Gość: zed Re: Co robicie z nietrafionymi prezentami? IP: *.chello.pl 29.12.07, 21:57 Wyrzucam do śmietnika Odpowiedz Link Zgłoś
monika_g8 Re: Co robicie z nietrafionymi prezentami? 29.12.07, 23:54 w tej kwestii polecam allegro, wszelkie wymiany (np. jesli prezent jest z jakiegos bazarku), podarowanie kolezance/koledze jesliby mu sie spodobalo ;-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ruup Re: Co robicie z nietrafionymi prezentami? 30.12.07, 00:14 Przypomniałem sobie że w tamtym roku lub też dwa lata temu miałem ten sam problem. Nie wyrzucę, nie upcham do szafy, do PCK też nie. Wymyśliłem sposób, wziąłem prezent, rozpakowałem spojrzałem i zaniosłem do "Biura rzeczy znalezionych" we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arnika Re: Co robicie z nietrafionymi prezentami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 09:54 Ja trzymam u siebie, bo nie wiem w kogo trafic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verso Re: Co robicie z nietrafionymi prezentami? IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.12.07, 13:02 Tak, tak, czekolady "nadziewane" to bardzo dobry pomysł. U nas też to się praktykuje, ale najczęściej na imieniny, urodziny czy inne rocznice. I wszyscy są zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: Co robicie z nietrafionymi prezentami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 19:19 Wyrzucamy! Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: Co robicie z nietrafionymi prezentami? 31.12.07, 13:42 1.slodycze, kawy rozpuszczalne i slodkie alkohole ktorych nie spozywam oddaje miejscowemu klubowi emerytow- radosc obopolna. Kosmetykami dziele sie z przyjaciolka. 2.reszta na allegro 3...chyba ze nie nadaje sie nawet na allegro - to pod smietnik. U nas w rodzinie i wsrod znajomych panuje uwazam dobry zwyczaj komunikowania wprost co by sie chcialo dostac - moze mniej romantycznie,ale wiecej pozytku z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
flisvos Re: Co robicie z nietrafionymi prezentami? 01.01.08, 19:44 a ja je wszystkie wymieniam :) Odpowiedz Link Zgłoś
156cm Re: Co robicie z nietrafionymi prezentami? 02.01.08, 06:53 Alez ja sie ciesze, ze nie jestem waszym wujkiem, tesciowa, ciotka, bratem i nie musze dla was kupowac prezentow!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamamamba RADZę 02.01.08, 14:07 ...sprzedac na allegro albo w komisie rzeczy uzywanych! chociaz jak sa to mega badziewia,to nie pojda na allegro, albo za smiesznie niska cene.. wiem, bo bralam slub 1,5 roku temu i musialam mnostwo rzeczy "upchnac". najlepiej mi sie udalo wlasnie w pobliskim komisie i to za niezla cene,. bo na allegro nawet za bezcen nie chcialy isc,mimo ze byly to rzeczy nieraz ladne , ale kompletnie nie w moim guscie. rozumiem Cie,ze nie chcesz puscic tych rzeczy w "obieg prezentowy", mi byloby wstyd dawac komus cos, co mi sie nie podoba..no a ciuchy np.oddaje do barki, fundacji, gdzie mozna oddac za darmo i daja je potrzebujacym. chcialam tez raz dac do domu dziecka jakies ciuszki po moim malym,ale wyobraz sobie,ze nie chcieli, stwierdzajac, ze maja remont i nie maja teraz JAK przyjac, a poza tym jesli juz to przyjmuja ubrania w "stanie bardzo dobrym" , tak jak bym chciala zniszczone oddac.. a byly nowe tylko okropne :P pozdrowki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anielka Re: Co robicie z nietrafionymi prezentami? IP: *.centertel.pl 03.01.08, 11:46 czesc, ja nietrafione prezenty po prostu wyrzucam, przeciez jak ktos mi daje bubel to nie bede go sprzedawac dalej albo komus oddawac bo wstyd!!! w tym roku z narzeczonym uniknelismy tego bledu i jasno naszym rodzinkom powiedzielismy ze zbieramy na nowe laptopy, dzieki temu rodzinka nam sie dolozyla i jutro idziemy po nasze wypatrzone LG pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: Co robicie z nietrafionymi prezentami? 04.01.08, 09:51 Sprzedaje na Ebay - nawet buble bo ludzie na Ebay wszystko kupia ;-] Albo oddaje lub wymieniam sie ze znajomymi ;-] Odpowiedz Link Zgłoś