Gość: muromuh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 10:18 Kto się zapisuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trusiaa Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. 20.09.07, 10:50 Czy posługujesz się perłowobiałą (opcjonalnie w kolorze kości słoniowej) klawiaturą? Czy utrzymujesz kontakty wyłącznie z osobami wywodzącymi się z arystokracji, posiadającymi wykształcenie wyższe (co najmniej dwa fakultety), ewentualnie urzędnikami państwowymi na szczeblu ministerialnym? Czy pijesz herbatę z ręcznie malowanych filiżanek ze złoconym wrąbkiem z serwisu Royal Doulton? Czy czytujesz wyprasowane dzienniki? Czy pieląc ogródek nie pocisz się przy ludziach? Czy do korespondencji stosujesz papeterię w tonacji szafranowej ze stosownymi kopertami? Jeśli na większość pytań odpowiedziałeś twierdząco, zapraszam Cię, w porze lunchu, na herbatkę. Tylko pamiętaj,żeby zdjąć buty, zostawić je przed drzwiami na słomiance i broń Boże nie dotykać ścian w świeżo wytapetowanym przedpokoju... Z poważniem Pani Domu Hiacynta Bukiet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muromuh Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 12:47 Wacham się, bo wiesz ta słomianka.... A z czego ona jest? Odpowiedz Link Zgłoś
trusiaa Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. 20.09.07, 12:57 Słomianka to określenie prostokatnej maty, która służy wycieraniu lub pozostawianiu obuwia przed rezydencją. Moja jest wykonana z surówki jedwabnej, na podszewce z kurdybanu, ozdobiona złotym haftem przedstawiającym hołd pruski: pragnę również zaznaczyć, że spełnia wymogi ISO oraz że została zaakceptowana przez wikarego. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. 20.09.07, 13:09 ależ mili państwo troszke sawuałriwru proszę, nie należy narzucać się ad hoc towarzystwu. należy wysłać stosowne zaproszenia na kolacje przy swiecach ewentualnie na jacht na w/w oczekuję, nie zebym od razu miał sie zgodzić ale zobaczę w moim kalendarzu spotkań czy znajdę czas... z wyrazami szacunku Dży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koleżanka po fachu Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.escom.net.pl 28.10.07, 20:26 Szanowny Panie Dżejms, cóż to za karygodny nik! Uszanowanie, Nastasja O. Tuszyńska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borow4 trzeba najpierw kupic wystarczajaco tluste mleko IP: *.chello.pl 29.10.07, 10:44 a reszte z towarzystwem zrobic w mleczarni - wtedy bedzie smietanka towarzyska Odpowiedz Link Zgłoś
kashakar33 Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. 20.09.07, 13:11 Hmm... ludzie z wyższych sfer nie piszą sami, raczej dyktują tekst służbie - zapewne stąd ten błąd ortograficzny ("wacham"). Tuszę, iż został on popełniony przez niejakiego Dyndalskiego, mocium panie. Wiem, wiem, czepiam się... . To jak? Mogę się zapisać? Odpowiedz Link Zgłoś
trusiaa Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. 20.09.07, 13:32 Tuszę, że będziemy tworzyć dwie pary (o ile Kashakar33 to madam). Proponuję zatem kolację przy świecach w swojej nieskromnej rezydencji 17.20. Black tie. RSVP Z poważaniem H.B. Odpowiedz Link Zgłoś
laenia Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. 20.09.07, 13:56 Abstrahując od powyższej rozmowy, chciałam podać dość prosty przepis na stworzenie tytułowej śmietanki. Należy zebrać śmietankę z odstanego mleka (koniecznie prosto od krowy), a następnie zamknąć ją w szczelnym opakowaniu (np. po zużytym kremie Nivea). Tak zapakowaną śmietankę zabieramy na spotkanie z przyjaciółmi. Kładziemy opakowanie na stole i otwieramy je, by śmietanka mogła swobodnie przysłuchiwać się rozmowie, a nawet wziąć w niej udział. Należy tylko pilnować, aby ktoś w ferworze i zamieszaniu, charakterystycznym dla takich biesiad, nie zwymiotował do pudełka ze śmietanką, co mogłoby ją ogólnie zniechęcić. Po skończonym spotkaniu zakręcamy opakowanie i zabieramy śmietankę do domu, a jeśli następnego dnia zapyta nas, kiedy następna impreza, oznaczać to będzie, iż stała się towarzyska. Odpowiedz Link Zgłoś
laenia Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. 20.09.07, 15:10 Chciałam jeszcze tylko dodać, aby pod żadnym pozorem nikt nie próbował na owym spotkaniu podać śmietance nieszlachetnego alkoholu, ponieważ jej nastrój mógłby się wówczas zwarzyć. Wyjątkiem jest whisky, koniecznie single malt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szon konery Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.nap.wideopenwest.com 23.09.07, 21:15 slabo ,ja bywam tylko na white tie bankiet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koleżanka po fachu Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.escom.net.pl 28.10.07, 20:35 Proszę Pani! Cóż to za wybryk! To bardzo brzydko zwracać uwage kolegom. Jestem zniesmaczona! Po przeprosinach, wybaczę. Uściski, Nastasja O. Tuszyńska Odpowiedz Link Zgłoś
k343410 Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. 21.09.07, 11:53 jakowoż dzień wstał raut się szykuje,widzę że Waszmościowie szykują jakoweś atrakcyje \śpiewy i hulanki\ i ja się przyłączę bywałam na grzybobraniu ,więc kuchta przygotuje na to spotkanie doskonałe borowiki w ŚMIETANIE. Polecam się pamięci ks.KK Odpowiedz Link Zgłoś
k343410 Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. 21.09.07, 11:56 Aj aj zapomniałam o pozdowieniach osobistych dla -MUROMUHA- pozostaję w myślach ks.KK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgryzot Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.kolornet.pl 28.10.07, 14:33 Skoro się wachasz, to pewnie chodziło Ci o śmietankę toważyską? Gość portalu: muromuh napisał(a): > Wacham się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wahadełko Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.man.bydgoszcz.pl 28.10.07, 18:16 ...ale bez wahadła!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Plimpa Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.07, 19:30 Ty sie nie nadajesz. Piszesz wachadlo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz.P Nasturcja O. Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.escom.net.pl 28.10.07, 20:21 Z radością, przyjdę na owo spatkanie, lecz mam szczerą nadzieje, że herbatka jest dietetyczna. Bardzo proszę o pilną odpowiedź. PS Jestem uszczęśliwiona, iż znalazłam bratnią dusze! Pozdrawiam serdecznie, Nastasja Olga Tuszyńska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobrze urodzony Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 18:16 Miła Pani Butów się nie zdejmuje ani na słomiance ani gdzie indziej przy okazji wizyty u znajomych. Pomyliła Pani dwór z czworakami. z wyrazami szacunku hr.z.s. Odpowiedz Link Zgłoś
k343410 Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. 20.09.07, 14:17 a jakże i ja piszę się na śmietankę \ew.śmiętałkę\ nie zawahałam się ni sekundy ,gdyż popijanie szlachetnych trunków,w zacnym Towarzystwie poprawia mi samopoczucie i -globusy- me mijają niepostrzeżenie. Ślę TOWARZYSTWU całemu ukłony. ks.KK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trusiaa Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 14:54 Damy cierpiące na globusy są szczególnie mile widziane... A może znajdzie się jakiś dżentelmen, którego trapi podagra? Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. 20.09.07, 15:08 Mam kurcz żołądka (po przepiciu) - nadaję się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muromuh Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 15:14 Właśnie uderzył Pan w sedno mojego problemu; otóż od kilku już kwadransów trapi mnie i spokoju zaznać nie pozwala rzeczona podagra. Domniemywam, iż powodem owej złośliwej przyczyny mych buli jest nietakt, którego dopuściłem się w sprawie słomianki. Rozważam na razie co począć i co sprawić, aby incydent ten został przez Szanowne Towarzystwo zapomniany, a może w żart obrócony. Potargany podagrą Mórgrabia muromuh. Odpowiedz Link Zgłoś
kashakar33 Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. 20.09.07, 15:09 Łi, Trusiu, jam madam. Jak tylko Jan wyczyści złote kandelabry i srebrną zastawę stołową, wydam polecenie, by zmienił opony (Dębica!) w moim nowiutkim Spider Ferrari z nadwoziem od Zagato, bym punktualnie dotarła na wyznaczoną godzinę u ... ??? Czekam na propozycje. Ach, gdyby doszło do spotkania naszej śmietanki towarzyskiej: czy mogę zabrać ze sobą moją psiunię Trebążirandollę? Baronowa Katarzyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muromuh Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 15:19 A poza tem protestuję!!! To ja chciałem stworzyć śmietankę towarzyską, a tu proszę; wszyscy anonsują się u trusii!!! Zamierzam wystosować jej stosowną notę w formie telegramu. Albo się dogadamy, albo zrywam wszelkie stosunki. m.m. Odpowiedz Link Zgłoś
kashakar33 Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. 20.09.07, 15:33 Zaliwżdy, Mości Muromuh? Protestujesz Waść? Proszę o wybaczenie, jednakowoż zapytałam Waszmości, czy mogę się zapisać i nie odpowiedział był Waszmość. I co Macie na swoje usprawiedliwienie, hę? No cóż, wszystko da się jeszcze wyprostować, z zachowaniem etykiety, ma się rozumieć. Kąprewu? Baronowa Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. 20.09.07, 15:36 to wy mieliscie juz stosunki? co to ma być śmietanka czy klub swingersów? ; ] Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. 20.09.07, 15:43 A jużci, stosunki były. W rzeczonej śmietance. Odpowiedz Link Zgłoś
kashakar33 Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. 20.09.07, 15:52 Azaliż, Panie Drzejms, jakie stosunki? Kto z kim i dlaczego? Sądzę, iż Elyta stanowi Elytę samą w sobie i jej członkom (proszę nie mieć skojarzeń, jak w przypadku "stosunków", Panie Drzejms) nie uchodzi bawić się w jakieś kluby słingersów czy grupy czipendejlsów. Baronowa Odpowiedz Link Zgłoś
k343410 Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. 20.09.07, 15:57 stosunkowo sam stosunek toż to nic złego,w onej śmietance toż to przyjemność podwójna,radośći i satysfakcji dać może wiele \pod warunkiem ,że z odpowiednim partnerem\ a kłaniam się Waszmościom i polecam wszelakie formy odprężenia. ks.KK Odpowiedz Link Zgłoś
kashakar33 Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. 20.09.07, 16:05 Chwilowo pożegnam zacne towarzystwo z powodu ataku globusa - spadł na moją głowę z najwyższej mahoniowej półki mojego mahoniowego regału ... . Proszę o wybaczenie. Janie! Krople! Baronowa Odpowiedz Link Zgłoś
laenia Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. 20.09.07, 16:58 Mam wapory. Czy się kwalifikuję? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Laenia - OT 20.09.07, 17:19 Czy oprócz waporów masz może biuro tłumaczeń? Odpowiedz Link Zgłoś
laenia Re: Laenia - OT 20.09.07, 17:41 Ależ damy nie rozmawiają o tak przyziemnych sprawach jak praca! :) Nie, mam małą firmę wydawniczą, ale często zatrudniam tłumaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muromuh Re: Laenia - OT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 17:51 Drzemkę sobie uciąłem 2 godzinną i cała chandra mi przeszła. Myślę teraz, że bez większych komplikacji uda nam się porozumieć z trusiąą (pomijając na razie stosunki) i założyć wspólną śmietankę towarzyską. Póki co na spacer idę po włościach, lecz wcześniej kisiel arbuzowy na podwieczorek. m.m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Giertych i Lepper Smietanka - tak ! IP: *.tpca-cz.com 20.09.07, 21:07 Ale jakie honoraria dla NAS sa przewidziane ? Bo w mleku towarzyskim nieco skapia... Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Laenia - OT 20.09.07, 17:47 laenia napisała: > Ależ damy nie rozmawiają o tak przyziemnych sprawach jak praca! > :) Nie wiem, doprawdy, jak naprawić mą gafę! W takim razie, łaskawa pani, każ Janowi odebrać pocztę mailową. Kreślę się z poważaniem Anna-Maria de Dubois > Nie, mam małą firmę wydawniczą, ale często zatrudniam tłumaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trusiaa Re: Laenia - OT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 08:18 Niniejszym mam przyjemność podziękować Państwu za zaszczycenie swoją obecnością kolacji przy świecach. (Jednocześnie oczekuję, że Ci z Państwa którzy dotąd nie przesłali mi liścików z podziękowaniami wyślą swoje bilety wizytowe z adnotacją p.r. w ciągu ośmiu dni, a ja naturalnie pozostawię je bez odpowiedzi) Proponuję, aby gospodarzem następnego spotkania (co Państwo proponują - raut,garden party, koktail, bankiet?) był Pan Drzejms- Buond jako dżentelmen powszechnie znany ze swych tajnych misji w służbach wywiadowczych Jej Królewskiej Mości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr.onuciecki Re: Laenia - OT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 08:29 Niniejszym ośmielę się zapytać, czy Drzejms-Buond ma odpowiedni rodowód? Czy, aby w jego żyłach nie pływa zbyt duża domieszka krwi szlachty amerykańskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pokojówka Re: Laenia - OT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 22:48 Jestem wstrząśnięta tym brakiem wiedzy. W jego żyłach płynie Martini nie mieszana SOE roczni 1940. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysa spiewaczka Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 09:28 Czasy mamy takie a nie inne Waszmosciowie... dlatego musze reklamowac swe usługi artystyczne w internecie...nieśmialo wiec zapytuje - a moze mogłabym umilić Czcigodnemu Towarzystwu spotkanie, o którym dość głosno się zrobiło... mogłabym wykonac jakąś arię do baraniego udźca lub chociaz do kotleta...prosze....<plisss> Bijąc uniżenie pokłony łysa śpiewaczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trusiaa Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 10:12 - Śpiewaczka - i łysa? (Hiacynta mruga nerwowo lewym okiem, drga jej policzek) No cóż, gdyby rozważyła nałożenie stosownej peruki i usiadła przy pianinie tak, żeby jej raczej nie było widać, to ewentualnie mogłaby wykonać arię, ale nie do kotleta! U nas serwuje się wyłącznie cordon bleu... I proszę uważać na krzesła! Mistrz Eugeniusz pokrył je właśnie tapicerką z epoki księcia Edwarda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysa spiewaczka Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 10:21 <spiewaczka wlasnie wrocila z forum n/t dziwnych ogloszen drobnych i jej sie ta peruka ze SPRZEDAM PERGUĘ skojarzyla, mysli sobie - może nabęde na jakiejs wysprzedaży...> Wielce Szanowna Pani Hiacynto Bukiet, Jeśli Pani zaprasza nie smiem odmawiać tak szacowne damie.obiecuje ze zaspiewam cokolwiek Pani sobie życzy do czegokolwiek co Pani poda. <...a tymczasem zaśpiewała takim basem, że aż goście co siedzieli spadli z krzeseł i foteli>. tylko nie wiem czy ten fragment pchły szachrajki to dobra dla mnie rekomendacja - ale niech szacowna śmietanka osądzi. i niech zaprosi... niech zaprosi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hrabina_von de la Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.09.07, 11:24 Ja Hrabina_von de la vita smie prosic o przyjecie do towarzystwa smietankowego. Smietanki uzywam codziennie do kawy. Kolor smietankowy przewaza w mym palacu , smietankowe meble ,kobierce ,zastawa stolowa,oraz me stroje. Smietankowa limuzyna Kapiele naturalnie w smietance czynia ma aksamitna skore wiecznie mloda i piekna. ...pisze te slowa ze smietanka na ustach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysa spiewaczka Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 11:37 no to jak ja wezma zamiast mnie to sie chyba w smietanie utopie:( a tak mi do glowy teraz przyszlo....myslicie, ze robiac oklady ze smietanki wlosy mi odrosna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weerc Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 12:46 Czy mogę zaszczycić Towatrzystwo ze swoim nieodłącznym psem francuskim Pikilon? Co do zastawy, Pikilon mam nadzieję nie pogardzi wspomnianym wcześniej udźcem (niechby tylko za wczasu przestygł nieco) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Czy szanowne Towarzystwo miało okazję 21.09.07, 14:18 widzieć w Paryżu najnowszy pokaz elektronicznych majordomusów? Oczywiście na życzenie chromowani lub wykładani kością słoniową, ewentualnie zdobieni kamieniami szlachetnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cav Re: Czy szanowne Towarzystwo miało okazję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.07, 17:35 Ja sie nadaje na towarzyski kefir. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lepper i Giertych Re: Czy szanowne Towarzystwo miało okazję IP: *.tpca-cz.com 21.09.07, 19:12 Jak nas nie zechcecie, to zostanie SERWATKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr.kycajapski Re: Czy szanowne Towarzystwo miało okazję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 11:11 Idą wybory stwórzmy więc zatem własną partię polytyczną. Nigdy jeszcze kręgi Śmietanki Towarzyskiej nie posiadały swoich przedstawicieli w Rządzie (Loża Masońska jest tworem zbyt hermetycznym). Jako nazwę proponuję MIŚ-Mieszanka Inicjatywy Śmietankowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trusiaa Re: Czy szanowne Towarzystwo miało okazję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 09:20 Dobrzy ludzie od misia, kefiru i serwatki proszeni są o podejście do drzwi kuchennych w celu odebrania należnej odprawy. Proszę stąpać uważnie i nie rozdeptywać ziemowitów! Czy śpiewaczka zdecydowała się jednakowoż sprawić sobie perukę? Jeśli tak, proszę o kontakt w sprawie herbatki tańcującej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysa spiewaczka Re: Czy szanowne Towarzystwo miało okazję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 09:39 MEJDEJ MEJDEJ, nie potrafie podjac decyzji odnosnie dlugosci wlosów, koloru itp.doradzcie bo nie wiem jaka peruGa bedzie CHIC...i czy powinnam na herbatke zabrac mloteczek - wzorem dam z poprzednich stuleci - do bezlitosnego łupienia mieszkanców mojej peruGi?czy to juz jest na tyle niesmaczne ze na herbatke chansonowo - dęnsujaca sie nie nadaje? <ch.o.l.e.r.a ewidentnie brakuje mi oglady towarzyskiej> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muromuh Re: Czy szanowne Towarzystwo miało okazję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 09:59 Łysa Śpiewaczka powinna wystąpić na łyso. Będzie bardziej ekscentrycznie i Śmietankowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysa spiewaczka Re: Czy szanowne Towarzystwo miało okazję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 10:30 i trudno bedzie polemizowac z teza ze błyszcze w towarzystwie:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysa spiewaczka Re: Czy szanowne Towarzystwo miało okazję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 10:31 aaaa i jeszcze pytanie odnośnie menu: czy beda krówki smietankowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trusiaa Re: Czy szanowne Towarzystwo miało okazję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 11:09 Nerwowy tik Hiacynty pogłębia się niepokojąco; - Sacrebleu! Jeżeli szansonistka będzie się dalej upierała przy swoim niekonwencjonalnym image'u będę zmuszona ustawić ją w rogu pokoju, okryć brokatowa narzutką, po czym demonstrować ją gościom jako oryginalną stojacą lampę z pozytywką! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysa spiewaczka Re: Czy szanowne Towarzystwo miało okazję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 11:22 myslalam, o ja nieszczesliwa, ze skoro inicjator spotkania preferuje moja blyszczaca lysine to i Szacowna Pani Hiacynta...:( i ze przyjęcie w tym zakresie zostało już omówione i wypracowano wspólne stanowisko w sprawie...a tu...nie przymierzając - klops.a zatem chyba przyjdzie mi poczekac na moj towarzyski debiut:( jednakowoż przemysleć musze - może lepszy debiut pod brokatową szmatka niż zaden? ach! odwieczne zgryzoty artysty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muromuh Re: Czy szanowne Towarzystwo miało okazję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 12:49 A może wybrnąć z tego ambaransu następująco: ustawimy Śpiewaczkę za firaną, a sami puścimy patefon z czystą płytą. Śmietance powiemy, że to płyta owej Łysej Śpiewaczki. Poprostu Śpiewaczka zaśpiewa zza firany udając płytę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trusiaa Re: Czy szanowne Towarzystwo miało okazję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 13:03 (Hiacynta wachlując się najnowszym folderem statku Queen Elizabeth 2) - Chwileczkę, muszę napić się herbaty, zanim podejmę ostateczną decyzję. (- O co mu chodziło z tą płytą i firaną... Czy to nie wiąże się z zadeptywaniem świeżo pastowanej podłogi z drewna egzotycznego?!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysa spiewaczka Re: Czy szanowne Towarzystwo miało okazję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 13:07 o prosze wyjaśnilo sie !!! egzotyczna łysina MUSI sie bajecznie komponować z egzotyczna lysina! a jesli nie bajecznie to chociaż stylowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysa spiewaczka Re: Czy szanowne Towarzystwo miało okazję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 13:09 :( znaczy egzotyczna lysina z egzotycznym drewnem podlogi! a no i wsród współbywalców można rozpisac konkurs na zasadzie :co błyszczy sie bardziej...:) i w dobrym tonie bedzie mowic ze piekna podloga. no kurcze, chlopaki ta impreza nie moze sie nie udac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysa spiewaczka Re: Czy szanowne Towarzystwo miało okazję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 13:05 i znow pchla szachrajka sie klania: "...a karaluch w niej ukryty jak na zlość pomylił płyty, rzeczy wydała sie/po prostu nie śpiewała pchła szachrajka tylko skrznka samograjka" a dalej to juz bylo strasznie.wszyscy goście sie poobrażali i sobie poszli. ja to w ogole uważam, ze pchła to podrecznik BYWANIA.kazda dama (łysa czy owlosiona) powinna ja przeczytać:) a wracajac do firanki i brokatowej szmatki: no jakos tak nieludzko sie czuje potraktowana. może warto zaryrykować i posluchac jak spiewam? może moja egzotyczna lysina sie spodoba i wszystkie piękne Panie Domu beda chciały uatrkcyjnić mną swoje fajfy? może Pani Hiacynt mogłaby spytać proboszcza co on o tym myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muromuh Re: Czy szanowne Towarzystwo miało okazję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 14:16 Wydaje mi się, że proboszcz w tym tygodniu bardzo zajęty jest, gdyż ciągle garnki lepi. Nie może się uporać z zamówieniami na nie, do tego stopnia, że aż organiście w swym zastępstwie spowiadać kazał. (I tak nikt go nie rozpozna zza kratek cylofanem zakrytych) Odpowiedz Link Zgłoś
sher.khan Jedna kolacja i koniec???? 05.10.07, 07:34 Uprzejmie informuję mimochodem, że mam dom z basenem, mercedesa i kucyka w stajni. Ewentualnie mógłbym was zaprosić na małe 'suare'ale uprzedzam, że wystapię w sukni z falbankami a la Carmen. Jednakowoż sądzę że nie będzie to przeszkodą dla Hiacynty, zwłaszcza że obiecuję potem rozrywki aquaidealne w moim basenie /wymiary olimpijskie/ Z poważaniem - S.K - Bruce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trusiaa Re: Jedna kolacja i koniec???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 08:07 Pani entree, madam, brzmi kusząco, ale czy przypadkiem mąż pani nie ma koneksji na wyścigach konnych, a tym samym słabości do damskich strojów i wspinaczki nadrzewnej? Ufam, że zdaje sobie pani sprawę, że tego rodzaju niedoskonałości, absolutnie wykluczają obecność pani w szacownym gronie. Jeżeli jednak reputacja małżonka pani pozostaje nienaganną sugeruję spotkanie na fajfie u pana Muchomora. Muromotha?!... Muromuha?! U założyciela naszego Towarzystwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trusiaa Re: Jedna kolacja i koniec???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 08:12 "Mógłbym... ?"(tik nerwowy w lewym oku Hiacynty przybiera rozmiary zgoła niepokojące) ...jak mogłam się tak pomylić. Cóż, w zasadzie nie ma przeszkód by nasze grono uświetnił gentleman będący w posiadaniu kucyka, mercedesa i basenu (tylko ta suknia!!!). (Hiacynta opada bezwładnie w pozie niedbałej na wyściełane atłasem krzesełko) Odpowiedz Link Zgłoś
sher.khan Re: Jedna kolacja i koniec???? 05.10.07, 08:18 może pójdźmy na ugodę - Hiacynta zaakceptuje mój strój (jako protest przeciwko dyskryminacji mężczyzn, którym towarzystwo zabrania noszenia sukienek, podczas gdy damy noszą i dżinsy i fraki,patrz- taka dajmy na to, George Sand)no, a ja obiecuję się powstrzymać od uwag na temat jej kapeluszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trusiaa Re: Jedna kolacja i koniec???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 08:29 K k k kapeluszyyy? Ależ moje nakrycia głowy są inspirowane garderobą Jej Królewskiej Mości! Proszę o powstanie i odśpiewanie "God Save the Queen". Odpowiedz Link Zgłoś
sher.khan Re: Jedna kolacja i koniec???? 05.10.07, 08:38 Phi, po pierwsze te nakrycia nie posiadają niestety królewskiego znaku jakości, a po drugie wolałbym Yellow Submarine :-) Ponieważ jednak niezwłocznie muszę się udać na spokanie z wysoko postawionym urzędnikiem ( w sprawie rozbudowy stajni, być może dla pary mułów)proponuję spotkanie five'o'clock. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trusiaa Re: Jedna kolacja i koniec???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 08:49 Hiacynta z godnością przełyka tę gorzką pigułkę i, wiedziona troską o stworzenie właściwego entourage'u dla spotkań towarzyskich (basen, mercedes i miejsce dla kucyka - bezcenne!), słabym głosem oznajmia: - Oczywiście, czekamy, będzie nam bardzo miło... - Muły?! Odpowiedz Link Zgłoś
wampirius Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. 28.10.07, 16:08 uuu...śmietanka to dopiero tutaj się tworzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzeźwa_puenta a po co? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.07, 16:41 że tak pragmatycznie zapytam.. graciarnia.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Śmietanka towarzyska z domeny Neostrada? 28.10.07, 17:05 Toż to oksymoron. Odpowiedz Link Zgłoś
yanca1 Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. 28.10.07, 18:13 Jakże rozkosznie czytać te śmietankowe teksty. Jestem wzruszona do granic możliwości. Każę Janowi zaprzęgać i jadę do was. Jak tylko mi ktoś adres poda. Marzę o raucie w doborowym towarzystwie, a o takowe dziś nie jest łatwo. Suknie,fraki, muzyka na żywo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wapniak Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską.Propoz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 19:01 Propozycja !!!!! A ja wapno proponuję stworzyć i wziąć do grona śmietanki towarzyskiej -kuchte walercię te ze śliskiej, burakoszczaka z Czerniakowskiej i Józia szemranego z Wolskiej mogą być ciut spocone i z ziajane i wszystkie trzech w drobiazgi piane i jak jechali przez Pułaskie ich stary fordziak walnął w latarnie z trzaskiem i wyszli zniego bez szemrania w pełni gotowi do wspólnego działania !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TheBerżeraq Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: 87.192.140.* 28.10.07, 19:58 Dobry Państwu Waszmościom No wienc służba mie donieśli że w łokolicy spotyka siem prawdziwa śmietanka towarzyska, cą mnię wzruszyło nięzmiernię poniewarz mam największą w okolycy fabrykę śmietany. Jadzia, małżonka ma mówi żę czas się w końcu odcha... yhym oderwać od zarządzania mymi włościami i naznajomić siem z równom sobie elitom. Torz ni ma leprzej posiadłość w całem województwie nisz moja to zapraszam całom smietankiem na rauta. Bedzie wódeczka i goloneczka jak bóg przykazał w piwie moczona i smietanie podana. Całujem ronczki waszmosciom Józef Trombka Prezes Dyrektor Właścicel Mleczarnia "Mućka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koleżanka po fachu Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.escom.net.pl 28.10.07, 20:23 Ja bardzo chętnie. Pozdrawiam serdecznie, Nastasja O. Tuszyńska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcyjanna Re: To ja tworz :))) IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 28.10.07, 22:22 ale czy to aby nie kremowka? bo nasz pan hrabia cos ostatnio na watrobe narzeka a i sluzby plci niewiesciej juz gwalcenia zaprzestal zatroskana sluzba plci niewiesciej ps. chociaz od smietanki to sie siersc kotom poprawia wiec moze i panu hrabiemu cos sie poprawi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zachwycony Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 28.10.07, 22:55 Wielce Szanowni, Zadrżałem wprost z niekłamanego podziwu, że tak szlachetne osoby postanowiły przyblizyć również mniejszym obywatelom świat ludzi kulturalnych i światłych, którym nieobce są meandry i niuanse współczesnej - choć zasadzającej się na wręcz antycznych wzorach - postawy człowieka, będącego chlubą swojego gatunku. Tylko dzięki ludziom świadomym wartości rekopisów zapisów nutowych dziecięcych kompozycji Paula Klee, dzieki ludziom znającym różnicę w smaku herbaty parzonej z liści zerwanych przez indiankę dziewicę w nów a w pełnie, dzieki ludziom znającym głębszą wymowę odpruwania metki prada, czy też ludziom świadomym naganności "przypadkowego" rozsypania garderoby przy odprawie, tak by było widać że mamy krawat lanvin, buty church a garmitur z wikunii, koniecznie z oxford street. tylko dzieki tym ludziom można mieć nadzieję na odrodzenie się jedynie właściwej proporcji między "być" a "mieć". Dlatego też wyrażam swoje zdecydowane poparcie dla tej doskonałej koncepcji - by nie pozostac gołosłownym pragnę zaoferować moje skromne, acz - bez fałszywej skromności - gustowne progi w każdej sytuacji, gdy zawita ktoś z tak znakomitych gości w okolicach moich. Moja skromna przystań w Bellagio stoi dla kulturalnych i światłych ludzi zawsze otworem. Pełen najwyższej aprobaty dla szlachetnych pobudek, Piotr Misztal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BaronVonSturh Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.europe.hp.net 29.10.07, 02:08 Misztal, Misztal... a z ktorych to Misztalow? Bo jesli z tych Lodzkich to ja Panu Sznownegu powiem ze my tu tworzymy smietanke a nie kaszanke! Nie trawie pospolitej masci dorobkiewiczow i tandetnych efekciarzy, bo klase to trzeba miec! I nie da sie jej kupic. Z tym sie czlowiek rodzi, wysysa to z mlekiem matki. Odpowiedz Link Zgłoś
trusiaa Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. 29.10.07, 08:13 O, pardon! Pragnę zauważyć, że nikt należący do high life'u nie zna smaku mleka swojej matki! Od tak trywialnych obowiązków jak karmienie niemowląt są przecież mamki i bony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BaronVonSturh Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: 87.192.140.* 29.10.07, 08:54 Panienko Trusiu, ja nie wiem w jakim "haj lajfie" się panienka obraca, ale w moich kręgach nikt nie skalałby ust swego potomka mlekiem osoby gorszego rodu. Toż to niedopuszczalne!. Mleko szlachetnie urodzonej, powstale z błekitnej arystokratycznej krwi zawiera w sobie istotę tego czym jesteśmy i ma wpływ na to kim będziemy w przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trusiaa Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 10:00 Dobry człowieku, zwracacie się do mnie? Hiacynty Bukiet? Osoby znającej obyczaje wyższych sfer jak nikt, poza Jej Królewską Wysokością, rzecz jasna? Kucyka z rzędem temu kto widział arystokratkę z, excusez le mot, cycem na wierzchu karmiącą swe potomstwo. Błękitnokrwiste dzieci widywały swoje matki zaledwie kilka razy w ciągu dnia - po to tylko aby złożyć stosowny ukłon i ewentualnie zdać sprawę z postępów swojej edukacji. Geny to niezbywalne dziedzictwo i dowód wysokiego urodzenia, zaś mleko... cóż pozostawmy je mleczarzom. A propos: droga Łysa Śpiewaczko, czy butelka na mleko odpowiednio zdezynfekowana i oznaczona etykietą "Rezydencja Bukietów" stoi przed drzwiami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: von Szlochen Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: 80.51.238.* 29.10.07, 10:42 Witam Szanownych Państwa Zapraszam na raut z okazji wskrzeszenia wątku w dniu 1 listopada br. o godzinie 18:00. Oczywiście miejsce pozostaje bez zmian. Obowiązują stroje wieczorowe. Z poważaniem Baronowa von Szlochen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trusiaa Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 10:54 Droga Baronowo, Dziękuję za łaskawą pamięć. Przybędę niezawodnie. Z poważaniem, Hiacynta Bukiet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysa spiewaczka Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 08:58 patrze patrze...nie moze byc.watek powstal z martwych!coz...znow tylko chrzakne znaczaco i skryje sie wstydliwie za swoja zaslona z lekka tylko podspiewujac, zeby w razie czego miec rozgrzane struny glosowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bahmat Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.07, 11:02 a jak pijesz herbatkę z filiżanki rodem Kuzniecow i podnosisz ją do ust, pamiętaj żeby ostatni paluszek prawej dłoni prawodłowo był w górze, inaczej nie będziesz śmietanową elita, tylko raczej mlecznym roztworem o konsystencji rozdwodnionej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muromuh=wieśniak Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.07, 00:00 Od kiedy to chłopi tworzą śmietankę towarzyską? Idź lepiej pole zaorać zamiast pierdoły tu wypisywać. A śmietankę to zobaczysz jak sobie natrzepiesz. I tak cię żadna baba nie zechce, bo gnojem śmierdzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcyjanna Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 31.10.07, 01:16 milcz chamie jak panstwo rozmawia! Odpowiedz Link Zgłoś