Dodaj do ulubionych

Co robicie z nietrafionymi prezentami?

• Gość: zed Re: Co robicie z nietrafionymi prezentami? IP: *.chello.pl 29.12.07, 21:57
      Wyrzucam do śmietnika
      • monika_g8 Re: Co robicie z nietrafionymi prezentami? 29.12.07, 23:54
        w tej kwestii polecam allegro, wszelkie wymiany (np. jesli prezent
        jest z jakiegos bazarku), podarowanie kolezance/koledze jesliby mu
        sie spodobalo ;-)
        pozdrawiam
    • ruup Re: Co robicie z nietrafionymi prezentami? 30.12.07, 00:14
      Przypomniałem sobie że w tamtym roku lub też dwa lata temu miałem ten sam problem. Nie wyrzucę, nie upcham do szafy, do PCK też nie. Wymyśliłem sposób, wziąłem prezent, rozpakowałem spojrzałem i zaniosłem do "Biura rzeczy znalezionych" we Wrocławiu.
    • Gość: Arnika Re: Co robicie z nietrafionymi prezentami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 09:54
      Ja trzymam u siebie, bo nie wiem w kogo trafic...
      • Gość: verso Re: Co robicie z nietrafionymi prezentami? IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.12.07, 13:02
        Tak, tak, czekolady "nadziewane" to bardzo dobry pomysł. U nas też
        to się praktykuje, ale najczęściej na imieniny, urodziny czy inne
        rocznice. I wszyscy są zadowoleni.
    • Gość: fakir Re: Co robicie z nietrafionymi prezentami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 19:19
      Wyrzucamy!
      • anula36 Re: Co robicie z nietrafionymi prezentami? 31.12.07, 13:42
        1.slodycze, kawy rozpuszczalne i slodkie alkohole ktorych nie spozywam oddaje miejscowemu klubowi emerytow- radosc obopolna.
        Kosmetykami dziele sie z przyjaciolka.
        2.reszta na allegro
        3...chyba ze nie nadaje sie nawet na allegro - to pod smietnik.

U nas w rodzinie i wsrod znajomych panuje uwazam dobry zwyczaj komunikowania wprost co by sie chcialo dostac - moze mniej romantycznie,ale wiecej pozytku z tego.
    • jk-3377 przekazuje innym:))))) 31.12.07, 16:15
    • flisvos Re: Co robicie z nietrafionymi prezentami? 01.01.08, 19:44
      a ja je wszystkie wymieniam :)
      • 156cm Re: Co robicie z nietrafionymi prezentami? 02.01.08, 06:53
        Alez ja sie ciesze, ze nie jestem waszym wujkiem, tesciowa, ciotka,
        bratem i nie musze dla was kupowac prezentow!!!!!!!!!!!!!!!
    • mamamamba RADZę 02.01.08, 14:07
      ...sprzedac na allegro albo w komisie rzeczy uzywanych! chociaz jak sa to mega
      badziewia,to nie pojda na allegro, albo za smiesznie niska cene.. wiem, bo
      bralam slub 1,5 roku temu i musialam mnostwo rzeczy "upchnac". najlepiej mi sie
      udalo wlasnie w pobliskim komisie i to za niezla cene,. bo na allegro nawet za
      bezcen nie chcialy isc,mimo ze byly to rzeczy nieraz ladne , ale kompletnie nie
      w moim guscie. rozumiem Cie,ze nie chcesz puscic tych rzeczy w "obieg
      prezentowy", mi byloby wstyd dawac komus cos, co mi sie nie podoba..no a ciuchy
      np.oddaje do barki, fundacji, gdzie mozna oddac za darmo i daja je
      potrzebujacym. chcialam tez raz dac do domu dziecka jakies ciuszki po moim
      malym,ale wyobraz sobie,ze nie chcieli, stwierdzajac, ze maja remont i nie maja
      teraz JAK przyjac, a poza tym jesli juz to przyjmuja ubrania w "stanie bardzo
      dobrym" , tak jak bym chciala zniszczone oddac.. a byly nowe tylko okropne :P
      pozdrowki :)
    • Gość: anielka Re: Co robicie z nietrafionymi prezentami? IP: *.centertel.pl 03.01.08, 11:46
      czesc, ja nietrafione prezenty po prostu wyrzucam, przeciez jak ktos mi daje bubel to nie bede go sprzedawac dalej albo komus oddawac bo wstyd!!!
      w tym roku z narzeczonym uniknelismy tego bledu i jasno naszym rodzinkom powiedzielismy ze zbieramy na nowe laptopy, dzieki temu rodzinka nam sie dolozyla i jutro idziemy po nasze wypatrzone LG
      pozdrawiam
      • edavenpo Re: Co robicie z nietrafionymi prezentami? 04.01.08, 09:51

Sprzedaje na Ebay - nawet buble bo ludzie na Ebay wszystko kupia ;-]

Albo oddaje lub wymieniam sie ze znajomymi ;-]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka