Dodaj do ulubionych

Nie mam telewizora

• Gość: janek wedrowniczek I dziekuj Bogu ze nie jestes oglupiany IP: *.131.6.226.Dial1.Chicago1.Level3.net 22.09.06, 16:37
    • Gość: bera Re: Nie mam telewizora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 16:39
      ja tez nie mam i ciesze sie ze nie zyje taka szmira, głupimi serialamai i
      tańcem z gwiazdami, interent mi wystarcza.
    • grasshopper Ja tez nie miałem 22.09.06, 16:44
      I nie miałem z tym żadnego problemu! Teraz co prawda mam, bo wynająłem
      mieszkanie, gdzie już jest i go już nie wyrzucałem ;) ... ale mógłbym bez niego
      żyć i pewnie bym tego nie zauważył.
    • Gość: :-) Re: Nie mam telewizora IP: *.ztpnet.pl 22.09.06, 18:04
      ja tez nie mam telewizora... ale mam internet!!! :-)
      • Gość: tvmaniak Re: Nie mam telewizora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 18:26
        a ja mam telewizor i się tego nie wstydzę, oglądam go - czasami warto
    • Gość: hal9000 Re: Nie mam telewizora IP: *.barwik.com 22.09.06, 18:42
      ja tez nie mam i sie nie chwale ;P
    • Gość: bartek Re: Nie mam telewizora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 18:57
      Ja też nie mam i nie będę jescze długo miał.Mam za to czas.I jestem zdrowszy bo
      nie oglądam polityków
      • Gość: ous Re: Nie mam telewizora IP: *.acn.waw.pl 22.09.06, 19:18
        klasfikować kogoś jako tępaka oglądającego TV, jest głęboko krzywdzące, równie jak błogosławić tego, który TV nie posiada. Rozsądek! liczy się rozsądek i wolność wyboru: albo TV, albo książki, albo spacer...ci, którzy nie mają TV, mająo jedną możliwość mniej i już, i pewnie mają coś w zamian. Ja mam TV, nie mam czasu na oglądanie, a gdy mam czas, to robię coś innego. Mogę równie dobrze wyrzucić TV, ale po co? ono mnie nie ogranicza...
    • anahella Nie rozumiem calej tej wrzawy 22.09.06, 19:37
      "co za snobizm, glupia moda, wydaje sie wam ze jestescie lepsi".
      Wydawalo mi sie ze tematem watku powinny byc zabawne reakcje ludzi na wiesc o
      tym, ze ktos nie ma TV, a tu dorabia sie ideologie do "mania" lub "niemania"
      kolejnego mebla.

Jesli ktos z powodu telewizora chce sie czuc lepszy i gorszy, to smiac mi sie
      chce. Ja nie mam TV, nigdy nie mialam wideo. Nie mam tez mebloscianki, samochodu
      i kuchenki mikrofalowej. Nie jadam miesa ani czosnku i nie pije piwa.

Ciekawe, ze tylko brak telewizora i awersja do piwa wzbudza zdziwienie moich
      rozmowcow :P

Aha, brak powyzszych wynagradzam sobie posiadaniem kota. Oglaszam, ze od dzis
      posiadanie kota jest super au courrant, top i trendy ;)
    • adobrzyn Re: Nie mam telewizora 22.09.06, 19:43
      Ja też nie mam...na początku nie było mnie na niego stać a teraz jest ostatni
      na liście rzeczy do kupienia, bo wolę wydawać kasę na sport i książki niż TV. I
      nie twierdzę, że będzie tak zawsze, ale to pozytywne doświadczenie nie mieć nic
      do czego można by było od siebie samego uciec. Po roku życia bez telewizora
      zamieszkałam z dziewczyną, która włączała go na okrągło i o ile na początku
      bolała mnie od tego głowa, to kiedy zabrała "sprzęt" nie wiedziałam co ze sobą
      zrobić. TV bardzo łatwo uzależnia...
      Widzę, że jak to bywa w naszym kraju zawsze muszą być Ci co są za i co są
      przeciw. Moi rodzice i przyjaciele mają telewizory i wcale nie uważamy się
      nawzajem za gorszych. I tego też wam życzę.
    • Gość: leeloo2002 Re: Nie mam telewizora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 19:51
      Ja tez nie mam telewizora od ponad 5 lat, tv ogladam sporadycznie u mamy i
      znajomych i tylko utwierdzam sie w przekonaniu , ze dobrze zrobilam rezgnujac.
      Moja corka wychowuje sie bez tv ( urodzila sie, gdy juz nie mielismy
      odbiornika) i zauwazylam, ze jak oglada TV u babci jest po prostu rozdrazniona
      i rozbita.
      Nic dziwnego: w niedziele widzialam , jak teraz wyglada teleranek - program
      jest rozciagniety na jakies 2,5 h i poszatkowany na krotkie fragmenty 12-15
      kawalkow poprzedzielenych reklamami - skierowanymi do dzieci. I to wszystko TV
      publiczna, w majestacie prawa ok - program nie jest przerywany tylko sklada sie
      z wielu krotkich kilkuminutowych blokow. To jest obrzydliwe
    • Gość: ja Re: Nie mam telewizora IP: *.chello.pl 22.09.06, 20:20
      Ja też nie mam. Moja rodzina już od 14 lat nie ogląda TV (tylko czasem u kogoś,
      u babci w czasie ferii lub tp.) Dzieci wychowałam bez telewizora: uczą się
      świetnie, piszą książki (tak jest), mają wyobraźnię... Oglądamy razem (lub
      osobno) filmy na DVD lub idziemy do kina...
    • Gość: robert Re: Nie mam telewizora IP: 199.67.140.* 22.09.06, 20:28
      www.cnn.com/2006/TECH/ptech/09/22/tvs.everywhere.ap/index.html
    • inmyeyes Re: Nie mam telewizora 22.09.06, 20:40
      O jezuuuu, to jak ty żyjesz?

;P

ja mam, ale oglądam bardzo rzadko. z oferty kanałów telewizyjnych wybieram co
      ciekawsze filmy (podobno dzisiaj szeregowiec ryan), no i gdzie miałbym oglądać
      mecze piłkarskie? resztę znajduję w interenecie, którego wzrastająca popularność
      oznacza dla tradycyjnej tv powolną agonię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka