Dodaj do ulubionych

Ulubiona reklama z "jajem"

22.05.08, 21:11
Jest wątek o znienawidzonych bohaterach reklamy to chyba pora na watek o
reklamach na poziomie, z ciekawym pomysłem które nas bawią.

Co do mnie to oczywiście niezapomniana "Ojciec prać?" młodszym osobom mówię ze
chodzi o jedna z pierwszych reklam w TV w początku lat 90 a ostatnio to mnie
rozwalają reklamy canal+ ta ostatnia "kupiłeś marchewkę?" albo ta wcześniejsza
z meczem gdzieś w Azji i kibicami z kałaszami bo "każda liga ma swój urok"

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mohikanka Re: Ulubiona reklama z "jajem" 22.05.08, 22:56
      A mi się podoba nowa reklama Nike, głównie dlatego, że jest rewelacyjnie
      nakręcona :)
      • clooney_g Re: Ulubiona reklama z "jajem" 23.05.08, 03:57

Ale najlepsza jest ta, w ktorej ludzie robia cuda
        i inne idiotyzmy, by wytypowac numer gry liczbowej !
        • Gość: super Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.ksknet.pl 06.06.08, 22:38
          przekochana byla reklama groszku Bonduelle do melodii z "hit the road jack" raya
          charles'a cos pieknego tak sympatyczna i mila z zawsze podglaszalam odbiornik.
          reklama wszechczasow :D no i jeszcze zaje.bista byla Zelmer "wiemy co robicie z
          naszym sprzetem" heheheee
      • Gość: Kantele Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 13:54
        nie wiem czego to była reklama, ale kończyło się tekstem "trzeba mieć fantazję,
        dziadku" .. tekst do dzisiaj pamiętam :D:D
    • malutka_kropka82 Re: Ulubiona reklama z "jajem" 23.05.08, 08:35
      Ostatnio masowo oglądam reklamę "Play" z podstarzałym podrywaczem i
      zblazowaną lalunią. Jest świetna moim zdaniem. Uwielbiam też reklamę
      Allegro, jak mama czyta synkowi instrukcję obsługi
      grzejnika. "Kupiłeś marchewkę" oczywiście też :)
      • Gość: kres. Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.gprs.plus.pl 23.05.08, 18:12
        Tak :) REklama z grzejnikiem jest swietna :)
    • clio_yaga Re: Ulubiona reklama z "jajem" 23.05.08, 08:44
      Oj ja też uwielbiałam "Ociec prać" (ociec prać, nie bedzie
      swędziec :-).
      Z obecnych Canal+ z marchewką jest świetna. I nie do przebicia była
      też reklama Lotto - a teraz to mi to lotto.
    • kowaliska Re: Ulubiona reklama z "jajem" 23.05.08, 09:42
      "Do czech to ja mam za darmo".
      A najfajniejsze reklamy według mnie to te ciche i nienachalne.
      Nie muszą być z jajem. Cieszę sie że niektórzy zaczynają to rozumieć. Np.
      reklamy Beko lub ostatnio Ariston. Aż przyjemniej się robi jak człowiek nie musi
      w panice pilota szukać żeby jazgot wyciszyć.
      • qqazz Re: Ulubiona reklama z "jajem" 23.05.08, 11:05
        kowaliska napisała:
        "Do czech to ja mam za darmo". A najfajniejsze reklamy według mnie to te ciche i
        nienachalne. Nie muszą być z jajem. Cieszę sie że niektórzy zaczynają to
        rozumieć. Np. reklamy Beko lub ostatnio Ariston. Aż przyjemniej się robi jak
        człowiek nie musi w panice pilota szukać żeby jazgot wyciszyć.

To fakt spokój i nienachalność to niewątpliwe zalety reklamy mi np. bardzo się
        podobała reklama Sony Bravia z podkładem muzycznym Jose Gonzaleza.

pozdrawiam
    • Gość: ja Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: 84.201.210.* 23.05.08, 10:10
      "Do czach... "- znakomicie pokazana stereotypowa blondynka. Fajna.I
      jeszcze jakaś bankoa - Dać siateczkę ?
      • Gość: miki Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: 213.172.177.* 23.05.08, 11:48
        Zdecydowanie na 1 miejscu "kupiłeś marchewkę?", a na 2 - "do czech to jaj mam za darmo". Wcześniej jeszcze wszystkie "mumio".
        • Gość: gość Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.agora.pl 23.05.08, 12:04
          Twórcy reklam muszą wreszcie zrozumieć - prostackie, standardowe, głośnie i
          idiotyczne reklamy powodują że nie chcemy ich oglądać czasem nawet odstraszają
          od reklamowanego produktu...
          Fajnie, że powstaje coś nowego co miło się ogląda i omawia np na forach :)
          • misiania Re: Ulubiona reklama z "jajem" 23.05.08, 12:21
            do czech, kupiłeś marchewkię - przyłączam się. i dodam serię
            castoramy, w której sprzedawca dostosowuje się do rodzaju klientów.
            oups, oups :))))
            • misiania Re: Ulubiona reklama z "jajem" 23.05.08, 12:23
              aha, jeszcze licho z reklamy ubezpieczeń. ależ mi się to licho
              podoba :)))
            • Gość: Martyna Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.uml.lodz.pl 23.05.08, 12:45
              Zgadzam się.Castorama jest świetna,zawsze poprawia mi humor.Wczoraj była nowa
              część z blondynką.Boskie.Lubie jeszcze spot Nałęczowianki...Bardzo
              wdzięczne,dobrze się ogląda i nuci:)Ostatnia reklama Nike-majstersztyk!
              • Gość: wit Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 10:54
                Za humor i pomysłowośc wyrózniam polskie reklamy, bazujące na dowcipach
                słownych, takich firm jak Biedronka, Żubr czy Simplus (choc tu trochę już sie
                opatrzył ten kabaret). Jeśli chodzi o wykonanie i technikę zdjęciową to stawiam
                na Niek i ich ostatni spot, w którym można się poczuc jak na boisku, trenwoałem
                kiedyś piłkę, zatem wiem o czym piszę :)
              • Gość: fido Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 16:49
                dwie ostatnie reklamy nike, kuby blaszczykowskiego i cesca fabregasa, za
                orginalnosc.. w pierwszym kuba drybluje między sprzętami w ciemnej hali
                sportowej, w drugiej cesc drybluje płonąca piłke, sam ma zapalnoy kombinezon na
                sobie.powie świeżości w piłkarskich spotach
                • Gość: Ważniak Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.chello.pl 28.06.08, 01:23
                  płonąca piłka też mi się podoba, jak dla mnie rewelacja, ciekawe ile zajęło im
                  kręcenie tej reklamy;)
                  • Gość: bezlogowania Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 15:45
                    Gość portalu: Ważniak napisał(a):

> płonąca piłka też mi się podoba, jak dla mnie rewelacja, ciekawe ile zajęło im
                    > kręcenie tej reklamy;)

Pewnie niewiele. Nakręcili gościa z piką i komputerowo nałożyli ogień.
                    • Gość: Ważniak Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.chello.pl 02.07.08, 02:48
                      ale reklama robi wrażenie, sam pomysł też mi się podoba
                • kati.1 Re: Ulubiona reklama z "jajem" 28.06.08, 01:27
                  przystojny piłkarz, a do tego tak rozgrzał piłkę:D fajna reklama;))
            • qqazz Re: Ulubiona reklama z "jajem" 23.05.08, 13:18
              misiania napisała:
              > do czech, kupiłeś marchewkię - przyłączam się. i dodam serię
              > castoramy, w której sprzedawca dostosowuje się do rodzaju klientów.
              > oups, oups :))))

No Castorama tez ma pomysłowe reklamy, mnie osobiscie bardziej sie podobały te
              stare gdzie gośc stylizowany na Jacka Ziobera w koszulce reprezentacji
              przyszedł po piłkę i wziął jeszcze szpadel żeby pokopać, albo harlejowiec wpadł
              po płyty.

pozdrawiam
            • Gość: wierzba Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.08, 13:21
              ja lubie reklamy biedronki, te z gadajacymi produktami. moja ulubiona sa
              ziemniaki i kluski leniwe;D
              • princessofbabylon Re: Ulubiona reklama z "jajem" 26.05.08, 17:26

tak, Biedronka ma fajne reklamy z tymi produktami, bo ta druga ("kto by nie
                chciał pracować w Biedronce") jest beznadziejna. Jeszcze Tesco rysunkowe i
                ostatnio widelec który zastał łyżkę z nożem ;) (a co tu się wyprawia?);P
            • prezzzes Re: Ulubiona reklama z "jajem" 29.06.08, 16:31
              Zgadzam się, swego czasu nawet wszedłem na stronę Castoramy, żeby odnaleźć te
              reklamy. Co generalnie mi się nie zdarza :)
            • Gość: bez kitu Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 13:47
              elo elo ziomek, chcesz odpicować domek - castorama ;))
              • Gość: mirabel Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.play-internet.pl 30.01.14, 22:01
                Mnie na chwilę obecną porywa reklama chrupek star www.youtube.com/watch?v=o7M1lbXD-QI Kobieta powinna być stanowcza :P
    • maczopedzel Re: Ulubiona reklama z "jajem" 23.05.08, 12:34
      Oferta Zrębu zawsze na czasie! Wózki widłowe i podnośniki, nowe i używane! :D:D
      Mistrz reklama, tak samo jak reklama Poldożera na raty, którego przywoził wielki
      ruski helikopter transportowy. Dżizas to były piękne czasy dzikiego kapitalizmu. :)
      • orofko Re: Ulubiona reklama z "jajem" 23.05.08, 12:48
        albo niezapomiany prusakolep nie ma to jak subtelny marketing z początku lat
        dziewiedziesiatych
        • bakukas Re: Ulubiona reklama z "jajem" 23.05.08, 13:08
          ten „subtelny marketing” to niestety jeszcze żyje w umysłach niektórych tfurcow.
          Obczajcie sami, nie ma to jak dowalic z obucha beznadzieja po kolona….
          www.wyhacz.pl/Wyhacz/1,88542,5190053,Maxigra__czy_najglupsza_reklama_w_historii_jest_nielegalna_.html
          www.wyhacz.pl/Wyhacz/1,88542,5196678,Zgroza!_Maxigra_to_nie_zart__tylko_profesjonalna_kampania.html
          • maczopedzel Re: Ulubiona reklama z "jajem" 23.05.08, 13:25
            Dżizas co za obrzydlistwo. :/ A do tego totalny nielegal, ciekaw jestem ile
            dowalą im kary za to.
          • orofko Re: Ulubiona reklama z "jajem" 23.05.08, 13:34
            ahahahahahaha przeciez to jest tak durne ze az smieszne ja sie zastanawiam ile
            ktos kasy na to wydal zeby to zrobic o matko ahahaha no nie moge jaki kraj takie
            reklamy co tu duzo mowic
        • qqazz Re: Ulubiona reklama z "jajem" 23.05.08, 13:20
          Był jeszcze Universal i anteny satelitarne.

pozdrawiam
        • blinski Re: Ulubiona reklama z "jajem" 26.06.08, 16:29
          prusakolep to jeszcze partyzantka z lat '80. już na początku '90 niektóre reklamy potrafiły wyglądać, a 'ociec prać' czy 'z pewną taką nieśmiałością' przez długi czas służyły za wzorce reklam swoich kategorii produktów:)
      • Gość: MartY Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.telsten.com 23.05.08, 12:54
        No to ja dorzucę taką reklamę, którą widziałem kiedyś, z 15 lat temu w jakimś programie rolniczym:

Umięśniony rolnik piłuje na podwórzu pnie drzewa, zza firanki w domu patrzy na niego hoża dziewoja. Osiłek patrzy na nią i kieruje kroki w stronę domu, dierżąc piłę w ręku. Dziewoja chowa się w kącie, wpatrując się w drzwi wzrokiem pt. "Chciałabym i boję się". Osiłek wycina w drzwiach rzeczoną piłą dziurę w kształcie serca i wchodzi przez nią do domu. Wzrok dziewoi jest pełen oddania. I wtedy pada hasło, które mnie powaliło i trzyma do dziś:

"Piłą łańcuchową firmy X przerżniesz wszystko!!"

Niestety nie pamiętam nazwy tej firmy, bo bym sobie taką piłę kupił...

pzdr
        M
        • Gość: paska20 Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.ostrowmaz.mm.pl 23.05.08, 13:13
          Ja uwielbiam tą reklamę z blondi, podobają mi się też pakerzy z Białowieży -
          jakby mnie tak spakowali jak na wakacje jadę to wcale bym nie narzekała:-)
        • qqazz Re: Ulubiona reklama z "jajem" 23.05.08, 13:20
          > "Piłą łańcuchową firmy X przerżniesz wszystko!!"

Mocarne:)

pozdrawiam
      • Gość: lula Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.06.08, 16:46
        Oferta Zrębu zawsze na czasie! Wózki widłowe i ładowarki z wymiennym osprzętem!
        Ja to pamiętam w tej wersji :)
        I jeszcze była taka plansza proekologiczna, żeby oszczędzać papier - 1 tona
        makulatury równa się trzy namalowane sosenki.
    • qqazz Re: Ulubiona reklama z "jajem" 23.05.08, 13:22
      Przypomniała mi się jeszcze seria Blendamedu, chyba jedyna jak dotąd reklama
      pasty do zębów jaka dała się oglądać gdzie reklamowali 25% większe opakowanie w
      zamian za rezygnacje z pudełka tekturowego, i odpowiedź pana w okularach że ci
      państwo płacą za to opakowanie.

pozdrawiam
      • Gość: gość Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 13:31
        ogólnie reklamy piwa są niezłe, szczególnie Żubr- wszystkie części,
        była kiedyś reklama chyba Warki- most ustawiony na Frombork, a
        książę raczył najechać na Malbork ;-) Pierwsze spoty z Mumio-
        "metafora-trudne słowo..." i KOPYTKO:) Teraz chyba
        nastapiło "zmęczenie materiału" :( Bardzo lubię reklamy Casto-
        najlepsze jest to, że oni naprawdę mają profesjonalnych i miłych
        pracowników:) Sony Brawia z piosenką Gonzalesa- majstresztyk!
        Pozdrawiam wszystkie dzieci reklamy ;-)
        • Gość: gość Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 13:33
          aaaaaaaaa i jeszcze oczywiście i niezaprzeczalnie śmieszna: "kupiłeś
          marchewkę??!!" ;-)))
        • rubin04 Re: Ulubiona reklama z "jajem" 23.05.08, 13:42
          Reklamy Zelmer - dobrze wiemy co robicie z naszymi produktami... :)
        • qqazz Re: Ulubiona reklama z "jajem" 23.05.08, 14:10
          Gość portalu: gość napisał(a):
          > ogólnie reklamy piwa są niezłe, szczególnie Żubr- wszystkie części,
          > była kiedyś reklama chyba Warki- most ustawiony na Frombork, a
          > książę raczył najechać na Malbork ;-) Pierwsze spoty z Mumio-
          > "metafora-trudne słowo..." i KOPYTKO:) Teraz chyba
          > nastapiło "zmęczenie materiału" :( Bardzo lubię reklamy Casto-
          > najlepsze jest to, że oni naprawdę mają profesjonalnych i miłych
          > pracowników:) Sony Brawia z piosenką Gonzalesa- majstresztyk!
          > Pozdrawiam wszystkie dzieci reklamy ;-)

No fakt Piwo to jedyna działka gdzie chyba nie ma słabych reklam, szkoda ze
          Okocim Mocne juz sie skończyło bo seria ze zwierzakami była rewelacyjna zwłascza
          krecik:)

pozdrawiam
        • Gość: joa Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.manc.adsl.virgin.net 24.05.08, 00:45
          najlepsze były reklamy piwa "Królewskie": "na fryzjero", z antena telewizyjna i
          "trzy strzeliłem"
    • Gość: lilith_01 Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: 212.160.172.* 23.05.08, 14:38
      a mi się bardzo podobaja reklamy Biedronki. "Stanie w
      korku", "zupełna chińszczyzna", "dzisiaj sie wam upiecze" i inne są
      fajne :).
    • inessta Re: Ulubiona reklama z "jajem" 23.05.08, 14:49
      Teraz też jest fajna reklama zachęcająca do pracy w Biedronce: A co pan tu robi?
      Pracuje? nie. Ale chciałbym.!!! W Biedronce????
      • Gość: jolka Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: 217.97.247.* 23.05.08, 15:24
        Moja ulubiona reklama Crunchips, gdzie policjanci stoją z radarem. Fajna jest
        blondynka z tekstem "do czech...". Lub super tekst "bo przyjaciołom się UFO".
        Reklamy żubra też są świetne, nikogo nie obrażają, a efekt jest super.
      • badjuk z "jajem" 24.05.08, 18:10
        Tak, są fajne reklamy ale czasami to się obraca przeciwko nim, zobaczcie -
        www.neatorama.com/2008/05/16/chevy-ads-made-fun-of-citrons-transfomer-car/
    • malwa51 Re: Ulubiona reklama z "jajem" 23.05.08, 15:24
      Moje typy:
      - spiewajaca frywolnie bakteria z Domestosa ("rozprzestrzeniam
      choroby, mam sprawdzone sposoby..." ;)
      - ze swistakiem ze sreberkami z Milki (ta pierwsza oryginalna,
      sequele juz nie byly takie fajne)
      -dwie reklamy Persila z poczatku lat 90, nie bylo tam nic
      zabawnwego, ale reklamy sympatyczne
      - chrupek star foodsa tez z lat 90, z jakims tanczacym zespolem, ale
      najlepsza byla konkluzja "smaczne i zdrowe(?), smak i wdziek" :)))
      - Biedronki z leniwymi kluchami," musztarda zjawi sie jak zwykle po
      obiedzie" i ogorkiem-psycholem "dzisiaj wam sie upiecze!" ;)
      - chyba Citroena? - Auto zmieniajace sie w robota jezdzacego na
      lyzwach
      i Maly Glod z Dania, glownie za potworka, same reklamy nie byly zbyt
      ciekawe
      moze pozniej cos mi sie jeszcze przypomni ;)
      • malwa51 Re: Ulubiona reklama z "jajem" 23.05.08, 15:25
        a, no i wspomniany juz przez kogos Zelmer - majstersztyk :))
      • Gość: Milo_Minderbinder Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.multimo.gtsenergis.pl 25.05.08, 21:30
        > - spiewajaca frywolnie bakteria z Domestosa ("rozprzestrzeniam
        > choroby, mam sprawdzone sposoby..." ;)

Plus wersja z "...i troche smrodku-hłehłehłe"

:)
        • hawajka111 Re: Ulubiona reklama z "jajem" 25.05.08, 22:01
          zdecydowanie zelmer (myslałam że tylko ja tak robię:)
          pl.youtube.com/watch?v=cMRnodmWKyU
          pl.youtube.com/watch?v=z9k4urXdLWM
          no i oczywiście reklamy canal + szczególnie ta z przystankiem, bo tak to czasem jest, że na przystanku mpk emocje sięgają zenitu:)
          pl.youtube.com/watch?v=BNIi-KLGLBg
          pl.youtube.com/watch?v=rVpfz3sEtZo
    • Gość: maja Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: 151.193.120.* 23.05.08, 15:45
      Dla mnie najbardziej pozytywna reklama byla reklama Ery sprzed paru lat, z
      brodaczem na koncu mowiacym "Zadzwon do mamy". Z muzyczka Myslovitz w tle - po
      prostu mistrzostwo.
    • haunia Re: Ulubiona reklama z "jajem" 23.05.08, 15:47
      - zelmer
      - ostatnie reklamy tesco
      - reklama wizerunkowa tepesa
    • aliens Megal! bespieczny świat bez krat:)! 23.05.08, 15:52
      To jest moim zdaniem faworyt. Reklama stara jak świat a jeszcze można ją zobaczyć w lokalnej TVP3 (obecnie INFO). Właściciel firmy megal ma super fryzurę: krótko z przodu długo z tyłu:)

W ogóle reklamy na TVP info w bloku lokalnym są wyczesane:) Robione chyba przez amatorów:)
      • aliens .....bezpieczny.... 23.05.08, 15:53
      • przewoz_pw Re: Megal! bespieczny świat bez krat:)! 06.06.08, 23:07
        Ta reklama dobrze się wbiła. Adres tej firmy chyba do końca życia będę pamiętał, szczególnie że regularnie jeżdzę ul. Marsa w Warszawie.
        Z haseł, to jeszcze: "To nie wizja, to Vizir", jeżeli chodzi o proszki...
        Marchewka, ziemniaki z biedronki i owy Zelmer. Do tego niektóre poprzednie reklamy Heyah (np. "luźne gadki").
    • pjanu Re: Ulubiona reklama z "jajem" 23.05.08, 16:05
      Pierwsze co mi przyszło do głowy: "A marchewkę kupiłeś";)
    • Gość: stuk Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.adsl2.versatel.nl 23.05.08, 16:07
      no ta z tym co jak idzie z domu i mu te teges tenonony nowiecie
    • urral Re: Ulubiona reklama z "jajem" 23.05.08, 16:27
      Strasznie fajna reklama z Cleesem z Latającego Cyrku
      www.youtube.com/watch?v=sv4sQEKroa8, poza tym oczywiście Mumio, ta
      ostatnia ze miłośnikami Słowian z Holandii jest mistrzowska :]
      • stara_goralka Re: Ulubiona reklama z "jajem" 23.05.08, 16:41
        eeeh szkoda ze chapman nie zyje, pomylscie co by bylo gdyby z johnem tu wystopil
        to by byla jazda na maksa. a przy bankach to swietne sa te mbanku z halama
        www.youtube.com/watch?v=NAgE3KNZebM oblesny jest tu straszny
        • urral Re: Ulubiona reklama z "jajem" 23.05.08, 16:59
          Legwan, dobre :]:]
        • mospanquex tez bank z jajem 23.05.08, 17:08
          albo to, tak po pythonowsku z innej beczki trohę
          www.wrzuta.pl/obraz/ir332MMKHQ/maxigra_w_reklamie_mbanku to z tych
          amatorskich wersji reklam które mBank organizuje, ta najlepsza
          • stara_goralka Re: tez bank z jajem 23.05.08, 17:18
            niekorym to wszystko se z jednym bedxie kojarzylo ale spoxxx plakat!
    • Gość: 3,14-Roman Sołtys naszej wioski używa Polifoski... IP: *.eranet.pl 23.05.08, 16:41
      Przecudne są reklamy z TV3. Kiedyś leciało taka reklama
      nawozu "Polifoski".
      Facet zachwyca się pięknym zbożem, więc podchodzi do rolnika i pyta,
      skąd takie piękne zboże.
      Rolnik:"Sołtys naszej wioski używa Polifoski".
      Facet podchodzi do drugiego i też pyta, a drugi rolnik na to:
      "Sołtys naszej wioski używa Polifoski".
      Potem nasz heros podchodzi do trzeciego rolnika:
      "Czy Pan też używa Polifoski?"
      Na co ten odpowiada:
      "Tak! Ja jestem sołtysem tej wioski".
    • Gość: tulipanna Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.08, 16:43
      Fajna seria z produktami z Biedronki (ogórek psychol, leniwe kluchy
      etc);
      zelmer - b. b. fajne,
      z reguły samochodowe sa ładne, poetyczne i profesjonalne, a była tez
      taka fajna z bobasami, ktróe siedziały na sali konferencyjnej,
      podczas gdy bobas-przewodniczacy referował(to było chyba o fiacie).
      Nie znoszę za to reklam Redbulla oraz wszytskich tych z usmiechnięta
      odpicowaną rodzinka z dwojką dzieci (koniecznie chlopczyk i
      dziewczynka, czyli tzw parka), pieskiem i kotkiem (bleee)
      • badjuk Re: Ulubiona reklama z "jajem" 24.05.08, 23:07
        Tak na prawde to Honda ma najlepsze reklamy:
        uk.youtube.com/watch?v=xcr6ZIVi-Vg
        uk.youtube.com/watch?v=axrr-jYIuus
    • Gość: 3,14-Roman Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.eranet.pl 23.05.08, 16:51
      Polecam te reklamy:
      www.youtube.com/watch?v=zOpKFPEah3E
      Czyli co zrobi John West aby przynieść ci smaczną rybkę...

www.youtube.com/watch?v=1gh558Q3uSU
      Jak bezpiecznie zaczepiać gangsta-raperów z bulterierem na smyczy?

www.youtube.com/watch?v=f-6eDESPMmg
      I starsza pani o niezwykłym charakterze...lepiej się jej nie narażać
      • badjuk Re: Ulubiona reklama z "jajem" 24.05.08, 23:14
        Ta z czarnymi gangstas jest swietna!
      • Gość: naiwna Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.08, 01:37
        Gość portalu: 3,14-Roman napisał(a):

www.youtube.com/watch?v=f-6eDESPMmg
        > I starsza pani o niezwykłym charakterze...lepiej się jej nie
        narażać

ROFL
    • inessta Re: Ulubiona reklama z "jajem" 23.05.08, 18:13
      zapomniałam jeszcze o mojej ulubionej Głodzilli. To reklama jakiś rogalików.
      Zabija mnie tekst: Kto tam? Głodzilla!!! żartowałem
      • Gość: Pasibrzuch Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.eranet.pl 23.05.08, 18:21
        I jak Głodzilla to i Głodzimierz Wielki- tak mi się smerfowo kojarzy
        z Pasibrzuchem...:"Pasibrzuch głodny".
        • Gość: taktoja Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.08, 19:24
          nienawidzę reklam!
    • mediafun Re: Ulubiona reklama z "jajem" 23.05.08, 19:53
      Zostałem fanem reklam TESCO (tych animowanych), to oprócz produktów Biedronki,
      które same się polecają, perełki wśród hipermarketowych spotów. Spoty TESCO
      oprócz humoru i pomysły, zawsze mieszczą się tylko w 15 sekundach i starczyło
      jeszcze miejsca na podanie cen i oferty sklepu. Dobrą robotę zrobiła agencja PZL.
      Tutaj kilkanaście reklam TESCO,
      www.blog.mediafun.pl/?s=TESCO
      i jeszcze nieemitowana w telewizji reklama Biedronki (Krakersy)
      www.blog.mediafun.pl/index.php/2008/04/23/krakersy-od-biedronki-publicisu-wlasciwie/
      • Gość: me Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.acn.waw.pl 23.05.08, 21:07
        Reklamowki Tesco sa zalosne, strasznie prymitywne i ziomalskie. Taki najnizszy
        rodzaj humoru. Haha, papier toaletowy dla ojca, haha koles robi rurke z jezyka,
        haha koles pyta "I jak?" a drugi odpowiada "Szpak!". Zaalosne! Zupelnie sie nie
        umywaja do reklam Biedronki, ktore naprawde sa sympatyczne i zabawne.
      • badjuk Re: Ulubiona reklama z "jajem" 24.05.08, 23:39
        ale sie reklamujecie - zalosne ;) tesco - ja piernicze, ale lipa :))
    • Gość: aleksandra Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 22:09
      reklamy zelmera - ja dokładnie to samo robię ze swoim odkurzaczem. ;)
      • Gość: niunia Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.dynamic.mnet-online.de 23.05.08, 23:02
        a reklamy frugo ? masakryczne byly :)
        ´ jak pan to robi?
        normalnie, sciska sie nie?´
        masakra po prostu :)
    • Gość: marajka Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 23:15
      "I wy wszyscy jesteście z Holandii?
      ...
      Nie!"
      Uwielbiam ten kawałek. Nie wiem czemu, ale bawi mnie zwłaszcza to
      NIE, wypowiedziane tak fajnie, twardo.
      • Gość: Kropka Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.chello.pl 24.05.08, 01:04
        Była taka reklama kiedyś: jedzie samochodem grupa rozwydrzonych
        chłopaków-palantów, a przez ulicę przechodzi im przed nosem żwawa starsza pani,
        która wykonuje w ich kierunku "cmok" pogardy. I komentarz: To są zwykłe banany,
        a to jest Czikita. Tak chyba to szło :)
        • Gość: atlu Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 01:18
          1. kupiłeś marchewkę
          2. Sony Bravia latające kolorowe piłeczki po San Francisco
          3. WBK J. Cleese
          4. i reklama pralki co facet siedzi przy stole w restauracji i marzy
          o dziewczynie siedzącej przy stoliku o bok
    • Gość: zgw Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.chello.pl 24.05.08, 08:58
      2 stare motoryzacyjne - dla mnie perełki :)

Audi quattro
      www.youtube.com/watch?v=2qI6mFk_6OABMW
      www.youtube.com/watch?v=2CW9aArHbIw

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka