Dodaj do ulubionych

POLITECHNIKA WROCŁAWSKA <<<<< kto sie wybiera

IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 10.05.05, 19:48
Wybiera sie ktoś może na politechnike wrocławską?? Ja wybierałem sie na na
informatyke. Ale po tej maturze to chyba bede musial zmienic zdanie. Z
podstawowej powinno być ponad 50%, ale nie jestem pewny. A z rozszeroznej to
będzie pewnie kilka punktów
Obserwuj wątek
    • Gość: mike Re: POLITECHNIKA WROCŁAWSKA <<<<& IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 10.05.05, 20:25
      Witam, ja również wybierałem się na Politechnikę Wrocławską, również na
      informatykę, i również po matmie mi się odwidziało:) Papiery może złożę, ale na
      nazwisko na liście już tak bardzo nie liczę:)
      • Gość: L Re: POLITECHNIKA WROCŁAWSKA <<<<& IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 20:51
        To samo ... ale jeszcze bede probował nadgonic fizyka... na polibude wezma ale
        raczej nie na informatyke, tylko gdzie miejsce jeszcze zostanie... nie jestem
        pewien czy tak chce czy moze pojsc w cos innego...
        • xemex Re: POLITECHNIKA WROCŁAWSKA <<<<& 10.05.05, 21:00
          Generalnie rzecz biorąc po maturze z maty moje szanse na Telekomunikację czy Informatykę są tak nikłe ze aż mi się nie chcę pisać :(
          • Gość: k :) Re: POLITECHNIKA WROCŁAWSKA <<<<& IP: 195.136.255.* 10.05.05, 21:27
            mi też nie poszło,ale zdaję tam na fizykę,więc się nie martwię.słyszałam,że
            można zdawać egzaminy i biorą pod uwagę lepszy wynik czy to prawda?do
            zobaczenia na uczelni :)
            • Gość: CyklOP Re: POLITECHNIKA WROCŁAWSKA <<<<& IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.05.05, 21:40
              Też tam zdaję, też chciałem na infę. Nie wiem jaki będzie wynik, gdy wychodzilem
              myslalem 90 podst, 75 rozsz. Teraz nie widzę już tego w tak jasnych barwach :|
              Podstawowa mysle 80, rozszerzona nie wiem naprawde, zalezy, od 40 do 60 %. Nadal
              bede skladal na infe, bo dla wszystkich to bylo trudne i pewnie wszyscy beda
              mieli mniej punktow. Nie narzekam az tak, bo mam jeszcze 30 punktow za talent
              (dodaje mi sie 30% do podst czy rozsz). Tak czy siak została jeszcze fiza i do
              niej zakuwam :)
              • Gość: CyklOP Re: POLITECHNIKA WROCŁAWSKA <<<<& IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.05.05, 21:43
                Acha, zapomniałem dodać. Jeśli zdawałaś (sorry nie zapamiętałem płci ale chyba
                "Ty" :P) maturę z danego przedmiotu, to już egzaminu nie możesz. Każdy
                wykładowca mi to powtarzał i na dniach otwartych też mówili (tak samo wszelkie
                ulotki) - ale może się coś zmieniło.

P.S. Kurde, jak myślicie, jakie będą progi mniej więcej? Chyba muszą nieco opaść
                :| (na infe dotychczas 90% puli trzeba było miec z tego co pamietam, przeciez
                teraz to niemozliwe)
                • Gość: k :) Re: POLITECHNIKA WROCŁAWSKA <<<<& IP: 195.136.255.* 11.05.05, 21:53
                  no to szkoda...poprostu słyszałam coś takiego,więc pytam.dzięki :)to może
                  lepiej zdawać fizę na uczelni???podobno zwykle jest łatwiejsza niż na maturze.
    • Gość: toja Re: POLITECHNIKA WROCŁAWSKA <<<<& IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 21:55
      hm , również jestem zainteresowany polibudą i po matmie byłem przerażony. Teraz
      wygląda to nieco jaśniej, wszyscy skopali matmę, ale kogoś muszą przyjąć więc
      progi będą raczej niskie. Ja sam składam na elektrotechnikę, gdzie do tej pory
      raczej nie było dużych wymagań. sam liczę z matmy podst + fiz pod + fiz roz
      jakieś 100 - 120 punktów to jest mało, ale jak pisałem ten wydział nie jest
      jakoś specjalnie rozchwytywany. Na energet. - mechaniczny można się dostać
      nawet bez matmy. Jeśli ktośj est ambitny np. elektronika to sądzę, że mat
      podst. + roz potrzeba jakieś 150 - 160 punktów, w każdym razie jest to moje
      zdanie
    • Gość: kosa Re: POLITECHNIKA WROCŁAWSKA <<<<& IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 12:57
      jak wiekszosci ludzi nie poszlo mi najepiej... i tez wybieram sei na infe - te
      specjalizacje sa swietne. licze, ze za wszystko bede mial jakies 150-160 pkt.
      chyba malo.
    • Gość: Meg171 Re: POLITECHNIKA WROCŁAWSKA <<<<& IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 00:30
      No ja też się tam wybieram. Po maturze próbnej z której miałam 88% znalazłam
      sobie kierunek na PPT. Teraz moge liczyć na 60%... Moje szanse zmalały i nie
      wiem już na co złożę papiery...
    • Gość: toja Re: POLITECHNIKA WROCŁAWSKA <<<<& IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 10:12
      uhhhh, przede wszystkim odradzam PPT, jest to cholernie ciężki kierunek
      (naaaaaappppprrraawwddę) ciężki - tam idą kwadratowogłowi. O trudności niech
      świadczy fakt, że po pierwzym roku zostaje 25 % osób !!!!! Poza tym
      nienajlepiej jest z perspektywą pracy, tak przynajmniej mi się wydaje
      • Gość: kaś Re: POLITECHNIKA WROCŁAWSKA <<<<& IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 10:42
        no sory ale PPT lub WPPT (jak kto woli) nie jest kierunkiem, ale jak sugeruje
        to W wydziałem...
        tez słyszalam, ze tak łatwo nie jest, bo ten wydział troche odstaje od reszty
        polibudy ;-)
    • Gość: toja Re: POLITECHNIKA WROCŁAWSKA <<<<& IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 11:03
      tak wiem po prosru pomyliłem się, "trochę odstaje" - ja bym powiedziaqł raczej
      bardzo trochę:D więcj jeśli ktoś chce tam isć to niech lepiej się zastanowi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka