IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.01.04, 22:56
Błagam pomóżcie mi, bo już mi ręce opadają. Wczoraj skasowałam 12 plików z
trojanem, tylko że były to pliki tymczasowe. Dziś mam wirka (Trojan.Cdcli) w
takim pliku: C:\windows\system\cd_clint.dll.
Czy mogę go skasować?
Obserwuj wątek
    • piecyk.gazowy Re: SOS 27.01.04, 23:15
      Jeśli masz Windows 98/Me, za pomocą Notatnika otwórz plik autoexec.bat na dysku
      C, na jego końcu dodaj linijkę

del C:\windows\system\cd_clint.dll

i zrestartuj system. Plik powinien zostać usunięty.

Jeśli operacja się powiedzie (bądź nie), usuń z autoexeca dodaną wcześniej
      linijkę.
      • Gość: prudencja Re: SOS IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.01.04, 23:59
        Piecyku, jak zwykle można na Tobie polegać.
        Tylko nie do końca rozumiem... to "del" mam napisać po prostu w treści
        dokumentu, tak?

I jeszcze wiadomość z ostatniej chwili... trojan.Pmywa w C:\Program Files\My
        way\myBar\1.bin\NPMYWAY.DLL. Mogę to skasować, czy też postąpić jak z powyższym?
        Mam nadzieję, że to ostatni na dziś. :(
        • Gość: piecyk gazowy Re: SOS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.04, 08:05
          Masz do autoexeca na końcu wstawić taką linijkę:

del C:\windows\system\cd_clint.dll

W Program Files możesz skasować cały folder My way. Sprawdź przedtem, może to
          się da normalnie odnistalować w Panelu sterowania - Dodaj/usuń programy.
          • Gość: piecyk gazowy Re: SOS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.04, 08:15
            Jeśli potrafisz, ten cd_clint.dll usuń w czystym dosie. Jeśli nie, to tak jak
            napisałem.

Same usunięcie pliku może nie pomóc.
            • prudencja Re: SOS 28.01.04, 15:50
              My way cały usunęłam (mam nadzieję :)), ale jeśli chodzi o ten autoexec, to mam
              taki plik, choć bez tego rozszerzenia ".bat". W każdym bądź razie nie da się go
              otworzyć z notatnika. Czyli nici...
              A o dosie nie mam ani zielonego, ani nawet bladego pojęcia, więc chyba będę
              musiała pogodzić się z obecnością trojana w kompie mym. :(
              Mimo wszystko jeszcze raz dzięki piecyku za pomoc.
              • piecyk.gazowy Re: SOS 28.01.04, 21:37
                prudencja napisała:

> My way cały usunęłam (mam nadzieję :)), ale jeśli chodzi o ten autoexec, to
                mam
                >
                > taki plik, choć bez tego rozszerzenia ".bat". W każdym bądź razie nie da się
                go
                >
                > otworzyć z notatnika. Czyli nici...

Da się. Kliknij PRAWYM przyciskiem myszy i wybierz Edytuj. Jeśli to
                nie "zadziała", odpal Notatnik i wskaż ręcznie plik autoexec.bat (w polu "Plik
                typu" wybierz wszystkie pliki czyli *.*, inaczej autoexec może się nie pokazać
                na liście).
                • prudencja Re: SOS 29.01.04, 01:52
                  Jak zwykle masz rację, da się! :) Sytuacja jest więc już opanowana...
                  Jedyne, co mi pozostało, to wyrazić podziw dla Twojej rozległej wiedzy.
                  Gazeta powinna dać Ci tutaj jakiś dobrze płatny etat. :))
                  Jeszcze raz serdeczne dzięki...
    • Gość: VVariat Re: SOS IP: 195.136.49.* 29.01.04, 16:40
      SCiagnij sobie the cleaner 4.0 i on sprawe zalatwi
    • Gość: pati Re: SOS IP: *.chello.pl 30.01.04, 22:16
      a jak skasować trojana cdcli z windows xp???????? pomocy
      • Gość: Piwko Re: SOS IP: *.CNet.Gawex.PL 31.01.04, 21:42
        nie wiem
      • Gość: kaska Re: SOS IP: 80.51.249.* 31.01.04, 21:42
        wlansie tez mam z tym problem... blagam, pomozcie nam! ;( ja sie pochlastam
        jak mi dalej komp bedzie tak wariował....
        • netsec Re: SOS 01.02.04, 09:40
          Gość portalu: kaska napisał(a):

> wlansie tez mam z tym problem... blagam, pomozcie nam! ;( ja sie pochlastam
          > jak mi dalej komp bedzie tak wariował....

Użyj Ad-Aware 6 jest tu www.lavasoft.de/support/download.
          Podstawą do dobrego działania Ad-Aware jest zaktualizowana baza referencyjna.
          Znajdziesz ją tu www.lavasoft.de/update/refs/reflist.zip.
          Możesz również po instalacji skorzystać z aktualizacji bezpośrednio w programie (Check for update). Po zaktualizowaniu Ad-Aware wyłącz przywracanie systemu (system XP i ME) opis jak to zrobić jest tu support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;%5BLN%5D;310405 Zrestaruj komputer i uruchom Ad-Aware. Jeśli Ad-Aware nie będzie w stanie usunąć tych plików, należy ponownie uruchomić system w trybie bezpiecznym opis jest tu www.microsoft.com/technet/treeview/default.asp?url=/technet/prodtechnol/winxppro/proddocs/boot_failsafe.asp i uruchomić Ad-Aware.

Net
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka