Dodaj do ulubionych

Błąd w Wyborczej :)

IP: *.chello.pl 27.04.07, 16:45
Główny artykół w bydgoskiej czesci "Wyborczej"
Na pierwszej stronie duzymi literami:
"Sukces bydgoskich kardiologów. Smiertelnosc spowodowana zawalami serca
spadla o 300 procent"
To oni odkopują i ożywiają tych z minionych lat????? :)
Obserwuj wątek
    • Gość: ? śmiertelnośc nie jest liczbą a odsetkiem IP: *.smstv.pl 27.04.07, 16:48
      Chyba nie, bo jeśli wynosiła 9 promili, wynosi teraz 3 promile. To tylko przykład.
      • Gość: ? Re: śmiertelnośc nie jest liczbą a odsetkiem IP: *.smstv.pl 27.04.07, 16:51
        Ale fakt, dziwnie to brzmi, "300% normy" brzmi lepiej:))
      • Gość: Krebicyl Re: śmiertelnośc nie jest liczbą a odsetkiem IP: *.chello.pl 27.04.07, 16:53
        W tresci artykółu byly liczby, z ktorych wynikało ze smiertelnosc spadla o 66%.
        Spadek do zera (rzadnych zgonów) oznacza spadek o 100%, a oni o 300% :)
        • Gość: ? Re: śmiertelnośc nie jest liczbą a odsetkiem IP: *.smstv.pl 27.04.07, 18:53
          to ma sens, mylić się ludzka rzecz:)
          • Gość: Nataśka Re: śmiertelnośc nie jest liczbą a odsetkiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 20:16
            Nie chcę nic mówić ale korektor o premii to może zapomnieć...!
            • Gość: ? Re: śmiertelnośc nie jest liczbą a odsetkiem IP: *.smstv.pl 27.04.07, 20:56
              Ale mnie to wisi, zawsze ze ścisłych ściągi robiłem, nieuleczalny humanista ma
              szczęście parać się tym, co lubi i bez zbędnych cyferek, które widzi tylko na
              rozliczeniach podatkowych. Pewnie tu pełno bankowców i ekonomistów "z okienka";)

Pozdr. i dużo premii:)))
    • farelkaa Re: Błąd w Wyborczej :) 27.04.07, 22:13
      Przeepraszam, że się wcisnę nie na temat ale aż mnie skręca: artykUł
      • Gość: Krebicyl :) Re: Błąd w Wyborczej :) IP: *.chello.pl 28.04.07, 07:29
        Okropny błąd, tym razem mój. A myślałem, że JA błędów nie robię...:(
        • Gość: jam-agru Re: Błąd w Wyborczej :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 20:14
          A ja dzisiaj przeczytałam, że MEN podaje terminy ferii ZIMOWYCH na rok
          2007!!!!!!!!!! Pciucha tam zatrudniają, czy co?
    • kochanica-francuza co to jest artykół? 28.04.07, 13:18
      • Gość: dickie Re: co to jest artykół? IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.04.07, 18:01
        To takie kółko artystyczne, w skrócie artykół.
    • Gość: xx Re: Błąd w Wyborczej :) IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 30.04.07, 00:32
      'Spaść' można max o 100%, czyli do zera.
      Pewnie autor chciał być mądrzejszy niż jest i zamiast 'trzykrotnie' pie..ął
      300%. Proponuję korepetycje, albo książke do matematyki dla gimnazjalistów.
      • Gość: kate Re: Błąd w Wyborczej :) IP: *.dsl.bell.ca 30.04.07, 03:30
        Autor jest po amnestii maturalnej, wiec nalezy mu wybaczyc.
      • Gość: bazz Re: Błąd w Wyborczej :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 21:57
        spaść trzykrotnie to można ze stołka jak się drabiny nie ma :P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka