Gość: Avatar of Woe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 20:06 Witam. Robię prezentacje o zjawisku skandalu literackiego na przestrzeni epok. Jakie znacie utwory które mógłbym wykorzystać do mojej pracy? Z góry dzięki Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gamoń Re: Skandale literackie IP: *.chello.pl 11.01.06, 20:13 Skandalem jest że tzw. literatura jest tworzona, jeszcze większym że jest czytana, a największym, że sie za to nikt nie wziął Odpowiedz Link Zgłoś
kotmaurycy Re: Skandale literackie 11.01.06, 20:47 Gość portalu: gamoń napisał(a): > Skandalem jest że tzw. literatura jest tworzona, jeszcze większym że jest > czytana, a największym, że sie za to nikt nie wziął Ty się za to wziąłeś. Drżyjcie, narody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fg Re: Skandale literackie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.01.06, 21:00 Lolita Nabokova. Polecam to wydanie z obszernym posłowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: Skandale literackie 11.01.06, 22:49 Ponieważ, jak zwykle, nie do końca rozumiem zagadnienia... spróbuję! - "Pieśni Osjana" - skandal i mistyfikacja jako szalbierstwo. - strumień świadomości w wykonaniu pani Bloom - skandal obyczajowy (dziś już nie działa, bo książki dla licealistek są odważniejsze) - pamiętniki Anastazji P. Nie wiem o jaki rodzaj skandalu chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja19 Re: Skandale literackie IP: *.tvk.torun.pl 12.01.06, 16:20 "Mnich" lewisa!!!!!!! to byl dopiero skandal w anglii przleomu wiekow XVIII i XIX!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś