Gość: marcin IP: *.icpnet.pl 21.08.04, 17:42 Jeszcze nie wiem, ale się własnie wybieram. Opinia będzie za 2 godziny - jeśli wrócę... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kumpel pilota to nie tak miał być IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 02:45 Łącznik jak łącznik, to nie tak trochę miało być... Koleś chciał robić jadalne okruszki za przystępną cenę - tarty i nie tylko, w klimacie takim "jego". Kameralnie nad nimi popracować, rozwijać je, bo ma jeszcze sporo do zrobienia a jak na razie trzepie bez rozwoju bo mu wstyd, że w niedzielę będą puste póły i uwagi klientów, że nie ma, że za wolno. Albo się run zmniejszy albo podniesie ceny bo nie o to mu chodziło aby tworzyć fabrykę dla forsy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Francuski Łącznik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 20:52 Dzisiaj byłem w Parku Sołackim z powodów sentymentalnych.Wypatrzyłem, sympatyczną w stylu, kawiarenkę. Skosztowałem quiche szpinakową oraz tartę ze świeżymi owocami. Ponieważ pogoda była sprzyjająca degustacja odbyła się na świeżym powietrzu.Było pięknie, prawdziwie po francusku.Polecam Poznaniakom-ja tam jeszcze z chęcią wrócę! . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Francuski Łącznik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 10:56 Takie dobre i niedrogie! Dressing do sałaty świetny. Ale co będzie zimą? Tylko na wynos? Szkoda.Piękne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ella Re: Francuski Łącznik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 19:59 Cieszę się że spotkałam tak świetną rzecz w Poznaniu!Jadam regularnie i świetnie, i mam nadzieję że jakość pozostanie mimo wszystko! Proszę wytrwajcie i bądżcie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarta Re: Francuski Łącznik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 10:05 Przy Slowackiego,za dawnym Merkurym jest cos jakby filia Lacznika-to samo jedzenie,ale duzo miejsca i znakomita kawa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
22j6 Re: Francuski Łącznik 07.05.07, 23:44 ja też tak uważam to cudne miejsce miła obsługa i pyszne jedzenie Gratuluje pomysłu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alchemilla Re: Francuski Łącznik 27.10.04, 15:27 Ostatnio na Sołaczu spędziałam jeden z milszych dni. Obiadek zjedliśmy w Milano (to brudne cafe). Jedzenie super, wystrój do d... Aczkolwiek świetnie się bawiłam: jak zrobić z lnianego obrusu ceratę - nie prać go dwa lata. No, lepki był taki, nawet plam nie było widać. Dziw! O 14.oo cała knajpka pełna! Jedzonko na fajnych talerzach, ładne, smaczne. A potem Francuski Łącznik. Miejsce wyjątkowe. Było już zimno, niektórzy jedli coś na zewnątrz, my usiedlismy w środku, przepiękna kanapa, półokrągła. Za oknem park, opadające liście, krzesełka, kwitnące tunbergie i heliotropy, słońce. Zamarłam. Nie znam tego Poznania. I mogę wybaczyć nawet te tarty. Wzięłam z owocami i czekoladową. Z wyglądu OK, ale ma to tyle wspólnego z francuskimi tartami co ja z baletem. CIASTO w tych z owocami - jest półfrancuskie, ciężkie do przeżucia. Brzeg w ogóle zostawiłam. Ma być kruche!! Specjalnie takie twarde robią, żeby im nie przemokło. Nie wiem jaki patent mają Francuzi, ale ich tarty są kruchutkie i nie szkodzi im budyń/krem i sok z owoców. Są bardzo, bardzo mocno schłodzone, mają ze dwa razy więcej owoców, owoce są duże, pachnące tak, że aż... Dla mnie francuska owocowa tarta jast jakimś absolutem doskonałości, a to co podaje Francuski Łącznik to atrapa. Z kolei czekoladowa miała już ciasto kruche (albo półkruche) ale też zabójczo twarde. Nadzienie niezłe. Reasumując: słodkie tarty nieciekawe, kawa dobra ale szybko wystygła bo nie ogrzane filiżanki ale klimat, wystrój rekompensują wszystko. Gdyby tylko te tarty podrasować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr.Smith Re: Francuski Łącznik IP: *.icpnet.pl 25.07.05, 22:49 Boczkowa i z kaszanka(kapary,oliwki) no i Cherry Coke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dokladnie Re: Francuski Łącznik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 14:56 s1.bitefight.pl/c.php?uid=38540 sprawdz to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Francuski Łącznik IP: *.tktelekom.pl 29.06.06, 10:20 wal sie na ryj kup sobie gumy do zucia o smaku truskawkowym ja tam jadam i sie bardzo ciesze Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Francuski Łącznik 26.07.05, 07:58 wg mnie klimat knajpki ma się nijak do klimatów francuskich. Niektóre tary nieco tlustawe i ciężkie, takie robione na polskie podniebienie. jeśłi chodzi o słodkości to wypadają zdecydowanie lepiej niż ich "obiadowi" odpowiednicy. tu szczególnie ujęła mnie wersja czekoladowa Odpowiedz Link Zgłoś
alchemilla Re: Francuski Łącznik 26.07.05, 10:07 Ponownie odwiedziłam kawiarenkę na Sołaczu. Porażka - ta dziewucha za lady. Jak właściciele, którzy dbają o jakiś tam klimat mogą zatrudniać coś takiego. Stało złe bo się zepsuł ekspres do kawy, sok dało mi w brudnej szklance, poszłam wymienić ani słowa przepraszam, nie mówiąc o soku którego już mi nie wymieniła, mąż czekał chyba z 15 min. na mrożoną kawę, zjedliśmy już wszystko i tak czekaliśmy, czekaliśmy, jak przyniosło w końcu (po obsłużeniu z 3 klientów) to w pękniętej szklance. Włosy przetłuszczone, laponki na brudnawych nogach. Dziewucha od krów, nic dodać nic ująć. Niemiło naprawdę. Pozytywne pozostaje jedynie to, że przynajmniej w pobliżu jednego parku w Poznaniu jest jakieś miejsce gdzie można wypić kawę, coś zjeść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muchakl Re: Francuski Łącznik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 18:16 Mieszkam od kilku lat w Poznaniu, do Łącznika wpadam często, kupuję też na wynos. Lubię to miejsce w godzinach przedpołudniowych (kawka, gazetka z łakomstwa "ratatujka" - a rogaliki do domku), łosiowa mnie zaskoczyła, ale podoba mi się połączenie świeżego łososia z wędzonym i brukułami. Boczkowa i wątróbka - idealne dla niezapowiedzianych gości. Słodkie? ostatnio z gruszką. Od tych paru lat zawsze spotykam tam te same osoby, ale nigdy "dziewczyny od krów". Polecam McDon.tam zostaniesz obsłużona szybko, "personel" ma przepisowe ubranko i buciki a jak zauważy, że jesteś niezadowolona to przeprosi. No i ludzie nie wprowadzają tam psów (gorzej niż laponki...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siarka Re: Francuski Łącznik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 19:14 Byłam tam pare dni temu z kolezanka, bardzo dobre tarty - polecam! I mysle, ze niedlugo wpadne do Łącznika ponownie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wróbel Re: Francuski Łącznik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 13:22 Bardzo długo byłam zadowolona z Łącznika i zamawiałam całą tartę dla gości na niedzielny podwieczorek..Niestety to, co mi podali ostanio...to nie da się opisać. Albo ta tarta (bezowa) była stara, albo coś im nie wyszło...COŚ- tzn. krem francuski smakował jak stary zmielony ser biały... Niestety mam ważenie,że tarty są coraz gorsze...To samo dotyczy tart pikantnych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dokladnie Re: Francuski Łącznik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 15:02 s1.bitefight.pl/c.php?uid=38540 sparwdz to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia brak toalety dyskwalifikuje lokal IP: *.icpnet.pl 01.06.06, 23:54 niech nawet będzie płatna, ale niech będzie. może być nawet głęboko w piwnicy, na wzór francuski. chyba potrzeby fizjologiczne nie są w dzisiejszych czasach aż takim tabu, żeby w lokalu konsumpcyjnym nie było wc dla klientów? Odpowiedz Link Zgłoś
jarka63 Re: brak toalety dyskwalifikuje lokal 02.06.06, 11:29 Chyba myślą,że w razie pilnej potrzeby można iść w krzaki do Parku Sołackiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Francuski Łącznik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 20:25 Byłem, zupełnie przez przypadek. Powiem tak: ciekawie, niezbyt drogo, niezwykle syto, spokojnie. Rzeczywiście - potwierdzam to, co napisano powyżej: miejsce z zupełnie innego świata. Znakomite na miłe spotkanie w dobrym towarzystwie. Cieszę się, że jest takie miejsce w moim mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romas Francuski Łącznik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 19:38 dania rewelacyjne trzeba samemu spróbować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Francuski Łącznik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 13:05 w sumie fajnie tam:) ale były dwa wypadki które mnie zdenerwowały-pierwszy jak pani nie miała mi wydać z 50zł i musiałam dreptać sama rozmieniac bo stwierdziła że mnie nie obsłuży a drugi jak zakupiliśmy 4X połówkę tarty- wszystkie owocowe i słodkie-w domu okazało się ze jedna staŁA przy tartach czy też innych produktach mocno woniejących ni to rybą ni to czymś skisłym-i przszła tym zapachem nie dało sie zjeśc...a fakt babki zza lady tragedia wielka i nochale do góry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie mile widziany Francuski Łącznik IP: *.echostar.pl 06.08.07, 22:04 Zawsze chętnie tu bywałam - do ostatniego razu -pnie z obsługi w sobotę 4.08.07 próbowały podać herbatę w brudnych filiżankach i z brudnymi od osadu łyżeczkami,gdy próbowałam wymienić na czyste przetarła mokrym papierowym ręcznikiem i podała filiżankę zadowolona z siebie dodała jeszcze że to nie ich wina tylko zmywarki,a ja ze zmywarką nie lubię rozmawiać.Miłe panie z takim podejściem do gości i to w Europie daleko nie zajdziecie.Nie chcę nawet wiedzieć co się dzieje na zapleczu, gdzie oko klienta nie sięga.Smacznego Nikomu już was nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joasia Francuski Łącznik IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 14.08.07, 11:06 witajcie.pracowalam prawie przez rok w "cafe~ creme~" na slowackiego 18,to jest "blizniacza" restauracja z "francuskim lacznikiem".to byl wspanialy czas!teraz jestem z mezem w kornwalii i tesknie za "ratatuja" i torcikiem "mateo".pozdrowienia dla "cafe~ creme~" joasia szewczyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc [...] IP: *.icpnet.pl 14.10.07, 19:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama [...] IP: *.icpnet.pl 14.10.07, 20:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzio [...] IP: *.icpnet.pl 14.10.07, 20:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatruty [...] IP: *.icpnet.pl 14.10.07, 20:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inspektor [...] IP: *.icpnet.pl 14.10.07, 20:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki [...] IP: *.ibch.poznan.pl 15.10.07, 12:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowany Francuski Łącznik - kontakt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 19:51 Wie ktoś może, jaki jest numer kontaktowy do tego lokalu? Z góry dziekuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimi Re: Francuski Łącznik - kontakt IP: *.ae.poznan.pl 13.11.07, 14:43 tel.kom.502 502 510 (można zamówić sobie i przywiozą) Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
miriam40 Re: Francuski Łącznik - kontakt 13.11.07, 14:45 można zamówić sobie tarty telefonicznie z Francuskiego Łącznika (tel. 502 502 510) Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Claudia Francuski Łącznik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.08, 16:06 Czarujące miejsce...może dla mnie tym bardziej bo zabrał mnie tam czarujący mężczyzna. Obsługa i jedzonko nic dodać nic ująć. Klimatu tego miejsca nie da się zapomnieć. Wracam tam kiedy tylko mogę, szkoda tylko ,że tak rzadko z tym czarującym mężczyzną. Dziękuję W ,że mi je pokazałeś, a poza tym czekam na obiecany spacer po parku Sołackim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darex Francuski Łącznik IP: *.173.12.147.tesatnet.pl 20.10.08, 20:30 Przepiękne miejsce, świetna obsługa, a tarty palce lizać po prostu super ,polecam skosztuj nie pożałujesz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Francuski Łącznik IP: *.icpnet.pl 23.01.09, 19:23 mnie sie tam nie podoba. obsluga niemila. Jesli chodzi o wystroj, to wlasciciel pozbawiony jest dobrego smaku, gdyz nic do siebie nie pasuje. moze o to chodzi, zeby w ten sposob tworzylo spojna calosc. kilka razy zdarzylo mi sie, ze kupilam nieswieza tarte, byly po prostu niedobre. Odpowiedz Link Zgłoś