mam telewizora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 22:31 ja nie posiadam tv od paru lat. a ludzie nawet sie nie dziwią specjalnie, raczej przytakuja takiemu pomysłowi, zreszta widzę, ze coraz wiecej znajomych i coraz mniej telewizorów wokół nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art Re: Nie mam telewizora IP: *.devs.futuro.pl 21.09.06, 21:09 My też nie mamy , tzn ja od jakiś 10 lat gdy nie mieszkam u rodziców, a zona to zaakceptowała i mamy więcej czasu . dla siebie i nie tylko Pozdrawiam ps. a radio gra. cały czas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uwolnic_cyce Re: Nie mam telewizora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 16:40 Kiedyś nie miałem lodówki i wszyscy się z tego bardzo śmieli.Więc,gdy mnie pytano dlaczego,zacząłem odpowiadać, że to "na znak protestu przeciwko czasom, w których przyszło mi żyć".Od ośmiu lat nie mam telewizji.Może nikogo to nie śmieszy ale budzi zdziwienie a nawet zgorszenie. Może założymy SAT (Stowarzyszenie AnyTelewizyjne)? Ten kto się tu wpisał pierwszy powinien zostać honorowym prezesem SAT-u. Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
ostroszyc Re: Nie mam telewizora 19.09.06, 23:04 Hihi tak! A Typowy Dwunastolatek spytał mnie: to co pani robi popołudniami??? :D Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz100 Re: Nie mam telewizora 20.09.06, 11:07 Dziwne zero informacji oprocz radia, a prxzyjemnosc oglądania filmu na dvd lub poprostu w tV???? Dla mnie to dziwaczne i kojarzy mi sie z ludzmi którzy zyja jak w dziczy, nie jedza miesa nosza plecione sandały itp błechh Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Nie mam telewizora 20.09.06, 11:33 Informacje mam tylko z gazet, dzięki czemu nabieram do nich odpowiedniego dystansu (nawet o tym co zdarzyło się 11 września 2001, dowiedziałem się na następny dzień). A filmy oglądam w kinie, kilka razy do roku i to jest dużo większa przyjemność niż uprawiane przez wiele osób "zaliczanie" filmów na zasadzie kilku każdego wieczoru. Ja przynajmniej jak obejrzę film to zostaje on w mojej pamięci na długo, a co pozostaje po takim taśmowym oglądaniu jednego za drugim? Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: Nie mam telewizora 20.09.06, 17:49 yabol428 napisał: A filmy oglądam w kinie, kilka razy do roku i to jest dużo większa prz > yjemność niż uprawiane przez wiele osób "zaliczanie" filmów na zasadzie kilku k > ażdego wieczoru. Ja przynajmniej jak obejrzę film to zostaje on w mojej pamięci > na długo, a co pozostaje po takim taśmowym oglądaniu jednego za drugim? A kto powiedział, że trzeba oglądać trzy filmy dziennie? Wystarczy jeden, dla którego włączam odbiornik. Telewizor to po prostu wygoda bezpłatnego dostępu do sztuki (nie tylko filmy, ale i muzyka, teatr; np. w TVP Kultura), a nie uzależnienie. Zresztą, odbiornik może też służyć jako odtwarzacz (video, DVD). Można byłoby uważać posiadanie telewizora za zbędne, jeśli to urządzenie kompletnie nic nie miałoby do zaoferowania wymagającemu użytkownikowi, a tymczasem to duże uogólnienie. Pewnie, że są wypożyczalnie, kina, ale tam nie zawsze znajdziesz np. starych filmów czy teatru TV. Dlatego używanie telewizora nie moze być automatycznie synonimem wąskich horyzontów i niskich lotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konishiko Re: Nie mam telewizora IP: 134.76.70.* 21.09.06, 18:36 Ja tez nie mam telewizora, ale nie czuje sie dzikusem w plecionych sandalach. Wiadomosci czytam w internecie, filmy ogladam na DVD w komputerze albo w kinie. Tez mi brakuje myszki na ekranie jak zobacze u kogos telewizje, poza tym nie jestem juz w stanie strawic wiadomosci telewizyjnych, bo sa zbyt agresywne (chodzi mi o sposob przekazu, a nie brutalna tresc). Jedyne, czego mi z telewizji brakuje to seriali. Ale zapisalam sie do wypozyczalni Amazona, wiec to tez nadrobie ;) Z drugiej strony Intenet zjada mi sporo czasu, pewnie tyle samo co poniekorym telewizja. Przyzjancie sie wszyscy beztelewizorni, pewnie macie podobnie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez_tv Re: Nie mam telewizora IP: *.chello.pl 21.09.06, 21:56 jedzoslaw napisał: > zawsze znajdziesz np. starych filmów czy teatru TV. Dlatego używanie telewizora > nie moze być automatycznie synonimem wąskich horyzontów i niskich lotów. Nie może, a jednak statystycznie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Nie mam telewizora 22.09.06, 13:57 A ja mam wrazenie ze jest akutat odwrotnie. to telewizor jest synonimem niskich lotow i leniwego umyslu. Ciekawe, jak by zrobic statystyke porownujaca ilosc przeczytanych ksiazek, wizyt w teatrze, na wystawach wsrod tych co telewizora nie maja i tych co maja i ogladaja (biarac pod uwage tylko tych z wyzszym wyksztalceniem) to ciekawe, ktora grupa by lapiej wypadla? ;) Tak sie zlozylo, ze ci z moich znajomych o ktorych moglam powiedziec, ze sa ludzmi oczytanymi, inteligentnymi i w ogole na poziomie albo telewizora nie poziadali albo jakis maly, zakurzony i nie urzywany stal w kaciku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenotka Re: Nie mam telewizora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 12:30 > Dla mnie to dziwaczne i kojarzy mi sie z ludzmi którzy zyja jak w dziczy, nie > jedza miesa nosza plecione sandały itp > > błechh plecione sandały-dobre;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nie mam telewizora IP: *.itpp.pl 21.09.06, 15:49 no dobrze Ci się kojarzy, nie mam tv, mieszkam w betonowej dzungli, i nie jem miesa :-) a filmy.. dvd jest na kompie (mysle o duzym monitorze) + kino jak najczesciej, wiadomosci - gazety+portale+radio nie tesknie do tv ani troche Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Issy Re: Nie mam telewizora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 16:04 Filmy z DVD w komputerze, informacje z internetu. I co ma z tym wspólnego zycie w dziczy? W telewizji nie ma niemal nic, za co wartoby płacić i na co warto by poswięcic swój czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Issy Re: Nie mam telewizora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 16:06 Ale z tym niejedzeniem mięsa racja. Nie jem mięsa równie długo, co nie uzywam telewizora - 15 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konishiko Re: Nie mam telewizora IP: 134.76.70.* 21.09.06, 18:38 Ja natomiast jem mieso w najlepsze mimo nie ogladania telewizji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Nie mam telewizora IP: 83.238.109.* 21.09.06, 16:44 Ja też tak robie od lat i ciesze sie, ze moge sama dobierac repertuar, nawet jesli wymaga to większej inwencji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
3telnick Re: Nie mam telewizora 21.09.06, 16:20 Radio podaje informacje częściej niż TV i zwykle szybciej... Jak się koniecznie chce obejrzeć "dziennik" to jest w sieci... DVD pięknie prezentuje się na odpowiednio dużym ekranie/rzutniku :) A filmu w TV nie daje się oglądać bo albo nad ranem, albo poszatkowany reklamami 8) Coś jeszcze co daje telewizja, na tyle wartościowe by ją mieć i oglądać? Odpowiedz Link Zgłoś
cleo_1 Duzy blad 21.09.06, 16:32 "Coś jeszcze co daje telewizja, na tyle wartościowe by ją mieć i oglądać?" wszystko, co wymieniles(as), w jednym miejscu, wygodnie, ladnie i tanio (nie mow, ze internet + oplata za radio + kupno DVD i wypozyczanie plyt + chodzenie do kina wychodzi taniej od telewizji) Dla mnie wlasnie ktos, kto nie ma TV (i jeszcze w dodatku uwaza to za jakis heroiczny, bohaterski wyczyn) jest dziwczany. Trudno jest znalezc takie filmy na DVD czy kasetach video, jakie nadaja takie stacje jak zone europa czy ale kino. Nawet najgorszy odbiornik wystarczy, nie trzeba plazmy na scianie. Co to za jakas glupia moda na manie / niemanie odbiornika? I chwalenie sie tym?? Obled. Odpowiedz Link Zgłoś
3telnick Re: Duzy blad 21.09.06, 16:55 No to pokolei... DVD nie trzeba kupować - jest w komputerze :) Internet + radio jest tańszy niż kablówka czy satelita :) Chodzenie do kina to nie kwestia pieniędzy a atmosfery - oczywiście nie mówię tu o zapachu popkornu w multipleksach :) Wypożyczenie DVD jest bardzo przyjemne - nie przerywa nikt oglądania reklamami, a do tego można znaleźć tytuły nie do obejrzenia w TV :) Co do plazmy się zgadzam - rzutnik czy dobry LCD jest lepszy niż kiepski TV :) No a jak już ktoś ma odbiornik to z karty graficznej można obraz z komputera wyświetlić na nim :) Czy to moda? Hmm... chyba nie, bo modne, a właściwie trendy, a konkretnie jazzy, jest posiadanie wszystkich wypasów z TV cyfrowym i 60 kanałami na przedzie... ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zong Re: Duzy blad IP: *.olsztyn.net.pl 21.09.06, 17:12 >Wypożyczenie DVD jest bardzo przyjemne - nie przerywa nikt oglądania reklamami, he he, widac ze nie masz telewizora, bo tak sie sklada ze sa dziesiatki stacji, ktore nie przerywaja filmow reklamami. Odpowiedz Link Zgłoś
cleo_1 Re: Duzy blad 21.09.06, 17:14 np. wspomniana przeze mnie zone europa i ale kino; zwlaszcza cykle tematyczne w ale kino sa niezastapione, tych filmow nie obejrzy sie w kinie (zadnym kinie, nie tylko multikinie) ani na DVD - wiem, bo szukalam. A jesli sa (np. cykl filmow Kurosawy) to kosztuja 600 zl. Na ale kino mam je za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fusionX Re: Duzy blad IP: *.adm.agh.edu.pl 22.09.06, 08:48 Na Alekino! bywaja ciekawe pozycje, niemniej nie wszystko. Co do Kurosawy to w wypozyczalni ktora mam 200 m od domu jest swietna kolekcja na DVD i wcale nie trzeba kupowac za 600 PLN. Niedaleko mam swietne kino, w ktorym wsyietlane sa niszowe filmy. Dzieki temu jeszcze nie zbankrutowalo. Ot paradoks. Komp z DVD + net zupelnie mi wystarcza. TV sucks Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: Duzy blad 22.09.06, 12:20 Gość portalu: fusionX napisał(a): > Niedaleko mam swietne kino, w ktorym wsyietlane sa > niszowe filmy. Dzieki temu jeszcze nie zbankrutowalo. Ot paradoks. Ciekawe, co piszesz. A powiedz mi, ile w Polsce jest kin z niszową kinematografią? Czy aby zobaczyć coś ciekawego mam robić wyprawę pociągiem do Warszawki czy innej Łodzi? Nie. Zamiast tego włączam TVP Kultura i zazwyczaj mam, co chcę. "Ot, paradoks". Odpowiedz Link Zgłoś
konstant1 Macie okno? A po cholerę? 22.09.06, 01:55 Skoro uważacie, że lepiej nie mieć jakiejś możliwości, niż mieć... Taki mędrzec, co wyrzuca telewizor, który już mu ktoś dał, to ktośw rodzaju skopca, który musi nie mieć, bo może się skusić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beczułka Re: Macie okno? A po cholerę? IP: 217.153.76.* 22.09.06, 09:29 Zgadzam sie z Tobą konstant. Sztuką nie jest nie mieć - sztuką jest mieć i się nie uzależnić. Wybierać to co się chce obejrzeć i tego sie konsekwentnie trzymać. Co złego jest w ogóle w oglądaniu telewizji? Wg mni nic.Demonstracyjne pozbywanie sie telewizora, to dla mnie rodzaj szpanerwstwa - ach jaki to ja jestem ponad ten motłoch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jastar Re: Duzy blad IP: *.lodz.dialog.net.pl 21.09.06, 17:35 Wiesz, w większości przypadków ludzie nie mają telewizora nie dlatego że ich nie stać, po prostu tego nie potrzebują i nie ma w tym żadnej filozofii. Jak ty masz to dla mnie żaden problem i tak samo powinnobyć dla ciebie że ja nie mam. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
cleo_1 Re: Duzy blad 21.09.06, 18:10 Chodzi wlasnie o to, ze ci niemajacy telewizora robia z siebie bohaterow i niemal bojownikow za wolnosc. To jest wlasnie smieszne i denerwujace. Moim zdaniem, zaden honor nie miec telewizora - honor miec go i uzywac rozsadnie. Skrajne postawy sa zawsze dla mnie strasznie histeryczne. Wole zloty srodek. Negowanie zasadnosci istnienia pewnych zajwisk, spraw (alkoholu, marihuany, uzależnien) nigdy nie jest dobre, jest rownie zle jak ich naduzywanie. Odpowiedz Link Zgłoś
3telnick Re: Duzy blad 21.09.06, 20:59 Widzę że kogoś uraziliśmy, choć bez takich intencji... No cóż, jesteśmy inni a to zawsze przeszkadza :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leeloo2002 Re: Duzy blad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 19:57 cos w tym jest, bo ja wywalilam telewizor z domu po tym jak zuwazylam, ze nie kontroluje ogladania tv: wlaczalam odbiornik automatycznie po wejsciu do domu i zasypialam patrzac w ekran. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Duzy blad IP: *.devs.futuro.pl 21.09.06, 21:01 ZGADZAM SIE!! Snoby!! Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Duzy blad 22.09.06, 00:50 nie chodzi o "chwalenie sie", tylko wrecz przeciwnie - idiotyczne reakcje uzaleznionych od TV. Odpowiedz Link Zgłoś
zapominajka81 Re: Nie mam telewizora 20.09.06, 11:52 ja też nie mam i nie płaczę z tego powodu :) u mnie w domu zawsze ważniejsza była rozmowa, ewentualnie w tle Radiowa 1, a w TV oglądało się teleexpres i dobranockę :) i wcale nie czuję się przez to gorsza :) bynajmniej Odpowiedz Link Zgłoś
ewosia Re: Nie mam telewizora 20.09.06, 12:11 A ja mam telewizor, ale jest zepsuty. od 4 miesięcy, odkąd kupiłam mieszkanie. Ani minuty nie pograł. Stoi, i dzięki temu wiem, w którą stronę ustawić meble. A wyrzucić nie da rady, bo jest za ciężki. Bratanica postawiła na nim ohydne szklane pantofelki oklejone złotym brokatem - prezent na nowe mieszkanie. Jak ktoś przychodzi, to się zaczyna: a kablówka jest? pono jest, ale nie mam telewizora. - przecież stoi!? ale jest zepsuty. to po co ci telewizor? a na czym pantofelki będę trzymać????? Może jeszcze szklaną sarenkę dokupię? Odpowiedz Link Zgłoś
megaego Re: Nie mam telewizora 20.09.06, 12:44 świetna argumentacja dla posiadania telewizora!! hihi uśmiałam się!! też nie mam telewizora odkąd jestem "na swoim". kilka osób ze współczuciem oferowało nam swoje jakieś nieużywane, bo sądzili że nas nie stać ta ten wynalazek! wieele czasu minęło zanim zrozumieli, że my po prostu tego nie chcemy!! jest świetnie! informacje - radio, internet, prasa - wystaczy, żeby podtrzymywać nerwicę! film czasem na komputerze i też styknie, a przynajmniej wiemy jak wyglądamy i czasem o czymś pogadamy... :)! polecam taki styl życia Odpowiedz Link Zgłoś
mikka07 Re: Nie mam telewizora 22.09.06, 10:36 ewosia napisała: > A ja mam telewizor, ale jest zepsuty. od 4 miesięcy, odkąd kupiłam mieszkanie. > A wyrzucić nie da rady, bo jest za ciężki. Mój stał popsuty 8 lat, bo wydawał się za ciężki. 2 lata temu przeprowadzając się złapałem go sam i wyrzuciłem! Odpowiedz Link Zgłoś
cleo_1 zapominajka, nie czuj sie tez z tego powodu lepsza 21.09.06, 16:34 a z Twojego posta wynika, ze tak wlasnie jest:) Entelygencja stosowana:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majak Re: Nie mam telewizora IP: *.olsztyn.net.pl 21.09.06, 17:15 >i wcale nie czuję się przez to gorsza :) bynajmniej pewnie myslsiz, ze "bynajmniej" oznacza "wrecz przeciwnie", ale jakbys obejrzala miodka, to bys wiedziala, co w rzeczywistosci znaczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
zona_jarka Re: Nie mam telewizora 20.09.06, 12:11 U nas każdy z domowników ma swój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: Nie mam telewizora IP: *.4web.pl 20.09.06, 13:38 Przepraszam, ale jak to się odnosi do tego forum, bo ja nie rozumiem?! Jakoś nie widzę w tym nic śmiesznego! Ani ciekawego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hyh Re: Nie mam telewizora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 17:08 it's only just your problem babe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: Nie mam telewizora IP: *.4web.pl 21.09.06, 14:56 Wow! Zwaliłeś mnie z nóg tym angielskim! Wiesz jak zadziałać na kobietę! A tak przy okazji, to albo "only" albo "just"- oba w jednym zdaniu to błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
mikka07 babe = baby ? 22.09.06, 10:40 albo "only" albo "just"- oba w jednym zdaniu to błąd. Czy baby i babe to to samo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas Re: Nie mam telewizora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 18:07 Najsmieszniejesze sa osoby, ktore dowartosciowuja sie nie posiadaniem telewizora lub komorkii. Z rozkosza, duma i poczuciem wyzszosci mowia "nie mam", jakby to byla jakas nobilitacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cogito ergo sum Re: Nie mam telewizora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 15:54 Telewizja psychowizja: niszczy mózg, uszkadza ducha, psuje nastrój. Też nie mam i nie chcę mieć, to strata czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ella Re: Nie mam telewizora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 16:06 Podziwiam wszystkich którzy potrafią żyć bez telewizora. Ja chwilowo również nie mam, chociaż nie jest to moja zasługa. Po pewnym ulewnym deszczu okazało się ż trzeba kupić jakąś tam część do anteny, wejść na dach i pokombinować. Na szczęście nikomu nie chce się tego zrobić. odruch wlączania telewizora zaraz po przyjściu z pracy powoli zanika... Odpowiedz Link Zgłoś
cleo_1 Ella, ale dlaczego ich podziwiasz? 21.09.06, 16:38 W nich nie ma nic nadzwyczajnego. Jak ktos tu napisal: dowartosciowuja sie tym, ze nie maja odbiornika, sa z tego dumni, jakby swiat od zaglady ocalili. I co z tego, pytam sie, ze nia maja odbiornika? O wiele lepiej (trudniej, sensowniej, ciekawiej) jest go miec i uzywac z rozsadkiem tak, abysmy to my nim rzadzili, a nie on - nami Odpowiedz Link Zgłoś
kiniox Re: Ella, ale dlaczego ich podziwiasz? 22.09.06, 00:33 Ale co Ci przeszkadza, że ktoś żyje inaczej niż Ty? Czy skoro nie lubię jeździć na rowerze, to też go powinnam mieć, bo Ty akurat lubisz i uważasz, że każdy powinien od czasu do czasu pojeździć? Ten wątek jest o tym, że niektórzy ludzie nie potrafią zaakceptować prostego faktu - nie mam telewizora, bo nie lubię telewizji i nie lubię filmów, a także dlatego, że nie lubię często sprzątać (uboczny zysk wynikający z braku dodatkowej kurzołapki). Czasem o tym mówię, tak jak i o tym, że nie mam w domu fotela. Tylko na wieść o braku fotela nikt nie wytrzeszcza oczu, a na wieść o braku telewizora tak. Gdyby tak nie było, to nie byłoby też tej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
0x0001 Re: Ella, ale dlaczego ich podziwiasz? 22.09.06, 07:58 Jak mozna nie miec w domu fotela?!? Kurcze, powstanie frakcji osob ostentacyjnie wyrzucajacych ze swoich mieszkan muszle klozetowe jest tylko kwestia czasu. Tez beda spotykac sie ze zdziwionymi reakcjami "sedesowcow". :) Pozdrawiam wszystkich, tak posiadajacych, jak i nieposiadajacych tv. Wyluzujcie tylko troche, bo sa wazniejsze sprawy w zyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
mikka07 Obraz kontrolny 22.09.06, 10:42 Co powiecie o facecie, który włącza telewizor zanim rozpocznie się program, tzn. ogląda obraz kontrolny Odpowiedz Link Zgłoś
sherman-doberman Re: Nie mam telewizora 22.09.06, 17:27 A faktycznie, jeśli ktoś już ma odruch włączania telewizora po przyjściu z pracy to powinien się go czym prędzej pozbyć. Znaczy. gdyby szanowny pan nie pracował, to TV leciałoby cały dzień bez względu na program i audiencję? A możne tak na odwrót. Bo ja siedzę w domu cały dzień, mam ok. 5000 książek, i rozmaite elektroniczne gadżety do TV, ale najczęściej w ogóle zapominam go włączyć nawet na wiadomości. Nie fakt posiadania czegoś lub nie posiadania czegoś jest cnotą, ale umiejętne i rozważne korzystanie z tego, co się posiada. Trzeba wrócić do Arystotelesa! Odpowiedz Link Zgłoś
3telnick Re: Nie mam telewizora 21.09.06, 16:11 Jasne, że nie mam... od 13 lat :) I ta papka w TV tylko utwierdza mnie w tym :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilus Re: Nie mam telewizora IP: *.nyc.res.rr.com 21.09.06, 16:22 ja tez nie mam od 2 lat - myslalam ze sama jestes jakis dziwadlo, bo wszyscy znajomi maja tv, a ja nie. mam teraz czas na czytanie ksiazek. czasami czuje sie niedoinformowana (jak sie spiesze rano do pracy i nie przeczytam porannej gazetki) ale jest spoko. tak trzymac! Odpowiedz Link Zgłoś
cleo_1 Lilus, a ja mam TV i mam czas na ksiazki 21.09.06, 16:39 i na wiele innych spraw. Pracuje po 10-12 godzin dziennie. Co jest chwalebnego w tym, ze nie umiesz zorganizowac sobie czasu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gats Re: Nie mam telewizora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 16:21 ktoś kiedyś zaśpiewał>>>"po co Wam wolność, macie przecież telewizję" :), ja nie mam tv od 5 lat, czasem obejrzę coś u brata i to jeszcze bardziej utwierdza mnie w przekonaniu ,że to jest zbędny "luxus", miałem kilka ofert ofiarowania mi tego medium,nawet z plazmą włącznie, ale podziękowałem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cleo_1 Vp, co za arogancja 21.09.06, 16:25 Czy czujesz sie przez to lepsza/lepszy, ze nie masz telewizora? Co jest lepszego w nie posiadaniu odbiornika? Co jest w tym takiego bohaterskiego i godnego przechwalania sie? Moze jednak lepiej miec ogladac / nie ogladac z wyboru? A ja mam telewizor, i ogladam to, co lubie: animal planet, discovery channel, ucze sie nagielskiego z BBC, ogladam filmy na ale kino, a czasami kicha na polsacie, a czasami wiadomosci, a czasami nie wlaczam go przez 2 tygodnie z rzedu. No i co, jestem gorsza od Ciebie? A ksiazki masz, czy tez nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oum Re: Vp, co za arogancja IP: 156.17.106.* 21.09.06, 17:01 "> No i co, jestem gorsza od Ciebie?" Czemu tak myslisz o sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
cleo_1 Re: Vp, co za arogancja 21.09.06, 17:04 > "> No i co, jestem gorsza od Ciebie?" > Czemu tak myslisz o sobie? Skad wnioskujesz, ze tak o sobie mysle? Odpowiedz Link Zgłoś
kiniox A czemu Ty myślisz, że jesteś w czymś lepsza Cleo? 22.09.06, 00:45 Ja wnioskuję raczej, że czujesz się lepsza przez to, że telewizor masz i tak go rozsądnie używasz. Wnioskuję tak dlatego, że jesteś w swoich osądach bardzo zajadła. Świetnie, że tak Ci wygodnie z Twoim telewizorem, ale ja nie trzymam w domu tego, czego nie używam. Nie mam np. ekspresu do kawy, fotela, piekarnika oraz - tak - telewizora. Czy mam to wszystko kupić po to, żebyś uznała, że nie jestem snobem? Albo może mam zacząć ukrywać ten fakt i uznać go za wstydliwy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vp Re: Vp, co za arogancja IP: 82.177.97.* 21.09.06, 18:15 > Czy czujesz sie przez to lepsza/lepszy, ze nie masz telewizora? Nie. > Co jest lepszego w nie posiadaniu odbiornika? Lepszego? W porównaniu z czym? > Co jest w tym takiego bohaterskiego i godnego przechwalania sie? Czy przeczytałaś całość pierwszego postu, czy tylko nagłówek i sądzisz, że już wszystko o mnie wiesz? Po twojej reakcji wydaje mi się, że odpowiadasz na swoje własne wyobrażenia. > Moze jednak lepiej miec Ach, więc jednak. Czujesz się przez to lepsza, że masz telewizor? > ogladac / nie ogladac z wyboru? > A ja mam telewizor, i ogladam to, co lubie: animal planet, discovery channel, > ucze sie nagielskiego z BBC, ogladam filmy na ale kino, a czasami kicha na > polsacie, a czasami wiadomosci, a czasami nie wlaczam go przez 2 tygodnie z > rzedu. > No i co, jestem gorsza od Ciebie? Czujesz się przez to lepsza, że masz telewizor? Nie musisz się bronić, bo nikt nie atakuje. Przypisujesz drugiemu swoje własne podejście do życia. Przeczytaj proszę ze zrozumieniem CAŁOŚĆ pierwszego postu. Weź też pod uwagę, że jesteśmy na Forum humorum. Ps. Uczę się niemieckiego z Deutsche Welle. > A ksiazki masz, czy tez nie? Mam. Odpowiedzi na inne kwestie: Jem mięso. Mam komórkę. Nie chodzę w plecionych sandałach (ale jak mi się spodobają takie i będą wygodne i tanie, to może sobie kupię na lato). Odpowiedz Link Zgłoś
cleo_1 Re: Vp, co za arogancja 21.09.06, 19:04 > Nie. a jednak tak odbieram Twoja wypowiedz. > Lepszego? W porównaniu z czym? W porownaniu z nieposiadaniem. > Czy przeczytałaś całość pierwszego postu, czy tylko nagłówek i sądzisz, że już > wszystko o mnie wiesz? Po twojej reakcji wydaje mi się, że odpowiadasz na swoje > > własne wyobrażenia. Nie, Wkurza mnie tylko kazda "nowomoda". Nowomoda na ogladanie telewizji i na jej nie ogladanie. W sumie wkurzam sie tez na siebie, ze dalam sie wciagnac w ta nic nie wnoszaca dyskuje. Zawsze czytam to, o czym sie wypowiadam (i ogladam tez). Przeczytalam Twoj post i wszystkie inne. > Ach, więc jednak. Czujesz się przez to lepsza, że masz telewizor? Lepsza? Monopol na lepszosc maja chyba ci, co sie chwala, ze TV nie maja Nie wycinaj czesci zdania z kontekstu. Sadze, ze LEPIEJ miec TV i z niego rozsadnie korzystac, tym bardziej, ze wszyscy jak jeden maz stosujecie substytuty telewizji. Nie sadze, ze JA JESTEM LEPSZA, bo mam TV. > Czujesz się przez to lepsza, że masz telewizor? Juz raz o to pytales. Czuje sie zniesmaczona, ze znajdzie sie jeszcze ktos, kto chwali sie ze nie ma telewizora. To jest de mode:) > Nie musisz się bronić, bo nikt nie atakuje. Przypisujesz drugiemu swoje własne > podejście do życia. Przeczytaj proszę ze zrozumieniem CAŁOŚĆ pierwszego postu. > Weź też pod uwagę, że jesteśmy na Forum humorum. A to mial byc zart?:) No, to ja nie mam poczucia humoru. Bardzo zabawny temat - brak telewizora, no, tak:) To dopiero dowcipne. Odpowiedz Link Zgłoś
cleo_1 Re: Vp, co za arogancja 21.09.06, 19:08 Dialog Vp ze znajomym (jednodniowym): Vp: Nie mam telewizora znajomy: O jezuuuu, to jak ty żyjesz???? Vp: hej, gosciu, reagujesz tak benzadziejnie, musze Cie uznac za znajomego jednorazowego uzytku Vp. To jest Twoim zdaniem zabawne? Dla mnie to glupie. Po prostu glupie i aroganckie. Nigdy nie bawil mnie brak szacunku dla czlowieka, choc sama czasami go okazuje (brak szacunku), ale nie robie z tego dowcipu. Widocznie komus tu dowcip stepial. Obejrzyl Monty Pytona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vp Re: Vp, co za arogancja IP: 82.177.97.* 22.09.06, 13:23 > Dialog Vp ze znajomym (jednodniowym): > Vp: Nie mam telewizora > znajomy: O jezuuuu, to jak ty żyjesz???? > Vp: hej, gosciu, reagujesz tak benzadziejnie, musze Cie uznac za znajomego > jednorazowego uzytku Dialog Vp z pierwszorazowym znajomym: Z: A ogladałaś wczoraj film xxx? Vp: Nie Z: A może przedwczoraj yyy co było na Polsacie Vp: Nie Z: Nie masz Polsatu? A jakie kanały masz na kablówce? Vp: Nie mam kablówki, bo nie mam telewizora. Z: O jezuuuu, to jak ty żyjesz? (wytrzeszcz oczu) Vp: Zwyczajnie, na przykład wczoraj robiłam generalne porządki (wstaw dowolną inną możliwość: byłam na spacerze, czytałam książkę, robiłam zakupy, spotkałam się ze znajomymi, znalazłam fajną stronę w internecie, odpoczywałam... itp) (cisza) Z: Sorki, muszę już iść, zupełnie zapomniałam, że.... Cześć! (oddalanie się szybkim krokiem :-)) > Vp. To jest Twoim zdaniem zabawne? Tak, to jest moim zdaniem zabawne, gdy po takiej wiadomości nie następuje zwyczajna rozmowa o czymś innym, tylko ucieczka w panice. > Widocznie komus tu dowcip stepial. > Obejrzyl Monty Pytona. Nie obejrzę bo nie mam telewizora :-) Doszkalam się na Forum Humorum. Odpowiedz Link Zgłoś
mikka07 Re: Vp, co za arogancja 22.09.06, 10:52 Podziwiam inteligencję - co za logika! Wreszcie doczytałem do kogoś inteligentnego, ale i walczącego. Poważnie: Gratuluję (choć to mało :() Odpowiedz Link Zgłoś
autsider Re: Vp, co za arogancja 21.09.06, 22:01 a co ty sie tak wszystkich czepiasz?? ludzie opisuja swoja walke z nalogiem, wyrzucili tv pare lat temu i nie uzywaja, a ze kazda walka z nalogiem jest trudna to sie chwala... ot tak, zeby sie dowartosciowac:P ...a jak masz tv to widze ze jeszcze dluga droga przed toba do osiagniecia nirvany:) to nara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: husky Re: Vp, co za arogancja IP: 195.136.47.* 22.09.06, 14:52 To chyba jakaś moda na przechwalanie się brakiem TV, co? sądzę dokładnie tak jak Ty. Teraz jest moda na brak TV lub opowiadanie jak to się wcale nie ogląda, tylko ze zazwyczaj ci najbardziej krzyczący jak to nie oglądają znają każdy g...ny serial produkcji polsat, tvn itp i każdy odcinek tańca z "cośtam..." hehe! Ja MAM i czasem oglądam...i dokładnie to co TY! discovery, ale kino, animal planet, a jak mam potrzebę czegoś lekkiego to gapię się na jakies bzdurki na debilnych komercyjnych polskich stacjach! pozdrawiam Cię.a i książki też MAM w dużych ilościach i nawet je czytam, hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasannka Re: Nie mam telewizora IP: *.xpect.pl 21.09.06, 16:26 W dobie Internetu, gdy wszystkie wiadomości są w zasięgu ręki, w tym hobbystyczne również, telewizja już nie musi spełniać roli informacyjnej. Z czasem będzie można też_legalnie_ ściągać z sieci filmy, więc kolejny element odpadnie. Ja też nie mam telewizora. A czy jest tu ktoś, kto nie ma ani telewizora ani komputera? :) Ja do tych osób się nie zaliczam. Odpowiedz Link Zgłoś
pyziulka Re: Nie mam telewizora 21.09.06, 16:30 >Znajomi wzdychaja - tez bym >wyrzucil,ale zona(maz) oglada -tu najczesciej pada nazwa Discovery. Do czegos >innego sie nie przyznaja. Wstydza sie? Moze rzeczywiście ogladają tylko tego typu programy?? Ja naprawdę rzadko ogladam cokolwiek innego jesli juz wogóle ogladam TV a zdarza sie to raz na kilka miesięcy :P Ja teoretycznie posiadam w mieszkaniu 2 telewizory ale nie pozwolę za rzadne skarby postawić jednego w swoim pokoju!!! Radio mam włączone prawie 24h na dobę i to mi wystarcza. Zdarza się że obejrzę w TV jakis film ale tylko 2 czy 3 razy w roku. Częściej oglądam na kopmuterze. Nie szczycę sie brakiem TV czy tez poprostu nieogladaniem programów. Poprostu nie ma na to ochoty więc nie ogladam i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: Nie mam telewizora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 16:33 a ja nie mam telewizora, radia, komputera, internetu, pracy, domu Odpowiedz Link Zgłoś
praptak Hej, ludzie "Nie mam telewizora!!!" jestem COOL! 21.09.06, 16:36 Polecam artykulik (po angielsku): www.theonion.com/content/node/28694 Elkins opowiada, że Green zawsze pamięta o przeczytaniu egzemplarzy "Entertainment Weekly" and "People" rozłożonych w poczekalni, "tylko żeby wskazać wszystkie te gwiazdy i programy o których nigdy nie słyszał". "W zeszłym tygodniu, w jednym z czasopism było zdjęcie Calisty Flockhart," rzecze Elkins "a Jonathan ogłosił, 'Zupełnie nie mam pojęcia kim jest ta kobieta. Calista kto? Powinienem był o niej słyszeć? Przykro mi, ale nie słyszałem'" Odpowiedz Link Zgłoś
mikka07 Nie mam telewizora, nie płacę na tę głupawą 22.09.06, 11:00 czeredkę z Woronicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Nie mam telewizora IP: 195.205.44.* 21.09.06, 16:38 wg mnie to większość ludzi chciała by oglądać kulture i discovery w tv, ale w 90% kończy się na marnotrawieniu czasu i oglądaniu czego popadnie. Ludzie są słabi, a telewizor to straszny złodziej czasu. Ja odkąd nie mam telewizora, nagle mam na wszystko czas. Na hobby, coddzienny sport, rower, pływanie, znajomych. Czasem tylko nie mogę wziąć udziału w dyskusji pt." a widziałeś wczoraj u wojewódzkiego..." i nie chodzi o dowartościowywanie się, ale np. o zdrowie, korzystanie z życia i przeżywanie w realu tego co inni przeżywają siedzą na kanapie a filmy to i tak wolę oglądać na komputerze (bez lekotra, w oryginalnej wersji) a informacje czerpać z neta. tv to przeżytek. Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: Nie mam telewizora 22.09.06, 12:04 Gość portalu: w napisał(a): a telewizor to straszny złodziej czasu. >ale np. o zdrowie, korzystanie z życia i > > > a filmy to i tak wolę oglądać na komputerze (bez lekotra, w oryginalnej wersji) > a informacje czerpać z neta. > tv to przeżytek. A Internet to nie jest złodziej czasu? A o ile więcej czasu na zdrowie i kontakty towarzyskie mógłbyś przeznaczyć nie korzystając z komputera? Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_rudolf ja pożyczam tylko na LOSTów 21.09.06, 16:53 ja pożyczam TV co tydzień na 2 odcinki LOSTÓW :) a potem telewizor wraca do właściciela kolorowy świat na www.asiaq.pl wygraj szkolenie na www.grupa-kreatywna.pl Odpowiedz Link Zgłoś
hjuston Re: ja pożyczam tylko na LOSTów 21.09.06, 17:18 ja tez uzywam go tylko do ogladania lost na dvd houston.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: The.Libertarian Nowy sezon LOST zaczyna sie w Pazdzierniku IP: *.nwrk.east.verizon.net 21.09.06, 20:30 I mozna ogladac go na stronie www.abc.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka Re: Nowy sezon LOST zaczyna sie w Pazdzierniku IP: *.olsztyn.net.pl 21.09.06, 22:13 > I mozna ogladac go na stronie www.abc.com a mógłbys powiedziec w jaki sposob mozna ogladac pelne filmy na tej stronce? Odpowiedz Link Zgłoś
kiniox Re: Nowy sezon LOST zaczyna sie w Pazdzierniku 22.09.06, 00:35 Z tego co wiem, jest to możliwe wyłącznie w Stanach Zjednoczonych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maddd a ja mam telewizor i seriale tez ogladam IP: *.onb.ac.at 21.09.06, 16:55 jakos wszyscy rzeczywiscie jakby tylko discovery ogladali. hmhm. sami naukowcy. my mamy telewizor i tez ulubione seriale (grey's anatomy, seks w wielkim miescie). czasem fajnie sobie pol godzinki tak poogladac. aha gram jeszcze w playstation!!! przyznaje sie!!! nie widze w tym wszystkim nic zlego i nie mysle ze telewizja moze kogos oglupic. jak ktos potrafi caly dzien ogladac tv na kanapie to nie przez telewizje oglupial... trzeba wiedziec jak sie to co uzywa i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
mikka07 Mają? Oglądają? 22.09.06, 11:11 Pracuję w firmie, gdzie są sytuacje do porozmawiania z różnymi ludźmi. Dłuższe trasy samochodem, knajpy w obcym mieście. Wiek 25 - 60 lat. I: jeszcze nie zdarzyło się, abym usłyszał- oglądałeś w telewizji? widziałem w telewizji, mam/nie mam tv. Co sądzicie o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
0x0001 Re: a ja mam telewizor i seriale tez ogladam 22.09.06, 10:21 A co ma Discovery do naukowcow??? Ostatnio zrobil sie z niego raczej program na mechanikow i milosnikow motoryzacji. Odpowiedz Link Zgłoś
the.gypsy Re: Nie mam telewizora 21.09.06, 16:58 odpowiadaj "jestem inny! mamo tato czy dostane w morde za to". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Nie mam telewizora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 17:07 to se kup Odpowiedz Link Zgłoś
mikka07 Re: Nie mam telewizora 22.09.06, 11:12 Gość portalu: xx napisał(a): > to se kup Po h.j? Odpowiedz Link Zgłoś
hjuston ja mam ale nie ogladam 21.09.06, 17:17 ogladam tylko dvd. ostatnio serial LOST. druga serie po 3 odcinki dziennie. wykonczylam sie fizycznie i psychicznie. na telewizje nie mam czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
sebkrysz Re: Nie mam telewizora 21.09.06, 17:29 ja tez nie mam. i czuje sie lepszy - bo udalo mi sie zerwac z nalogiem! lepiej isc na spacer, do kawiarni, spotkac ludzi, a rano przeczytac na gazecie co sie dzieje. glowna korzysc dla mnie jest taka, ze nie uczestnicze w tej nerwicy programow informacyjnych - wojny, katastrofy, przemowienie lecha i jaroslawa. informacja w gazecie pozwala na ominiecie negatywnych emocji "niusa". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: Nie mam telewizora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 17:40 a ja jestem z dnia na dzień bliżej decyzji,aby to djabelskie pudełko wywalić z domu wrrrrrrrrrrrrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotlet Re: Nie mam telewizora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 17:58 telewizor jest oldskulowy. ja mam, ale oglądam tylko to, co złapię piracko przez antenkę. nie płacę abonamentu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boris Re: Nie mam telewizora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 18:01 odkad mam internet prawie w ogole nie ogladam telewizji, a wylacznie wystarcza mi obejrzenie tego co sobie sciagne Odpowiedz Link Zgłoś
mikka07 Jak pogodzić? 22.09.06, 11:15 Pomóżcie!!! Jak mam pogodzić oglądanie telewizji z bieganiem (min. 3 razy dziennie) do supermarketu!!!??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Nie mam telewizora | to se kup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 17:49 Odpowiedz Link Zgłoś
adamowiec Re: Nie mam telewizora 21.09.06, 17:54 To wypada się dopisać: Ja też nie mam telewizora, chociaż mam Żonę i Synka (są wyjątkowi!) i mieszkam w standartowym mieszkaniu w bloku w dużym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś