erka44 05.08.06, 11:08 Szukam tej piosenki od dawna,to taki śpiewany po włosku telegram,przez ocean ,pan spiewa po włosku a pani odpowiada po angielsku, klasyczna włoska piosenka,nie mogę jej znależć ,bo nie znam oryginalnego tytułu,proszę o pomoc Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
erka44 Re: telegram miłości?? 06.08.06, 23:08 podciagam watek w nadziei,że ktos sobie przypomni ten przebój,wielu znajomych nuci te melodie,ale nikt nie pamięta ani tytułu ani wykonawcy,nie wierzę,że nikt tego nie zna proszę o pomoc więc jeszcze raz Odpowiedz Link
muraszka1 Re: telegram miłości?? 13.08.06, 15:46 to chyba "Telefon milosci",brzmi mi w uszach...:) Odpowiedz Link
andywaw Re: telegram miłości?? 13.08.06, 15:51 A może to "Save Your Love" duetu Renee & Renato z roku 1982 ? Odpowiedz Link
andywaw Re: telegram miłości?? 13.08.06, 16:00 Zobacz na tekst i posluchaj tej piosenki Renee & Renato tutaj: www.ziplo.com/SaveYourLove.html Odpowiedz Link
ewa553 Re: telegram miłości?? 13.08.06, 17:01 O rany, ale daleko siegnelas pamiecia! To byl przeboj w roku bodaj 1963/64. Faktycznie "Telefon milosci", spiewala chyba Connie Francis. Odpowiedz Link
kamyk_niebieski Re: telegram miłości?? 13.08.06, 17:33 Oj nie wiem Ewo, chyba nie. Tak jak autorka pisze byl meski i damski glos i dzwonek telefonu i takie "halo Roma" - glos telefonistki chyba. Moj glos jest kiepski, ale wlasnie nuce i moze telepatycznie ktos odgadnie. Piekna piosenka i pieknie spiewana. Odpowiedz Link
erka44 Re: telegram miłości?? 13.08.06, 23:25 jak ja się cieszę,że coś się z tą piosenką ruszyło,byłam wtedy mała i często ją puszczano w koncercie życzeń,teraz chodzi za mną i nigdzie nie mogę jej znależc,jako że nie znam ani wykonawcy/tam głownie słychać głos męski,chyba/ani tytułu w oryginale,a napadło mnie po wysłuchaniu składanki z GW pt "WLoska mafia",cudowne piosenki z kraju wczesnej młodości Odpowiedz Link
erka44 Re: telegram miłości?? 18.08.06, 10:16 nie wierzę,że nikt nie pamięta tytułu,albo wykonawcy,jeszcze raz proszę o pomoc,dosłowne tłumaczenie polskiego tytułu nic nie daje,może jakaś wskazówka odnośnie wykonawcy,proszę!! Odpowiedz Link
wikul Re: telegram miłości ?? 24.08.06, 23:36 erka44 napisała: > nie wierzę,że nikt nie pamięta tytułu,albo wykonawcy,jeszcze raz proszę o > pomoc,dosłowne tłumaczenie polskiego tytułu nic nie daje,może jakaś wskazówka > odnośnie wykonawcy,proszę!! Mam to chyba gdzieś na pocztówce dźwiekowej ale nie mogę zanaleźć. Poszukam Odpowiedz Link
ravenheart1 Re: telegram miłości?? 15.07.14, 09:22 Lora Fisher & Aldo Giulino "Telegram of love" :) Odpowiedz Link