Dodaj do ulubionych

Infekcja plików wykonalnych

IP: 77.252.171.* 30.03.11, 22:02
Witam. Mam problem najprawdopodobnie z infekcją plików wykonalnych. W documents&seetings siedzi ciągle plik tazebama.dll oraz hook.dl . Skanowałam komputer DrWeb (program ten zrobił wiele skomplikowanych czynności, wyleczyl jakies lżejsze infekcje ale to oznaczyl jako 'nieuleczalne'). Potem próbowalam z ComboFix - program rozpoznaje problem, robi loga, usuwa (podobno) zainfekowane pliki - ale one pojawiają się wciąż . Od czasu do czasu pojawia sie jakiś bląd tazebama który da sie po prostu zamknąć. Co to własciwie jest i jak mogę się tego skutecznie pozbyć? Miał ktoś może taki problem?

Z góry dzięki
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: Infekcja plików wykonalnych IP: *.zask.pl 30.03.11, 22:35
      Po co w ogole piszesz na forum skoro nawet nie chcialo Ci sie dac logow? Mam Ci powrozyc z kart czy uzyc szklanej kuli?
    • Gość: wespzjan Re: Infekcja plików wykonalnych IP: *.internetia.net.pl 17.10.11, 13:04
      Czasem różne świństwo dostanie się do kompa i nic innego nie pomoże jak tylko format dysku twardego i postawienie systemu operacyjnego na nowo.Miałem grę-Zemsta Urzędasa sprzed chyba 6 czy 7 lat dopiero dziś wiem po przeskanowaniu antywirusem że siedzi tam TROJAN ODRADZAM TĘ GRĘ ŚCIĄGAJĄCYM RÓWNIEŻ Z INTERNETU
      • Gość: Kolobos Re: Infekcja plików wykonalnych IP: *.zask.pl 17.10.11, 13:25
        W 99% przypadkow format to skrajna glupota, ale jak ktos nie umie to nic innego mu do glowy nie przyjdzie. Do tego dochodzi jeszcze bledne interpretowanie wynikow skanowania...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka