Dodaj do ulubionych

trefne knajpy w Poznaniu:))

16.09.05, 19:30
Chciałam wczoraj pożegnać koleżankę, która wyjeżdża jutro do Szkocji. Skoro,
wg naszej tradycji, był babski czwartek, poszłyśmy na samotne pifo. Ta
dziewczyna sie zatruła, bez skrupułów piszę gdzie: w Deja vu k.Starego. To
był Żywiec i to z butelki, a nie z nalewaka, pewnie stary. jeśli to się
kiedykolwiek i Wam przydarzyło, to wiecie, jakie to niefajne uczucie i gdzie
spędziła noc...

Przypominam sobie, że parę miesięcy temy też się zatrułam, ale w innym pubie
Colombinie, też k.Starego, piwem z nalewaka tym razem.

Mam propozycję, może wspólnie stworzymy listę trefnych knajp w Poznaniu,kt.
serwują złoty napój wątpliwej jakości. Pomóżcie, nie chę się następnym razem
wstydzić przed znajomymi. Jak Wam się ten pomysł podoba?
Obserwuj wątek
    • Gość: Legwan Re: trefne knajpy w Poznaniu:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 20:45
      Popieram pomysł!
      Piwo z nalewaka czesto rozcienczane jest z woda
      dzieje sie tak w wielu knajpach, na pewno w jamie, terytorium, hollywoodzie.
      Jak widac nie sa to kluby o najwyzszej klasie...
      • brzeczyszczykiewicz81 Re: trefne knajpy w Poznaniu:)) 16.09.05, 22:35
        ja raz bylem w ALCATRAS i na dole nabylem tyskie, smakowalo mydlem, ewidentnie
        mydlem, szkla sie chyba mydlem nie myje tylko jakimis plynami no ale mydlo jak
        nic
    • kot_z_cheshire Re: trefne knajpy w Poznaniu:)) 17.09.05, 23:00
      Dom Wikingów....Żarcie do d....i piwo też.
      I gólnie piwo w co drugim lokalu na Starym. Nie wiem dlaczego, ale ilekroć tam
      piję jakieś,boli mnie głowa. Nie sądzę, żeby to była alergia:)
      • Gość: marcin Re: trefne knajpy w Poznaniu:)) IP: *.prokom.pl 19.09.05, 10:46
        a ja mam do was prośbę czy możecie podac namiary na DOBRE knajpy w okolicach Starego Miasta ? Przyjeżdżam na weekend do Poznania i z grupą znajomych chcieliśmy się gdzieś zabawić. Napierw zjeść ( włoszczyzna, meksykańskie lub japońskie) i pogadać przy winku a później być może zarzucić nózką... w jakimś klubie ze spokojną muzyką dla 30 latków ( house, newjazz podobne klimaty).
        ?
      • halszka007 Re: trefne knajpy w Poznaniu:)) 04.12.06, 16:26
        Może masz alergię na te knajpy?
    • nancy_callahan Re: trefne knajpy w Poznaniu:)) 19.09.05, 14:46
      Notorycznie oszukujący (cena w zależności od klienta), niemili, odrażający
      wręcz i wredni barmani w Coloquium.
    • Gość: VROOOM Re: trefne knajpy w Poznaniu:)) IP: *.echostar.pl 19.09.05, 15:29
      A może należy zacząć od pytania ile tego piwa się wypiło, a dojdzie się do
      przyczyny zatrucia? :)
      Co do rozcieńczania, to wbrew obiegowej opinii, to wcale nie jest takie proste,
      a najczęściej po prostu szkoda zachodu. Przebicie cenowe jest takie, że po co?
      Przyczyną złego smaku piwa raczej jest to, że jest zleżałe (co nie musi oznaczać
      przeterminowane), albo niedogazowane. Całkiem znaczący wpływ może mieć także
      brudna instalacja. Tyle mogę powiedzieć z własnego zawodowego (na szczęśćie już
      przeszłego) doświadczenia. Chyba, że zakładamy spiskową teorię dziejów, czyli że
      to browar rozcieńcza, a nie knajpa.
      Powiem szczerze, że w życiu się nie zatrułem piwem (tzn. z powodów innych niż
      upicie się). Choć akurat "Deja Vu" (z prezesem Stefanem na czele) też nie lubię,
      choć akurat tegoroczny ogródek był bardzo udany i przesiadywałem razy kilka przy
      Koźlaku (polecam!).
      • asia_k_poz Re: trefne knajpy w Poznaniu:)) 22.09.05, 14:30
        Ja nie polecam klobu "Project" na ul. Wszystkich Świętych,POszliśmy tam w
        sobotni wieczór niezłą grupką,dliśmy im trochę zarobić. DJ zmył się krótko po
        północy, ochrona dobitnie tam powiedziała,że już zamykają,więc musieliśmy sobie
        iść. Czy teraz tak się podchodzi do gości w klubie?
        • brzeczyszczykiewicz81 Re: trefne knajpy w Poznaniu:)) 23.09.05, 19:34
          melina PULSAR... nie bylem ale opowiesci mi wystarczy
          • bustyboy Re: trefne knajpy w Poznaniu:)) 25.09.05, 13:52
            ogólnie spędzanie więcej niż kilku godzin w klubach na weekend jest objawem
            symptomu klubowicza co zawsze kończy się źle
    • 100milstad Re: trefne knajpy w Poznaniu:)) 03.10.05, 22:03
      dzieki za info ,bo wlasnie do poznania sie przenioslem i takie info bardzo mi
      sie pzryda.a poza tym :co, gdzie i jak w poznaniu?z gory dziekuje
      • Gość: marek Re: trefne knajpy w Poznaniu:)) IP: *.vip.com.pl 12.10.05, 09:38
        Tylko klub K2 After Hours www.klubk2.pl NAJLEPSZE IMPREZKI w POZNANIU
        !!!:)Obsługa, a przede wszystkim rewelacyjne klimat i atmosfera !!!
    • Gość: człowiek łyżka Re: trefne knajpy w Poznaniu:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 06:55
      taaaa, nie pamiętam dokładnie nazwy tej knajpy... chyba ABSURD. pierwsza knajpa
      po prawej na wodnej (od Starego).
      Wypiłem 2 (DWA) "żywce" które smakowały jak mieszanina browaru krotoszyn ze
      szczochami pijusa z chorymi nerkami (no, może nie aż tak źle, ale "prawie jak
      piwo").
      Po powrocie do domu byłem bliski torsji (dobrze że położyłem się spać i mi
      przeszło) a następnego dnia miałem kaca jakbym przed dobry tydzień wcześniej
      nie trzeźwiał...

Polecam pić tylko piwa sprawdzonych marek (niekoniecznie tych najdroższych) i
      tylko z butelek...

Chociaż przyznam, że lech w "Gospodzie pod Koziołkami" smakuje tak, jak PIWO
      smakować powinno (a warto nim zapić tamtejsze pierogi :) )

• Gość: xxx Re: trefne knajpy w Poznaniu:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 23:22
        Piwa rozlewanego nie da się rozcieńczyć, no chyba, że robi to browar
        A gdzie jest ten lokal Coloqwium?
        • Gość: kubya Re: trefne knajpy w Poznaniu:)) IP: *.icpnet.pl 06.11.05, 12:34
          to całe rozcienczanie piwa to mit!Nie wiem skąd wam sie to bieże.Gdybys
          popracował troche za barem to bys zrozumiał ze to sie nie opłaca wcale.,A to ze
          browar wlewa troszke rozcieńczone piwo to inna sprawa,ale jak ci sie nie podoba
          to pij butelkowane jak jest dostepne w lokalu a najczesciej jest jakies np heineken.

odnosnie trefnosci lokali ale pod względem ludzi klimatu itp. to zdecydowanie
          odradzam PULSAR jesli jestes normalnym człowiekiem nigdy tam nie idz zwłaszcza w
          weekend za 15 zeta za wejscie mozesz dostać gratis po mordzie za nic, albo gorzej.
          To po prostu melina w ładnej oprawie az sie włos jezy na głowie co tam sie
          dzieje na pewno nie wyjdziesz wyluzowany w dobrym humorze.
          Generalnie reszta lokali mówie o tych większych jest do przyjęcia nap czarna
          owca alcatraz terrytorium posiadają one sporo wad ale nic wiele lepszego nie
          znajdziesz.
          Generalnie polecam wyjscia w tygodniu w brew pozorom sporo ludzi sie wtedy bawi
          głównie studenci dlatego jest zupełnie inny klimat i ludzie po prostu na
          poziomie.Najlepsze dni to czwartek ewentualnie środa.
          W weekend za dużo dzieciaków po prostu i 23 latek czuje sie jakos dziwnie ;)
    • Gość: billy jean Re: trefne knajpy w Poznaniu:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 23:29
      Dragon. jezu, jak tam śmierdzi!
      • Gość: endrjudablju Re: trefne knajpy w Poznaniu:)) IP: *.izacom.pl / *.izacom.pl 08.02.06, 18:58
        Odradzam kategorycznie jedzenie w Sphinx na terenie centrum handlowego King
        Cross. Po tamtejszej szarmie miałem trzy dni z życia wyjęte. Boleści i wszystkie
        związane z zatruciem przeboje. Zatrułem się razem z Kolegą, jadł to samo.
        Rzeczywiście smak był podły, ale nie przypuszaczaliśmy, że tak to się skończy.
        Sprawę zgłosiłem do Sanepidu, po około tygodniu dostałem telefon z informacją,
        że przeprowadzona kontrola wykazała rażące uchybienia, jeśli chodzi o stan
        sanitarny. Od tamtej pory opmijam wszystkie padlinodajnie Sphinx szerokim
        łukiem. Omijajcie i Wy, jeśli Wam zdrowie miłe. Hej !
        • Gość: Jerry Re: Nie trefne... knajpy w Poznaniu IP: *.izacom.pl / *.izacom.pl 08.02.06, 21:02
          Super jest w WZcie na Fredry !!Niemiaszkom sie podobalo , super wystrój ,
          niezłe papu i ...uśmiechniety personel.
        • Gość: Kasylda Re: trefne knajpy w Poznaniu:)) IP: *.hypair.net 04.12.06, 22:50
          Zgadzam się w 100% i dodam, że w Browarze również jest SYF nie z tej
          ziemi...poza tym, że jak byłam ostatnio, to wina wogóle nie było, 2 drinków też
          nie i pizzy...bo piekarnik się popsuł....DOLINA NIE Z TEJ ZIEMI!!!!!!
    • Gość: leipo Re: trefne knajpy w Poznaniu:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 02:04
      zdecydowanie odradzam JAME! ochrona zamiast pilnowac porzadku w lokalu juz przy
      wejsciu szuka ofiar, wczoraj moi znajomi zostali pobici(plci meskiej i
      damskiej)i potraktowani jak smieci.doslownie za nic, a wyrzuceni z lokalu pod
      pretekstem rozlanego piwa<?>agresja tamtejszych ochroniarzy nie zna granic,
      kompletny brak opanowania i naduzycie sily. NIGDY WIECEJ TAM MOJA NOGA NIE
      POSTANIE!!!!
    • Gość: niemen Re: trefne knajpy w Poznaniu:)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.06, 01:57
      ja natomiast odradzam Stare Kino (tak, tak). Nie wiem za kogo oni sie maja, ale
      zamowilem piwo jakos po godzinie 1 po czym dobitnie chcieli mi uzmyslowic, ze
      juz czas na mnie, bym sie zbieral. Tak to sobie tlumacze, bo zaczeli tak glosno
      grac 'muzyke' (nie wiem co to bylo, jakies przerazajace piski), ze nie dalo sie
      wytrzymac. Napie..lo tak 20 min, bo tyle mi zajelo wypicie piwa, potem sie
      szybko zmylem i moja noga juz predko tam nie stanie (jesli w ogole)
      • bezelatko87 Re: trefne knajpy w Poznaniu:)) 05.12.06, 10:42
        Tez mam zle wspomnienia ze Starego Kina.
        Jesli szuka sie miejsca do pogadania przy pifffku ze znajomymi przy orientalnej
        muzyce - Shisha (choc fajka wodna mi nie smakowala).
    • brzeczyszczykiewicz81 Re: trefne knajpy w Poznaniu:)) 06.11.06, 23:09
      piwiarnie warki na swietoslawskiej, calkiem sympatycznie! :-)
      • Gość: m Re: trefne knajpy w Poznaniu:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 19:43
        No to moja przygoda z Deja vu z zeszlego czwartku:
        Zamawiam piwo z tylnego baru. Obsluguje mnie jakis mlody koles-po ruchach
        domyslam sie, ze nie byl weteranem.
        Prosze o Lecha a on na to, ze mu sie skonczyl i ze musialby zmienic beczke. Ja
        sobie mysle - normalna sprawa - konczy sie beczka, zmieniasz beczke, ale spoko -
        zamowilem Tyskie. Koles lal piwo dobre 2 minuty, pomagajac sibie lyzka z
        nadmiarem piany. W koncu dostalem swoje piwo, ktore okazalo sie cieplym i
        wygazowanym shitem. Wiec oddalem mu je mowiac, ze tego nie da sie pic i prosze
        jednak o Lecha z nowego kega. A on na to - cytuje: "Ale co ja teraz z tym piwem
        zrobie"? No to ja mowie, ze przykro mi ale ja placilem i chce otrzymac cos co
        da sie wypic. zawolal swoja zwierzchniczke, ktora SPROBOWALA mojego piwa i sie
        wykrzywila i dopiero wowczas dostalem nowe. Paranoja - gdzie tu do Europy?

PS Wczoraj na Serbskiej w McDonalds zamowilem zestaw z Tortilla. Frytki i cole
        dostalem od razu a na czesc glowna pani kazala mi poczekac. Po 3 minutach
        przyniosla mi hamburgera. Ja sobie otworzylem, podnioslem bulke i mowie do
        Pani, ze to miala byc Tortilla. A ona na to "przepraszam" i dala
        mojego "obmacanego" burgera kolesiowi przy sasiednim stoliku. Polska
        • Gość: kamisim Re: trefne knajpy w Poznaniu:)) IP: *.icpnet.pl 06.12.06, 10:57
          dlaczego zachowanie tej kelnerki tlumaczysz tym, ze jestesmy w Polsce??
          Naprawde uwazasz, ze w innych krajach jest lepiej, a u nas tylko syf, smrod i
          balagan?? Chyba najwyzszy czas sie wyprowadzic dla ciebie i zobaczyc jak jest w
          innych krajach.
    • Gość: fg Re: trefne knajpy w Poznaniu:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 18:13
      w terapii na wrocławskiej nie dolewaja piwa do kreski tylko duzo ponizej choć
      jest to stosunkowo droga knajpa...
      • lunnaa Re: trefne knajpy w Poznaniu:)) 13.11.06, 19:45
        zawsze mówiłam i powtarzać bede, ze najlepsze sa bramy..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka