Gość: max IP: *.crowley.pl 11.04.04, 22:36 bardzo prosze o rade jak sie pozbyc tego problemu: obok info o łączu widze informacje, ze moje dane sa caly czas gdzies wysylane i pobierane. zupelnie nie wiem co to jest:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aas Re: ciagle Wysylanie/pobieranie IP: *.dip.t-dialin.net 12.04.04, 00:23 Zainstaluj Ad-aware 6.0 Odpowiedz Link Zgłoś
jk13 Re: ciagle Wysylanie/pobieranie 12.04.04, 23:39 Problem ten może, aczkolwiek nie musi, wiązać się z programami typu spyware. Zgodzę się z "aas-em", iż przydatne jest użycie Ad-aware, lecz ja pomyślałbym o firewallu, który monitoruje aplikacje komunikujące się z siecią. W moim przypadku, programem, który regularnie "wysyła" dane jest Avast!4. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aas Re: ciagle Wysylanie/pobieranie IP: *.dip.t-dialin.net 13.04.04, 01:26 Uruchom Firewalla Windowsa/juz jest w nim tylko nieuruchomiony/. Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: ciagle Wysylanie/pobieranie 13.04.04, 08:55 Gość portalu: max napisał(a): > bardzo prosze o rade jak sie pozbyc tego problemu: obok info o łączu widze > informacje, ze moje dane sa caly czas gdzies wysylane i pobierane. zupelnie > nie wiem co to jest:( Zacznijmy od tego jaki masz system Windows i jakie oprogramowanie antywirusowe? Czy system był zaktualizowany przez witrynę WindowsUpdate. Ściągnij Startuplist www.spywareinfo.com/~merijn/files/StartupList.exe Loga z Startuplist (to co pojawi się w okienku) wklej tu na forum, zobaczymy co się uruchamia w Twoim systemie. Nie obawiaj się, nie ma w nim żadnych poufnych informacji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: ciagle Wysylanie/pobieranie IP: *.crowley.pl 13.04.04, 19:43 Mam windowsa 2000, Nortona, Adaware 6, skanuje tez MKSem online. Norton nic nie widzi, Adaware zatrzymuje sie caly czas w jednym miejscu i juz dalej nie rusza WNNT/system 32, MKS znalazl ostanio jakies trojany i usunal (w tym samym folderze). Nie moge wejsc do podanego linka StartupList, komputer jest tak spowolniony przez to wysylanie ze nic nie moge zrobic:( PS. Jestem straszna lama i nie wiem jak wlaczyc firewall w windowsie, prosze o podpowiedz... dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: ciagle Wysylanie/pobieranie 13.04.04, 21:44 Gość portalu: max napisał(a): > Mam windowsa 2000, Nortona, Adaware 6, skanuje tez MKSem online. Norton nic Przy tym przepychu programów czy system został zaktualizowany przez WindowsUpdate? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: ciagle Wysylanie/pobieranie IP: *.crowley.pl 13.04.04, 21:49 nie, nie byl Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: ciagle Wysylanie/pobieranie 13.04.04, 21:59 Gość portalu: max napisał(a): > nie, nie byl Ściągnij łate, którą podałem. Zobaczymy czy po instalacji czy uda się wykonac startuplist. Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: ciagle Wysylanie/pobieranie 13.04.04, 21:49 Spróbuj ściągnąć i zainstalować tę łatę: download.microsoft.com/download/e/2/0/e201e718-975a-47f7-a39d-8cd6c40e7086/Windows2000-KB824146-x86-PLK.exe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: ciagle Wysylanie/pobieranie IP: *.crowley.pl 13.04.04, 23:10 niestety nie udalo sie, komp nie odpowiada. z "nowosci", teraz pokazuje mi sie komunikat,ze svchost.exe spowodowal bledy i zostanie zamkniety przez windows... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: ciagle Wysylanie/pobieranie IP: *.crowley.pl 14.04.04, 00:19 tym razem udalo sie, oto lista: C:\WINNT\System32\smss.exe C:\WINNT\system32\winlogon.exe C:\WINNT\system32\services.exe C:\WINNT\system32\lsass.exe C:\WINNT\system32\svchost.exe C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccSetMgr.exe C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccEvtMgr.exe C:\WINNT\system32\spoolsv.exe C:\WINNT\System32\CTSvcCDA.exe C:\WINNT\System32\svchost.exe C:\WINNT\System32\nvsvc32.exe C:\WINNT\system32\regsvc.exe C:\Program Files\Norton AntiVirus\SAVScan.exe C:\WINNT\system32\MSTask.exe C:\WINNT\system32\stisvc.exe C:\WINNT\System32\WBEM\WinMgmt.exe C:\WINNT\system32\svchost.exe C:\WINNT\Explorer.EXE C:\Program Files\Creative\ShareDLL\CtNotify.exe C:\Program Files\Creative\Audio2K\PROGRAM\CTMIX32.EXE C:\Program Files\Winamp\winampa.exe C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccApp.exe C:\Program Files\Creative\ShareDLL\MediaDet.Exe C:\WINNT\kdx\KHost.exe C:\WINNT\system32\internat.exe D:\MYDOCU~1\MYDELI~1\kdx\Risk.exe C:\Program Files\Microsoft Office\Office\1033\OLFSNT40.EXE C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe -------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: ciagle Wysylanie/pobieranie 14.04.04, 11:40 Gość portalu: max napisał(a): > C:\WINNT\kdx\KHost.exe W trybie awaryjnym odszukaj folder C:\WINNT\kdx\ i zmień nazwe KDX na np. KDX_BAK > D:\MYDOCU~1\MYDELI~1\kdx\Risk.exe Również w trybie awaryjnym odszukaj plik Risk.exe i zmień jego nazwę Uruchom system w normalnym trybie i spróbuj zainstalować łatę. Daj znać jak poszło ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: ciagle Wysylanie/pobieranie IP: *.crowley.pl 14.04.04, 13:30 nazwy zmienione:), lata caly czas nie sciagnieta (jezyk systemu rozni sie od jezyka aplikacji) rozumiem, ze mam znalezc te sama late po angielsku? czy mozna to zrobic przez start/windows update? dzieki za cierpliowsc Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: ciagle Wysylanie/pobieranie 14.04.04, 14:42 Gość portalu: max napisał(a): > nazwy zmienione:), lata caly czas nie sciagnieta (jezyk systemu rozni sie od > jezyka aplikacji) rozumiem, ze mam znalezc te sama late po angielsku? tutaj masz najnowsza łatę EN na ten sam problem download.microsoft.com/download/5/6/c/56cdedb2-fa2e-45ba-9a75-1b0335484386/Windows2000-KB828741-x86-ENU.EXE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: ciagle Wysylanie/pobieranie IP: *.crowley.pl 14.04.04, 15:08 dzieki za link, juz pobieram. czy masz jakis pomysl na te nieszczesne dane - caly czas mi sie cos sciaga i pobiera, po kilkunastu minutach komp jest tak wolny ze nie daje sie nic zrobic... Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: ciagle Wysylanie/pobieranie 14.04.04, 15:14 Gość portalu: max napisał(a): > dzieki za link, juz pobieram. > czy masz jakis pomysl na te nieszczesne dane - caly czas mi sie cos sciaga i > pobiera, po kilkunastu minutach komp jest tak wolny ze nie daje sie nic > zrobic... Zaktualizuj system, to na początek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: ciagle Wysylanie/pobieranie IP: *.crowley.pl 14.04.04, 15:26 YES SIR:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: ciagle Wysylanie/pobieranie IP: *.crowley.pl 14.04.04, 16:00 gotowe: system zaktualizowany, zrestartowany Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: ciagle Wysylanie/pobieranie 14.04.04, 21:14 Gość portalu: max napisał(a): > gotowe: system zaktualizowany, zrestartowany I jak obciążenie systemu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: ciagle Wysylanie/pobieranie IP: *.crowley.pl 15.04.04, 09:47 dzieki - wygląda lepiej, ale nieszczesne dane caly czas sie wysylaja i pobieraja... co sugerujesz, firewall? czy w windowsie 2000 jest wbudowany firewall czy szukac innego? Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: ciagle Wysylanie/pobieranie 15.04.04, 11:23 Gość portalu: max napisał(a): > dzieki - wygląda lepiej, ale nieszczesne dane caly czas sie wysylaja i > pobieraja... co sugerujesz, firewall? czy w windowsie 2000 jest wbudowany > firewall czy szukac innego? Zamknij wszystkie programy, włącznie z P2P. Z menu START => Uruchom wpisz CMD i OK. W oknie wpisz polecenie netstat -n i potem jeszcze netstat -p ,skopiuj zawartość tego okna do notatnika. I podaj na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wandal Re: ciagle Wysylanie/pobieranie IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 14.04.04, 20:44 Zainstaluj sobie Pande Platinium Antyvirus wersja 7 - ma superfirewall-a,który będzie miał pod kontrolą to co wychodzi i wchodzi do twojego kompa.nara Odpowiedz Link Zgłoś
lts Re: ciagle Wysylanie/pobieranie 14.04.04, 22:00 Gość portalu: Wandal napisał(a): > Zainstaluj sobie Pande Platinium Antyvirus wersja 7 - ma superfirewall-a,który > będzie miał pod kontrolą to co wychodzi i wchodzi do twojego kompa.nara Ta Panda jest free? Odpowiedz Link Zgłoś