edelka 30.01.07, 08:12 serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3884183.html Ja po prostu nie mogę uwierzyć w to co tam jest napisane, a raczej, że taki pomysł faktycznie zaistniał. Toz to paranoja jakaś!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziaaaa Re: czytałyście już to?????? 30.01.07, 08:24 Ja bym mogła mieć taką rodzinę, tylko niech ktoś mojemu mężowi da taką pensję, żeby utrzymał 4 dzieci i żonę, a mnie ten ktoś zapewnił emeryturę na starość. Odpowiedz Link
zona_mi Re: czytałyście już to?????? 30.01.07, 08:32 No właśnie. Chętnie zajmę się wyłącznie rodziną i domem, w sensie nie pójścia do pracy zawodowej, ale za co utrzymać rodzinę, skoro nie ma możliwości tymczasem wyjść na prostą z dwójką dzieci? Urodziłabym i trzecie, ale nie stać mnie na to. A dodatkowy tysiąc dopiero przy szóstce, tak? Odpowiedz Link
zona_mi Re: czytałyście już to?????? 30.01.07, 08:29 Ratunku. To chyba nieprawdziwe jest? - Jeśli chcemy, aby rodzina była zdrowa moralnie, nie widzę możliwości, aby matka pracowała - argumentuje Anna Sobecka, posłanka niezrzeszona. No. Urodzi szóstkę i będzie git. Rodziny z dójką dzieci robią bokami, ale z szóstką będzie moralnie i cacy. Za tysiąc dodatkowo, bo pierwszy tysiąc albo półtora tatuś zarobi. No i co - kobiety zaczną rodzić dla tego tysiąca i darmowych teatrów? Jaki jest prawdziwy powód takich idiotyzmów? Odpowiedz Link
madziaaaa Re: czytałyście już to?????? 30.01.07, 08:33 czyli z tego wniosek, ze nasze rodziny sa niemoralne (( Odpowiedz Link
edelka Re: czytałyście już to?????? 30.01.07, 08:48 Ja tez nie mam nic przeciwko wielodzietnym rodzinom (sama mam trójkę rodzeństwa) i tez mogłabym się dziećmi w domu zajmować. No ale jeśli mąż zarabiałby tyle ile teraz to za cholerę nie dalibyśmy rady!!! I do tego jeszcze ja w domu, nie zarabiałabym... Nie wiem kto i po co takie bzdury wymyśla. Z tego naprawdę mogą tylko tragedie wyniknąć. Rodziny patologiczne narobią dzieciaków i będą dostawać te 1000 zł (a że dopiero przy szóstce dzieci to już w ogóle nie wspomne jaki to szczyt głupoty!!!) A biedne dzieci będą w łachmanach chodzic i głodem przymierać... Ja naprawdę nie wiem co się w tym państwie wyrabia!!! Odpowiedz Link
delfina7 Re: czytałyście już to?????? 30.01.07, 09:34 No to do roboty babeczkiDDDDDDDDdd Odpowiedz Link
sarah_black38 Re: czytałyście już to?????? 30.01.07, 10:15 Edelka uprzedziłaś mnie z tym wątkiem . Dziś to pierwsza informacja jaką przeczytałam po włączeniu neta. Ciśnienie mi skoczyło 580/340, taka ich mać. Noż głupota rządzących nie zna granic. Podobny niewypał jak z becikowym!!!!!! Czy oni nigdy nie zrozumieją, że nie będzie się rodzić dużo dzieci dopóki w tym chorym kraju nie będzie normalnie!!!! Kiedy nie będzie problemów z pracą , z mieszkaniem itp. Jak kobieta będzie chciała to będzie z tą gromadką siedziała w domu.Jak będzie chciała to będzie robić karierę zawodową i będzie rodzinę stać no opiekunkę , dobrą szkołę, studia itd. Jaka jest pozycja młodej matki na rynku pracy każdy wie . Szkoda słów!!!! A jeśli juz pracuje to dostaje, tak jak moja bratowa w ,,Biedronce" coś około 700 zł na rękę. Niech posłowie z PiS utrzymają siebie i trójkę dzieci i męża , który nie ma pracy ( stałej !). Wrrrrrrr ...... szkoda słów !!!!! Odpowiedz Link
bj32 Re: czytałyście już to?????? 30.01.07, 13:36 No właśnie mnie to też wyluzowało. Szóstkę to może nie, ale trójkę bym chciaa. A już przy jednym mam problem. A mieszkanie? A jak mąż zarabia nicałe 2000, to ja się bodnąć mogę. A już widzę te roześmiane mamusie jak z szóstką drobiazgu i na głodnego do opery lecą. Albo do kina. Na "Wielkie żarcie". Odpowiedz Link
anik801 Re: czytałyście już to?????? 30.01.07, 14:32 No to moja rodzina patologiczna jest,bo tylko jedno dziecko!No cóż więcej niż dwoje mieć nie zamierzam!O ja nieszczęsna! Odpowiedz Link
keneth82 Re: czytałyście już to?????? 30.01.07, 15:52 Ciekawy jestem ile dzieci mają ci posłowie co to wymyślili pewnie 2 albo i 1 a mądrza się jakby mieli conajmniej 6. Najśmieszniejsze jest to że 1000 zł (śmieszna suma) będą dopłacać dopiero przy 6 dzieciach no i jestem ciekawy gdzie ojciec tych dzieci dostanie taką wypłate żeby zarobić na tą 6? A już miłem zmienić sygnaturke...ale jednak zostanie Odpowiedz Link
madziaaaa Re: czytałyście już to?????? 30.01.07, 17:41 no np poseł Cymański ma chyba 5 czy 6.Tylko jemu to banalne 1000 zł pewnie akurat nie potrzebne. Odpowiedz Link
gusia210 Re: czytałyście już to?????? 30.01.07, 20:49 mam nadzieję że to jakiś żart ale w Polsce można się wszystkiego spodziewać szczególnie po posłach Odpowiedz Link
keneth82 Re: czytałyście już to?????? 31.01.07, 09:05 Wczoraj w jakiś wiadomościach mówili że ten co to wymyślił ma tylko 1 dziecko...ale sie uśmiałem Odpowiedz Link
madziaaaa bo jeszcze wszystko przed nim 31.01.07, 09:07 jeszcze 5 "zrobi" i już jest moralnie czysty. I do kina bedzie gratisowo pomykał Odpowiedz Link
keneth82 Re: bo jeszcze wszystko przed nim 31.01.07, 09:11 i do teatru i na basen i dostanie ogromne wsparcie w postaci 1000zł)))) Odpowiedz Link
edyta_q a najlepsze to to że... 31.01.07, 09:33 wymyślił to koleś który ma jedno dziecko i żone pracującąhihihi jaja sobie normalnie robią. edyta Odpowiedz Link
edelka wiecie co.... 31.01.07, 10:59 ja mam tylko nadzieje, że to tylko taki projekt który nawet nie trafi do rządu, bo to żenada normalnie będzie, jakby uchwalili takie dziwadło... I znów na całym świecie by się z Polski nabijali. Ale może napiszemy postulat, żeby tak posłowie dlai przykład swoim zyciem i najpierw oni mieli te sześcioro dzieci. A lbo dobra, niech premier tylko da przyklad ))))) <buahahahah> Odpowiedz Link