Gość: OMEN IP: *.pradniki.sdi.tpnet.pl 26.03.02, 19:26 Byłem ostatnio w karczmie pod blachą to jedna z lepszych restauracji w Krakowie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: peteen Re: Karczma pod blachą IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.02, 20:43 a ja tam byłem ostatnio ze dwa lata temu i mnie wnerwili, bo nie akceptowali kart kredytowych, czy to się zmieniło ? bo jeśli nie, to dalej będę omijał szerokim łukiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: Karczma pod blachą IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.02, 22:59 a skąd ją wziąć ?! wolę "iść w miasto" z kawałkiem plastiku, wtedy wydaje mi się, że mniej wydałem Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Karczma pod blachą 26.03.02, 23:37 Gość portalu: peteen napisał(a): > a skąd ją wziąć ?! > wolę "iść w miasto" z kawałkiem plastiku, wtedy wydaje mi się, że mniej wydałem dokladnie... dopoki ludzi stojacy w hiererchii nade mna nie zobacza rachunku... a poza tym bezpieczniej sie czuje, dresy zawsze glupieja przy karcie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: Karczma pod blachą IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 00:32 ejże, doświadczenie przez ciebie przemawia ? z kartą jest autentycznie łatwiej ( do momentu spłaty... ) Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Karczma pod blachą 27.03.02, 12:28 Gość portalu: peteen napisał(a): > ejże, doświadczenie przez ciebie przemawia ? no jasne. moje doswiadczenie ma juz poltora roku... > z kartą jest autentycznie łatwiej ( do momentu spłaty... ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figo Re: Karczma pod blachą IP: *.pradniki.sdi.tpnet.pl 27.03.02, 12:02 byłem tam niedawno i płaciłem kartą mają tam nawet przenośny terminal i kasuja kartę przy gościu! Odpowiedz Link Zgłoś
mir1 Re: Karczma pod blachą 02.04.02, 05:50 Chcialbym zapytac o adres rzeczonej knajpy. Czy potrawy w stylu Chlopskiego Jadla? pozdrawiam m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaio Re: Karczma pod blachą IP: *.chello.pl 02.04.02, 09:19 mir1 napisał(a): > Chcialbym zapytac o adres rzeczonej knajpy. Pętla MPK w Cichym Kąciku. Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
pingwin2809 Re: Karczma pod blachą 09.04.02, 11:48 Przestrzegam przed kąsaniem owoców morza - szczególnie krewetek. Trucizna!!!! Od tego czasu moja noga tam nie staneła.. Odpowiedz Link Zgłoś
faciu Re: Karczma pod blachą 13.04.02, 13:27 Szkoda za to że nie ma knajpy - "Pod Kasztanami", zwanej pod blachą.....:(( Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: Karczma pod blachą 17.05.02, 12:32 ale co "blaszak" to "blaszak" z upadłym profesorem grilującym kiełbaski... ehhhh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fix Re: Karczma pod blachą IP: *.uskzo.am.pnu.com / *.pharmacia.com 01.06.02, 20:13 tam barmanka daje dupy. tylko dyskretnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juhas Re: Karczma pod blachą IP: *.rmf.pl 11.06.02, 11:53 ..powiedzcie proszę jakie tam są ceny - bo w sumie mieszkam niedaleko - byłem tam chyba dwa lata temu - w zimie - i miałem wrażenie, że ceny były lekko wygórowane - np. w porónaniu z menu knjap w centrum - no ale może coś się zmieniło? serdecznei pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ket Re: Karczma pod blachą IP: *.pradniki.sdi.tpnet.pl 06.09.02, 16:42 juhas chodż na piwo ja stawiam Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: Karczma pod blachą 12.08.02, 14:37 w maju heineken miał promocje i w całym Kraku był po 3,5 zł widac pod blacha jeszcze im zostały zapasy, podobnie jest w knajpie w klubie Rotunda - majowa promocja trwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rena Re: Karczma pod blachą IP: *.ucdavis.edu 15.08.02, 08:05 E, dajcie spokoj. Ten entuzjastyczny "pradnik" o roznich nickach to pewnie wlasciciel. Knajpa taka sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: Karczma pod blachą IP: *.chello.pl / *.chello.pl 16.08.02, 15:31 Pracowałam tam kiedyś przez tydzień (zastepowałam jedną z pań z kuchni). Bardzo miło wspominam to miejsce. Pozdrowionka! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Karczma pod blachą IP: 149.156.12.* 09.09.02, 23:31 Co wy tak z Tą Karczmą przeciętne jedzenie i wysokie ceny Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: Karczma pod blachą 13.09.02, 10:14 ale pepeszy pewnie nie miał w ramach rozrywki powinni jeszcze zerobic małe rozstrzeliwanko jak w tym słynnym pociagu pod Hajnówka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Karczma pod blachą IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.02, 13:02 Troszkę zirytowała mnie nachalność Gościa z "poradniki" animatora i moderatora niniejszego wątku... Chyba menadżer albo właściciel rzeczonej Kraczmy. Restauracyjka ta jest dosyć daleko od krakowskiej czołówki, a po ostatnim remoncie (blacha jak na willi Leppera) straciła trochę z dawnego uroku. Pseudoludowość chwyta chyba tylko orbisowskie grupy niemieckich emerytów, których tam ciągną na "Polnisches Volksfest". Najlepsze w tej knajpie jest jej położenie w Cichym Kąciku. Pozdrowienia dla pana moderatora kilkorga imion. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: Karczma pod blachą IP: *.pradniki.sdi.tpnet.pl 10.01.03, 12:12 Gość portalu: Robert napisał(a): > Troszkę zirytowała mnie nachalność Gościa z "poradniki" animatora i moderatora > niniejszego wątku... > Chyba menadżer albo właściciel rzeczonej Kraczmy. > Restauracyjka ta jest dosyć daleko od krakowskiej czołówki, > a po ostatnim remoncie (blacha jak na willi Leppera) straciła trochę z dawnego > uroku. Pseudoludowość chwyta chyba tylko orbisowskie grupy niemieckich > emerytów, których tam ciągną na "Polnisches Volksfest". > Najlepsze w tej knajpie jest jej położenie w Cichym Kąciku. > Pozdrowienia dla pana moderatora kilkorga imion.. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajen Re: Karczma pod blachą IP: *.stream.pl 02.10.02, 09:17 Wcale nie taka dobra - jedzenie zupełnie przeciętne jak na te ceny - ładnie podane, ale bez rewelacji, próbowałam pierogów i kotleta (nie pamiętam jak się to nazywało). Kelnerki ślamazarne, a w upał podali mi CIEPŁĄ pepsi - straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Karczma pod blachą 09.10.02, 14:38 nie ma to jak dobrze pojęta kryptoreklama... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snoop Re: Karczma pod blachą IP: *.chello.pl / *.chello.pl 09.11.02, 17:21 Gość portalu: . napisał(a): > Gość portalu: . napisał(a): > > > Gość portalu: figo napisał(a): > > > > > ja też tam byłem > > > świetne żarcie!!!! Buaaaaaaa Haaaaaaaaaaaaaaaaa Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa - jesteś qrwa żałosny - napisz - "zapraszam do swojej knajpy bo daję w niej dobre żarcie..." albo coś tam, ale qrwa nie udawaj już więcej klienta bo rozłożysz ten interes baranie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO Re: Karczma pod blachą IP: *.ernet.net.pl 31.01.03, 19:36 Schabowszak swietny. Ale jak zapytalam, co to sie kryje pod kryptonimem "trojkat ziemniaczany" (lub podobnym), kelnerka odwarknela, ze normalny trojkat ziemniaczany!Moja wina - po co glupio pytalam? Potem nie miala wydac reszty z dwoch baniek do 80 zl. Za taki napiwek chyba naprawde powinna oferowac jakes uslugi extra. I jeszcze jedno, po obiedzie okraszonym koszmarna muzyka z radia uslyszalam: piwa nie podam na zewnatrz bo jest mi zimno. Nomen OMEN, wole Endziora, ten przynajmniej niczego nie udaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Karczma pod blachą IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.03, 10:33 Tyle sprzecznych opinii o tym lokalu tutaj przeczytałem, że postanowiłem sprawdzić wszystko osobiście - i muszę pzyznać, że lokal zaskoczył mnie pozytywnie: miła osługa, pan któtry narzekał na kelnerkę musiał chyba trafić na jej zły dzień, ja zostałem obsłużony wręcz wzorowo,jedzenie b. smaczne - byliśmy w parę osób , i podskubywałem z różnych talerzy, wcale nie zaplacilismy wiele (np cena za piersi z bażanta - 35 zł była wręcz dumpingowa), a na koniec wszyscy biesiadnicy otrzymali karty stałego klienta uprawniające do 15% znżki tak więc same pozytywy. Inni niezadowoleni klijenci musieli chyba trafiać na inne kelnerki lub kucharzy pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
bananatree Re: Karczma pod blachą 03.03.03, 23:41 Hmmm. Chyba o to chodziło moderatorze kilkorga imion, co? Odpowiedz Link Zgłoś
rozaola Re: Karczma pod blachą 12.03.03, 13:04 Tez mi sie ta knajpa bardzo podoba, maja fajne dufinki i kielbase z rusztu. Pozdrowionka Rozaola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Karczma pod blachą IP: PROXY:* / 192.168.0.* 10.05.03, 10:19 Gość portalu: figo napisał(a): > ja też tam byłem > świetne żarcie!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
peteen jeszcze raz podciągnę... 20.05.03, 14:01 jesteś żałosny, a twoja knajpa słabiutka będę ją odradzał wszystkim ... w realu... pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Karczma pod blachą IP: PROXY:* / 192.168.0.* 17.06.03, 11:21 Gość portalu: fat napisał(a): > byłem tam na weselu kumpla było super!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tripis Re: Karczma pod blachą 01.07.03, 09:29 No wiec przyznam sie, ze organizowalem tam impreze (w ogrodzie) z grillem, piwem, chlebem, smalcem, ogorami, tancami i wszystko bylo doskonale. Koszty organizacji takiej fiesty wbrew temu co widac po cenach w karcie nie byly zabojcze. Bardzo tanio oczywiscie nie jest, ale luzna impreza na swiezym powietrzu, z usmiechnieta, sympatyczna obsluga, pracujaca bez wytchnienia od 20.00 do 6.00 i usmiechy zadowolonych gosci byly tego warte. Menedzer konkretny, rzeczowy, elestyczny w uzgadnianiu warunkow, wszystko zapiete na ostatni guzik, dbalosc o szczegoly - slowem: jesli garden party dla 60 osob z pelnym "wypasem", to "blache" goraco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikki Re: Karczma pod blachą IP: *.autocom.pl 16.04.04, 12:54 No, szwędając się z rodzinką w okolicy Błoń w ubiegłym tygodniu zaglądnąłem do tej osławionej Karczmy, a potem jeszcze byłem w Lany Poniedziałek. Może i właściciel z lekka przegina z "moderowaniem" tej dyskusji ale jedzenie naprawdę jest dobre i jest go naprawdę dużo. Kucharza mają naprawdę dobrego. Co natomiast mi się nie podobało to ceny nieco za wysokie jak na to miejsce. No i uważam że recesja recesją ale niekoniecznie należy oszczędzać na obsłudze. Co z tego że obsługa latała jak z "przysłowiowym piórkiem w dupie" skoro i tak było ich za mało. Acha - co do jedzenia: żur - rewelka, rosół też, barszcz zjadliwy ale nie powalił na kolana, super rydze a ruskie najlepsze chyba jakie kiedykolwiek jadłem. Niezła też polędwica w śmietanie. Odradzam natomiast "zapiekanki cebulowe" - skąd oni to wytrzasnąli, to się nadaje chyba tylko do McDonalda. Odpowiedz Link Zgłoś