Dodaj do ulubionych

Help!Komp zawirusowany. Word nie działa:/

IP: *.toya.net.pl 12.02.11, 19:10
Witam,
W skrócie: ms word 07 nie otwiera mi plików tzn sam się otwiera, można coś napisać ale odczyt tylko do niebieskiego backgroundu, tutaj moje rozterki forum.gazeta.pl/forum/w,34,122073101,,Word_nie_otwiera_plikow_.html?v=2
..szukam przyczyny..poradzono mi żebym przeskanował komp tym : www.dobreprogramy.pl/Malwarebytes-AntiMalware,Program,Windows,13117.html
co też zrobiłem i znalazło mi 3 virusy, które usunąłem..
log był taki wklej.org/id/474758/
Czy coś jeszcze muszę zrobić?? Word dalej nie chodzi:/
Obserwuj wątek
    • lemari Re: Help!Komp zawirusowany. Word nie działa:/ 12.02.11, 19:26
      Daj logi z OTL
      powodzenia ;)
      • Gość: deamon Re: Help!Komp zawirusowany. Word nie działa:/ IP: *.toya.net.pl 12.02.11, 19:34
        Jasne:) Dzięki wielkie!
        Oto log OTL wklej.org/id/474782/
        • Gość: Kolobos Re: Help!Komp zawirusowany. Word nie działa:/ IP: *.zask.pl 13.02.11, 10:50
          Problem nie ma zwiazku z tematyka tego dzialu.

Odinstaluj Office i zainstaluj ponownie.

Uzyj SecurityCheck: screen317.spywareinfoforum.org/SecurityCheck.exe i sprawdz do czego musisz zainstalowac aktualizacje.
          Po aktualizacji javy uzyj: raproducts.org/click/click.php?id=1 i wybierz Remove Older Versions.

Odinstaluj: Vuze Remote Toolbar, PhpNukeEN Toolbar.

Wykonaj skrypt w OTL:

:OTL
          IE - HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = ${URL_SEARCHPAGE}
          IE - HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://search.conduit.com?SearchSource=10&ctid=CT2086743
          IE - HKCU\..\URLSearchHook: {ba14329e-9550-4989-b3f2-9732e92d17cc} - C:\Program Files\Vuze_Remote\tbVuz2.dll (Conduit Ltd.)
          IE - HKCU\..\URLSearchHook: {dd02a4eb-4afd-4d60-99d8-e67f964ca813} - C:\Program Files\PHPNukeEN\tbPHP1.dll (Conduit Ltd.)
          FF - prefs.js..browser.search.defaulturl: "search.conduit.com/ResultsExt.aspx?ctid=CT2504091&SearchSource=3&q={searchTerms}"
          [2010-06-25 17:28:25 | 000,000,000 | ---D | M] (Vuze Remote Toolbar)
          • Gość: deamon Re: Help!Komp zawirusowany. Word nie działa:/ IP: *.toya.net.pl 13.02.11, 14:32
            Hej, użyłem SecurityCheck tylko..nie mam pojecia do czego zainstalowac aktualizację..wyglada jakby było ok..zreszta taki dostałem log wklej.org/id/475191/
            A jak zaktualizować Jave? Przez Microsoft Update itd??
            Dziekuję.
            • Gość: Kolobos Re: Help!Komp zawirusowany. Word nie działa:/ IP: *.zask.pl 13.02.11, 15:48
              Masz podane przy programach do aktualizacji: "Out of date".

Java -> www.java.com
              Adobe Reader -> www.instalki.pl/programy/download/Windows/odczyt_edycja_pdf/Adobe_Reader.html (podczas instalacji uwazaj na co klikasz i nie instaluj smieci typu yahoo, ebay toolbar itp.
              • Gość: deamon Re: Help!Komp zawirusowany. Word nie działa:/ IP: *.toya.net.pl 13.02.11, 16:48
                hej, dziekuję zrobiłem chyba wszystko wg wskazówek..Czy to wszystko??
                Sorry za tpoic z tym wordem ale myslałem że to od vira (swoja droga nie działa dalej mimo odinstalowania i zainstalowania ponownie, ale poszukam najwyzej gdzies indziej)..
                • Gość: Kolobos Re: Help!Komp zawirusowany. Word nie działa:/ IP: *.zask.pl 13.02.11, 18:41
                  Czy nie otwiera wszystkich plikow czy np. tylko plikow na pulpicie?
                  W trybie awaryjnym problem rowniez wystepuje?

Czy OTL utworzyl plik extras.txt? Jezeli tak to czy moglbys go pokazac?
                  • Gość: deamon Re: Help!Komp zawirusowany. Word nie działa:/ IP: *.toya.net.pl 13.02.11, 19:26
                    Nie otwiera wszędzie plików tych na pulpicie i na dyskach..:/ dodatkowo niektóre tytuły plików są teraz dziwnie podświetlone na niebiesko..Natomiast w trybie awaryjnym chodzi wszystko jak należy..normalnie się otwiera..
                    OTL generuje mi tylko OTL.text..Ja tam wciskam tylko skanuj..Sorki nie znam się za dobrze..
                    Czy to nie coś z rejestrem czasem??
                    • Gość: Kolobos Re: Help!Komp zawirusowany. Word nie działa:/ IP: *.zask.pl 13.02.11, 22:45
                      Odinstaluj na razie Avire. Sprawdz dowolny plik worda na jotti.
                      • Gość: deamon Re: Help!Komp zawirusowany. Word nie działa:/ IP: *.toya.net.pl 14.02.11, 00:49
                        Odinstalowałem Avire..Skanowałem na jotti, ale żaden skaner nic nie wykrył..nazwy części plików wordowskich mam nadal podświetlone..podświetlone też są różne pliki w folderach na C: w windows, program files itd. Nie wiem o co kaman..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka