Dodaj do ulubionych

To ma być żart???

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.05.05, 10:00
Jestem oburzona tym co zrobiła "Gazeta Wyborcza"!!! Zamiast zamieścić klucz
odpowiedzi, który ustaliła CKE w gazecie pojawiły się tylko propozycje do
modelu, stworzone przez 2 nauczycieli. Domyślać sięco będzie w modelu to ja
się mogę sama. Chodziło przecież o konkretne wiadomości i punkty(z obu
poziomów, a nie tylko z podstawy!). Wiem, że CKE nie opublikowała modelu,
więc redakcja nie mogła zamieścić prawdziwego modelu, ale to już lepiej było
niczego nie pisać i po prostu poczekać z opublikowaniem odpowiedzi ten
tydzień. Stosowanie takich środków zastępczych to żerowanie na zestresowanych
i przestraszonych maturzystach!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Marcin___ Re: To ma być żart??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 10:20
      lepsze to niż nic.. raczej powinnaś mieć pretensje do CKE że nie udostępniła
      odpowiedzi.. a odpowiedzi są w większości pewnie poprawne bo sam mam podobnie :]
      • Gość: she Re: To ma być żart??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 11:58
        wez sie opanuj kobito.
        przeciez goscie co to robili to NAUCZYCIELE dodatku DWOCH.
        Nie sadzisz chyba ze wzieli byle leszcza zeby mu zrobil klucz?
        Jesli jest jakas roznica to max w 1 - 2 pytan.
        • Gość: jjjjjj Re: To ma być żart??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 15:21
          daj sobie sokoj dziwczyno ...ciesz sie ze w ogole wiesz jak ci poszlo :/ biedna
          zestresowana maturzystko ://// grrr.....
    • Gość: boszek Re: To ma być żart??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 15:26
      tylko pogratulować:> dziewczyno, nie chcesz to nie czytaj odpowiedzi, nikt ci
      nie każe!! ja się z nich ciesze, a ty czekaj na oficjalne tydzień i nie
      komentuj!!
      • axeh Re: To ma być żart??? 06.05.05, 15:42
        Weźcie k*** z niej zejdźcie,dziewczyna ma rację,jak już podają to niech pojadą
        wiarygodne informacje a nie z d*** wysr***,sporządzone przez jakiś dwóch
        przykładowych polonistów,bo są Poloniści i poloniści,a tutaj nie wiadomo którzy
        te przykładowe modele układali:/Mi też się nie podoba,że CKE nie podała
        oficjalnych odpowiedzi:/
        • verdana Re: To ma być żart??? 06.05.05, 23:52
          Dziewczyna ma rację! Ci polonisci są moze i dobrzy, ale sądząc z odpowiedzi do
          matury próbnej, poloniści z CKE maja bardzo dziwne wyobrazenie o tym, co np.
          mozna znaleźć w wierszu. Pewien nauczyciel, skądinad znany krytyk literacki,
          zajmujący się poezją, po przeczytaniu klucza do próbnej rwał sobie włosy z
          głowy.
          To, ze odpowiedzi w Wyborczej są rozsądne, nie oznacza, niestety, ze w kluczu
          nie będzie bzdur. Przecież nie o to chodzi na tej maturze, by odpowiedzieć
          DOBRZE, tylko ZGODNIE Z KLUCZEM.
          Ja przez 7 lat sprawdzałam matury z historii. Błędy rzeczowe w kluczach wołały
          o pomstę do nieba. Z tym, ze rozsądny nauczyciel nie musiał ich obowiązkowo
          stosować.
          Wyrazy współczucia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka