drzejms-buond 29.05.09, 13:17 czy w korei północnej mają internet? bo według moich googlowych poszukiwań- NIE! czyli komórek pewnie też nie mają? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drzejms-buond Re: trudne pytania 29.05.09, 14:52 p.s. ...czy ufo jes zielone, czy można z nimi porozmawiać przez interenet? czy wygladają jak kiwi dlaczego mama mówi ze sąsiad jest nie z tej ziemi czy ... Odpowiedz Link Zgłoś
rudy.mundek.ziutka.druh Re: trudne pytania 01.06.09, 12:11 ja mam jeszcze jedno bardzo mnie nurtujące pytanie... otóż: jak długo trzeba nosić bawełnianą koszulkę, żeby sie cała zamieniła w kulkę bawełny w pępku? Odpowiedz Link Zgłoś
zosiag30 Re: trudne pytania 21.06.09, 22:47 Witam, czy mogłbys mi napisac czego jest reklama, ktora tu przytaczasz, a moze jeszcze gdzie ja znalezc w neci?szukam i szukam.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: trudne pytania IP: *.cable.smsnet.pl 21.06.09, 23:27 Tepsy, ale nie znam tytułu. Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: trudne pytania 29.05.09, 15:02 drzejms-buond napisał: > czy w korei północnej mają internet? > bo według moich googlowych poszukiwań- NIE! > czyli komórek pewnie też nie mają? > Mają internet, ale dostęp ma tylko przywódca, który podobno uwielbia surfowanie po sieci. Zwykli obywatele dostępu nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmatan Re: trudne pytania IP: 91.198.246.* 01.06.09, 15:18 czy przyjemnie byłoby mieszkać w KRL ? czy tęskniłbyś za internetem bardziej niż za jedzeniem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: trudne pytania IP: *.chello.pl 02.06.09, 00:41 "Mają internet, ale dostęp ma tylko przywódca, który podobno uwielbia surfowanie > po sieci. Zwykli obywatele dostępu nie mają." i tu sie mylisz. Koreańczycy z północy także mogą korzystać z internetu tyle ze polnocnokoreanskiego który liczy już cale 500 stron Odpowiedz Link Zgłoś
cherryhills Re: trudne pytania 29.05.09, 18:29 Tak mi się przypomniało: - Czy Pan Bóg jest wszędzie? - Tak. - A u babci Stasi w piwnicy też? - Tak. - Nieprawda! Babcia Stasia nie ma piwnicy! i jeszcze jedno: - Czy Pan Bóg może wszystko? - Tak. Jest wszechmogący. - A czy może stworzyć tak wielki kamień, że nie będzie go mógł podnieść? Drugie pytanie gdzieś podsłyszałam będąc dzieckiem i często zadawałam je różnym osobom, by potem obserwować ich miny :) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: trudne pytania 01.06.09, 09:47 cherryhills napisała: > > i jeszcze jedno: > > - Czy Pan Bóg może wszystko? > - Tak. Jest wszechmogący. > - A czy może stworzyć tak wielki kamień, że nie będzie go mógł podnieść? > czy chodzi o ten kamień , który przygniótł Papieża na jednej z wystaw w Zachęcie? Nie wiem jak Bóg ale Polacy tego nie udźwignęli ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juzek Re: trudne pytania IP: 94.75.113.* 02.06.09, 00:44 >- Czy Pan Bóg może wszystko? >- Tak. Jest wszechmogący. >- A czy może stworzyć tak wielki kamień, że nie będzie go mógł podnieść? Odpowiedz: Bóg jest tak wielki, że nie dość, że stworzy taki kamień, to go jeszcze i podniesie :] Odpowiedz Link Zgłoś
basiakrk Re: trudne pytania 29.05.09, 21:27 pytanie 3latka: a po co siusiaczek jest taki duży? ........ Odpowiedz Link Zgłoś
girl.of.your.nightmares Re: trudne pytania 31.05.09, 20:01 jak nazywała się Mamusia Muminka zanim wyszła za Tatusia Muminka i zanim urodziła(?) Muminka? Odpowiedz Link Zgłoś
wincentypipka Re: trudne pytania 01.06.09, 17:34 nad tym pytaniem rowniez zastanawiam sie cale zycie... Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: trudne pytania 02.06.09, 11:32 Po prostu Tata Muminka jak tylko ja zobaczyl wiedzial ze zostanie mama jego Muminka. :) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: trudne pytania 31.05.09, 20:10 drzejms-buond napisał: > czy w korei północnej mają internet? Oczywiście, że mają. To w całej reszcie świata nie mają Internetu, tylko jakiś Outernet i jeszcze zmyślają. Tylko Korea Płn. ma prawdziwy, wewnętrzny, prywatny Internet. Odpowiedz Link Zgłoś
agulha Re: trudne pytania 31.05.09, 20:53 Ostatnio gdzieś pisali, że komórki tam są, ale b. mało, bo mają tylko funkcyjni. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: trudne pytania 31.05.09, 21:25 agulha napisała: > Ostatnio gdzieś pisali, że komórki tam są, ale b. > mało, bo mają tylko funkcyjni Jednak wyłącznie takie na węgiel. Odpowiedz Link Zgłoś
clooney_g Re: trudne pytania 31.05.09, 22:56 Hi, hi... W Mongolii istnieje, "yahoo", lecz połączenie jest nieosiągalne... He, he.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawska Re: trudne pytania IP: 88.220.113.* 31.05.09, 23:00 nie wiem jak zakłada się nowy wątek więc podłącze się tutaj "kim jest dżejms-buond" kilka przypadkowych faktów o nim Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: trudne pytania 01.06.09, 09:49 jam jest który jest! ;] inaczej mówiąc: -huuuuuu keeers? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnikliwa Re: trudne pytania IP: 88.220.113.* 01.06.09, 11:01 dżejms dojeżdża autobusem,czereśnie od wiśni odróżnia przyjmując kryterium topograficzne {wiśnia rośnie bliżej płotu czy jakoś tak ] Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: trudne pytania 01.06.09, 11:41 eeeeeeeeee.... autobus mięł ze wsi zabrali 2 lata temu. a moze trzy??? czereśnie niby bliżej płotu ale płotu nie ma. za to , po drodze do płotu , którego nie ma, są poziomki! ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnikliwa Re: trudne pytania IP: 88.220.113.* 01.06.09, 11:58 ło matko i córko co za rebus jakieś op.cit by się zdało Odpowiedz Link Zgłoś
untochables Re: trudne pytania 01.06.09, 12:47 nie mają sieć kom istnieje na youtube można nawet znaleźć film pokazujacy uruchomienie sieci - są tylko takie jazdy że w zależności od widzi mi się włądzy sieć jest włączana lub nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ding dong Re: trudne pytania IP: *.cable.smsnet.pl 01.06.09, 13:19 Zdjęcia satelitarne w nocy pokazują oświetloną Japonię, Koreę południową, nawet Chiny i Władywostok. Phenian świeci maleńkim światełkiem, reszta kraju ciemna jak... Te światełko to pewno pałac szoguna socjalizmu, gdzie ryż symbolizuje gospodarkę kolektywistyczną, a ta charakteryzuje się brakiem tego ryżu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ding dong Re: trudne pytania IP: *.cable.smsnet.pl 01.06.09, 13:30 www.youtube.com/watch?v=g3OQRd2HES4&hl=pl Reklama ubezpieczenia o Korei Pn, mają też inne. Sami znajdziecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juri Re: trudne pytania IP: *.host-telecom.com 01.06.09, 13:40 www.youtube.com/watch?v=rmkXmE9XGec z tej serii imho lepsiejsza ;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mają Mają, ale bardzo mało IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.09, 13:56 www.google.com/search?hl=pl&q=site%3Akp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicolas1981 Re: Mają, ale bardzo mało IP: *.aster.pl 01.06.09, 14:24 Internet mają ci z elity, czyli 0.05% społeczenstwa, koło 10 tyś osób, reszta nie ma dostepu. Komórki istenieją w KRL-D, ale tylko najbogaci mogą kupić. Połączenei zagraniczne są zakazane. www.northkorea.pl Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Mają, ale bardzo mało 01.06.09, 14:56 "tam MUSI być jakas cywilizacja" pani np. zobaczyła w Pyongyang ...Torwar www.youtube.com/watch?v=nsT5M1tAagw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim Re: Mają--ale SWOJA wersje!! IP: *.tvk.torun.pl 01.06.09, 18:13 Re: Mają--ale SWOJA wersje!!Bylem w bibliotece i patrze a oni pykaja w necie---sie pytam przewodnika czy mozna --OCZYWISCIE --- wskakuje--ale lipa--same"krzaczki",maja internet ktory dziala tylko w KRLD--a "normalny"internet maja tylko wybrancy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dot kp Re: Mają--ale SWOJA wersje!! IP: *.gorzow.mm.pl 01.06.09, 21:10 Tak, ten internet w Korei Płn to kilkadziesiąt komputerów połączonych w LAN, ale nie ma oczywiscie wyjscia w świat ! domena internetowej korei płn: .kp Rzekomo są dwie aktywne strony z ta domeną. W Berlinie mieszka jakis biznesman, który ma stałe łącze satelitarne, Korea->Płn->satelita->Berlin, oczywiście ściśle kontrolowane przez służby bezpieczeństwa: As of 2008, there are two known sites active in this domain. The IP addresses for both of these sites resolve to Internet Provider Berlin in the German capital. en.wikipedia.org/wiki/.kp Jedyne normalne wyjście na świat to dialup, drutami telefonicznymi przez Chiny. Te druty wiszą wzdłuż mostu na granicy. Nawet jedyna agencja prasowa KCNA korzysta z serwerów w Japonii: www.kcna.co.jp/index-e.htm Polecam czytanie wiadomości. Są niezwykłe: Pyongyang, May 31 (KCNA) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehhh... Re: trudne pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 21:58 www.egospodarka.pl/36848,Telefonia-komorkowa-w-Korei-Polnocnej,1,38,1.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Komorki maja IP: *.pools.arcor-ip.net 01.06.09, 22:35 i to podobno najnowszj generacji.Tylko ze malo kto ja ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juzek Naród północnokoreański korzysta z Internetu IP: 94.75.113.* 02.06.09, 00:47 Naród północnokoreański korzysta z Internetu przez swoich przedstawicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
untochables Re: trudne pytania 02.06.09, 09:17 www.youtube.com/watch?v=YRWyexKtrwQ&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gambit Re: trudne pytania IP: *.static.espol.com.pl 02.06.09, 12:16 Tam to jest dobrze jak mają co jeść. Odpowiedz Link Zgłoś
clooney_g Re: trudne pytania 21.06.09, 23:33 Nie istnieją trudne pytania. Istnieje niemożność odpowiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś