Dodaj do ulubionych

Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 10:18
Kto się zapisuje?
Obserwuj wątek
    • trusiaa Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. 20.09.07, 10:50
      Czy posługujesz się perłowobiałą (opcjonalnie w kolorze kości
      słoniowej) klawiaturą?
      Czy utrzymujesz kontakty wyłącznie z osobami wywodzącymi się z
      arystokracji, posiadającymi wykształcenie wyższe (co najmniej dwa
      fakultety), ewentualnie urzędnikami państwowymi na szczeblu
      ministerialnym?
      Czy pijesz herbatę z ręcznie malowanych filiżanek ze złoconym
      wrąbkiem z serwisu Royal Doulton?
      Czy czytujesz wyprasowane dzienniki?
      Czy pieląc ogródek nie pocisz się przy ludziach?
      Czy do korespondencji stosujesz papeterię w tonacji szafranowej ze
      stosownymi kopertami?
      Jeśli na większość pytań odpowiedziałeś twierdząco, zapraszam Cię,
      w porze lunchu, na herbatkę. Tylko pamiętaj,żeby zdjąć buty,
      zostawić je przed drzwiami na słomiance i broń Boże nie dotykać
      ścian w świeżo wytapetowanym przedpokoju...

Z poważniem Pani Domu
      Hiacynta Bukiet
      • Gość: muromuh Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 12:47
        Wacham się, bo wiesz ta słomianka.... A z czego ona jest?
        • trusiaa Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. 20.09.07, 12:57
          Słomianka to określenie prostokatnej maty, która służy wycieraniu
          lub pozostawianiu obuwia przed rezydencją. Moja jest wykonana z
          surówki jedwabnej, na podszewce z kurdybanu, ozdobiona złotym haftem
          przedstawiającym hołd pruski: pragnę również zaznaczyć, że spełnia
          wymogi ISO oraz że została zaakceptowana przez wikarego.
          • drzejms-buond Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. 20.09.07, 13:09
            ależ mili państwo
            troszke sawuałriwru proszę,
            nie należy narzucać się ad hoc towarzystwu.
            należy wysłać stosowne zaproszenia na kolacje przy swiecach
            ewentualnie na jacht

na w/w oczekuję, nie zebym od razu miał sie zgodzić
            ale zobaczę w moim kalendarzu spotkań
            czy znajdę czas...

z wyrazami szacunku
            Dży
            • Gość: Koleżanka po fachu Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.escom.net.pl 28.10.07, 20:26
              Szanowny Panie Dżejms, cóż to za karygodny nik!

Uszanowanie,
              Nastasja O. Tuszyńska
              • Gość: borow4 trzeba najpierw kupic wystarczajaco tluste mleko IP: *.chello.pl 29.10.07, 10:44
                a reszte z towarzystwem zrobic w mleczarni - wtedy bedzie smietanka
                towarzyska
        • kashakar33 Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. 20.09.07, 13:11
          Hmm... ludzie z wyższych sfer nie piszą sami, raczej dyktują tekst służbie -
          zapewne stąd ten błąd ortograficzny ("wacham"). Tuszę, iż został on popełniony
          przez niejakiego Dyndalskiego, mocium panie. Wiem, wiem, czepiam się... . To
          jak? Mogę się zapisać?
          • trusiaa Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. 20.09.07, 13:32
            Tuszę, że będziemy tworzyć dwie pary (o ile Kashakar33 to madam).
            Proponuję zatem kolację przy świecach w swojej nieskromnej
            rezydencji 17.20. Black tie.
            RSVP

Z poważaniem
            H.B.

• laenia Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. 20.09.07, 13:56
              Abstrahując od powyższej rozmowy, chciałam podać dość prosty przepis na
              stworzenie tytułowej śmietanki. Należy zebrać śmietankę z odstanego mleka
              (koniecznie prosto od krowy), a następnie zamknąć ją w szczelnym opakowaniu (np.
              po zużytym kremie Nivea). Tak zapakowaną śmietankę zabieramy na spotkanie z
              przyjaciółmi. Kładziemy opakowanie na stole i otwieramy je, by śmietanka mogła
              swobodnie przysłuchiwać się rozmowie, a nawet wziąć w niej udział. Należy tylko
              pilnować, aby ktoś w ferworze i zamieszaniu, charakterystycznym dla takich
              biesiad, nie zwymiotował do pudełka ze śmietanką, co mogłoby ją ogólnie
              zniechęcić. Po skończonym spotkaniu zakręcamy opakowanie i zabieramy śmietankę
              do domu, a jeśli następnego dnia zapyta nas, kiedy następna impreza, oznaczać to
              będzie, iż stała się towarzyska.
              • laenia Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. 20.09.07, 15:10
                Chciałam jeszcze tylko dodać, aby pod żadnym pozorem nikt nie próbował na owym
                spotkaniu podać śmietance nieszlachetnego alkoholu, ponieważ jej nastrój mógłby
                się wówczas zwarzyć. Wyjątkiem jest whisky, koniecznie single malt.
            • Gość: szon konery Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.nap.wideopenwest.com 23.09.07, 21:15
              slabo ,ja bywam tylko na white tie bankiet
          • Gość: Koleżanka po fachu Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.escom.net.pl 28.10.07, 20:35
            Proszę Pani!
            Cóż to za wybryk! To bardzo brzydko zwracać uwage kolegom.
            Jestem zniesmaczona! Po przeprosinach, wybaczę.

Uściski,
            Nastasja O. Tuszyńska

• k343410 Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. 21.09.07, 11:53
          jakowoż dzień wstał raut się szykuje,widzę że Waszmościowie szykują
          jakoweś atrakcyje \śpiewy i hulanki\ i ja się przyłączę bywałam na
          grzybobraniu ,więc kuchta przygotuje na to spotkanie doskonałe
          borowiki w ŚMIETANIE. Polecam się pamięci ks.KK
        • k343410 Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. 21.09.07, 11:56
          Aj aj zapomniałam o pozdowieniach osobistych dla -MUROMUHA-
          pozostaję w myślach ks.KK
        • Gość: zgryzot Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.kolornet.pl 28.10.07, 14:33
          Skoro się wachasz, to pewnie chodziło Ci o śmietankę toważyską?

Gość portalu: muromuh napisał(a):

> Wacham się
        • Gość: wahadełko Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.man.bydgoszcz.pl 28.10.07, 18:16
          ...ale bez wahadła!!!!
        • Gość: gosc Plimpa Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.07, 19:30
          Ty sie nie nadajesz. Piszesz wachadlo....
      • Gość: Sz.P Nasturcja O. Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.escom.net.pl 28.10.07, 20:21
        Z radością, przyjdę na owo spatkanie, lecz mam szczerą nadzieje, że
        herbatka jest dietetyczna.
        Bardzo proszę o pilną odpowiedź.

PS
        Jestem uszczęśliwiona, iż znalazłam bratnią dusze!

Pozdrawiam serdecznie,
        Nastasja Olga Tuszyńska

• Gość: dobrze urodzony Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 18:16
        Miła Pani
        Butów się nie zdejmuje ani na słomiance ani gdzie indziej przy
        okazji wizyty u znajomych. Pomyliła Pani dwór z czworakami.
        z wyrazami szacunku
        hr.z.s.
    • k343410 Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. 20.09.07, 14:17
      a jakże i ja piszę się na śmietankę \ew.śmiętałkę\ nie zawahałam się
      ni sekundy ,gdyż popijanie szlachetnych trunków,w zacnym
      Towarzystwie poprawia mi samopoczucie i -globusy- me mijają
      niepostrzeżenie. Ślę TOWARZYSTWU całemu ukłony. ks.KK.
      • Gość: trusiaa Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 14:54
        Damy cierpiące na globusy są szczególnie mile widziane...
        A może znajdzie się jakiś dżentelmen, którego trapi podagra?
        • ashton Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. 20.09.07, 15:08
          Mam kurcz żołądka (po przepiciu) - nadaję się?
        • Gość: muromuh Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 15:14
          Właśnie uderzył Pan w sedno mojego problemu; otóż od kilku już kwadransów trapi
          mnie i spokoju zaznać nie pozwala rzeczona podagra. Domniemywam, iż powodem owej
          złośliwej przyczyny mych buli jest nietakt, którego dopuściłem się w sprawie
          słomianki. Rozważam na razie co począć i co sprawić, aby incydent ten został
          przez Szanowne Towarzystwo zapomniany, a może w żart obrócony.
          Potargany podagrą Mórgrabia muromuh.
      • kashakar33 Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. 20.09.07, 15:09
        Łi, Trusiu, jam madam. Jak tylko Jan wyczyści złote kandelabry i srebrną zastawę
        stołową, wydam polecenie, by zmienił opony (Dębica!) w moim nowiutkim Spider
        Ferrari z nadwoziem od Zagato, bym punktualnie dotarła na wyznaczoną godzinę u
        ... ??? Czekam na propozycje.
        Ach, gdyby doszło do spotkania naszej śmietanki towarzyskiej: czy mogę zabrać ze
        sobą moją psiunię Trebążirandollę?
        Baronowa Katarzyna
        • Gość: muromuh Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 15:19
          A poza tem protestuję!!! To ja chciałem stworzyć śmietankę towarzyską, a tu
          proszę; wszyscy anonsują się u trusii!!! Zamierzam wystosować jej stosowną notę
          w formie telegramu. Albo się dogadamy, albo zrywam wszelkie stosunki.
          m.m.
          • kashakar33 Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. 20.09.07, 15:33
            Zaliwżdy, Mości Muromuh? Protestujesz Waść? Proszę o wybaczenie, jednakowoż
            zapytałam Waszmości, czy mogę się zapisać i nie odpowiedział był Waszmość. I co
            Macie na swoje usprawiedliwienie, hę? No cóż, wszystko da się jeszcze
            wyprostować, z zachowaniem etykiety, ma się rozumieć. Kąprewu?
            Baronowa
            • drzejms-buond Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. 20.09.07, 15:36
              to wy mieliscie juz stosunki?

co to ma być śmietanka czy klub swingersów?
              ; ]
              • ashton Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. 20.09.07, 15:43
                A jużci, stosunki były. W rzeczonej śmietance.
                • kashakar33 Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. 20.09.07, 15:52
                  Azaliż, Panie Drzejms, jakie stosunki? Kto z kim i dlaczego? Sądzę, iż Elyta
                  stanowi Elytę samą w sobie i jej członkom (proszę nie mieć skojarzeń, jak w
                  przypadku "stosunków", Panie Drzejms) nie uchodzi bawić się w jakieś kluby
                  słingersów czy grupy czipendejlsów.
                  Baronowa
                • k343410 Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. 20.09.07, 15:57
                  stosunkowo sam stosunek toż to nic złego,w onej śmietance toż to
                  przyjemność podwójna,radośći i satysfakcji dać może wiele \pod
                  warunkiem ,że z odpowiednim partnerem\ a kłaniam się Waszmościom i
                  polecam wszelakie formy odprężenia. ks.KK
                  • kashakar33 Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. 20.09.07, 16:05
                    Chwilowo pożegnam zacne towarzystwo z powodu ataku globusa - spadł na moją głowę
                    z najwyższej mahoniowej półki mojego mahoniowego regału ... . Proszę o
                    wybaczenie. Janie! Krople!
                    Baronowa
                    • laenia Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. 20.09.07, 16:58
                      Mam wapory. Czy się kwalifikuję?
                      • kochanica-francuza Laenia - OT 20.09.07, 17:19
                        Czy oprócz waporów masz może biuro tłumaczeń?
                        • laenia Re: Laenia - OT 20.09.07, 17:41
                          Ależ damy nie rozmawiają o tak przyziemnych sprawach jak praca!
                          :)
                          Nie, mam małą firmę wydawniczą, ale często zatrudniam tłumaczy.
                          • laenia Re: Laenia - OT 20.09.07, 17:45
                            Oczywiście mieszkają w czworakach.
                            • Gość: muromuh Re: Laenia - OT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 17:51
                              Drzemkę sobie uciąłem 2 godzinną i cała chandra mi przeszła. Myślę teraz, że
                              bez większych komplikacji uda nam się porozumieć z trusiąą (pomijając na razie
                              stosunki) i założyć wspólną śmietankę towarzyską. Póki co na spacer idę po
                              włościach, lecz wcześniej kisiel arbuzowy na podwieczorek.
                              m.m.
                              • Gość: Giertych i Lepper Smietanka - tak ! IP: *.tpca-cz.com 20.09.07, 21:07
                                Ale jakie honoraria dla NAS sa przewidziane ?

Bo w mleku towarzyskim nieco skapia...
                          • kochanica-francuza Re: Laenia - OT 20.09.07, 17:47
                            laenia napisała:

> Ależ damy nie rozmawiają o tak przyziemnych sprawach jak praca!
                            > :)

Nie wiem, doprawdy, jak naprawić mą gafę!

W takim razie, łaskawa pani, każ Janowi odebrać pocztę mailową.

Kreślę się z poważaniem

Anna-Maria de Dubois

> Nie, mam małą firmę wydawniczą, ale często zatrudniam tłumaczy.
                            • Gość: trusiaa Re: Laenia - OT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 08:18
                              Niniejszym mam przyjemność podziękować Państwu za zaszczycenie swoją
                              obecnością kolacji przy świecach.
                              (Jednocześnie oczekuję, że Ci z Państwa którzy dotąd nie przesłali
                              mi liścików z podziękowaniami wyślą swoje bilety wizytowe z
                              adnotacją p.r. w ciągu ośmiu dni, a ja naturalnie pozostawię je bez
                              odpowiedzi)
                              Proponuję, aby gospodarzem następnego spotkania (co Państwo
                              proponują - raut,garden party, koktail, bankiet?) był Pan Drzejms-
                              Buond jako dżentelmen powszechnie znany ze swych tajnych misji w
                              służbach wywiadowczych Jej Królewskiej Mości.
                              • Gość: hr.onuciecki Re: Laenia - OT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 08:29
                                Niniejszym ośmielę się zapytać, czy Drzejms-Buond ma odpowiedni rodowód? Czy,
                                aby w jego żyłach nie pływa zbyt duża domieszka krwi szlachty amerykańskiej?
                                • Gość: Pokojówka Re: Laenia - OT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 22:48
                                  Jestem wstrząśnięta tym brakiem wiedzy. W jego żyłach płynie Martini nie
                                  mieszana SOE roczni 1940.
    • Gość: lysa spiewaczka Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 09:28
      Czasy mamy takie a nie inne Waszmosciowie... dlatego musze
      reklamowac swe usługi artystyczne w internecie...nieśmialo wiec
      zapytuje - a moze mogłabym umilić Czcigodnemu Towarzystwu spotkanie,
      o którym dość głosno się zrobiło... mogłabym wykonac jakąś arię do
      baraniego udźca lub chociaz do kotleta...prosze....<plisss>
      Bijąc uniżenie pokłony
      łysa śpiewaczka
      • Gość: trusiaa Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 10:12
        - Śpiewaczka - i łysa?
        (Hiacynta mruga nerwowo lewym okiem, drga jej policzek)
        No cóż, gdyby rozważyła nałożenie stosownej peruki i usiadła przy
        pianinie tak, żeby jej raczej nie było widać, to ewentualnie mogłaby
        wykonać arię, ale nie do kotleta! U nas serwuje się wyłącznie cordon
        bleu...
        I proszę uważać na krzesła! Mistrz Eugeniusz pokrył je właśnie
        tapicerką z epoki księcia Edwarda.
        • Gość: lysa spiewaczka Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 10:21
          <spiewaczka wlasnie wrocila z forum n/t dziwnych ogloszen drobnych i
          jej sie ta peruka ze SPRZEDAM PERGUĘ skojarzyla, mysli sobie - może
          nabęde na jakiejs wysprzedaży...>
          Wielce Szanowna Pani Hiacynto Bukiet,
          Jeśli Pani zaprasza nie smiem odmawiać tak szacowne damie.obiecuje
          ze zaspiewam cokolwiek Pani sobie życzy do czegokolwiek co Pani poda.
          <...a tymczasem zaśpiewała takim basem, że aż goście co siedzieli
          spadli z krzeseł i foteli>.
          tylko nie wiem czy ten fragment pchły szachrajki to dobra dla mnie
          rekomendacja - ale niech szacowna śmietanka osądzi.
          i niech zaprosi... niech zaprosi...
          • Gość: Hrabina_von de la Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.09.07, 11:24
            Ja Hrabina_von de la vita smie prosic o przyjecie do towarzystwa
            smietankowego.
            Smietanki uzywam codziennie do kawy.
            Kolor smietankowy przewaza w mym palacu , smietankowe
            meble ,kobierce ,zastawa stolowa,oraz me stroje.
            Smietankowa limuzyna
            Kapiele naturalnie w smietance czynia ma aksamitna skore wiecznie
            mloda i piekna.
            ...pisze te slowa ze smietanka na ustach

• Gość: lysa spiewaczka Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 11:37
              no to jak ja wezma zamiast mnie to sie chyba w smietanie utopie:(
              a tak mi do glowy teraz przyszlo....myslicie, ze robiac oklady ze
              smietanki wlosy mi odrosna?
              • Gość: weerc Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 12:46
                Czy mogę zaszczycić Towatrzystwo ze swoim nieodłącznym psem francuskim Pikilon?
                Co do zastawy, Pikilon mam nadzieję nie pogardzi wspomnianym wcześniej udźcem
                (niechby tylko za wczasu przestygł nieco)
    • kochanica-francuza Czy szanowne Towarzystwo miało okazję 21.09.07, 14:18
      widzieć w Paryżu najnowszy pokaz elektronicznych majordomusów?

Oczywiście na życzenie chromowani lub wykładani kością słoniową, ewentualnie
      zdobieni kamieniami szlachetnymi.
      • Gość: cav Re: Czy szanowne Towarzystwo miało okazję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.07, 17:35
        Ja sie nadaje na towarzyski kefir.
        • Gość: Lepper i Giertych Re: Czy szanowne Towarzystwo miało okazję IP: *.tpca-cz.com 21.09.07, 19:12
          Jak nas nie zechcecie, to zostanie SERWATKA.
          • Gość: hr.kycajapski Re: Czy szanowne Towarzystwo miało okazję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 11:11
            Idą wybory stwórzmy więc zatem własną partię polytyczną. Nigdy jeszcze kręgi
            Śmietanki Towarzyskiej nie posiadały swoich przedstawicieli w Rządzie (Loża
            Masońska jest tworem zbyt hermetycznym). Jako nazwę proponuję MIŚ-Mieszanka
            Inicjatywy Śmietankowej.
            • Gość: trusiaa Re: Czy szanowne Towarzystwo miało okazję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 09:20
              Dobrzy ludzie od misia, kefiru i serwatki proszeni są o podejście do
              drzwi kuchennych w celu odebrania należnej odprawy. Proszę stąpać
              uważnie i nie rozdeptywać ziemowitów!

Czy śpiewaczka zdecydowała się jednakowoż sprawić sobie perukę?
              Jeśli tak, proszę o kontakt w sprawie herbatki tańcującej.
              • Gość: lysa spiewaczka Re: Czy szanowne Towarzystwo miało okazję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 09:39
                MEJDEJ MEJDEJ, nie potrafie podjac decyzji odnosnie dlugosci wlosów,
                koloru itp.doradzcie bo nie wiem jaka peruGa bedzie CHIC...i czy
                powinnam na herbatke zabrac mloteczek - wzorem dam z poprzednich
                stuleci - do bezlitosnego łupienia mieszkanców mojej peruGi?czy to
                juz jest na tyle niesmaczne ze na herbatke chansonowo - dęnsujaca
                sie nie nadaje?
                <ch.o.l.e.r.a ewidentnie brakuje mi oglady towarzyskiej>
                • Gość: muromuh Re: Czy szanowne Towarzystwo miało okazję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 09:59
                  Łysa Śpiewaczka powinna wystąpić na łyso. Będzie bardziej ekscentrycznie i
                  Śmietankowo.
                  • Gość: lysa spiewaczka Re: Czy szanowne Towarzystwo miało okazję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 10:30
                    i trudno bedzie polemizowac z teza ze błyszcze w towarzystwie:P
                    • Gość: lysa spiewaczka Re: Czy szanowne Towarzystwo miało okazję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 10:31
                      aaaa i jeszcze pytanie odnośnie menu: czy beda krówki smietankowe?
                      • Gość: trusiaa Re: Czy szanowne Towarzystwo miało okazję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 11:09
                        Nerwowy tik Hiacynty pogłębia się niepokojąco;
                        - Sacrebleu! Jeżeli szansonistka będzie się dalej upierała przy
                        swoim niekonwencjonalnym image'u będę zmuszona ustawić ją w rogu
                        pokoju, okryć brokatowa narzutką, po czym demonstrować ją gościom
                        jako oryginalną stojacą lampę z pozytywką!
                        • Gość: lysa spiewaczka Re: Czy szanowne Towarzystwo miało okazję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 11:22
                          myslalam, o ja nieszczesliwa, ze skoro inicjator spotkania preferuje
                          moja blyszczaca lysine to i Szacowna Pani Hiacynta...:( i ze
                          przyjęcie w tym zakresie zostało już omówione i wypracowano wspólne
                          stanowisko w sprawie...a tu...nie przymierzając - klops.a zatem
                          chyba przyjdzie mi poczekac na moj towarzyski debiut:(
                          jednakowoż przemysleć musze - może lepszy debiut pod brokatową
                          szmatka niż zaden?
                          ach! odwieczne zgryzoty artysty!!!
                          • Gość: muromuh Re: Czy szanowne Towarzystwo miało okazję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 12:49
                            A może wybrnąć z tego ambaransu następująco: ustawimy Śpiewaczkę za firaną, a
                            sami puścimy patefon z czystą płytą. Śmietance powiemy, że to płyta owej Łysej
                            Śpiewaczki. Poprostu Śpiewaczka zaśpiewa zza firany udając płytę.
                            • Gość: trusiaa Re: Czy szanowne Towarzystwo miało okazję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 13:03
                              (Hiacynta wachlując się najnowszym folderem statku Queen Elizabeth
                              2)
                              - Chwileczkę, muszę napić się herbaty, zanim podejmę ostateczną
                              decyzję.
                              (- O co mu chodziło z tą płytą i firaną... Czy to nie wiąże się z
                              zadeptywaniem świeżo pastowanej podłogi z drewna egzotycznego?!)
                              • Gość: lysa spiewaczka Re: Czy szanowne Towarzystwo miało okazję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 13:07
                                o prosze wyjaśnilo sie !!! egzotyczna łysina MUSI sie bajecznie
                                komponować z egzotyczna lysina! a jesli nie bajecznie to chociaż
                                stylowo.
                                • Gość: lysa spiewaczka Re: Czy szanowne Towarzystwo miało okazję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 13:09
                                  :( znaczy egzotyczna lysina z egzotycznym drewnem podlogi!
                                  a no i wsród współbywalców można rozpisac konkurs na zasadzie :co
                                  błyszczy sie bardziej...:) i w dobrym tonie bedzie mowic ze piekna
                                  podloga.
                                  no kurcze, chlopaki ta impreza nie moze sie nie udac:)
                            • Gość: lysa spiewaczka Re: Czy szanowne Towarzystwo miało okazję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 13:05
                              i znow pchla szachrajka sie klania: "...a karaluch w niej ukryty jak
                              na zlość pomylił płyty, rzeczy wydała sie/po prostu nie śpiewała
                              pchła szachrajka tylko skrznka samograjka" a dalej to juz bylo
                              strasznie.wszyscy goście sie poobrażali i sobie poszli. ja to w
                              ogole uważam, ze pchła to podrecznik BYWANIA.kazda dama (łysa czy
                              owlosiona) powinna ja przeczytać:)

a wracajac do firanki i brokatowej szmatki:
                              no jakos tak nieludzko sie czuje potraktowana.
                              może warto zaryrykować i posluchac jak spiewam?
                              może moja egzotyczna lysina sie spodoba i wszystkie piękne Panie
                              Domu beda chciały uatrkcyjnić mną swoje fajfy?
                              może Pani Hiacynt mogłaby spytać proboszcza co on o tym myśli?
                              • Gość: muromuh Re: Czy szanowne Towarzystwo miało okazję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 14:16
                                Wydaje mi się, że proboszcz w tym tygodniu bardzo zajęty jest, gdyż ciągle
                                garnki lepi. Nie może się uporać z zamówieniami na nie, do tego stopnia, że aż
                                organiście w swym zastępstwie spowiadać kazał. (I tak nikt go nie rozpozna zza
                                kratek cylofanem zakrytych)
                                • sher.khan Jedna kolacja i koniec???? 05.10.07, 07:34
                                  Uprzejmie informuję mimochodem, że mam dom z basenem, mercedesa i
                                  kucyka w stajni. Ewentualnie mógłbym was zaprosić na małe 'suare'ale
                                  uprzedzam, że wystapię w sukni z falbankami a la Carmen.
                                  Jednakowoż sądzę że nie będzie to przeszkodą dla Hiacynty, zwłaszcza
                                  że obiecuję potem rozrywki aquaidealne w moim basenie /wymiary
                                  olimpijskie/
                                  Z poważaniem - S.K - Bruce
                                  • Gość: trusiaa Re: Jedna kolacja i koniec???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 08:07
                                    Pani entree, madam, brzmi kusząco, ale czy przypadkiem mąż pani nie
                                    ma koneksji na wyścigach konnych, a tym samym słabości do damskich
                                    strojów i wspinaczki nadrzewnej?
                                    Ufam, że zdaje sobie pani sprawę, że tego rodzaju niedoskonałości,
                                    absolutnie wykluczają obecność pani w szacownym gronie.
                                    Jeżeli jednak reputacja małżonka pani pozostaje nienaganną sugeruję
                                    spotkanie na fajfie u pana Muchomora. Muromotha?!... Muromuha?!
                                    U założyciela naszego Towarzystwa.
                                    • Gość: trusiaa Re: Jedna kolacja i koniec???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 08:12
                                      "Mógłbym... ?"(tik nerwowy w lewym oku Hiacynty przybiera rozmiary
                                      zgoła niepokojące)
                                      ...jak mogłam się tak pomylić. Cóż, w zasadzie nie ma przeszkód by
                                      nasze grono uświetnił gentleman będący w posiadaniu kucyka,
                                      mercedesa i basenu (tylko ta suknia!!!).
                                      (Hiacynta opada bezwładnie w pozie niedbałej na wyściełane atłasem
                                      krzesełko)
                                      • sher.khan Re: Jedna kolacja i koniec???? 05.10.07, 08:18
                                        może pójdźmy na ugodę - Hiacynta zaakceptuje mój strój (jako protest
                                        przeciwko dyskryminacji mężczyzn, którym towarzystwo zabrania
                                        noszenia sukienek, podczas gdy damy noszą i dżinsy i fraki,patrz-
                                        taka dajmy na to, George Sand)no, a ja obiecuję się powstrzymać od
                                        uwag na temat jej kapeluszy.
                                        • Gość: trusiaa Re: Jedna kolacja i koniec???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 08:29
                                          K k k kapeluszyyy? Ależ moje nakrycia głowy są inspirowane garderobą
                                          Jej Królewskiej Mości! Proszę o powstanie i odśpiewanie "God Save
                                          the Queen".
                                          • sher.khan Re: Jedna kolacja i koniec???? 05.10.07, 08:38
                                            Phi, po pierwsze te nakrycia nie posiadają niestety królewskiego
                                            znaku jakości, a po drugie wolałbym Yellow Submarine :-)
                                            Ponieważ jednak niezwłocznie muszę się udać na spokanie z wysoko
                                            postawionym urzędnikiem ( w sprawie rozbudowy stajni, być może dla
                                            pary mułów)proponuję spotkanie five'o'clock.
                                            • Gość: trusiaa Re: Jedna kolacja i koniec???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 08:49
                                              Hiacynta z godnością przełyka tę gorzką pigułkę i, wiedziona troską
                                              o stworzenie właściwego entourage'u dla spotkań towarzyskich (basen,
                                              mercedes i miejsce dla kucyka - bezcenne!), słabym głosem oznajmia:
                                              - Oczywiście, czekamy, będzie nam bardzo miło...

- Muły?!
    • wampirius Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. 28.10.07, 16:08
      uuu...śmietanka to dopiero tutaj się tworzy
    • Gość: trzeźwa_puenta a po co? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.07, 16:41
      że tak pragmatycznie zapytam..
      graciarnia.blox.pl/html
    • naprawdetrzezwy Śmietanka towarzyska z domeny Neostrada? 28.10.07, 17:05
      Toż to oksymoron.
    • yanca1 Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. 28.10.07, 18:13
      Jakże rozkosznie czytać te śmietankowe teksty. Jestem wzruszona do granic
      możliwości. Każę Janowi zaprzęgać i jadę do was. Jak tylko mi ktoś adres poda.
      Marzę o raucie w doborowym towarzystwie, a o takowe dziś nie jest łatwo.
      Suknie,fraki, muzyka na żywo....
    • Gość: Wapniak Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską.Propoz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 19:01
      Propozycja !!!!!
      A ja wapno proponuję stworzyć i wziąć do grona
      śmietanki towarzyskiej -kuchte walercię te ze śliskiej,
      burakoszczaka z Czerniakowskiej i Józia szemranego z Wolskiej
      mogą być ciut spocone i z ziajane i wszystkie trzech w drobiazgi
      piane i jak jechali przez Pułaskie ich stary fordziak walnął
      w latarnie z trzaskiem i wyszli zniego bez szemrania w pełni
      gotowi do wspólnego działania !!!!
    • Gość: TheBerżeraq Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: 87.192.140.* 28.10.07, 19:58
      Dobry Państwu Waszmościom
      No wienc służba mie donieśli że w łokolicy spotyka siem prawdziwa śmietanka towarzyska, cą mnię wzruszyło nięzmiernię poniewarz mam największą w okolycy fabrykę śmietany. Jadzia, małżonka ma mówi żę czas się w końcu odcha... yhym oderwać od zarządzania mymi włościami i naznajomić siem z równom sobie elitom.
      Torz ni ma leprzej posiadłość w całem województwie nisz moja to zapraszam całom smietankiem na rauta. Bedzie wódeczka i goloneczka jak bóg przykazał w piwie moczona i smietanie podana.

Całujem ronczki waszmosciom
      Józef Trombka
      Prezes Dyrektor Właścicel
      Mleczarnia "Mućka"

• Gość: Koleżanka po fachu Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.escom.net.pl 28.10.07, 20:23
      Ja bardzo chętnie.

Pozdrawiam serdecznie,
      Nastasja O. Tuszyńska
    • facettt To ja tworz :))) 28.10.07, 20:44
      A ja bede ja spijal :)
      • Gość: marcyjanna Re: To ja tworz :))) IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 28.10.07, 22:22
        ale czy to aby nie kremowka? bo nasz pan hrabia cos ostatnio na
        watrobe narzeka a i sluzby plci niewiesciej juz gwalcenia zaprzestal

zatroskana sluzba plci niewiesciej
        ps. chociaz od smietanki to sie siersc kotom poprawia wiec moze i
        panu hrabiemu cos sie poprawi
    • Gość: zachwycony Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 28.10.07, 22:55
      Wielce Szanowni,

Zadrżałem wprost z niekłamanego podziwu, że tak szlachetne osoby postanowiły przyblizyć również mniejszym obywatelom świat ludzi kulturalnych i światłych, którym nieobce są meandry i niuanse współczesnej - choć zasadzającej się na wręcz antycznych wzorach - postawy człowieka, będącego chlubą swojego gatunku.
      Tylko dzięki ludziom świadomym wartości rekopisów zapisów nutowych dziecięcych kompozycji Paula Klee, dzieki ludziom znającym różnicę w smaku herbaty parzonej z liści zerwanych przez indiankę dziewicę w nów a w pełnie, dzieki ludziom znającym głębszą wymowę odpruwania metki prada, czy też ludziom świadomym naganności "przypadkowego" rozsypania garderoby przy odprawie, tak by było widać że mamy krawat lanvin, buty church a garmitur z wikunii, koniecznie z oxford street. tylko dzieki tym ludziom można mieć nadzieję na odrodzenie się jedynie właściwej proporcji między "być" a "mieć".
      Dlatego też wyrażam swoje zdecydowane poparcie dla tej doskonałej koncepcji - by nie pozostac gołosłownym pragnę zaoferować moje skromne, acz - bez fałszywej skromności - gustowne progi w każdej sytuacji, gdy zawita ktoś z tak znakomitych gości w okolicach moich. Moja skromna przystań w Bellagio stoi dla kulturalnych i światłych ludzi zawsze otworem.
      Pełen najwyższej aprobaty dla szlachetnych pobudek,

Piotr Misztal
      • Gość: BaronVonSturh Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.europe.hp.net 29.10.07, 02:08
        Misztal, Misztal... a z ktorych to Misztalow?

Bo jesli z tych Lodzkich to ja Panu Sznownegu powiem ze my tu
        tworzymy smietanke a nie kaszanke!

Nie trawie pospolitej masci dorobkiewiczow i tandetnych efekciarzy,
        bo klase to trzeba miec! I nie da sie jej kupic. Z tym sie czlowiek
        rodzi, wysysa to z mlekiem matki.
        • trusiaa Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. 29.10.07, 08:13
          O, pardon! Pragnę zauważyć, że nikt należący do high life'u nie zna
          smaku mleka swojej matki! Od tak trywialnych obowiązków jak
          karmienie niemowląt są przecież mamki i bony.
          • Gość: BaronVonSturh Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: 87.192.140.* 29.10.07, 08:54
            Panienko Trusiu, ja nie wiem w jakim "haj lajfie" się panienka obraca, ale w moich kręgach nikt nie skalałby ust swego potomka mlekiem osoby gorszego rodu. Toż to niedopuszczalne!. Mleko szlachetnie urodzonej, powstale z błekitnej arystokratycznej krwi zawiera w sobie istotę tego czym jesteśmy i ma wpływ na to kim będziemy w przyszłości.
            • Gość: trusiaa Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 10:00
              Dobry człowieku, zwracacie się do mnie? Hiacynty Bukiet? Osoby
              znającej obyczaje wyższych sfer jak nikt, poza Jej Królewską
              Wysokością, rzecz jasna? Kucyka z rzędem temu kto widział
              arystokratkę z, excusez le mot, cycem na wierzchu karmiącą swe
              potomstwo. Błękitnokrwiste dzieci widywały swoje matki zaledwie
              kilka razy w ciągu dnia - po to tylko aby złożyć stosowny ukłon i
              ewentualnie zdać sprawę z postępów swojej edukacji. Geny to
              niezbywalne dziedzictwo i dowód wysokiego urodzenia, zaś mleko...
              cóż pozostawmy je mleczarzom.
              A propos: droga Łysa Śpiewaczko, czy butelka na mleko odpowiednio
              zdezynfekowana i oznaczona etykietą "Rezydencja Bukietów" stoi przed
              drzwiami?
              • Gość: von Szlochen Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: 80.51.238.* 29.10.07, 10:42
                Witam Szanownych Państwa

Zapraszam na raut z okazji wskrzeszenia wątku w dniu 1 listopada br. o godzinie
                18:00. Oczywiście miejsce pozostaje bez zmian.
                Obowiązują stroje wieczorowe.

Z poważaniem
                Baronowa von Szlochen
                • Gość: trusiaa Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 10:54
                  Droga Baronowo,
                  Dziękuję za łaskawą pamięć. Przybędę niezawodnie.

Z poważaniem,
                  Hiacynta Bukiet
    • Gość: lysa spiewaczka Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 08:58
      patrze patrze...nie moze byc.watek powstal z martwych!coz...znow
      tylko chrzakne znaczaco i skryje sie wstydliwie za swoja zaslona z
      lekka tylko podspiewujac, zeby w razie czego miec rozgrzane struny
      glosowe...
    • Gość: bahmat Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.07, 11:02
      a jak pijesz herbatkę z filiżanki rodem Kuzniecow i podnosisz ją do
      ust, pamiętaj żeby ostatni paluszek prawej dłoni prawodłowo był w
      górze, inaczej nie będziesz śmietanową elita, tylko raczej mlecznym
      roztworem o konsystencji rozdwodnionej
    • Gość: muromuh=wieśniak Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.07, 00:00
      Od kiedy to chłopi tworzą śmietankę towarzyską? Idź lepiej pole zaorać zamiast
      pierdoły tu wypisywać. A śmietankę to zobaczysz jak sobie natrzepiesz. I tak cię
      żadna baba nie zechce, bo gnojem śmierdzisz.
      • Gość: marcyjanna Re: Chciałbym stworzyć śmietankę towarzyską. IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 31.10.07, 01:16
        milcz chamie jak panstwo rozmawia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka