Dodaj do ulubionych

Sitarz vs Pęcherz

18.10.06, 18:41
Myśle że bój o stołek włodarza miasta rozegra się właśnie między tymi dwoma
panami. Podejrzewam że będziemy głosować także w drugiej turze wyborów.
Obserwuj wątek
    • intermasterkalisz Re: Sitarz vs Pęcherz 18.10.06, 18:57
      może ktoś się posili o wklejenie notek biograficznych kandydatów ?
      • o00 Re: Sitarz vs Pęcherz 19.10.06, 08:36
        A posil się, posil...
    • plus601 Włodzimierz Muth PiS 23.10.06, 22:57
      Dlaczego uważacie, że ten człowiek jest bez szans? Ten człowiek były naczelny
      redaktor „Włókniarza Kaliskiego" represjonowany w stanie wojennym do tego
      stopnia, że aby móc wyżyć (szlaban na wszelką pracę taki jak dla Bogusława
      Śliwy) otworzył w Starym Młynie na 3 Maja skup makulatury, który prowadził
      razem z byłym Ministrem Sportu Czesławem Kurzajewskim. Pan Włodzimierz Muth z
      wykształcenia jest ekonomistą, ponadto posiada doskonałą znajomość języka
      niemieckiego, przyzwoitą języka angielskiego i języka rosyjskiego. Pan
      Włodzimierz Muth był swego czasu szefem delegatury Wielkopolskiego Urzędu
      Wojewódzkiego w Kaliszu.

A kim jest Pan Sitarz? Nie wiem poza tym, że jest mężem Pani Sitarzowej, która
      jest tłumaczem języka francuskiego.

Prawdziwym konkurentem jest prezydent Pęcherz, ponieważ jest na stołku i to
      samo robi mu reklamę.

Pan Włodzimierz Muth jest byłym Asnykowcem, dlatego też zapraszam wszystkich
      Asnykowców do oddania głosu na tę właśnie osobę.
      • intermasterkalisz Re: Włodzimierz Muth PiS 23.10.06, 23:54
        o matko ! PiS w Kaliszu ?? juz na głównym forum powiedziałem co o tym sądzę.
        Nigdy w życiu !! Niech oni sobie rządzą w Tykadłowie, ale niech moje miasto
        zostawią w spokoju.
        • plus601 Kalisz to Czerwone Zagłębie 24.10.06, 00:17
          A wolałbyś aby komuchy wygrały, to nie jest takie niemożliwe! Widzę, że Ty
          kierujesz się propagandową sieczką jakiej ostatnio multum z racji dużych
          inwestycji w propagandę. Nie znasz człowieka, a kierujesz sie nakręconymi
          propagandowymi ogólnikami. Ja tego człowieka znam od lat 80-tych, a wręcz końca
          70-tych kiedy dupę nadstawiało się za prawdę. On tę dupę nadstawiał i zapłacił
          za to ogromną cenę, i nadal jest prawym i uczciwym człowiekiem.

Ja będę głosował na niego, chociaż wygra chyba Pęcherz.

Kto to jest Sitarz, pytam (?) bo ja naprawdę nie wiem. Jedno co wiem jest z PO
          i jest człowiekiem bez jakiejkolwiek przeszłości politycznej - pcha sie tylko
          do stołka i tyle.
          • o00 Re: Precz z PiSiorami! 24.10.06, 17:15
            plus601 napisał: "...jest prawym i uczciwym człowiekiem".

Jak o kimś się mówi, że jest Prawy i Sprawiedliwy, to ja już czuję pismo nosem.
            Precz z PiSiorami!
            • plus601 A jednak Muth! 24.10.06, 22:47
              Styl Twoich wypowiedzi przypomina mi prymitywną propagandę w stylu Gebelsa tzn.
              takiej, która zakłada, że "każda bzdura powtarzana wystarczającą ilość razy
              staje się oczywistą prawdą". taka propagandę uprawia właśnie PO i taka
              propaganda spowodowała, że PO przestało mi się podobać

Pana Mutha miałem okazję poznać się osobiście (na jednym ze spotkań z
              Bogusławem Śliwą - Pana Sitarza nigdy tam wtedy nie było - ciekawe gdzie się
              ukrywał i nad czym pracował?), jeszcze w czasach kiedy za poglady płaciło się
              więzieniem alby przynajmniej utratą pracy czyli środków do życia. Ty "00"
              dzisiaj jesteś bohaterem ciekawe czy byłbyś takim bohaterem wtedy, a on był, a
              na dodatek jest fachowcem w swojej dziedzidzinie i to na takiej, która moze być
              przydatna dla miasta. Pan Muth jest gorącym zwolennikiem JOW i tego typu
              poglądy też będą kształtowały politykę PiS od wewnątrz. Jeżeli "OO" tego nie
              rozumiesz to jesteś głupcem politycznym, który nie ma zielonego pojęcia o
              polityce i który potrafi tylko głośno krzyczeć (jak nic za to nie grozi).
              • intermasterkalisz Re: A jednak Muth! 26.10.06, 12:28
                Być może jest to rewelacyjny kandydat, ale mnie z tą partią nie jest absolutnie
                po drodze i nie poprę człowieka, który jest za Kaczorami.
                • plus601 Re: A jednak Muth! 27.10.06, 01:21
                  A ja nie poprę Pana Sitarza,który jest dla mnie człowiekiem z kosmosu.
                  Najgorsze zaś w tym wszystkim jest to, że ja o nim pierwszy raz słyszę i coś mi
                  sie wydaje, że ja jestem w Kaliszu bardziej znany i popularny niż on.

Życie to nie je-bajka, życie to jeden wielki kompromis albo wojna.
                  Będę głosował na Pana Mutha, wygra Pan Pęcherz, a w miesiąc po wyborach
                  większość Kaliszan nie będzie wiedziało kto to jest Pan Sitarz.

POzdrawiam Cie kolego intermasterkalisz.

p.s. Ja nie namawiam nikogo (nawet mojej żony) na takie czy inne głosowanie!
                  • intermasterkalisz Re: A jednak Muth! 27.10.06, 15:51
                    Też mam przeczucie że zostanie Pęcherz i że o Muthu nie będzie nikt pamiętał w
                    miesiąc po wyborach, tak jak teraz prawie nikt o nim nie wie. Niestety
                    regionalne media są jakie są i nie mamy możliwości zbytnio poznać kandydatów. Ja
                    popieram zarówno Pęcherza i Sitarza, ale jednak na tego drugiego oddam głos, bo
                    PO to partia najbliższa moim poglądom.
                    Osoba Mutha, nawet jeżeli po bliższym poznaniu uznał bym ją za fajną, to na
                    pewno nie oddam głos na niego, bo ma jedna niezaprzeczalną dla mnie wadę o
                    której pisałem w poprzednim poście.

Jakbym mieszkał w Warszawie to poparłbym i tak H.G. Waltz, mimo że Marcinkiewicz
                    jako człowiek wydaje mi się OK, może nawet bardziej od kandydatki PO.
                    • plus601 Re: A jednak Muth! 01.11.06, 21:31
                      intermasterkalisz napisał:

> Też mam przeczucie, że zostanie Pęcherz i że o Muthu nie będzie nikt pamiętał
                      w
                      > miesiąc po wyborach, tak jak teraz prawie nikt o nim nie wie.
                      Kto się nie interesuje lokalną władzą to z reguły nic nie wie.
                      Muth jest osobą znaną i dziwię, że Ty nic o nim nie wiesz. Wcześniej czytając
                      Twoje wypowiedzi odnosiłem wrażenie, że masz rozeznanie w sprawach kaliskich.

> popieram zarówno Pęcherza i Sitarza, ale jednak na tego drugiego oddam głos

Dla mnie Sitarz jest osobą z nikąd, nie słyszałem, aby wcześniej zajmował się
                      gospodarką, ekonomią czy polityką. Chyba miał kiedyś jakieś związki z ZAP-em w
                      Ostrowie, a obecnie jako człowiek w pewnym wieku (bliskim emerytury)ma kłopoty
                      z pracą i dlatego szuka źródeł dochodu w polityce lokalnej. Tyle czarnej prawdy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka