Dodaj do ulubionych

jak usunąć program (Win7codecs_x64Components_v389)

29.11.12, 09:37
Witam, miałem i mam problemy z kodecami audio w swoim kompie mi. nie odtwarza filmików dźwięku nagranego tel. komórkowym, w tym celu szukałem ów programu i pobrałem Win7codecs_x64Components_v389 ze strony shark007.net/index.html a po instalacji nic się nie zmieniło jak nie odtwarzał tak i nie odtwarza :(, a podczas instalacji mój antywirus Eset nod32 wystosował komunikat o zagrożeniu, zablokował instalacje lecz w jakiś sposób się zainstalował. Mam wrażenie że mam wirusa na kompie ponieważ zamula mi podczas korzystania z internetu, gdy dłuższą chwilę nie używam kompa to wyłącza mi modem internetowy, I postanowiłem go odinstalować lecz z panelu sterowania nie idzie - ciągle przekierowuje mnie na tą stronę shark007.net/index.html. Zrobiłem porządki programem Ccleaner i nim także chciałem odinstalować lecz nie mogę - wciąż mnie przekierowuję na ta samą stronę. Nie wiem jak go usunąć, jest śmieć który zapisał się na dysku C. Proszę o podpowiedz na forum lub GG 3977845. Pozdrawiam :))
Obserwuj wątek
    • mflash Re: jak usunąć program (Win7codecs_x64Components_ 29.11.12, 10:47
      dodaje log z combofix wklej.org/id/883168/
      • Gość: Kolobos Re: jak usunąć program (Win7codecs_x64Components_ IP: *.zask.pl 29.11.12, 14:33
        Zrob skan przy pomocy mbam oraz cureit. Uzyj AdwCleaner, opcja Delete.
        Na koniec daj oba logi z OTL. Przed skanowaniem zaznacz w OTL: wszyscy uzytkownicy, lop i purity.
        • Gość: mflash Re: jak usunąć program (Win7codecs_x64Components_ IP: *.play-internet.pl 29.11.12, 17:23
          oto log z mbam
          wklej.org/id/883457/
          wkrótce kolejne
          • Gość: Kolobos Re: jak usunąć program (Win7codecs_x64Components_ IP: *.zask.pl 29.11.12, 20:40
            Napisz DOPIERO jak wykonasz wszystko co napisalem, nie zasmiecaj na raty. Do tego nie prosilem o log z mbam. Mam nadzieje, ze usunales to co wykryl.

• mflash Re: jak usunąć program (Win7codecs_x64Components_ 01.12.12, 17:43
              oto logi wklej.org/id/885031/ i wklej.org/id/885036/
              • Gość: Kolobos Re: jak usunąć program (Win7codecs_x64Components_ IP: *.zask.pl 01.12.12, 18:38
                Dlaczego nie dales extras.txt tylko dwa razy otl.txt, do tego drugi ze zmianami o ktore nie prosielm?

Wykonaj skrypt w OTL:

:OTL
                O3 - HKLM\..\Toolbar: (no name) - Locked - No CLSID value found.
                O3 - HKCU\..\Toolbar\WebBrowser: (no name) - {21FA44EF-376D-4D53-9B0F-8A89D3229068} - No CLSID value found.
                [2012-11-25 11:53:29 | 00,000,000 | ---D | C]
                • mflash Re: jak usunąć program (Win7codecs_x64Components_ 02.12.12, 23:44
                  Gość portalu: Kolobos napisał(a):

> Dlaczego nie dales extras.txt tylko dwa razy otl.txt, do tego drugi ze zmianami
                  > o ktore nie prosielm?
                  >
                  > Wykonaj skrypt w OTL:

> Czy nadal występuje jakis problem z ta strona?

Tak dalej nie mogę usunąć tego programu.
                  nie wiem o co chodzi z tym extras.txt , nie jestem informatykiem i nie znam języka angielskiego wiec mogę czegoś nie zrozumieć, jeżeli możesz to napisz mi jaśniej co mam zrobić. jk mam wykonać wskazane skrypty?
                  • Gość: Kolobos Re: jak usunąć program (Win7codecs_x64Components_ IP: *.zask.pl 04.12.12, 12:38
                    OTL masz po polsku. Czytac potrafisz i chyba widzisz w OTL przycisk wykonaj skrypt? To chyba oczywiste, ze masz wkleic podany skrypt do OTL i nacisnac przycisk. Do tego nie trzeba byc informatykiem i nie trzeba znac angielskiego! Wystarczy myslec samodzielnie.
                    • mflash Re: jak usunąć program (Win7codecs_x64Components_ 04.12.12, 14:30
                      Witam, nie szczędzisz słów goryczy.
                      Wykonałem twoje polecenie tj skrypt
                      oto log wklej.org/id/887646/
                      a jeżeli chodzi o ten program to problem wciąż istnieje, gdy chcę go osunąć to pojawia się taki komunikat zapodaj.net/420b8c018acd1.jpg.html a następnie odsyła mnie na tą stroną shark007.net/index.html
                      I problem dalej istnieje, próbowałem usunąć programem Ccleaner jest tak samo. Po tygodniu jestem w tym samym punkcie wyjścia. Nie wiedziałem że to taki syf, wówczas nie instalowałbym go. Wiem że masz ogromną wiedzę, więc proszę cie o wskazówki.
                      • Gość: Kolobos Re: jak usunąć program (Win7codecs_x64Components_ IP: *.zask.pl 04.12.12, 16:04
                        To, ze sie nie usuwa to nie ma znaczenia. Skrypt usunal katalogi tego programu.

Czy wystepuje jeszcze jakis problem z przegladarka?

Daj nowy log ze skanowania z OTL, przed wykonaniem zaznacz w OTL: wszyscy uzytkownicy, lop oraz purity.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka