Dodaj do ulubionych

lo w nowym sączu

IP: *.244.145.246.ip.tnp.PL 18.04.07, 16:37
zamierzam złożyć jedno podanie do lo w nowym sączu na profil matematyka
informatyka jak myślicie gdzie powinnem złożyc do 2,1 czy ekonoma??
Obserwuj wątek
    • Gość: kaśka Re: lo w nowym sączu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 16:25
      hey! ja też kończę gimpla i osobiście składam papiery do 2LO tyle, że do klasy
      mat-fiz. Nie ma co ukrywac, że jednak najlepsze jest 1 i 2 LO. A które z nich
      wybierzesz to już Twoją osobista decyzja. Niektórzy mówią, że teraz lepsza jest
      1 jeśli chodzi 0 matmę, ale jeszcze rok temu mówiono tak o 2, a nauczyciele się
      nie zmienili. We wtorek w "Gazecie" ma byc ranking napewno warto zobaczyc! Ale
      ja proponuję Ci 1 lub 2...
      • Gość: adrzej Re: lo w nowym sączu IP: *.116.209.19.brzesko209.tnp.pl 21.04.07, 17:33
        a wiesz moze coś na temat internetów w których mógbym mieszkać jeżeli
        poszedłbym do jednej z tych szkół prawdopodobnie 2 bo do jedynki niejestem
        przekonany słyszałem że to snobistyczna szkoła
        • Gość: kaśka Re: lo w nowym sączu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 20:03
          hm...czy ja wiem nie ma co 1LO mierzyc miarą snobów. Choc faktem jest, że w 2LO
          jeste więcej osób z okolic, co chyba wynika z planu lekcji tzn. braku "bardzo"
          popołudniowej zmiany. A no i 1LO to przede wszystkim profile biologiczne czyli
          masa dzieci lekarzy etc. więc wiem jak to jest - bez urazy!!! Hm...obok 1LO
          jest internat, ale nie wiem, czy przyjmują ludzi z zewnątrz, jest bursa męska
          przy liceum jezuidkim - tylko problem jest ten sam, podobnie jak
          w "samochodówce". Najlepiej pojechac do szkoły i zapytac w sekretariacie np.
          2LO oni powinni wiedziec więcej, albo forum 2LO i tam zapytac. Pozdro
          • Gość: Dorotka Re: lo w nowym sączu IP: *.244.145.232.ip.tnp.pl 22.04.07, 20:59
            ja też wybieram sie do 2lo na profil mat-inf co do jedynki niewiem czy jest ona
            snobistyczna ale napewno jest w niej duzą grupa uczniów bedących dziećmi
            doktorów jak to powiedziała Kasia .sama zastanwiam sie nad 1 i juz niewiem czy
            lepiej starać sie o 1 czy o 2 a dysponuje tylko jednym podaniem do ns bo tak
            naprawde chce iśc do krakowa ale niewiem jak to wyjdzie.Kasiu widze ze ty
            jesteś dobrze zorietowana w szkołach w sączu wiec mam kilka pytań gdzie lepiej
            nauczą mnie mat-inf??która szkoła ma lepsze warunki w internacie??która ma
            lepszą atmosfere??noi ogólnie którą mi radzisz a no i koniecznie minimalną
            liczbe punktów z jakimi moge sie tam dostać EH POJUTRZE SPRAWA SIE ROZTRZYGNIE
            BO JEŻELI PODWINIE MI SIE NOGA TO KAŻDE MOJE PODANIE WYLADUJE W SĄCZU WSZYTKIM
            Z ROCZNIKA 91 ŻYCZE POWODZENIA ;)
            • Gość: kaśka Re: lo w nowym sączu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 14:20
              wiecie, ja mam ten sam problem (sama). Naprawdę nie wiem, czy zdecydowac się na
              1 czy 2 LO...ostateczną decyzję podejmę po rozmowie ze znajomymi rodziców no
              czekam na ranking Gazety Wyborczej, nie po to żeby sprawdzic, ilu jest
              olimpijczyków, bo to wł nie zależy od szkoły, a pzrede wszystkim wyniki matury.
              Jakby jeszcze niedawno ktoś mi powiedział, że będę laureatką, chodząc do mojej
              budy, wyśmiałabym go...a teraz jutzrejszy dzień spędzam na korytarzu, czekając
              na przyjaciół. Ale wracając do pytania, obie szkoły są chyba na podobnym
              poziomie o ile chodzi o profile ścisłe, z tym, że w 2LO w klasie mat-inf masz
              naprawdę dużo godzin matematyki i infy, a w 1LO chyba troszkę mniej...klimat?
              jeszcze niedawno powiedziałabym, że 2 to "dresiarze", a tym czasem na forum
              czytam posty ludzi, którzy za nich się nie uważają, a co więcej ich
              tępią...klimat chyba mimo wszystko lepszy panuje w 2 <moim zdaniem>, bo
              towarzystwo "snobów" nie każdemu odpowiada...na zakończenie powiem tyle, sama
              mam ten sam problem, a może nawet jeszcze większy, bo obie szkoły dzięki
              znajomym znam "od kuchni", a na Kraków to bym się "nie pchała"...niby większe
              perspektywy, ale już w LO znacznie większa konkurencja...
    • Gość: kaśka Re: lo w nowym sączu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 19:26
      yyy.....a może ktoś jeszcze by się wypowiedział?? hm..???
      • Gość: rafał Re: lo w nowym sączu IP: *.brzesko147.tnp.pl 27.04.07, 21:35
        eh no juz jestem po egzaminie i powiem tak kompetencje były tak banalne ze
        ludzie któży wybieraja sie do zawodówek liczą na jakieś 80 pkt. mnie ten fakt
        przeraża bo jeżeli wszytkim poszło tak fantastycznei to mimo duzej ilosci pkt.
        niebedzie sie łatwo do szkół dostac a apropo 1 i 2 to są różne opinie ci co
        chodzą do 2 to miedzy sobą klną na 2 lo w ns ale w towarzystwie uczniów z 1
        zachwalają swoja szkołe i tosamo tyczy sie "jedynkowiczów"(popularnie
        nazwyanych snobami)nauczyciele podobno niegdzie niesą rewelacyjni atmosfera
        mozę troche lepsza w 2 ale czy ja wiem.... co do budynku to zdecydowanie 2, co
        do rankingu niby 1 PODSUMOWÓJĄC: "NAWET NAJSTARSI INDIANIE NIEWIEDZĄ JAK TO
        JEST Z TYMI FELARNYMI LO W NS"
        • Gość: kaśka Re: lo w nowym sączu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 16:10
          jeny...ja się już niby na 2LO zdecydowałam a teraz się dowiaduje, że się częśc
          nauczycieli jednak zmieni..i znów trzeba od nowa wszystko analizowac:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka