smutnamama2 30.10.06, 15:09 Nie mam oczywiście na myśli dusplazji stawów biodrowych, lecz inne odmiany dysplazji kostnych. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
guderianka Re: Czy któraś ma dzieciątko z dysplazją? 31.10.06, 11:29 moja córka miała podejrzenie dysplazji ale własnie bioder-nazywane przez niektórych równiez zwichnięciem/nadwichnięciem bioder Odpowiedz Link
mamajanusia Re: Czy któraś ma dzieciątko z dysplazją? 10.01.07, 22:35 Witam, Mój Jaś urodził się z wadą genetyczną kości zwaną achondroplazją. Choroba charakteryzuję sie m.in. bardzo wolnym wzrostem kości długich i w ostateczności niskim wzrostem. Proszę o kontakt, bo każda informacja jest cenna. Odpowiedz Link
smutnamama2 Re: Czy któraś ma dzieciątko z dysplazją? 11.01.07, 14:52 Napisałam do Ciebie na priva Odpowiedz Link
equllei Re: Czy któraś ma dzieciątko z dysplazją? 05.06.07, 20:55 Czesc! Znalazlam twojego posta na forum przypadkowo. Tez mam synka z achondroplazja. W sierpniu Sebastian skonczy 2 lata. Rozwija sie swietnie i na sczescie nie ma wiekszych problemow ze zdrowiem oprocz powracajacych infekcji uszu, Mieszkamy w Szwecji (moj maz jest Holendrem). Napisz jak masz ochote. Znam jeszcze 2 inne rodziny w Polsce, ktore maja dzieci z ta sama diagnoza, jak checsz kontakt to daj mi znac.' pozdrawiam, aga Odpowiedz Link
aga377 Re: Czy któraś ma dzieciątko z dysplazją? 28.06.07, 00:11 Witam! ja mam coreczke z podejrzeniem achondroplazji. Ma 4 miesiace. Jesli masz ochote pisz na priv. Chetnie nawiaze kontakty z rodzicami i dziecmi z ta choroba. Pozdrawiam. Aga Odpowiedz Link
kalpa Re: Do Aga377 21.07.07, 23:18 Sorki, wcisnęlam enter. Moja dobra kolezanka ma synka z podobną chyba chorobą - może uda Ci się z nią skontaktować. Napisz do niej marzek@gazeta.pl Odpowiedz Link
aga377 Re: Do Aga377 22.07.07, 10:37 dziekuje. z tego co pamietam napisala do mnie jeszcze jak bylam w ciąży. Napisze wiec do niej ponownie. Pozdrawiam Odpowiedz Link
marzek2 Do mam dzieci z dysplazją, achondroplazją 14.01.08, 09:03 Napisałam maila do Was na privy- bardzo proszę o odpowiedzi. Odpowiedz Link