Gość: lena IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 20.01.05, 19:56 jest ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Iwona Re: 18 LO wrocław IP: *.aster.pl 10.02.05, 19:31 Ja chodziłam do LO XVIII na ul.Młodych Techników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: 18 LO wrocław IP: *.media4.pl 12.03.05, 22:35 A ja chodze tam i jestrem ostatni rok jak będzie dobrze :) ale fajnie tam tylko ja technikum na Młodych Techników Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał Re: 18 LO wrocław IP: *.206.112.247.telsat.wroc.pl 21.03.05, 03:20 Cześć Kamila patrząc po roczniku Ty zaczynałaś a ja kończyłem, Chodziłem do Technikum - mój rok ur. 77. Odpowiadam bo Ciekaw jestem czy Ty jesteś Tą Kamilą którą poznałem "bliżej" - Masz rodwajlery? r_ha@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
iden_zd Re: 18 LO wrocław 14.10.10, 17:29 www.facebook.com/group.php?gid=124804070889329 18 LO na FB :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłam tam... j.niemiecki-XVIII L.O. IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 04.04.05, 21:17 Witam. Jesli, chcesz nauczyc sie bdb j.niemieckiego nie idz do XVIII LO. Nauczyciele typu Colett Łysek nie nauczą Cie tego języka w stopniu zaawansowanym. Oczywiscie, zaniedbywane jest Hoerverstehen, jak i Sprechen. Zajęcia odbywane są tylko i wyłącznie w języku polskim co nie sprzyja nauce języka obcego. Zero konwersacji, pani Łysek opiera się jedynie na Repetytorium Bęzy. Gramatyka jest okay,ale pani Colet łysek zaniedbuje pozostałe 3 sprawnosci językowe- czy to nie wskazuje na błędne kompetencje tej nauczycielki?? Apel do dyrekcji!!!! Nauka języka obcego jest bardzo ważna w wykształceniu młodego człowieka, dlatego ważny jest odpowiedni dobór nauczycieli. Swietnymi i bardzo dobrymi nauczycielami, posiadającymi świetny warsztat metodyczny jest p. Zelman, p. Garczyński- pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzaba Re: j.niemiecki-XVIII L.O. IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 11.04.05, 10:24 o tak... popieram nalepsi pedagodzy w tej szkole to p. Zelman , p. Garczyński, a jeśli chodzi o niemiecki to p. Węgrzynowska ona jest poprostu świetna, co do p. Łysek, p. Cisek itp. to też wrrrrrrrrr... pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
mysiurek Re: j.niemiecki-XVIII L.O. 02.12.05, 20:56 Pani Węgrzynowska, Pani Cieślar i Pani Beata od angielskiego to są najlepsze nauczycielki, uczą jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy Re: j.niemiecki-XVIII L.O. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.05, 23:44 Pani Cieślar była moją wychowawczynią. Bardzo fajna kobieta. A o p. Węgrzynowskiej to nie ma co pisać, ją trzeba poznać :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia;) Re: j.niemiecki-XVIII L.O. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 16:23 p. Cieslar napewno uczy ... mialam z nią historie nawet:P Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowniczka3 Re: j.niemiecki-XVIII L.O. 09.11.05, 11:16 czy uczyła Was Biźnia, Wrebik albo Piotrowska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frog Re: j.niemiecki-XVIII L.O. IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 09.11.05, 23:05 yhy Biźnia, a z werbik to tylko z w-ce dyrektorką miałam do czynienia tą drugą tylko na korytarzu oglądałam... piotrowską na szczescie też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flowera Re: j.niemiecki-XVIII L.O. IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 13.04.06, 10:10 Hej hej mnie uczyla P. Piotrowska Matmy) najlepiej wspominam robienie kroniki na matmie) flowerca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madman Re: j.niemiecki-XVIII L.O. IP: *.171.16.67.crowley.pl 28.05.06, 22:42 hehehe Węgrzynowska uczyła mnie niemieckiego a Pitrowska była moją wychowawczynią przez 4 lata :D No i oczywiście uczyła mnie matmy... Moj rok urodzenia '76. Klasa "M" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika232 Re: j.niemiecki-XVIII L.O. IP: *.wroclaw.mm.pl 15.12.06, 20:53 Hey ja mialam z pania Colette fakultety w 4 klasie i nie wspominam jej dobrze.....za to pani Sikorska moja wychowawczyni to super kobieta !! :) Pozdrawiam ja serdecznie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wjadro Re: 18 LO wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 19:54 Ha! Teraz zaprezentuje opinie wiekszości nauczycieli o których słyszałem/am bądź również o których sam się przekonałem/am jacy są. Zaczne od Peciak... gdy ją ujrzałem/am zrozumiałem/am dlaczego mówią o niej witch!! Małe to, zezowate i tylko czeka aby postawić Ci pałe! Jeśli chodzi o Żyromską, pod której adresem słychać same bluzgi w 99% sie zgadzam!! te 1% to jakiś przypadek... Choć osobiście jej nie znam miałem/am raz z nią do czynienia i dobrze że już jej na oczy nie msuze widzieć!! Nikt kto kończy z nią nauke nie będzie dobrze przygotowany d matury a już nie wspomne o studiach... Wszyscy znajomi musieli brać korki w 3 klasie chociaż nie mieli tak złych ocen i Żyry. Ja naszczęscie mam to już za sobą i śle podziękowania za dobra bądź nawet baardzo dobre nauczanie do profesor Misztal(super kobieta!!), profesor Sikorskiej(również za luzackie podejście do życia) i oczywiście profesor Helenie Biźni o pseudonimie "BIZON". Haha nie raz popłakałem/am się ze śmiechu na jej lekcjach!! "Ja nie robie wam laski!!"< Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: punxnotdead Re: 18 LO wrocław IP: *.akron.wroc.pl / *.18.akron.wroc.pl 28.06.05, 22:53 szkoła jak szkoła nie najgorsza...są nauczyciele u których można się wiele nauczyć...bo wymagają..a są i tacy "niby kumple" i robić nic nie trzeba...jak wszędzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzienka Re: 18 LO wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.11.05, 22:26 Ja tez tam chodzilam ;)moja wychowaczynia byla p.Adamus (chmiczka);)a P.Biznia niezapomniana...i te herbatki wzmacniane na przerwach w jej kanciapie ;):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pirix Re: 18 LO wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.12.05, 21:33 Ja również ukończyłem to wspaniałe LO:) Wychowawczynią była p. Walulik(polonistka). Natomiast jeśli chodzi o wymienionych wcześniej nauczycieli to Węgrzynowskiej i Biźni nikt nie przebije:))) Je trzeba poznać. Z nauczylcieli mogę polecić jeszcze p. Papiernika(matematyk). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: 18 LO wrocław IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 26.12.05, 11:50 moją wychowawczyną początkowo też była p. Adamus (ehhh... całe szczeście, że to nie trwało wieki) fakt, p.Biźni i p.Węgrzynowskiej nikt nie przebije :) a p.Papiernika znam tyko z widzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroc Re: 18 LO wrocław IP: *.e-wro.net.pl 23.03.06, 12:37 witam, cudowna szkola a w/w nauczyciele czyli Biznia(moja wychowawczyni) Wegrzynowska i Adamus to naprawde legenda tej szkoly, pozdro dla wszystkich z 18lo!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: 18 LO wrocław IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 28.03.06, 21:50 Jezeli ktos ta szkole uwaza za wspaniala to nie wiem jakimi kryteriami sie kieruje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flowera Re: 18 LO wrocław IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 13.04.06, 10:09 Hej Hej Ja bylam pierwszym rocznikeim w XVIII LO klasa N wychowawstwo najpierw P. Noi od W-F a potem nasz super geograf))))) Szkole wspominam super !!! mimo, ze roznie z nauczycielami bywalo, najlepiej chyba wspominam wlasnie Naszego Wychowace Biologice) oraz oczywiscie Pania Walulik z j. Polskiego no in naszego ulubionego germaniste P Garczyńskiego)) pozdrawiam Bogusia 76 -) Odpowiedz Link Zgłoś
agmiko Re: 18 LO wrocław 30.05.06, 12:40 Pozdrowienia od pierwszego rocznika klasa R, Odpowiedz Link Zgłoś
nemika1 Re: 18 LO wrocław 10.05.06, 17:07 Ja rowniez uczylam ise w tej szkole i to calkiem niedawno bo jeszcze w tamtym semestrze jednak przenioslam sie. Moim zdaniem ciezko jest tam przygotowac sie do matury poniewaz nauczyciele nie wymagaja niczego od ucznia Podczas proby nauki w tym LO na caly semestr mialam moze 10 prawdziwych lekcji polskiego na ktorych Szanowna Pani Walulik ie pokazala. Natomiast z niemieckiego grupa rozszerzona byla wczesniej od Podstawowej !! Nie bede wspominala o biologii z P. Kruzycka ktora rowniez na lekcjach bywala bardzo rzadko a kiedy byla wymagala od nas znajomosci materialu ktorego jeszcze nie wprowadzila. P. Biznia przed lekcja chyba cos popija w kanciapie bo jakos bardzo czesto miala dziwny humor oraz glos. P. Bąkowski choc mial swoje wybryki i czasem potrafil bardzo dotkliwie powiedziec cos do ucznia uzywajac niecenzuralnych epitetow byl jednak razem z P. Smolarskim byl jednym z rosadniejszych nauczycieli w tej szkole uwazam ze to dzieki nim glownie wytrzymalam ten semestr w 18. Niestety byli to nauczyciele od W-f i oni mnie do matury nie przygotuja. Pozdrawiam absolwentow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka Re: 18 LO wrocław IP: *.e-wro.net.pl 30.05.06, 16:53 ja pare lat temu zdałam matrurę w tej szkole a obecnie studiuję na dwóch kierunkach na państwowych uczelniach, z dostaniem sie na studia nie miałam problemu, na studiach tez sobie radzę... wiec wcale nie uwazam aby ta szkoła źle przygotowywała do matury itp. chyba, że większość nauczycieli się zmieniła... ale fakt, legendy tej szkoły to Panie: Biźnia, Węgrzynowska, Piotrowska, Adamus, Werbik... i jeszcze może ktoś by się znalazł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cici Re: 18 LO wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.06, 21:02 Najlepsza szkoła jaką znam mimo że nie chodziłem do liceum tylko do technikum.Jeśli chodzi o klimat jest wspaniale. Ludzie z ogólniaka, podobnie jak ode mnie z technikum, nie mieli problemów ze zdaniem matury. Lepiej lub gorzej.Zależy.Ale zawsze do przodu. P.Węgrzynowska, Biźnia czu Werbik to filary tej szkoły. Ukłon również w stronę p.Otockiego i p.Azarewicz. Jeśli odejdą runie szkoła choć wspomnienia zostaną. Wpaniałe przyjaźnie które po latach dalej owocują. Dla mnie najwspanialszy okres w życiu. Gorąco polecam Może nie ma tej renomy co VII lub IX ale kto raz wszedł do tej szkoły to na pewno po latach, jak mnie, powróci bo ciągnie tutaj jak wilka do lasu. A to jest najważniejsze. Polecam i pozdrawiam absolwentów budynku B:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: 18 LO wrocław IP: *.wroclaw.mm.pl 15.12.06, 20:59 Dobrze zrobilas! Ja wytrwalam wprawdzie do konca ale wspomniana p.Walulik do matury przygotowac nie potrafi, miala swoich pupilkow klasowych i ich faworyzowala, kiedys byla sytuacja ze przyjaznily sie u nas 2 dziewczyny jedna p.Walulik lubila i z wypracowan zawsze miala 5 lub 4 a drugiej nie...ta chocby nie wiem co zrobila miala najwyzej 2.....i pewnego dnia ta faworyzowana napisala wypracowanie dla tej mniej faworyzowanej i co?? Ocena 2 za nazwisko!! Rozumiecie to?! Jak dla mnie zero kompetencji , slaby poziom juz dawno powinni ja wymienic....za to mysle ze swietnym nauczycielem jest p. Zelman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SmurFik Re: 18 LO wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 10:09 Mmmm jak sie milo czyta na temat swoich bylych nauczycieli... Jak bylam pod kierownictwem naszek kosy wspanialej, czyli Pani Zelman. W pierwszej klasie to byl czysciec, wywalila paru leniuchow od nas. Grabila ludzi ile sie dalo, pytala, darla sie jak nie wiem, wieszosc sie jej bala, ale chyba najmilej ja mimo wszytsko wspominam ;-) Bliznia, hit fizyki, zawsze punktualna inaczej, sprawdziany z kosmosu i te jej smieszne gatki na lekcjach czasem;) Wiekszosc kombinowala od dyzurnych, zeby ich zwlalniali na ogniu pytan przy tablicy hehe Kruzycka, biologiczka, przyzwyczajona do meskich klas, uwielbiala sie na nich wyzywac, jak miala zle dni... zartami;) Uczyla tak wspaniale, ze biologia na jednej z matur poszla najlepeij chyba w calym wrocku, juz nie mowiac ile ludzi zdawalo z niej.. Wegrzynowska... Hehehe te jej historie o tym jak byla w niemczech, o synach, o tym jak daje korki z niemieckiego, jak lubi grac w kosza... Ladne polefki;) Przy tym niezle uczyla i nawet lubialo sie do niej na lekcje przychodzic:) Co nie mozna powiedziec o WREDNEJ Lysek:/ Z angola mialo sie Peszke (tak sie czyta, nie wiem jak pisze:P), a pozniej zmienila nazwisko na Zakrzewska. Byla bardzo mila, lubila dowcipkowac, pilowala jak nie wiem... ;) Matma... Ahhh ominela mnie przyjemnosc kontaktow z pania Piotrowska, ale za to trafil mi sie chyba najlepszy nauczyciel pod sloncem: pan Swiedrych. Bosko uczyl, te jego wymagania, smieszne teksty, na prawde niezle tlumaczyl i wynioslam z jego lekcji wiele dobrego. Potem nas oposcil i douczal nas do matury p. Papiernik. Kultowy gosc;) Wiecej grzechow nie pamietam ;););) Pozdrawiam bylych i terazniejszych uczniow i nauczycieli rowniez;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasetka Re: 18 LO wrocław IP: *.e-wro.net.pl 19.07.06, 14:28 p. Zelman, ehhh świetna kobieta, fakt w pierwszych latach się wyżywała, 3 i 4 klasa już luzik, albo to my się przyzwyczailiśmy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozaj Re: 18 LO wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 21:12 z tym LO to nie miałem wiele wspólnego, ale chodziłem tam do gimnazjum więc większa część tych nauczycieli których wymieniacie znam/lub mnie uczyła. P. Colletta Łysek zmarnowałem moje 3 lata nauki języka niemieckiego, często jej lekcje(całe!) polegały na pogadance na w ogóle nie związany z językiem obcym temat, jak już próbowała coś nauczyć to maszynowo zapełnialiśmy podręcznik czy ćwiczenia. Nauczycielka sprawiająca wrażenie w ogóle nie zainteresowanej tym co robi, na lekcjach siedziała jakby na siłe. Podobna bajka to wielki dyrektor gimnazjum i nauczyciel informatyki, swoją wiedze zachowywał dla siebie na lekcjach się nie pojawiał - przecież mamy co robić: Quake, CounterStrike, czy po prostu net. Inaczej rzecz się miała z p. Otockim, zainteresowany nauką, oprócz niektórych odchyłów typu jak usmażyć jajecznice na lekcji informatyki/techniki było OK. Matmę miałem z p. Maliną - poziom nauki był przyrównywany raczej do tych najsłabszych więc często się nudziłem, no ale z drugiej strony to nawet chyba lepiej dla ogółu klasy. Polski z p. Śmietanką, nauczycielka dobra, wie co robi na lekcjach. p Biźnia jak już się raczy pojawić to potrafi sprawdzić wiedze ucznia podczas odpowiedzi, z tłumaczeniem przynajmniej w moim przypadku było gorzej. p Wińczuk, p.Peciak, p. Szpakowski - brak zastrzeżeń, czyli się nadają:) Ogólnie szkoła średnia, z mojego punktu widzenia nastawiona na zwykłą propagandę, tu taka niby super ekstra fajna a sporo niedociągnięć czy nauczycieli nie w pełni zaangażowanych i wiedzących co robią. Acha, wszystko opisuje teraz z punktu ucznia LO III. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
cicik4 Re: 18 LO wrocław 11.08.06, 16:38 Pozdrowienia dla p.Otockiego, super człowiek i fantastyczny pedagog, cenię go bardzo za wiedzę i fachowość. Kiedy byłem uczniem technikum 93-98 był moim ulubionym profesorem. Może nie sam przedmiot, ale jego podejście do nas było niesamowite, pozdrawiam go serdecznie uczeń "piątej ate" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Germanista Łysek IP: *.e-wro.net.pl 20.06.07, 18:48 Ta nauczycielka to dla mnie kompletne dno, wiem jak powinny wygladac zajecia niemieckiego, za to jej głównie przebiegały na pogadance. Colett siedzącanabiurku i patrząca kiedy te zajecia sie skonczą. No juz wielkim wysiłkiem bylo dla niej robieniecwz Bęzy, chora kobieta..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudy Re: 18 LO wrocław IP: *.t-mobile.co.uk 30.03.08, 15:19 Czy my nie chodzilismy razem do jednej klasy ? Klasa E - Info - Mat ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: 18 LO wrocław IP: *.lanet.net.pl 13.09.06, 10:47 18 LO bylo zajebiste!!!!!! Ale tez zalezy na jakich nauczycieli sie trafialo. Kazdy mial swoje jazdy, kazdy byl oryginalny. Ludzie z mojego rocznika w wiekszosci poszli na polibude i pokonczyli ja bez nadzwyczajnych problemow. A skads musieli miec ta wczesniejsza wiedze...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka mala Ja Re: 18 LO wrocław IP: *.wroclaw.mm.pl 15.12.06, 21:06 Witam! Ja wspominam czasy LO tak sobie,podczas uczeszczania nie bylam szczesliwa, za to teraz moge sie pochwalic przyjazniami ktore trwaja po dzis dzien i wielka miloscia, poznana tam wlasnie...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka jedna.. Re: 18 LO wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 16:05 Heh..Nie pisze kim jestem,bo się będą mscic.. Hm.. Co do nauczycieli... Są ci lepsi i ci gorsi.. Ale i starszni..;D Język polski-p.Zyromska (no coz.. nie jest zle..przygotuje nas do matury w to nie watpie..) Matematyka-p.Misztal (super kobieta,uczy dobrze..) Fizyka-najpierw p.Biźnia (polewka!! Do konca zycia nie zapomne jej wejscia do klasy z kanciapki ze slowami na ustach: Jenostka pracy jest dzul) teraz p.Angelus-(uwielbiam ta kobiete!! sama jej usmiechnieta buzia sprawia ze chce sie uczyc). Historia-p Zawalska (jest ok) Biologia-p Kruzycka (kosa ale spoko.. niektore jej teksty doprowadzaja do placzu) WOS-p.Bronowicka (konkretna kobitka. niemiecki-hmmm pani Sniezynska (niestety nas zostawila a bylo tak milo..Teraz wpadlismy w rece p.Wegrzynowskiej <strach>) Ale ale... nie jest tak zle..;D Angileski-p.Peciak... oj cos strasznego! czasem przesadza ze stawianiem jedynek (kilka na jednej lekcji) POZDROWIENIA DLA PANI CIOLKOWSKIEJ!!! ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elwis Presley Re: 18 LO wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 21:32 A ja wam ku.. powiem ze Ci wszyscy nauczyciele to ku.. i zlodzieje!! Wszyscy oprocz Misztalowej.Cała ekipa to h..e do lania!! Nic tylko ułożyć ich wszystkich na stosie i spalić a Peciakową to na somą góre tego stosu zeby bylo widac jej morde i jej oczy jak lataja kazde w inna strone gdy jej sie dupa zapali. Jednakże dls niej już nie ma ratunku, ona nic nie zrozumie... Patrzy tylko tymi ślepymi oczyma w ten dziennik i stawia pały jak profesjonalna prostytutk tyle ze w inny sposób! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarnulka Re: 18 LO wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 21:35 Po części zgodze sie z Elwisem;p. Słyszałam jednak że Peciakowej mąż "nie daje" i daltego taka podku..ona chodzi i stawia pały uczniom. Skoro nie może mężowi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaaaaa Re: 18 LO wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 15:11 Peciak rujnuje mi życie!!! Nienawidzę jej!! Pewnie miala trudne dziecinstwo i teraz msci sie na uczniach;(;(;( Mam nadzieje ze przeczyta te wszystkie posty na swoj temat!!! To nie sztuka postawic chinski mur z jedynek, sztuka jest nauczyc tak,aby ich nie bylo!!!! Witch!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AICEZRT Re: 18 LO wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 15:48 wiec tak ja chodze do tej szkoly juz i uwazam ze lepiej tam zaklimatyzowac sie nie da bo ta szkola jest po prostu cudowna gdyby nie pewne osobniki nauczycielskie... doskonalym przykladem moze byc szanowna Pani barbara piotrowska... stara emerytka, ktora czasem zapomina ze my nie jestesmy studentami ktorzy wszystko ju zwidza tylk przecietnymi uczniami dla mnie ta nauczycielka nie nadaje sie do nauki w liceum powinna pic ta swoja czarodziejska herbatke ze studentami a nie ciagle zagrazac naszym umyslom, zupelnie nie umie tlumaczyc i dlatego powinna sie juz wyniesc a nie nas dreczyc... Pani Biznia to ewenement nauczycielka ostra ale jak miala dobry dzien to byla po prostu cudowna polewka na lekcajach na maksa...a kto pamieta zajecia z lasera??? uwazam ze najlepszy nauczyciel to Pani Krużycka...na dodatek ze ma tyle cierpliwosci to jeszcze zajefajnie tlumaczy nie ma szans u niej czegos nie zrozumiec chyba ze ktos jest ostatnim tumanem... ale takich nie brakuje w aszej szkole... tak wiec o reszcie nauczycieli nie pisze bo szkoda gadac... a PANIA PECIAK TO PROPONUJE ZDYMISJONOWAC I TO NAJLEPIEJ JESZCZE WYSLAC JA NA DRUGI KONIEC ROSJI BO TAM BEDZIE SIE KONPONOWALA Z TYM SWOIM ZEZEM NAJLEPIEJ... pozdrowionka dla uczniow i absolwentow LO XVIII aha i nauczyciele trzymajcie sie cieplutko bo zbliza sie.... niespodzianka :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: 18 LO wrocław IP: *.nat.tvk.wroc.pl 24.01.07, 22:11 dość dawno kończyłam ta szkołę, p. Krużycka ok, a Biźnia jeszcze uczy ? A kto pamięta gościa od geografii niestety nie pamiętam jak się nazywał, był w porządku , p. Papiernik też w porządku a i jeszcze postrach wszystkich germanistka p.Kargol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamta Re: 18 LO wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 23:02 18 LO? Rewelacja-oczywiście należałoby się pozbyć niektórych nauczycieli. Niestety nie ze wszystkimi można sobie poradzić, jak np p.Piotrowska, która sama stwierdziła, że nic i nikt jej z tej szkoły nie wyciągnie-hmm wieje grozą...Ja bym ją wyciągnęła-matma mi żyć nie daje. Za to p. Krużycka to świetna kobita-jak się jej nie 'zajdzie za skóre' to można z nią żyć na dobrych układach. Czego o p. Cieślar nie można powiedzieć-jej pasja jest znęcanie się nad maturzystami. Do tego jej tłumaczenia:dlaczego nie sprawdziła sprawdzianu sprzed miesiąca? Bo ona jak wraca z pracy to musi wyprowadzać cały czas swojego pieska...heh. Mimo wszystko szkoła ma swój urok. A Biźnia nie uczy już, ale przychodzi na zaplecze do Basi na matmie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupa Re: 18 LO wrocław IP: *.as.kn.pl 15.10.07, 07:11 jurek - szmata !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fina Re: 18 LO wrocław IP: 80.68.236.* 12.03.09, 08:12 prof Sobolewski byl naszym wychowawca ech swietny facet no i tym podpadl wladzy PRL w tej szkole... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esek Re: 18 LO wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.09, 12:59 Tez tam chodziłem. Wychowawczynią mą była p. Walulik. Na lekcjach zwykle jej nie było a jak już była to mnie nie było, no ale miałem 3 za nic, miałem to szczęście że mnie lubiła. Często jednak mawiała, że mam oczy psychopaty, zawsze też z wycieczek wracaliśmy wcześnie, żeby nie było ciemno... chodziły pogłoski, że jest taka bo kiedyś uczeń ją zaatakował wieczorem, za to o Krużyckiej mówiono, że prawie ją kiedyś wyrzucili za romans z uczniem (może ktoś z was wie o tym coś więcej), ale konkretna babka to była, pamiętam do dziś jej dowcipy, kiedyś opowiedziała nam jak na jeden ławce zauważyła napis "mam w dupie szpaka(chodziło o p. Szpakowskiego)" a poniżej dopisek "to musisz mieć wielką dupę". Bawiło ją to tak samo jak nas. Co do p. Szpakowskiego nigdy nie zapomnę jego "Cichutko!" oraz torby wypchanej słodyczami. Dobrze wspominam również matematykę z p. Maliną, angielski z p. Kłosowską, niemiecki z Sikorską, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwentka Re: 18 LO wrocław IP: 217.96.51.* 29.10.09, 10:08 Szkoła była cudowna...Niestety:( była :( bo własnie została zlikwidowana,najlepsze czasy życia,p.Sikorska,p.Misztal,nasza wychowawczyni p.Kłosowska:)coś pięknego:)...pierwsza klasa z p.Biźnią,która niestety odeszla na emeryture,ale w drugiej klasie otrzymaliśmy p.Angelus u ktorej 5tki szły same:)wielu nauczycieli wspominam ciepło i serdecznie:)p.Cieślar-historia szkoły,do końca życia jej nie zapomne,a i zdarza się ,że śnią mi się jej lekcje po nocach:D a chyba takie własnie było pierwotne założenie:)pozdrawiam wszystkich nauczycieli serdecznie...18stka na zawsze w naszych sercach:):) Odpowiedz Link Zgłoś
iden_zd Re: 18 LO wrocław 14.10.10, 17:30 www.facebook.com/group.php?gid=124804070889329 18 LO (niestety już nieistniejące) na FB! Odpowiedz Link Zgłoś