Dodaj do ulubionych

Dziwne Obsady Liniowe

IP: *.toya.net.pl 10.11.05, 19:56
Kiedyś był zdaje się podobny wątek...

Na początek lighcik - Jelcz M11 2904 na linii 75
Obserwuj wątek
    • szakal_el Re: Dziwne Obsady Liniowe 10.11.05, 20:22
      Jelcz przy takiej czestosci kursowania tej linii? Pieknie.
    • rczubinski Re: Dziwne Obsady Liniowe 10.11.05, 20:34
      Któregoś dnia ostatniego długiego weekendu (ale nie pamiętam dokładnie kiedy)
      widziałem Jelcza 120 na linii 98, a na 70 śmigało Citaro.
    • Gość: Bart Re: Dziwne Obsady Liniowe IP: *.mnc.pl 10.11.05, 22:09
      To pożegnalne występy
      • Gość: luki Re: Dziwne Obsady Liniowe IP: *.toya.net.pl 10.11.05, 22:18
        Łabędzi śpiew migów. Na koniec symbolicznie muszą zaliczyć każdą linię. :))
        • Gość: łażej Re: Dziwne Obsady Liniowe IP: *.retsat1.com.pl 11.11.05, 12:48
          Czy pomysł zachowania "zabytkowego" jelcza jest nadal aktualny? Mam nadzieję, że
          wszystkie nie pójdą na przemiał. I czy zostanie zachowany któryś ze starszych
          ikarów?
          • Gość: Mols Re: Dziwne Obsady Liniowe IP: *.toya.net.pl 11.11.05, 16:46
            Powinno się zachować 2284. Nie wiem czy nie jest za późno, bo dawno go nie
            widziałem. Jeśli nie, to 2724 (chyba ostatnia siodemka na chodzie...)
            • Gość: luki Re: Dziwne Obsady Liniowe IP: *.toya.net.pl 11.11.05, 18:45
              Gość portalu: Mols napisał(a):

> Powinno się zachować 2284. Nie wiem czy nie jest za późno, bo dawno go nie
              > widziałem.

Mimo usilnych starań, rozmów na najwyższym szczeblu, pism z uzasadnieniem
              historycznym i dekleracji ze strony najważniejszych osób w firmie, autobus
              został przewidziany na holownik. Aktualnie jest przerabiany. Tak więc impreza
              ikarusowa i wszystko co z nią związane stanęły pod wielkim znakiem zapytania.
              Niestety to ile da się zrobic nie zależy tylko od miłośników, liczy się
              podejście pewnych osób i pieniądze, a my ich nie mamy. ;/

> Jeśli nie, to 2724 (chyba ostatnia siodemka na chodzie...)

Z 1986 roku tez jeszcze istnieją, ale czy w tym wypadku jest jakaś różnica, czy
              w przyszłości historyczny będzie autobus z 1986 roku, czy np. z 1990? Moim
              zdaniem niewielka. Cała walka skupiała się na 2284 - autobusie z pierwszych,
              kultowych serii, co będzie dalej - nie wiem, ale może w poniedziałek będę
              wiedział dużo więcej...
              • Gość: Mols Re: Dziwne Obsady Liniowe IP: *.toya.net.pl 11.11.05, 19:15
                > Mimo usilnych starań, rozmów na najwyższym szczeblu, pism z uzasadnieniem
                > historycznym i dekleracji ze strony najważniejszych osób w firmie, autobus
                > został przewidziany na holownik

Ten kto podjął taką decyzję powinien zostać przerobiony na dyszel od tego holownika!

> Z 1986 roku tez jeszcze istnieją, ale czy w tym wypadku jest jakaś różnica,
                czy w przyszłości historyczny będzie autobus z 1986 roku, czy np. z 1990? Moim
                > zdaniem niewielka. Cała walka skupiała się na 2284 - autobusie z pierwszych,
                > kultowych serii, co będzie dalej - nie wiem, ale może w poniedziałek będę
                > wiedział dużo więcej...

Do bani. Teraz to już nie ma większego sensu. Skończy się na tym, że ktoś kupi
                Ikara ze starą kabiną z jakiegoś PKS-u i zrobi pojazd historyczny.

Dziękujemy Wam, kochani przyjaciele z MPK.
                • Gość: luki Re: Dziwne Obsady Liniowe IP: *.toya.net.pl 11.11.05, 20:31
                  Gość portalu: Mols napisał(a):

> Ten kto podjął taką decyzję powinien zostać przerobiony na dyszel od tego
                  holow
                  > nika!

Nazwisko tej osoby jest dobrze znane. Tylko przez grzeczność, a już z pewnością
                  nie przez szacunek, nie podam go tu na forum. Zresztą w publicznym obrzacaniu
                  wyzwiskami nie widzę większego sensu.
          • Gość: luki Re: Dziwne Obsady Liniowe IP: *.toya.net.pl 11.11.05, 18:38
            Gość portalu: łażej napisał(a):

> Czy pomysł zachowania "zabytkowego" jelcza jest nadal aktualny?

Jest jak najbardziej aktualny. Odpowiednie pismo przypominające zostało dawno
            złożone. Niestety ani to, ani deklaracje ze strony najwyższych rangą
            przedstawicieli przewoźnika niczego nie gwarantują (czytaj w poście poniżej). :(
    • zamek Re: Dziwne Obsady Liniowe 11.11.05, 00:42
      A co powiecie na Volvo 7000A na 84 (widziane 4.11)?
      • Gość: mihhes Re: Dziwne Obsady Liniowe IP: *.lodz.mm.pl 11.11.05, 08:46
        2505 na 99A (9.11)
    • Gość: mihhes Re: Dziwne Obsady Liniowe IP: *.lodz.mm.pl 11.11.05, 08:48
      2505 jako 99A (9.11)
    • Gość: Mols Re: Dziwne Obsady Liniowe IP: *.toya.net.pl 11.11.05, 16:50
      Jelcz przegubowy dzis wozi tlumy na linii 61.
      • Gość: Lukasz Re: Dziwne Obsady Liniowe IP: *.toya.net.pl 13.11.05, 15:43
        W czwartek na 57 jeździł jelcz M11 tylko nie pamiętam który. Ale zapchany tak
        że ludzie się nie mieścili na przystanku Sterlinga/Pomorska w kierunku
        marysińskiej :)
    • Gość: kierowca Re: Dziwne Obsady Liniowe IP: *.toya.net.pl 20.11.05, 15:46
      koledzy z Kraszewskiego zaszaleli. Ikar dlugi na trasie 93. A do tego Mercedes
      405 obsadzony na lini 70.
    • rczubinski Re: Dziwne Obsady Liniowe 20.11.05, 22:26
      Piątek, 18 listopada- Ikarus z rocznika 1987 na linii 64.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka