Dodaj do ulubionych

Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach?

• minipolak Skarpetki i sandalki ale tylko 10.07.09, 15:52
      zima. Jak jest mroz to rozumiem ze trzeba zalozyc skarpetki.
    • Gość: gosc Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.nat0.sta.nsm.pl 10.07.09, 15:57
      To tak jakby założyć w zimie futro i na wierch podkoszulek. pozdr.
      • Gość: Dżef Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: 217.33.111.* 10.07.09, 16:26
        Ten temat był już wałkowany nie tylko na forum humorum, ale całkiem
        serio!

Mnie najbardziej irytuje, że ludzie się tak tym podniecają! Jak
        komuś jest wygodnie nosić skarpety do sandałów to co mi do tego???

Typowo polskie, krytykanctwo bez zważania na siebie, jak komuś się
        podoba chodzić w sandałach ze skarpetamni i w kowbojkach bez skarpet
        to w ogóle średnio mnie to interesuje i podnieca, a wyglada na to że
        to niekończący się temat na forum GW.
        • violinovalentino Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 10.07.09, 16:36
          No tak to prawda. Ale weź pod uwagę to że niektórzy sami prowokują (nie mówię o
          autorze tego wątku) takie dyskusje. Z resztą się zgadzam.

Pozdrawiam!!!
    • hollowcat tylko kobietom to przeszkadza 10.07.09, 16:28
      mi to bez różnicy czy ktoś na spotkanie biznesowe przyjdzie w lakierkach czy w skarpetach i w sandałach. Człowiek jest człowiek.

Ja to sie bardziej śmieje z noszenia dresów przy każdej okazji.
      • violinovalentino Re: tylko kobietom to przeszkadza 10.07.09, 16:46
        Hollowcat co masz na myśli pisząc: każda okazja?

Pozdrawiam!!!
        • Gość: haha Re: tylko kobietom to przeszkadza IP: *.cable.smsnet.pl 15.07.09, 17:10

violinovalentino napisał:

> Hollowcat co masz na myśli pisząc: każda okazja?

Może tak?

https://c.wrzuta.pl/wi10508/f61567200001730446ae3270/0/dres-ruskie-gangsta-slub-88

• violinovalentino Re: tylko kobietom to przeszkadza 15.07.09, 17:20
            Teraz to się już nie dziwię. Nawet ten kumpel, co miał uwielbienie do dresu, na
            tak ważne okazje przychodził w garniturze! Normalnie bo spadnę z krzesła:D:D:D

Pozdrawiam!!!
            • Gość: haha Re: tylko kobietom to przeszkadza IP: *.cable.smsnet.pl 15.07.09, 17:21
              Wzajemnie:)
              • violinovalentino Re: tylko kobietom to przeszkadza 15.07.09, 17:39
                Oczywiście też się skręcasz ze śmiechu. Zatem pozdrawiam cię towarzyszu.
            • Gość: qwerty Re: tylko kobietom to przeszkadza IP: *.obit.ru 15.07.09, 17:25
              en.wikipedia.org/wiki/Gopnik
              to taki ruski dresiarz, ale ten dres wizytowy rzadzi ;)
            • Gość: obeznany Typuję:zdjęcie pochodzi z Białórusi IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.07.09, 04:34
              Super pomysł
    • bumbula Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 10.07.09, 16:45
      Dla tego samego, co podczas rozbieranej randki facet najpierw powinien zdejmować
      skarpetki, a dopiero potem spodnie. Też nie wiesz dlaczego? By nie wglądać
      pokracznie. Bo widok podciągniętej skarpety, z której wystaje mniej lub więcej
      owłosiona łydka jest śmieszny.
    • Gość: wefwefw Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.ghnet.pl 10.07.09, 17:12
      bo mają kompleksy i wyładowują się na bogu ducha winnych ludziach w
      skarpetach i sandałach
    • Gość: ~~~~ Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: 78.155.115.* 10.07.09, 18:14
      A ja nienawidze bosych stop w butach. po prostu nogi mi sie pocą 10x bardziej,
      juz wole bawelniane, cienkie skarpety.
    • Gość: baalsaack Ja nie wiem IP: *.btsnet.pl 10.07.09, 19:23
      Ja nie rozumiem, z czego to wynika. Z tego względu w ogóle rzadko chodzę w
      sandałach, bo obcierają mi stopy i uważam je z tego powodu za niewygodne.
      Dopiero w skarpetkach dobrze mi się w nich chodzi, no ale skoro tak *nie wolno*,
      to nie chodzę w nich wcale.
    • Gość: Alex Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: 62.61.54.* 10.07.09, 20:15
      Chodzić w sandałach to obciach
    • Gość: gigi Bo to badziew !!! IP: *.sta.asta-net.com.pl 10.07.09, 20:15
      sandał i skarpety to badziew i bezguscie, dodaj jeszcze garnitur
      (takich "efekciarzy także widziałem )i masz PRL, syf, kiła i
      mogiła...jak picie ciepłego piwa i wódki, brr...

i to, że ktos powie , że gdzies się to nosi lub ktoś ma to w d...,
      to nadal jest to prostackie, syficzne, oblesne, wręcz komiczne
      • Gość: Kaja Re: Bo to badziew !!! IP: 85.14.84.* 10.07.09, 20:47
        Szczerze mówiąc nie wiem, jaki można mieć problem z tym, że ktoś inny nosi
        skarpety do sandałów. Generalnie jak chce to niech nosi, tak samo nie rozumiem
        czemu trzeba to uzasadniać czymkolwiek, skoro nikomu to nie szkodzi. To jest w
        ogóle jakaś paranoja ludzi, którzy nie mają poważniejszych problemów :P
    • Gość: zawsze Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: 195.205.21.* 10.07.09, 20:39
      A ja bardzo często nisze skarpety w sandałach, bo tak mi jest wygodnie i mam w
      nosie durne opienie
      • Gość: gigi Bo to badziew ! IP: *.sta.asta-net.com.pl 10.07.09, 20:48
        skoro to tak fajnie i masz to w d..pie, to wpadnij w sandałkach w
        skarpetkach np. na wesele, ale zabierz ze soba termosik i
        kanapeczki...:)
        a może wpadnij na pogzreb w białym ubraniu ( oczywiście mowa o
        kulturze europejskiej )

nosic można, dlaczego nie, ale to nadal bedzie , syf, bezguscie i
        tandeta
        • Gość: BB Re: Bo to badziew ! IP: 79.110.192.* 10.07.09, 21:31
          No nie przesadzaj - na wesele w sandałach. Sandały to nie lakierki.
          Czy w skarpetach czy nie, nigdy nie bedą eleganckim butem. To tak
          jakbys na wesele przyszedł w butach sportowych.
    • Gość: zielona.gumka Interpunkcja(tak na marginesie) IP: *.gdynia-laczpol.mm.pl 10.07.09, 22:13
      W zdaniu: "Czy noszenie skarpet do sandałów to obciach?" nie powinno
      być przecinka. A jest. Na głównej stronie.
      • szaser Inteligencja 10.07.09, 22:42
        Sprawa jest prosta.
        Do jasnych sandałów jasne skarpetki, a do ciemnych ciemne i nigdy
        odwrotnie, chyba, że jest czarnoskóry albo mocno opalony.
        Inteligentny człowiek myje zęby rano dla urody a wieczorem dla
        zdrowia.
        A jeśli umyje rano dla zdrowia a wieczorem dla urody, to co to za
        inteligencja?
      • szaser Inteligencja 10.07.09, 22:42
        Sprawa jest prosta.
        Do jasnych sandałów jasne skarpetki, a do ciemnych ciemne i nigdy
        odwrotnie, chyba, że jest czarnoskóry albo mocno opalony.
        Inteligentny człowiek myje zęby rano dla urody a wieczorem dla
        zdrowia.
        A jeśli umyje rano dla zdrowia a wieczorem dla urody, to co to za
        inteligencja?
    • Gość: adella Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 22:55
      Jesli z publicznego widoku ma zniknąć wszystko co razi to ja nie
      zycze sobie skarpetek w sandałach widzieć . Ale tez nie chcę widzeć
      obleśnych grubych spoconych kobiet z poobcieranymi udami... Fuj...
      Wole skarpetki w kratke w sandałach typu "herbatniki" niż zapasiona
      swinke w obcisłych ciuszkach...
    • alexandra74 Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 13.07.09, 11:16
      tak na powaznie - brzydzi mnie oglądanie bosych stóp, zwłaszcza
      męskich z włochami, wielkimi paluchami zazwyczaj (mój małzonek
      akurat ma małe:), a widok chłopa w japonkach mnie powala.
      Noszenie sandałów bez skarpetek nakazują odwieczne kanony mody.
      Damskie zadbane stopy z pediciure - owszem, męskie niekoniecznie,
      więc chętniej jednak w skarpetkach.
      • przylga Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 14.07.09, 16:30
        Ale wielki i włochaty penis jest Ok? Czy małżonek też ma i tam małe
        gabaryty?..........
    • Gość: Hermilion Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: 141.11.234.* 13.07.09, 13:58
      Wiesz na czym polega konformizm?

"A CO LUDZIE POWIEDZĄ / POMYŚLĄ"

A jak jest naprawdę:

morningbounce.wordpress.com/2009/03/26/your-rage-page-with-jordan-knight
      fashionsalon.blogspot.com/2008/10/socks-and-sandals.html
      • Gość: haha A czy Jezus nosił skarpety? IP: *.cable.smsnet.pl 15.07.09, 16:51
        Szpilki to raczej nie sandały, akurat to antyprzykład, bo te mogą do siebie
        pasować:))
    • Gość: Leszek Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 14:31
      Bo Jarek nie nosi...
      • Gość: mirabelka Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 15:58
        Jeśli już moda i estetyka przeważałaby nad indywidualnym gustem każdego
        użytkownika sandałów, najlepiej ładne, zadbane stopy nosić na goło, a żółte
        pięty, długie pazury, odciski, włochy i grzyb pakować w estetyczne skarpety, co
        by nie razić widokiem innych. I tak przestajemy odróżniać bezguściów od
        zagrzybionych, indywidualistów i kontestatorów mody.
    • Gość: rudakazia Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.218.151.59.static.telsat.wroc.pl 14.07.09, 01:28
      A dlaczego nie należy nosić białych skarpetek do ciemnych butów? Z tego samego
      powodu: wygląda to brzydko, tandetnie, fajansiarsko, etc... Jeśli masz
      wątpliwości co do wyglądu skarpetek w sandałach,to świadczy to wyłącznie o Twoim
      guście. No ale z gustami się podobno nie dyskutuje...
      • violinovalentino Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 15.07.09, 17:43
        Kaziu, to nie jest nic złego. Niektórzy mają kompleksy. Ja tam noszę czarne
        skarpetki do kremowych sportowych sandałów i jest w porządku.

Pozdrawiam!!!
        • Gość: jaija Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.07.09, 22:59
          violinovalentino napisał:

> Kaziu, to nie jest nic złego. Niektórzy mają kompleksy. Ja tam noszę czarne
          > skarpetki do kremowych sportowych sandałów i jest w porządku.
          >

Do tego wybitnie pasuje czarna bluzeczka na ramiączkach, spod której wystaje
          kremowy stanik - ramiączka i nawet "chomąto". Sam szyk!
          • Gość: autor Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.09, 10:26
            A najbardziej szykowny ubiór letni męski to: goła klata, plażowe
            spodenki i białe skarpetki do klapków na basen :-)
          • violinovalentino Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 30.07.09, 13:14
            Sorry że się tak długo nie odzywałem ale brakło czasu. Ja MUSZĘ nosić skarpetki
            do sandałów, bo poobcieram sobie stopy. Teraz nawet zakładam sandały do dresu.
            Chodzę w nich po domu, bo w kapciach za ciepło, a klapek nosić nie mogę.

Pozdrawiam!!!
    • szampanna Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 16.07.09, 11:23
      w wypadku kobiet sprawa jest prosta - bo przecież trzeba pokazać
      prefekcyjny pedicure! :) Co się ma marnować pod skarpetą ;)
      W wypadku facetów opieram się na obserwacji własnego egzemplarza -
      ma chłop zgrabne nogi, nawet zgrabniejsze ode mnie, i zdecydowanie
      lepiej prezentują się jego smukłe kostki bez skarpet ;)
      • Gość: jaija Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.07.09, 12:17
        Podoba mi się ta argumentacja :) Pokażmy swoje ładne stópki :) Myślę, że Szymon
        Majewski jest zdecydowanie ZA noszeniem sandałów bez skarpet.
    • anna.zaborska Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 07.08.09, 16:27
      Bo to obciach totalny
      • Gość: long_live_socks Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 16:55

No dobra, ale niby dlaczego to ma być obciach? Bo ktoś tak kiedyś powiedział i
        część ludzkości zapamiętawszy, powtarza jak za panią matką? Merytorycznych
        argumentów żądam. A póki co zasuwam w sandałkach ze skarpetkami. Bite me!
        • Gość: q Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.walecznych.net 07.08.09, 17:29
          bo wyglada tandetnie i jest bez sensu ale pewnym facetom nie przetlumaczysz tak jak i kobietom noszacym biale kozaczki z przyklejonymi diamencikami. to wszystko to poprostu kwestia estetyki ktorej niestety czesc osob nigdy nie bedzie miec bo kupic sie tego nie da.
          • vifxen Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 07.08.09, 22:01
            Ja bardzo was przepraszam, ale, no... no muszę to z siebie wyrzucić.
            Jak można założyć skarpety do sandałów i twierdzić, że właściwie to
            jest OK? Ahhhh, no koniec świata. Ja wiem, rozumiem, wolność,
            tolerancja, cała reszta, ale skarpetek do sandałów się nie zakłada,
            tak samo jak tych slipów na spodnie! To naprawdę nie zależy od
            kompleksów, paniusiowatości czy miejsca zamieszkania, tak po prostu
            jest i, co więcej, uważam, że powinno tak zostać.
            zakładasz sandały-pokaż paluchy! Sandały są po to, żeby sobie stópka
            pooodychała, pooglądała ładne miejsca, wiatrem przeszła i poszyciem,
            a nie znowu w tych kaftanach... Dajcie im pożyć, chociaż latem!
            Apeluję!
            • Gość: long_live_socks Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 22:50
              Czyli nie, bo nie. Porównanie skarpet i sandałów do majtek na spodniach jest bez
              sensu, bo majtki z definicji są bielizną spodnią, a czy gdzieś jest napisane i
              uzasadnione że wkładanie sandałów wyklucza noszenie skarpet? I czy ktoś się
              upiera, żeby skarpetki były ołowiane albo azbestowe, że niby w nich kończyny nie
              oddychają? Co jest nie tak z bawełnianymi, cienkimi skarpetkami, które chronią
              moje szlachetne stopy przed zakurzeniem i otarciami? Wolę biegać w sandałach i
              skarpetkach niż w sandałach i widocznej gołym okiem warstwie kurzu. Bez skarpet
              to najwyżej po domu sobie łażę.
              • Gość: jaija Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.08.09, 23:32
                Jest jeden argument koronny - sandały zostały wymyślone po to, by chronić stopę
                przed zranieniem i zabrudzeniem podeszwy stopy w gorących krajach. Wiadomym
                bowiem wszystkim w owych krajach było, że stopa, by była zdrowa, musi w takich
                warunkach oddychać. Ponieważ w Polsce takie warunki występują wyłącznie latem,
                to właśnie latem nosimy w gorące dni sandały, dając naszym stopom upragniony
                oddech i muśnięcie słońcem. W końcu krew musi dobrze krążyć. W pozostałe pory
                roku nosimy kryte obuwie, żeby nam nie było zimno. Nosząc skarpety do sandałów
                zaprzeczasz sensowi ich istnienia ;) A to przełożyło się również na kwestie
                moda/wygląd. Bo wszystkim dobrym rządzi tzw. zasada stosowności. Dlatego nie
                zakładamy muszki do podkoszulka, a sandałów do skarpet. Tzn. możemy, ale nie
                oburzajmy się, gdy ktoś nas potraktuje niepoważnie, albo jak buraka.
                Jaśniej już chyba nie można.
              • Gość: q Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.walecznych.net 07.08.09, 23:32
                co to za argumenty kurz i otarcia. co ty 5 letnie dziecko jestes ze masz takie wrazliwe stopki i w dadatku 3 h dziennie latem spedzasz w piaskownicy przez co zakurzysz sobie nozki i sandalki ? a nawet jesli to co wode masz w okreslonych godzinach? widze ludzi na ulicach w japonkach czy sandalach i ich stopy wcale nie sa zakurzone mieszkasz kolo cementowni ze tylko ciebie to dotyka ? a jak zakladasz szorty plus skarpety i sandaly to naprawde nie widzisz ze wyglada to zalosnie ? kalesonki zima na rozbierana randke tez bys zalozyl bo zimno ? widziales kiedys w kraju o cieplym klimacie faceta w sandalach i skarpetach ? ja nie. wiec co tylko Polakow sandalki obcieraja czy nie chce im sie pazurow obcinac ?
    • bogdanekb Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 08.08.09, 20:57
      A Tow. W. Gomułka nasił.
    • Gość: witek sandały a saprawa skarpet IP: *.limes.com.pl 26.12.13, 16:28
      Z całej lektury widzę,że skarpet nie nosi się do sandałów "bo nie".Ci,którzy są zwolennikami noszenia skarpet do sandałów przedstawiają merytoryczne uzasadnienia.
    • ulak777 Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 31.12.13, 17:20
      No dobra, poczytałam, zapoznałam się z tematem. Nie wszystko, bez przesady.
      Proponuję zrobić jakąś rewolucję, jakiś Fejsbukowy bunt na światową skalę. Jakiś protest jak na Majdanie. Wykreować nową modę: skarpety do sandałów. Co tam do sandałów. DO SZPILEK!!! Bo nie rozumiem skąd te zwyczaje. Teraz moda gołych nóg do szpilek, choćby zima -20stopni. Celebrytki przechadzają się w sukniach bez pleców z gołymi nogami w grudniu, styczniu. I jakie uśmiechnie i zadowolone. A skarpet nie założą.
      Na barykady! Uuuuuuuraaaaaa. SKARPETY DO SANDAŁÓW I SZPILEK. Wszak Japończycy mają specjalne skarpety z jednym palcem do ich klapek japonek, a my co? Gorsze od Japońców?
      Dobra, zobaczycie najdalej za dwa lata skarpety na czerwonych dywanach
    • Gość: poznanianka25 Wygoda a wygląd to dwie różne sprawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.14, 09:06
      Lepiej czasem założyć skarpetki niż mieć dziurawe spodnie czy buty
    • Gość: Mozg Sandały i skarpetki IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.14, 22:24
      Jak dla mnie to:
      Skarpety powinny być noszone łącznie z sandałami.
      Po piersze skarpety wpijają pot i sandały nie cuchną.
      Po drugie odrażają mnie syry widoczne w sandałach.
      Po trzecie w ogóle nie nosze sandał.
      Odnośnie idiotki porównała śmieszność faceta w skarpetkach mimo wielkiego przyrodzenia. Myślałaś o leczeniu zlasowanego mózgu? Facet równie dobrze by mógł napisać to jak rozwalone dziursko i pięknie pomalowane paznokcie.
      Przez przypadek trafiłem na to forum i od razu widać jak ludzie są prymitywni.
      Nie szata zdobi człowieka. Mnie obrzydzają nagie śmierdzące syry ludzi obcych.
      Z drugiej strony z plebsem się nie zadaje i pełny bucik zawsze jest mile widziany.
      Chyba, że się jest na plaży to ewentualnie można ubrać. Ale w mieście w sandałkach... A jeszcze gorzej w pracy. Do tego jak jeszcze się tam jakiś typ zapomni i zacznie grzebać między paluchami. Fuj.
    • psychcio Niech no, kurde, ktoś powie, że 11.08.14, 07:50
      w Polsce panuje niedostatek/bieda. Przy niedostatku/biedzie nie byłoby tak zażartej dyskusji n/t sandały v. skarpety. Brawo Panie Donaldzie! :)
    • Gość: p Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.18, 11:48
      Noś skarpetki do sandałów i się nie przejmuj, co mówią inni miej ich głęboko w d... To Tobie ma być wygodnie.
      Swoją drogą spocone,mlaskające gołe stopy, klejące się do sandałów - bezcenne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka